Sizce avrupalı insanlar daha mı zeki bizi avrupalılardan daha iyi veya daha kötü yapan şeyler neler?
Cevabın nedir?
+1 yılHayatimda boyle bir soruyla karsilasmadim.. Ama sunu soyliyebilirm... Zekayi neye ve kime bakaraktan orcuyorsunuz yargiliyorsunuz bilmiyorum ama ben Hollandada yasiyorum ve zeka uzerinde boyle bir yoruma varabilinecegine inanmiyorum bir toplumun ortalama zekasinin genlerden vazla yetistirme tarzindan olustugunu inaniyorum.. Turkiyede yasiyanlar aptal deyil sadece buyuk bir kisim yobaz yetistirilmis eyitilmemis.. En zeki kopegi bile egitmediyiniz surece ondan bir b*k olmaz.. Avrupada yasayan Dindar toplumlarinda ayni sIkIntIyi cektikleri gozle gorulur halde.. Cocuklarimiza matematik dersinde yardim etmek destek olmak yerine kizim seni oglanlarla konusurken gormusler bir daha goreyim duyayim seni kocaya verecem millet ne der namusumuza dil uzatilmasina izin veremem tarzi isler... Cunku dindar topluluklarda kendini gelistirmek deyil soyun tukenmemesi ve uremek onemli sadece yuva kurmak deyil.. Dindar topluluklar ne yazikki sadece sevab gunah hesaplari yapiyor.. Bu gun yasadigin dunyayi unutup cennetden topu almak icin siraya girersen tabiki bu dunya icin kafa yormazsin... Kurani kerim veya incil onemli olan bir kitaba sadik kalmak deyil onemli olan butun kitaplari okuyup kafayi kullanmak kendini yetistirmek.. Isin en ilginc yani ne dir biliyormusunuz islam oku ogren diyor kendini gelistir diyor kafayi calistir diyor ama dinin hakim oldugu ulkelerde turkiye buna dahil okuma yazma bilmiyen insan orani hatdinden cok vazla... Babannem sabah aksam elinden kurani kerimo dusurmez ama okuma yazma bilmez baska kitapda tanimaz ve komik olan okududgu kitabin ve dualarin ne dediyinide bilmez sevab olsun cennetde benimde yerim olsun diye gorduyu arabca isaretleri seslendirir buna okumak denmez kucuk bir cocuga inek resmi gosterseni ve ona bu resimi gordunuz zaman inek sesini cikartsaniz o ne zaman bu inek resmini gorse o sesi cikarir bunun adina okumak diyemezsin..
Neyse anliyan anlar, anlamiyanada oku ogren oku anla oku yargila oku ki yobaz cahil kalma din oku diyor oku diyor...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
sanırım zeka farkı değil onu kullanma biçiminden kaynaklanıyor, her insan zekidir.. aslında türkler zekasını boş işlerde kullanıyorlar örneğin bugüne kadar yaptıklarına bir gözatalım; beyliklerle başladı imparatorluklara kadar ilerledi, peki eline geçen ne? toprak hırsı yüzünden boşuna zaman kaybı+milyarlarca insan katli+kötü bir imaj vb. şeyler (bunun asıl sorumlusuda din, bakın dinlerden sonra insanlar kıyımlara uğramıştır görüşlerini benimsetmek uğruna!).
hani derlerya toprak doyursun gözünü dıye bakın şuanda ne konumdayız?(tabiri caizse götkadar kaldık ve onuda kürtler parçalama derdinde).. peki ne için?
sadece türkler olarak demiyorum çoğu toplumda var fakat türkler bilimle ilimle ilgilenmek yerine din ile bu durumlara kadar gerilediler.. türk olduğum halde bazı şeyleri görmektende kendımı alamıyorum ve çok kızıyorum artık ileriye adımlar atılmalı, savaş sadece silah tüccarlarının işine yarıyorrr uyanın!
