Lise son Sınıftayım keskin Nişancı olmak istiyorum hangi okulu bitirip hangi eğitimi almak gerekiyor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
TSK'nın keskin nişancı okulu
28.04.2014 - Türk Silahlı Kuvvetleri, "en çekinilen savaşçılar" olarak nitelendirilen keskin nişancılarını, özel kurulan birlikte yetiştiriyor. "Keskin nişancı okulu" olarak da anılan birlikte, kursiyerlere gizlenme ve sabır eğitimi veriliyor, "tek atış tek ölüm" parolasıyla hedefi vurmaları sağlanıyor. Eğitimlerin herhangi bölümünde başarısız olanlar ise kursun bitimi beklenmeden birliklerine gönderiliyor.
Birlik komutanlarınca seçilen fiziki kondisyonu yüksek, refleksleri sağlam uzman çavuşlar, ATUNEB'de 5 haftalık eğitimden geçiyor. Teorik ve pratik olarak verilen eğitimin sonunda başarılı olanlar keskin nişancı brövesini takmaya hak kazanıyor. Birlikteki eğitim sürecinde defalarca atış yapılıyor. Eğitimin herhangi bir bölümünde başarısız olanlar ise kursun tamamlanması beklenmeden birliklerine gönderiliyor.
Keskin nişancı adayları eğitimlerinin ilk bölümüne kullanacakları silahları tanımakla başlıyor. Eğitmenler tarafından keskin nişancı tüfeği accuracy'nin özellikleri kursiyerlere detaylıca anlatılıyor. Eğitmenler ilk yerli üretim keskin nişancı tüfeği olan Bora-12 hakkında da kursiyerleri bilgilendiriyor.
Sabır eğitimi Kursiyerler en az tüfek kadar önemli olan mesafe ölçüm cihazı lazermetre, havadaki nemi, basıncı, sıcaklığı ölçen hava ölçüm cihazı, dürbün ve balistik bilgisayarı da kullanmayı öğreniyor.
Ardından keskin nişancı adaylarına hava şartlarının atışa etkileri konusunda dershanede eğitim veriliyor. Kursiyerlere uzun mesafeli atışta rakımdan, hava sıcaklığına, basınçtan, neme kadar birçok unsurun etkili olduğu anlatılıyor.
Bazı görevler kapsamında keskin nişancıların mevzilerinde 5 saate kadar kalmaları gerekiyor. Bu kapsamda birliğe gelen kursiyerlere sabır eğitimi de veriliyor.
'Görünmez' oluyorlar Eğitimdeki birinci haftanın sonunda kursiyerler hem yazılı hem uygulamalı sınava alınıyor. Dikkat testine de giren kursiyerlerden başarısız olanlar daha ilk haftadan birliklerine dönmek zorunda kalıyor.
Buyur arkadaşım :)16 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok çok teşekkür ederim :)
Soran+1 yılİnşallah Allah'ın izniyle :)
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılkadından iyi keskin nişancı olur, kadınlar soguk katillerdir her ne kadar güç olarak erkeklere göre güçsüz sayılsalarda psikolojin anlamda daha saglamları çıkmakta. olabilirsin ama öncelikle askeri okula ya da polisliğe başvurman gerek elin titrememeli ve nefes kontrolun en iyi seviyede olmalı soguk kanlı olmak ilk kural en olmadık anda bile tepki vermeyecek kadar sogukkanlı olmalısın.
06 Yorumla
Soran+1 yılElim kesinlikle titremiyor üşüsem bile titremiyor. Soğukkanlıyım çok şükür
- +1 yıl
el titremesi öyle sanıldıgı gibi elini uzat titremeye bakma olayı degildir. kapıyı açtın üzerine bir köpek atladı tam burun buruna iken zinciri kısa geldi geri düştü o anda bile sogukkanlılıgını koruman lazım
- +1 yıl
buz gibi sinirlere piton gibi sabıra sahip olacaksın matematik bilecek fizik ve cografyada usta olacaksın. böcekten fareden korkmayacak bokun içinde bile keyifle yatacaksın..
Soran+1 yılBuna benzer bir olayla burun buruna gelmiştim hatta soğukkanlı olduğumun o zaman tamamen farkına varmıştım
- +1 yıl
tsk da bir kaç tane keskin nişancı bayan mevcut. ama seni temin ederim insanların sandıgından daha zor.
Soran+1 yılHayırlısı olsun diyelim
+1 yılBacım Öncelikle K. K. K. Amyo (Astsubay Meslek Yüksek Okulu) Sınavlarına Başvur Sınavı Kazan, Akabinde Mülakatları Okula Gir Okulu Bitir. Okulda SInıflara Ayrılacaksınız.
Kimseye İnanma Burada.. Özelikle Dağlıya..11 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,9b cevap paylaştı. Bunun için önce asker veya polis olman gerekiyor. Daha sonra askerlikte özel kuvvetlere polislikte ise özel time girmen gerek.
34 Yorumla
Soran+1 yılBüyük bir ihtimalle polis olacağım özel tim için ne gerekli peki?
