Neden böyle ne zaman geçecek?

Hayatım boyunca hep Allah’a dua ettim. Ama ne yeterince başarılı olabiliyorum ne de normal insanların hayatını yaşayabiliyorum. Her zaman şükür ettim ve ediyorum , ama sanki dünyadaki normal şeyler – özellikle ilişkiler konusunda – bende hiç gerçekleşmiyor. 19 yıldır hiç sevgilim olmadı ve kendimi anormal hissediyorum. Antidepresan yazdırmak için doktora gittim ama yazmadı. Aslında genetik olarak ailemde depresyona yatkınlık var, ama kendimi sanki bipolar gibi hissediyorum. Tabii ki bunu tam olarak adlandıramam, ama hayatın içindeki sıradan şeylerin benim hayatımda olmadığını düşünüyorum. Çok dua ediyorum, ama yine de kötü düşünceler, cinsel düşünceler aklımdan çıkmıyor. Zaten hep kendimi normal insanlar gibi hissetmediğimi düşünüyordum, ama artık din bana yardımcı olmuyor. Bu yüzden bu Ramazan’da oruç tutmamaya karar verdim, çünkü hâlâ kafamda korkunç ve farklı düşünceler var. Sizce dinimi mi değiştirmeliyim? Yoksa düşünce tarzımı mı değiştirmem gerekiyor? Neden böyleyim? Neden dualarım kabul olmuyor? Neden hayatımda her şey ters gidiyor? İyi bir insanım ama ehliyetten kaldım mesela hiç bir şey istediğim gibi gitmiyor. Çalışıyorum şükür ama ya bende sabır yok ya da bazı şeyler gerçekten iyiye gitmiyor ve gitmeyecek. Bunlar dert değil biliyorum ama mesela sevip sevilemedim hiç yani bana lütfen hayatta kalmam için akıl verir misiniz Allahta istemiyor beni kesin. Kaç kere huzuruna gidip tövbe ettim isyan ettiğim için.
Neden böyle ne zaman geçecek?