ayrıca bir greenpeaces üyesi olarak şukadarını söylıyeyım doğamızı mahvetmekten vazgeçelim!314 Yorumla- +1 yıl
ahhh bee! dostum inan bana çok az bir kesim varız ve bıze yakın düşünen insanlarda var, sadece uyanmayı bekliyorlar (matrıx usulü kırmızı mı mavı mı?)... çooooook uğraştım inan bana çooook mücadele verdım özellikle çevremde. ilkönce çevreni uyandırabılmelısınkı kum tanesinden bir dağ oluşturalım! ama nerdeee? yok kardeşim insanların zihinlerini açmanın yolu çok zor! bak yınede birçok insana ışık olmuşumdur, teşekkür eden bile oldu, neler yaptım bırbılsen dincilerin mekanına ataistim diye (oysa deistim) gidip tartışmalar yaptım ve bırkaçını kurtardım cehaletten! ve çocuklar bana "yahu bu açıdan hiç bakamamıştık, öyle güzel öyle farklı düşüncelerin varki bazı şeyleri görmemi sağladı" dediler ve sonra ögrendımkı oralardan kopmuşlar beyinlerının yıkandığının farkına varmışlar. inan bana bunun mutluluğu kelimelerle anlatılamaz! ^_^
- +1 yıl
teşekkür ederim "düşünce kardeşim" :) asıl kardeşlik budur bana göre.. ben kardeşim dışında kimseye kardeş lakabınıda uygun görmem aslında saçma geliyor ama bu öyle sayılmaz dımı :)
yine paylaşımlarda bulunmak düşünce akımı yaratmak için burdayım buyüzden takipleşelim "düşüncedaşlarım" nekadar çoğalırsak okadar evrene yayılırız..!;)
teşekkür ederim @venatrium "düşüncedaşım" :) senin içinde bu sözler aynı şekilde bekliyorum ilk adım benden olsun ^_^ - +1 yıl
evet ütopya şart! :) burdaki sorulara ve cevaplara bir bakın okadar saçmaki herbiri birbirinden..! normalde düşüncelerimi paylaşmaya gelmiştim lakin yok bu insanlar sadece saçma sorulara cevap verıyor, birtane bence paylaşmıştım kimse görmemiş bile oysa devrim niteliğinde bir olaydan bahsettım! insanları cehalete sürükleyen bu sosyalmedyayı pozitif hale getirip, bilinçsizce boş beyinlerin bilinçlenip boşlukları dolduramamasına yardımcı olmak lazım..!
Hayır aslında değiller ama bir işi yapmak için fevri hareket etmedikleri için sonuçlarına katlanacağı şeyleri gözden geçirerek hareket ediyorlar. Türkiye'de insanlar aceleci çünkü mücadele var devamlı. İnsanlar avrupa'da kafalarını daha iyi nasıl kullanabiliriz, diyerek analiz yeteneklerini geliştirir iken bizler aman şu şöyle yapmış, şu şunu almış, efendim biraz abest olacak ama kusura bakmayın artık. Bizimkiler kafalarını belden aşağıyla doldururken avrupa'dakiler beyinlerini bilgi ile dolduruyor işte sebep bu. Bizimkiler bizde yaparız demez de elim adamı yapınca vay adama bak yaw, akıl küpü der, halbu ki kendiside onun kadar zekidir.
00 Yorumla
Tamamen disiplinden kaynaklı bir problem. disiplin konusunda japonyanın eline hiçbir ülke su dökemez akabinde de avrupa tabii ki. yumurta kapıya dayanınca her işimizi hallederiz hatta bir çoğunda da yarım bırakırız. Bizim gibi toplumlar akıllı olduğunu düşünür. Halbuki sadece şark kurnazıyızdır.
60 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
130Cevap
+1 yılZeka, kavramının ne olduğunu bilmek önemli. Zeka dediğin şey, bir insanın düşünsel ve mental üst-potansiyelidir. Zeka, sabit bir şey değildir, geliştirilebilir, gelişme sınırı yoktur.
Örneğin, x değişken bir sayı olsun. k ise zeka katsayısı olsun. Herkes, dünyaya aynı zeka ile gelmiyor. Bunu etkileyen;doğum öncesi ve genetik birçok etken var. Mesela sen,5k zeka ile doğduğunu düşün. Avrupa'daki bir insan 2k zeka ile doğsun. Senin alacağın eğitim, çevre koşulları, büyüdüğün ortamın coğrafyası, yaşadıkların, beslenmen ile gelebileceğin minimum sınır 10k iken, Avrupa'da doğan ve büyüyen bir insanın bu saydıklarım etkenlerin standartları senin ülkendeki standartlardan daha yüksek olacağı için, o minumum 20k zekaya sahip olacak, yetişkin bir birey olduğunda. Farklılık buradan kaynaklanıyor. Bir deney vardı, tek yumurta ikizlerinin birisi Fas'ta diğeri, İspanya'da yaşamıştı.47 yıl sonra, üzerlerinde yapılan araştırmalarda, İspanya'da büyüyen kardeşin, diğerine göre daha mental üstünlüğü olduğu, daha fazla bilimsel bilgiye ve sosyal bilgiye sahip olduğu kanıtlanmıştı (yabancı bir kaynakta okumuştum).10 YorumlaMaddi durumu iyi olan insanlar daha zekidir çünkü geçim derdi ay sonu fatura kira masraflar borçlar krediler gibi sorunları olmaz ve bunları düşunmezler yani kafaları daha boş olur ve bu yüzden farklı alanlara yonelirler daha fazla okur ve araştırır beyinlerini bununla meşgul ederler buda zekayı geliştirir her toplumda bu böyle zenginler daha kulturlu insancıl bilgili ve zekidir avrupada çoğu ülke böyledir hatta çok dusunen insanlar derin insanlar varoluş bunalımı yaşar intihar ederler Avrupa'daki intiharların %90 ı varoluş bunalımından kaynaklanır varoluş bunalımını zeki çok dusunen insanlar yaşar yani zengin derdi kederi olmayan bu yüzden başka şeylere ( hayat evren hayatın amacı yaradılış varoluş) gibi şeylere kafa yoran sorgulamaya başlayan insanlar velhasıl avrupalılar bizden zekidirler afrika ulkeleri bizden zeki değildir 😊 ayrıca varoluş bunalımının son raddesi nihilizmdir yani hiçliktir aydınlanmadır herşeyin özüne inip boşluğu gormektir anı yaşayıp geçmişi geleceği kabullenmektir
00 YorumlaBize yansitilan sadece zeki kısmı tvlerde falan bicok yabanci arkadasim var cidden hayatlari okadar bos ve amacsiz ki ben zeki olduklarini düşünmüyorum cunku her insan zekidir tarihte basariyi elde eden insanlarin cogu zekalarindan degil kendilerine soz gecirebilmek-inandigi ugruna ugras vermek kafasina koyduğunu yapmaktan gecer.