Soran+1 yılTeşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
27Cevap
Polis olacaksın özel harekat seçmelerinde kendini kanıtlayacaksın eğitimleri geçeceksin. Hakkında hayırlısı olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin sağolasın
+1 yılÇok Disiplinli Bir Hayatın Olsun Ve Derslerinde Çok Başarılı Olursan Polis Veya Ozel eğitimle Başarabilirsim.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Harbiyeye ya da polis akedemisine gidicen eğer böyle bir meslek istiyorsan ama önüne geleni yapmıyorlar canım benim.
Psikolojisi iyi olan biri gerekli o tür silahları kullananlarda.04 Yorumla
Soran+1 yılPolis Akademisi hedefim var psikolojim iyi çok şükür. Tabi onlar bilirler yine de
Soran+1 yılAskerin birini indirmiş derken?
+1 yılDizilerden filmlerden görüp gaza gelmeyin. Türkiye burası kariyerin boyunca 1 göreve falan gidersin sonra :D
13 Yorumla
Soran+1 yılGüldürdüğün için teşekkürler :)
- +1 yıl
Rica ederim :D Ayrıca bazı arkadaşlar göğüsünü aldırman gerektiğini söylemiş. Ben de öyle biliyorum, ama sen yine de araştır bu konuyu.
- +1 yıl
Ha WW2 de falan kadın keskin nişancılar da öyle bir uygulama yapılmamış. Şimdi de sıkıntı olmaz heralde.
:) internet cafede counter strike oynayarak eğitim alabilirsin ;)
16 Yorumla
Soran+1 yılKomik değil
Soran+1 yılTürkün T'sini büyük yaz :)
Soran+1 yılYanlış anlama rencide etmek amaçlı imla uyarısında bulunmadım. Irkımızın isminin baş harfini küçük yazmak olmazdı :)
+1 yılgoogle a counter strike v7 yaz indir sonra v23 yaz onu indir. sırayla kur. aç awp_battle ı. artık keskin bir nişancısın.
50 Yorumla
+1 yılbir bayan olarak garip bir istek. Ben keskin nisanci brovesine sahibim. Ama gizlilikten cik. O sekilde cevap veririm
03 Yorumla
Soran+1 yılÇıktım
@daglarineri Utanmıyor musun? Kızı Kandırmaya?
- +1 yıl
Ne hacet nedn kandirayim ben bir askerim.
Eğer keskin nişancı olmak istiyorsan memelerinden birini aldirman gerekiyor yoksa ağırlık merkezi yeri değişiyor ama lakin aldirirsan senden iyisi olmaz
00 Yorumla
+1 yılaskeriye olmali ama herkesi yapmazlar kadin keskin nisanci duymadim trde cunku agir sartlar vs var
02 Yorumla
Soran+1 yılBen katlanırım ağır şartlara
- +1 yıl
burada soylemek kolay degil dagda acda gezcen camurada gircen surunvende
göz gez arpacık. nefesini tut tetiğe bas 12 den vurursun
24 Yorumla
Soran+1 yılBu yetmez
keskin Nişancı olmalıyım
Soran+1 yılTeşekkürler
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 834 cevap paylaştı. Bunu illegal örgütler öğrenmesin bak, kaparlar seni
10 YorumlaSamsun anadolu lisesi :D
41 Yorumlaahahahha ++++
+1 yılÖnce asker-polis ol eğer faydalı olacaksa
08 Yorumla
Soran+1 yılOlmama çok az kaldı inşallah
- +1 yıl
Hangisi?
Soran+1 yılPolis
- +1 yıl
Neden?
Soran+1 yılNasıl neden?
- +1 yıl
Neden polis oluyorsun? Yol yskınken dön.
Soran+1 yılAsla
- +1 yıl
Gel dön.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılSamsunda kime sorsan gösterir
20 Yorumla seri katil olman lazım
10 Yorumlasamsuna git orda sokaklarda ogrenirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSağ memeni aldırman gerekiyor tatlım
22 Yorumla
Soran+1 yılSeninde acilen beyin nakli yaptırman gerekiyor hemde çok acil
Cevap sahibi+1 yılCiddiyim :) Bana laf sokmaya çalışacağına kadın keskin nisancilari araştırabilirsin
Kara Harp Okulu.
02 Yorumla
Soran+1 yılPolislikte ne gerekli keskin Nişancı olmak için ?
Şu an ne yapıyorsun?
00 YorumlaBen egitim verebilirim
02 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 9,5b cevap paylaştı. Güzel hedef :))
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzeytine dürbünle bakman lazım önce
00 YorumlaVay güzel hedef
10 Yorumla
+1 yılaskeriye şart
03 Yorumla
Soran+1 yılPolislik?
- +1 yıl
dene araştır sana kalmış sonra eski sevgilini mi vuracaksın?
Soran+1 yılBoş laf yapma
Samsunlumusun?
02 Yorumla
Soran+1 yılAydın
Sahildeki balonculara git
01 Yorumla
Soran+1 yılTam senlik yerler
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşver
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsamsun'a git.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında