Selamlar.. Dün iş yerinde problem yasadim arkadaşlarım la.. Müdürüme beni işten çıkartın veya başka şubeye gönderin diye rica ettim Bana bir yere gidemezsin.. bizi bırakıp nereye gidiyorsun sen iyi kızsın güzelsin dedi.. sizce neden böyle yaptı?
.
Selamlar.. Dün iş yerinde problem yasadim arkadaşlarım la.. Müdürüme beni işten çıkartın veya başka şubeye gönderin diye rica ettim Bana bir yere gidemezsin.. bizi bırakıp nereye gidiyorsun sen iyi kızsın güzelsin dedi.. sizce neden böyle yaptı?
.
Çıkarması için tazminat vermesi lazım.. başka şubeye gönderirse de her iki surumda da yerine başkasını bulması lazım , elindeki kaybetmek istemiyor.. hiç bir mudur tazminat vermek istemez.. güzel vs demesi hoşuna gitmediyse şikayet etmelisin bu şekilde bir mudur konusamamali...
Yanlış düşünüyor da olabilirim elbette ama iş yeriniz mankenlik ajansı veya bunun gibi bir yer değil ise güzellik kısmını söylemesi yavşamak tır bana göre. Babacan bir yaklaşım ile bizi bırakıp nereye gidiyorsun vesaire tarzı sözler sarf edilmesi doğal karşılanabilir ama işin içine güzellik vasfını katmak tamamen sarkıntılık etmek anlamına gelir ki sizin tepkinizi de ölçmüş oluyor aslında, siz ne demek istiyorsunuz deyip çıkışmış olmalı ve haddini bildirmeliydiniz.
Sana yürümüş gibime geldi. Hani işini beğenip ayrılmanı istemese sana, "böyle çalışkan, işini severek yapan bir çalışanımı kaybetmek istemem" derdi bence. Ancak senin fiziki görünümünden lafa girmiş ve bu etik ya da profesyonel değil.
Profildeki insan sensen evet güzelsin, işinide iyi yapıyorsun dediğine göre, neden çıkarsın. İş ne üzerine şubeli olduğuna göre kurumsal bir firma anlaşılan
Cevap
22Cevap
yürümek içindir
Bir kere iyi ve güzel olmanın bir iş yerinde çalışan kişi için aranan kriter olduğunu sanmıyorum. Sana "çalışkan kızsın. İşini düzgün yapıyorsun. Bunun için de gitmeni istemem." deseydi anlaşılabilirdi. Güzel kızsın, iyisin demesi ve adının olduğu şarkılar söylemesi pek etik hareketler değil. Ama sanıyorum müdürün bu söylemi senin hoşuna gitmiş.
Çünkü kadınlara en ufak iltifat edilməsinin bilə onların fikirleri değiştireceğini gayət iyi bilən, kəndi çıkarına görə davranmış, bu kelimeyi tam olarak hatırlayamadım ama çapkın gibi olan anlama gelən bir patronun var.
İşini değil güzelliğini dikkate alıyor müdür sen yedek anahtarsın böyle şeylere inanma. müdür seni göze kestirmiş. istifa et ordan
Eminim özele gel anlatayım
Takip attım
Açtım yeniyim burada anca alışıyorum 😅
Seni bırakmak istememiş ama güzelsin lafı biraz tehlikeli geldi
Senden hoşlanıyor mu acaba
Artık öğrendin ve müdürünün hareketlerine dikkat et
Amacını belli etmeye başlamış artık
Müdürüme sor.
Şimdi bir ton senaryo yazılır bu lafın üstüne
İşinde iyisin dese anliyacam ama, direk fizikten girmis olaya
Bugun boyle yapan seneye sapkinliga da basvurur, ayril ordan bence
Seninle alakalı farklı bir düşüncesi olabilir mi? İşten ayrılmak isteyene sen güzelsin demek?
Yani farklı işte anlarsın
Senş beğeniyor olabilir
Var bi şeyler sanki senin yaş kaç
Müdürün senle alakalaiı düşünceleri farklı olabilir
İyisin guzelsin aynen aynenn. Yeme bunlari kardesss
Niye diye sorma
O laflar bos laflar
Tazminat ödememek için olabilir mi
İş yerinde seviliyorsun demek ki
Güzelsin dediyse sana göz koymus
İyi kızsın güzelsin demiş ya
Senin gibi ameleyi zor bulur