Ornegin ataturkun annesi istememesine ragmen asker olmayi istedigini icin askeri liseye gitmesi
Edison ampulu yaparken bicok kez denemesi gibi
Yani herkese insan olarak bakiyorum ben onlarda ordaki iklimde gokten beyin yagmiyor sonucta ama avrupanin daha hakkini arayan ve haklari hakkinda daha cok bilgiye sahip oldugunu düşünüyorum10 Yorumla
+1 yılBizden daha uzun süredir bilimle uğraşıyorlar. Daha zengin bir altyapıları var. Bu sebeple başarı oranı biraz daha yüksek. IQ seviyesi de biraz yüksek. Lakin bu onların genetik olarak üstün olduğu anlamına gelmez.
Afrikanın ortalama iq'su 80'in altındaydı. Sanırım watson'un öyle bir çalışması var. Yani bu hesaba göre afrika gerizekalı. Irk olarak. Lakin oradan koparılıp abdye ya da avrupaya getirilenlerin nesli var. Irk melezleşmesi yok lakin iq seviyeleri yüksek. Nobel alan siyahiler bile var. IQ da biraz yetiştiğin ortamla ilişkili.
Sonuç olarak, avrupa ileride. Bu aşikar. Fakat daha zeki değil10 Yorumla
+1 yılKardeşim şöyle düşün senin geçim derdin yok paran var soyları burjuvalardan gelmiş. Rahatsın ve uğraş birşeyler arıyacaksın illa. Dersenki kim en zeki araplar hakki araplar o ellerimde altında silah onlar demiyorum millet açken. Dünyada ilk diplomat ilk mühendis gelişmiş tıp mısır vs vs. dir. Ama sağolsunlar bir zenginlik uğruna fakir Avrupa haçlı seferleri sayesinde doğuyu sömürmüşlerdir. Zaten zengin olan çoğu ülke sömürge sayesindedir. Hatta büyük eski şirketlerde bakınız Ford kaouçuk için etmedikleri işkence kalmamış. Adamlara kendi yaşadıkları yerde zorla sırf lastik için... Bu böyle Avrupa hala gzümde sapkın, zevk düşkünü bir yer. Yoksa İsrailin anasını s.. Di diplomasi ile.
00 Yorumla
+1 yılKendi bilimsel teorimden bahsedeyim o halde; ilk insan Afrika'da yaratıldı. İlk yaratılanlarla beraber insanlar gitgide çoğaldı ve çoğaldıkça yayılmaya göç etmeye başladılar. Maceracı, araştırıcı ve merak duygusu gelişmiş olanlar bulundukları yerlerden uzağa göç ettiler, daha az maceracı ruhlu olanlar bulunduğu yerde kalmayı seçtiler. Dolayısıyla zeka olarak daha gelişmiş insanlar daha çok göç ettiler. Bu yüzden, Amerikalılar , Avrupalılardan, Avrupalılar Balkanlardan, Balkanlar Anadolu'dan, Anadolu Ortadoğu'dan daha zekidir. Japonlar Çinlilerden, Çinliler Orta Asyalılardan daha zekidir. Uşak bahçıvandan, bahçıvan şöförden, sonra hepsi beraber uşaktan daha falan işte.
10 Yorumla
+1 yılAlakası yok onlar daha gelişmiş oldukları (bilim, sanat, tıp vs. gibi konularda) kendilerini çok zeki görüyorlar ama bence öyle değil şu an uzaya çıkan Türk var mı? Yok Değerli buluş yapmış bir Türk var mı? Yok Dünyaca ünlü bir Türk teknoloji markası var mı? Maalesef buda yok biz bunlar gibi çoğu konuda geri kaldığımız için onlar kendilerini üstün görüyorlar kendilerini daha zeki görüyorlar mesela ping ping hatırlıyorsunuzdur dünyanın en kısa adamıydı onlar bunu bildikleri için o adamı gözümüze gözümüze soktular bakın dünyanın en kısa adamı bizde diye dünyanın en uzun adamı da bizde ama kimsenin umurunda değil Einstein Türk olsaydı çöpçülük yapardı ya da madenci falan ama Avrupalılar kendi içlerinden üstün birini gördükleri zaman hemen gözümüze gözümüze sokuyorlar her şeyde her zaman bu böyle bu yüzden daha zeki olduklarını düşünüyorlar ama değil
00 YorumlaKesinlikle daha zeki değiller ama türklerdeki sistem gereği midir nedir bilmem zeki insanlar zekasını ortaya çıkaracak bir şey yapamıyorlar devlette kimse o kişiyi desteklemiyor. Köylerde kasabalarda geçip gidiyor hayatları ya da saçma sapan ezberci sistemimizle solup gidiyor. Böyle olmamalı! Yani bir devlet ilerliyosa teknoloji bakımından bilim adamları vardır ve bir bilim adamı sadece bir konu üstünde yoğunlaşarak onu elde etmiştir. Ama bizim sistemde herşeyi bilmek zorundasın fizik kimya biyoloji psikoloji matematik geometri ve daha sayamadığım çokca ders. Vu böyle olmamalı olunca işte böyle avrupalı insanlardan bir farkımız olmamasına rağmen fark ortaya çıkıyor.
10 Yorumlazeka ve imkan ayni aslinda. ama bizim zihniyetimiz yoz. yok akp chp kavgasi', yok turbanli dekolte kavgasi, yok erkek dudukler fatih olur, hstun sevisir irispi olur kavgasi.
oysa ki avrupa cok cok hizli ilerlemiyor ki.
onlar bize yeni teknoloji urunlerini fahis fiyata ve kalitesizinden satar, kendiler eski teknolojinin en kralini alip omur boyu kullanir. sozgelimi bizde 50 gb kotali! genis bant varken, ki genis bant saniyede 110 mb hiz ongorur ama bu hizla kota 3 saatte doluyor:-) :-) :-) , avrupalilar maksimum 32 mb saniye hizli cevirmeli ag kullaniyor. ama internetin dibini gpruyorlar. adamlarda ne bug oluyor ne lag,
ya da adamlar 100 yillik metro kullaniyor elentruklu biz hizlandirilmis trenle 200 kisiyi olduruyoruz.00 YorumlaDiğer konusunda 863 cevap paylaştı. Avrupali insanlar tak olarak... tal dir onlari iyi isler yapmasi tamamen kitap okuyup ufuklarini genisletmeleriylr bir seyi yapmak icin derin derin dusunup bir yerlden ornek almalariyla alakalidir bizim yaptigimiz ise kitap okumadan test cozerek üniversite sınavını kazanmak ondan sonra orayi bitirip bir is sahip olmak ve o isi cekemeyenlerin o isle dalga gecmesi ve en büyük sorun ne biliyomusun? insanlar hic bir zaman tam olarak kendi islerini yapmıyorlar Turkiyede yapamiyolar is yerin var sekreter aliyosun cay getir götür yerleri temizle bu sekreter isi degilki
00 Yorumlatürkler kadar akıllı uyanık zeki işine geldiği gibi davranan yalancının önde gideni hem en iyisi hem en kötüsü hem en üşengeci hem en çalışkanı ve daha bir sürü şey hiçbir ırk olamaz onlar yemek yapamıyor ya sen ne zekasından bahsediyorsun gezerek kültürlü oluyorlar sadece
50 Yorumla
+1 yılBen Hollandada dogdum, buyudum ve yasiyorum.
Soyle bir fark var;
Hollandada; ana okuldan ilk okula geciyorsun, ilk okuldan orta/lise (ikisi bir, seviyeye gore 4, 5 veya 6 sene suruyor) yuksek okuyorsan 6 sene suruyor, bir dusugu 5sene, ve normal ve dusuk seviyedeysen 4 sene okuyorsun.
Sonra 4 sene okuyanlar meslek uzerine gidior, 5 ve 6 sene okuyanlar Yuksek okula gidiyor.
Yuksek okuldan sonra Universte geliyor, ve bunun icin sinav gerekmiyor. Yuksek okulda 4 sene boyunca puanlarini toplayabildiysen, okudugun meslek uzerine calisabilirsin.
anlayacaginiz, orta/lise den istedigin bolumu seciyorsun.. ve sonra bu bolum ustune devam edebilirsin..
Bilmiyorum anlatabildimmi, turkcem pek iyi sayilmaz :D Kusuruma bakmayin lütfen :)12 Yorumla- +1 yıl
limburg
+1 yılBen almanya da okuyorum soruna almanlar üzerinden cevap vericem. Türklerde pratik bir zeka var ama bunu eğitime değil de cakalliga kullanma söz konusu. Almanlardaysa genelde ortalama bir zeka var ve egitime kişinin kendini geliştirmenize çok önem veriliyor, insanlarin Üniversitesi'ne ya da işine odakli bir yaşamı söz konusu hal böyle olunca da verim artıyor. Bütün buluslar Avrupa'dan ya da amerikadan çıkıyor
21 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum. Bu yuzdende sadece Turkleri baz alisak Avrupali turkler memleketimizde yasayan yurttaslarimiza gore daha saf niyetli oluyorlar. Bu tabii birazda Avrupa daki insana verilen sosyal haklarla baglantili degerden kaynaklanabiliyor. Ama Turkiye de yasamak ve kandirilmamak icin cogu kendi cikarina Göre hareket ettiginden dolayi tabiri caizse koruma amacli cakal olmak zorunda oluyorlar. Boylelikle zeka o yönde calismis oluyor. Tabiiki bu bir genellemede degil.
Avrupalılar genelde açık fikirli, kültürlü ve eğitime önem veren insanlar. Bu açıdan daha zeki ve mantıklılar diyebiliriz. Türk insanı da önyargılarını aşıp yeni fikirlere ve kültürünü geliştirmeye önem verse çok daha zeki olabilir. Bu tamamen kafatasının içindekini kullanmaya bağlı.
10 YorumlaAlmanyada Lisede haftada Din Egitimi --> 1 Saat ya da 2 saat. Bu Din dersi secmeli isteyen katilmiyor.
Türkiyede haftada Liselerde Din dersi ---> 6 Saat, Matematik 4 saat.
Ondan sonra geliyorlar buraya soruyorlar Avrupalilar neden daha zeki diye...10 Yorumla
+1 yıltam tersine aptallar ama biz günde 2saat çalışıyoruz onlar 10 saat diyer saatler sıpor yeme içme gezme pc uyku zaten çoğu 6 saat ya da daha az uyuyor ama yerden yere değişir benim kuzenim avupada daha 10 yaşında oraya gittimdğimde özlerime inanamıştım ama gerçekmiş yani aptallar ama çalışıyorlar ondan öyl gözüküyorlar türk insanı okadar çalışsa varya türkiyenin tümü bilim adamı ünüversite rektörü olur herkez!!!
00 YorumlaDaha zeki değil tam tersi daha aptal olduklarını düşünüyorum ama biz Türkler tembel bir milletiz başkaları yapsında biz kullanalım diye düşünüyoruz o yüzden onlar bizden daha gelişmiş durumda ayrıca kendini geliştirmekte çok önemlidir. Ülkemizde kendini geliştirmek isteyen çok az insan görüyorum buda büyük bir eksik bana göre.
00 YorumlaBu bence tartışılır çünkü yurt dışındaki insanlar rahat hem maddi açıdan hem yaşam açısından o yüzden kendilerine daha çok zaman ayırabiliyor buda şu anlama geliyor kendilerine zaman ayırdıkları için bizden daha çok gelişmiş oluyorlar. Çunkü turk insanın aldığı ücret belli kendini geliştirme yöntemide belli türkle salak diye birşey yok bence türkler beyinlerini çalıştırmadığı için geri kalıyor bu yüzden yurt dışındaki insanlar sadece kendılerıne daha cok zaman ayırdıkları ıcn bızden ondeler.
00 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Detaylarda daha az boğuluyor Avrupalılar, daha organizeler, et tüketiminde Afrika ülkeleriyle aynı kategorideyiz, akraba evlilikleri halen devam ediyor, zeka düzeyi ortalamasında bizden muhtemelen iyi durumdalardır. Ama onların da çok mallıkları var.
Özetle, daha iyi, daha bilmem ne demekten ziyade sadece "farklı" sıfatı daha uygun bence.00 YorumlaEvinizde kullandığınız aletlerin markalarına bakın, cep telefonu bilgisayar markalarına bakı,
Uzayda araştırmalarından, parçacık fiziğine kimin araştırma yapıp, başarılı keşifler yaptığına bakın
Bİrde hangi ülkelerde insanlar refah içinde yaşarken, hangilerinde insanlar birbirinin kafasını kesiyor diye bakın.
Sonuç ortada bence, sormaya bile gerek yok böyle bir soruyu malesef...00 Yorumla
+1 yılMerhaba ilk önce türkce tam bilmiom yanlis yazabilirim. Ben ingiltere de yaşıyorum ama ingiltere de insanlar inanilmaz üşengeç umursamaz ama ben arada turkiyeye geliyom türkler inanilmaz akilli bence türkler :)
40 YorumlaDiğer konusunda 315 cevap paylaştı. Avrupa'lılar da genel olarak olağanüstü zeki biri görüldüğün de zaten haberler de & Medya da gözümüze gözümüze sokuyorlar. Ayrıca, imkanları da fazla. Maddi ve manevî her konu da üstün görülmeleri bu sebeple gayet normâl bir hâl alabiliyor dediğiniz gibi.
00 YorumlaDiğer konusunda 8,9b cevap paylaştı. Daha zeki değiller imkanları fazla. Türklerin imkanları olsa çoktan dünyayı almışlardı. Tıp dünyasında oldukça ileriyiz aslında her ne kadar ülkece kabul etmesekte.
42 YorumlaDaha zeki değiller. Kendilerini geliştirebilmek için zaman ve ekonomik güçleri var. Ayrıca baştan sona eğitim sistemi, yaşayış sistemi, çalışma sistemi açısından farklılıklar var. Buda gelişimi etkilediği için böyle bir algı oluşturuyor. Ancak Türk insanının diğer ülkelere göre daha pratik zekalı olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılHayır onlar bizden zeki değil. Onlar sadece bize göre çok Çalışıyor imkanları bizimkinden fazla. Birde Türkiye de pasif öğrenme sistemi var. Usta çırağına öğretir. Avrupa'da aktif öğrenme sistemi var adamlar kendi araştırarak buluyor. Yanıldığı bir nokta varsa başkasından yardım alıyor. Birde yurdum insani ergenliğe girdikten itibaren beyni ile üreme organı yer Değiştiriyor. Yurt dışında öyle değil kimin eli kimin cebinde belli değil. Birazda orası etkiliyor.
00 Yorumla
+1 yıldaha zeki değiller. hatta bizim insanımız daha zeki ama halkımız zekasını iyilik için değil kötülük için kullanıyor. mesela ATM hırsızları;adamlar ATM yi hackleyip insanların şifresini ele geçirip bankadan paralarını transfer ediyorlar. bu zekayı iyilik için kullansalar şimdi memleket ABD den bile daha güçlü olurdu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYabancılar tek bir alana odaklı çalıştığı için başarılı oranları fazla adamın 1 işi vardır ondan başka birşeyi düşünmez sadece o işe odaklanır onu geliştirmeye odaklanır. Bizde adam 5-6 işi birden idare etmeye çalışıyor hangi birini yapmaya çalışacağını şaşırıyor sadece becerikli olduğu aklının yattığı bir işe odaklansa herkes yükselişe geçeriz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizi Avrupalılardan tabiri caizse "kötü" yapan başta onlara özenmemiz. Onlar gibi olacağız derken kendimizi unutur hale geldik oysaki onlar gibi olma çabasına girececegimize onlardan daha iyi olmanın yolunu arasaydik simdiye coktan onlar bize özenmisti.
Birde kurallara dikkat etmeden disiplinsiz hayat sürmeye devam ettikce daha coook sorariz bu soruyu kendimize "bizim avrupadan eksigimiz ne?" diye.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDini yasıyoruz ama yobaz oldugumuz için
Okumaktan ziyade dini kullanarak bizi sömürenlere koyunluk yaptıgımız için. ben Türk halkının asla zeki olduguna inanmıyorum. üzgünüm Atam ama oyle degiliz.30 Yorumla"geçmişini unutanın geleceği olmaz" derlar biz tarihi araştırıp osmanlının icat edip geliştirdiği teknikleri şimdi avrupalılar kullanıyor. bizde geçmişimizi araştırıp feyz almak yerine avrupa özentisi ile hazırcı toplum olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen avrupaliyim :D ve acikcası benim ailemde dahil cok disiplinli babam. ben kucukken beni odama kitlerdi 4 yasindayken bana 2 sinifta yapilan seyleri ogretirdi. Yatili okula yolladilar haftasonu bile okul vardi ve okuldan sonra dersde anlamadiklari bir hoca tekrar anlatiyordu oda mecburdu. Ozamanlar hic hosuma gitmezdi ama basarilarima bakinca iyiki yapmislar diyorum.
41 YorumlaOrasını bilemem ama bizim halk cahil ve bana gelişime ve ogrenmeye kapalı kafası sadece belli şeylere çalışıyor bu nedenle de bir avruoalidan her açıdan geri kalıyor oddoğru
33 YorumlaBence yabancılar yarım bırakmayı. sevmiyor onlar günaha sevaba göre hareket etmez tek bir düşünce başaracağım ne olursa olsun böyle düşünürler türkler ya da müslümanlar da şu vardır en helal yol allah ne der günah mı ama onlar adla bunu düşünmez allah herkese beyin vermiş onlar daha zeki diye bir şey yok bence hristiyan olan dada ateist olandada müslümüman olandada akıl aynı seviyede
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBen çift vatandaşım Türklerin beyni fenalığa kurnazlığa çalışıyor bu bir gerçek türkler daha pratik zekalı bence beyinleri tersten çalıyorum hemde iskoç vatandaşıyım iskoçlar asosyal fenalık bilmeyen sadece beyinleri matematiğe ve fene basan insanlardır.
00 Yorumla Isvec' de yasayan biri olarak fikrimi paylasmak istiyorum egitim konusunda gayet buzden daha iyiler bilmedikleri bir seyi arastirip ogreniyorlar..
Aile kavrami ve saygi cok kotu kulturel olarak fazla bir etkinlikleri yok.!
En basit ornek olarak bir ay once kizin bir tanesi annesinin aldigi noel hediyesini begenmedigi icin polise sikayetci oldu.! Umarim yardimci olmustur ;)00 YorumlaHayır daha zeki değiller sadece ülke sistemleri iyi işliyor o kadar. Ama kitap okumaları zamanlarını iyi değerlendirmeleri açısindan daha düşünceli insanlar. Insana insan olduğu icin değer veriliyo orda
00 Yorumla
+1 yıldaha zeki degiller aslinda yapmak istediklerini yapabiliyorlar örnegin bizim ortadogu toplumunda biri bisey yapsa kesif etse ne bileyim iste örnegin sanat adina biseylar yapsa malesef. örf adet feodallik din ne varsa iste hepsi önüne gecer
00 YorumlaZerre farkimiz yok.. muhim olan zeka degilki.. mantiklari cok keskin mesela almanlarin... bundan dolayi bizden geride olmalari gerek ama ayni toplumdaki disiplin onlari bizim metrelerce onumuzden gitmelerini sagliyor.. birde egitim!
00 YorumlaZeka ayrıdır, çalışkanlık ayrıdır. Avrupa insanı çok okuyor, araştırıyor daha da önemlisi okuyan ve araştıran insana değer veriyor. Bizim insanımız ise okumuyor ama daha vahimi okumadığı halde her şeyi bildiğini iddia ediyor.
00 Yorumla
+1 yılAvrupada yasayan biri olarak avrupalilarin cogu cok serbestler, bizim turkler gibi agrasif degiller, hani ofke gelince akil gider, bizimkilerde iste bu var, saldirganlik vurup dokmeler, bunkarsa kanunlarin cezasindsn cok korkar,
00 Yorumla
+1 yılIQ seviyesi Türkiye den daha yüksek çıkmıştı Avrupalıların bir araştırmada. Daha çok geliştiriyolar kendilerini.
12 Yorumla- +1 yıl
Türkleri aşağılayan kim? Araştırmayı söylüyorum.
degil bence maziye baksana kardesim azcik asamlar o kadar salakki papaza gidip para veriyorlar cenetten yer aldiklarini zannediyorlar, bizim piri reis dünya haritasına cok yakin bir harita ciziyor oyleki çizdiği harita da isaretlidi yerler onemli kaynaklarin oldugu yer sadece geri kaldik eger esit duzeyde olsaydık eminim o kullandığımız telleri pcleri turk mühendisler uretmis olurdu
01 Yorumla- +1 yıl
Ailen ilk doğuduğunda büyünceye kadar hep yanında olan en güvendiğin değil mi? Ya onlar sana hristiyanlığı anlatmışsalar sen hristiyan olarak büyümüşsen zaten artık papa dan yer istiyen kalmadı bu yöndede bilgi sahibi olduk onlar eskiden zengin ve cahil insanların yaptığı davranıstı
Avrupalılar zeki değildir. Sadece düşünceleri farklı şeylerde.
Örneğin, Adamlar Uzaya çıkarken biz halen 70 yaşındaki adam 15 yasında ki kızla evlendiiiii !!!
diye haberler yaparsak ilgimizi başka yönlere vermezsek bizden bir halt olmaz10 Yorumla
+1 yılDaha zeki değiller. Bizi daha kötü yapan şeyler sosyal bir devlet olmamamız, potansiyelleri değerlendiremememiz, yobazlığımız vs vs
20 Yorumla
+1 yıldevlet gençelere sahip çıksa, onları korusa, güzel bir eğitim verse herşey daha parlak olucak ama yok işte.
20 YorumlaZekiler bunu kabullenmek gerekir, adamlar uzaya adam gonderiyor uzaydan evine kadar goruntu aliyor bizde yapmislar iste kullanirizne kafami yorcam diyoruz
00 YorumlaHani hep duyduğumuz bir hikaye avrupalılar kendi aralarında konuşuyormuş bu türkler neden hiç uzay için araştırma yapmazlar niye merak etmezler diye biride demiş uzayda kainatın en güzel kadınının olduğunu bilsinler tahtadan merdiven yapar çıkarlar çıkarlar işte buda böyle bişey biz Türk milleti genetik olarak aklımız hep başka şeylere çalışıyo ama on numara çalışır :)
00 YorumlaDaha zeki değil sadece daha eğitimliler. Fakat bu eğitimli sözcüğü iyi insan anlamına gelmez. Bana göre en iyi insan bizim insanlarımız, bizim halkımız!
00 Yorumladaha zeki değiller, daha çok zekalarını nasıl kullanacaklarını/gerekli şeylere ayıracaklarını dolayısıyla nerede kullanacaklarını iyi biliyorlar. bir de tabi tanıtımı iyi yapıyorlar
00 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. Hayır!!! genele bakıldığında kesinlikle değiller, Ancak son derece kuralcı ve disiplinliler. Bu dediklerim tabii ki kuzey Avrupa için geçerli. Akdeniz insanı hep aynı ;-)
00 Yorumla
+1 yılSadece eğitiliş şekilleri farklı. Adamlar çocuğu yetiştirirken her bir ayrıntıya önem veriyorlar. Sadecd bizim ülkemizde çocuğun gelişimine önem veren insanlar daha az.
00 YorumlaDiğer konusunda 401 cevap paylaştı. Bence onlar vakit kazanmayı, bizde vakit öldürmeyi seviyoruz
50 Yorumla
+1 yılBizim ilerlememe sebebimiz yaptığımız işi yaparken düşünüyoruz ama Avrupa Amerika vs. yapmadan önce düşünüyor bu yüzden ilerliyorlar. Yoksa bizde insansız onlarda insan bir farkımız yok.
02 Yorumla- +1 yıl
Sonuçta iki tarafta düşünüyor
- +1 yıl
Evet ama düşünme zamanları farklı mesela Afrikalılar önce işi yapıyor sonra düşünüyor. Bu yüzden ilerleyemiyorlar düşünme zamanları önemli.
- Diğer konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılHiçbir ırk millet bizimkiler kadar zeki olamaz bir arge sistemi kurmuslar kopyada inanamazsiniz bir yalan söylüyor kendinizde ariyorsunuz sucu diyor Ahmet Şerif İzgören.
02 Yorumla- +1 yıl
Tabii ki :)
+1 yılTek fark disiplin düzen sistem. Bizim bir farkımız yok sadece sistemimiz düzenimız birlik beraberliğimız yok. Kaldı ki Türk insanların zekası pratikligi Avrupaya göre çok daha ilerde olduğunu düşünüyorum
10 Yorumlagtünü yıkamayı bile bizden öğrenenler mi? akıllı millet yoktur, akıllı insan vardır; gelişmiş ve gelişmemiş toplumlar vardır!
17 Yorumla- +1 yıl
Bir onu öğretmişiz başka ney var hiç bine karşın 1 veya 100 neyse onların yaptığı şeylerle kolay hayat yaşıyoruz ve şu an onların ürettiği teknoloji ile burada yazıp çiziyoruz tabikide bizden çok çok daha akıllılar biz daha belden yukarı çıkamadık...
- +1 yıl
@seherseksen7 avrupada yaşa? ne bu atar anlamadım :))) te allahım ya...
- +1 yıl
Milliyetçilikle alakası yok emin. olun sizden daha. milliyetciyim mevzu o. değil. mevzu düzen bir bakıma isyan bir arkadaş. demiş ne bilim adamlari öldürüldü diye tamda budur olay bizim eğitim öğretim sıfır sahip çıkma sıfır. bakın bizim bilim adamlarına parmakla gösterilecek kadar hep dışarıda zemim var mı bizim yukselmemize.2 bakım robert. koleji galatasaray lisesi daha bir çok yurtdışı tabanlı okullara nasıl topluyorlar akıllı. çocuklarımızı neden. bizde yok bu eğitim. buyrun. cevap verin sonra gelin. bana milliyetcilikten bahsedin.
- +1 yıl
@seherseksen7 tamam bye
+1 yılzeki olduklarını değil de zekalarını bizden çok kulandıklarını biliyorum ve hatta zekalarını kullanmak ve ortaya çıkarmak için birçok olanakları olduğunu
00 Yorumla
+1 yılzekalarının değil eğitimlerinin daha iyi olmasından kaynaklı bu fark. yurt dışında eğitilen bir çok önemli işlere imza atan türk bilim adamı, prof ve doktor var
00 Yorumla
+1 yılBizimkiler beynini sadece bel altına çalıştırdığı için olabilir mi?
31 Yorumla
+1 yıldaha zeki olduklarını düşünmüyorum. Tarihimize ve diğer ülkelerin türkler hakkında bir çok görüşü bulunmaktadır. iyi olan için fark eğitim şekli ve yaşam standartları insanları bilim anlamında ileriye sevk edebilir.
00 Yorumla- Devamını Gör (156)
Devamını Gör(201)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem