- Diğer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılnamaz kılmak her müslümanın asli görevidir. insan derin bir huzur ve mutluluk duyar. bir süre şeytanın verdiği vesveselerle mücadele edersin. bu herkesin başına gelir. yılmadan dosdoğru kılmaya devam edersen bir süre sonra vesveseler azalır. kimsenin düşüncesine aldırma. namaz kıldığın için seni dışlayan olursa onlarla irtibatını kes. bir söz vardı beni çok etkilemişti "namazı bırakmış, ne münasebet! namaz seni bırakmıştır. otur bir düşün, Rabbim beni huzurunda neden istemiyor diye"
hayat gelir ve geçer. elbette dünyanın türlü türlü güzel nimetleri vardır, türlü türlü de sınavlar vardır insanoğlu için.
namaz kılma isteğini erteleme. erteledikçe kim gülecek? seni bu istekten vazgeçirmek isteyenin ne olduğu aşikar. bununla mücadele et. insanın en çetin savaşı nefsiyle olandır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYanlış düşüncelere kapılma ne olur bende senin gibiydim düşünceler filan başladım bıraktım hep sonra bırakınca farkına vardımki huzurum eksik ve netten izlediğim bir video o videoya dahil olan kızın yaşam öyküsü beni daha çok etkiledi :) şimdi 4 yıl oldu hiç bırakmadım Şükür Rabbime unutma herşeyi dozunda yaparsan mutlu olursun kafanı boş şeylerle foldurma canım Rabbim kalbine ferahlık versin ve nasip etsin inşallah
02 Yorumla
Soran+1 yılSaol canım , sanada, kilmak istememin sebebi kendimi cok kotu hissediyorum hergun bir uerleril agriyor, yani hersey ters gidiyor bende allaha siginsam beni korur diye dusunuyorums ama icimdeki bu korku beni engelliyor onceden oyle degildim bu isidlerin yaptiklarini gordugum an herseyden sogudum danki, biliyorum muslumlar bunu yapmiyor ama kendilerine musluman islam diyorlar.. Ve benim dusuncelerim degismiyor..
- +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=5hgeijdIQiA her izlediğimde ağlatan video namaz böyle güzel işte
Diğer konusunda 314 cevap paylaştı. İşid'in Müslüman olduğunu nereden çıkardın. Allah ile kul arasında işte bu yüzden hiçbir cemaat örgüt ya da şeyh girmemeli. Muhatabın sadece Allah. Namaz bir şuurlanmadır. Allah ile namazın oturuş bölümlerinde kendi lisanında konuş. Allah'a yakar.
Namazın bir insanda şuurlanma bilinçlenme yapması gerekir. Eğer size bir şey katmıyorsa alelade bir ritüel olmuş demektir.
Ayrıca islam dinini yaşayanların yaşadıkları islam ile Allahın indirdiği din Kuran'ı kesinlikle bir tutma. Eğer belli bir bilince erişirsen aslında günümüzdeki müslümanların büyük çoğunluğunun Kuranın "Kafir" damgasını yediğini göreceksin. Kafir "Gerçeği örten" demektir.20 Yorumla
Sen Müslümanım diyorsun peygamberlere inamıyorsun imanın 6 şartından biri peygamberlere iman bu olmadan müslüman olmuyosun sen deist oluyosun şu an bacım namaz kılsanda yani kusura bakma ama iman olmadan ibadetin bir etkisi olmaz önce bir tam müslüman ol tez bu yanlıştan dön. seni arap ışid mışid diyerek beynin yıkanmış araplar tamam hata etmişler bazı kötü yönleri var bazılarınında ona bakarsan bizede barbar diyorlar öyle mi oluyoruz bir kaç kişinin yaptıgı biseyden bütün ırkı suclayamazsın ayrıca müslüman müslümanın kardeşi arap türk kürt slav farketmez önemli olan müslüman olması
03 Yorumla
Soran+1 yılBen muslumanim demedim, degilim ben yalniz allaha guveniyorum, namaz kilmak musluman olmakmi demek? Yani deistler namaz kilamazmi?
- +1 yıl
Yani yaptığın şey namaz olmaz kesinlikle namaz kılarken kurandan ayetler okunur her oturduğunda yaptığın dualarda kelimesi şahadet ve salavatlar geçer ki buralarda peygamber efendimize inandığını tasdiklersin senin yapcağın şey ise sadece eğilip kalkmak olur namaz kesinlikle olamaz!
Soran+1 yılBunu bildigim iyi oldu, cok tesekur ederim...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
+1 yılIsid kismini gormemis gibi cevap vericem ;
Kardesim eskiden namaz kilmissan eger namazin verdigi huzuru da bilirsin bu tadi hangi dunyaevine degistirebilirsin ki. Eger hic kilmadiysan ve gercekten kilmak istiyorsan namaza baslamak cidden zor bir is degil saat 1 de basladim namaz surelerini ve namaz hareketlerini ogrenmeye ve ezan vaktine kadar elimden geldigi kadar ezberledim hatta namaz vakti butun sureleri unutup ya kagittan baktim ya da eveledim ama namazdan sonra icimde bir huzur mutluluk hissetmistim. Varsin gerisini sen dusun. Dunyaevi dertleriyle ugrasip guzelliklerine kapilirken kendi benligini huzurunu unutursun bir an Allah kimseye kaldiramacagi yuku vermez ama bazen bunaldiginda nasil annene kosuyorsan bazen de elini acip Allah im diyerek arkadasina anlatir gibi anlatman yardim dilemen gerek.10 YorumlaYazık çok yazık gençliğin anladığı islam bu olmamalı. Siz güzel dinimizi nasıl olurda İŞİD denen neydü belirsiz zibidi tayfasıyla özleştiriyorsunuz. İşid denilen ve bunun gibi bir sürü terör gruplarını amerika , ingiltere , almanya ve Fransa'nın desteklediğini bilmezmisiniz bire cahil. Hiç bir şey bilmiyorsan aç mukaddes kirabımıza bak. Yazıklar olsun sana
38 Yorumla
Soran+1 yılNeeee? Ben musluman dinine saygisizlik yapmadim saddce bu haberler beni etkilemis durumda ondan korkuyorum, yanlis anladiniz beni..
- +1 yıl
Kız bilmediğinden dolayı böyle soru soruyor. Sen gelmişsin 32 yaşına hala İslamda kişinin ayıbını yüzüne vurmanın hoş karşılanmadığını bilmiyor musun? İnsanlara cevap verecekseniz düzgün cevap verin. İslamı savunacağım diye kötü göstermekten başka bir şey yapmadınız şu an.
- +1 yıl
Ne yanlış anlayacağım. Yok vaktim yok efendim işid korkuyorum. Geç bunları çocuk önce sana indirilen mukaddes kitabını oku öğren sonra çık işid v. s. Terör gruplarını sorgula. Batı yıllarca bu sistem ve düzeni bozmak için aramıza nifak sokmaya çalışıyor. Haaa bu arada namaz kılmak isteyen insan bu soruyu sormaz. Şeydan senin kulağına fısıldamış sakın kılma işid var haaa... Sende kılmamak için bahane arıyordun bulmuşsun zaten. Allah ıslah etsin.
- +1 yıl
@alikayra o namaz kılmak istemiyorsa bile sen ona böyle hitap edemezsin. Sen ilk önce profilindeki fotoğrafı bir değiştir madem on numara Müslümansın. Kesin biliyor musun onun namaz kılmak istemediğini ? Belki senin yüzünden İslamdan soğuyacak gerçekten? İlk önce kendini kurtarda sonra insanlara ''Allah ıslah etsin'' diye laf et. Kaç yaşına gelmiş abuk subuk konuşuyor sinir etti beni.
- +1 yıl
@SosyeteDelikanlısı benim resmime takılıp kalma. Eğer resmim sana sorun yaratıyorsa bakmazsın olur biter. Millete avukatlık yapmanada gerek yok. Sen dünyada yokken bizler köşe kapmaca oynuyorduk ergen çocuk. Sen git sütünü iç fazlada sinirlenme çocuk. Ergenlik dönemin profilinde de yazdığın gibi taş fırın değil neyden olursan ol hatt hardox saçtanda olsan senden bir b.. olmaz...
- +1 yıl
@alikayra l*n konuştuğu laflara bak birde ya. Millete hacı hocalık yapıyorsun üstüne birde b*klu bilmemneli konuşuyorsun. Ben kimsenin avukatlığını yapmıyorum. Burada millete dinsiz damgası vurup üstüne bir de argo konuşuyorsun madem savunacaksın dinini ADAM gibi savun. Yaşla olmuyor adamlık işleri. Senin olup olabileceğin herşeyin daha fazlasını olurum ben sen rahat ol.
- +1 yıl
@SosyeteDelikanlisi benim yazdıklarımı anlayamayacak kadar cahilsin. Niçin biliyormusun müslüman dini ne demek ya islamiyet ne zamandan beridir müslüman dini diye anılır oldu. Biz müslümanlar dinimize saygı gösteremiyoruz. Niçin biliyormusun senin ve senin gibi yobazlar şekillendirdiği için. Ben ısrarla mukaddes kitabımızı oku öğren sana yön gösterecektir diye baskı uyguladıkça sen ve senin gibiler avukatlık derdinde. Bu arada sen ilk başta adam olsan saygı gösterirsin. Lanlı lunlu konuşarak bir yere varamazsın çocuk. Hadi git işine.
Allah bize yargilama yetenegi vermis, arastirip okuyan, tarafsız birşekilde objektif bir bakış açısı yakalayıp bakarsan...
Müslümanların değil İSLAM'ın kusursuz, mükemmel olduğunu anlarsın.
Şimdi müslümanların küçük bir kısmı yanlış yolda gidiyor diye tüm müslümanlar vazmı geçelim?10 YorumlaHer namaz kilan isid mi olacak ablacim yapma allasen, sen kendini bilmiyomusun ayrica 2 rekat namaz kilinca kalasnikof dusmuyor eline gokten nerden bulcanda katilcan hem isidin islamla tek alakasi i harfini bulundurmalari olsa gerek yapmayin boyle seyler
10 YorumlaBayan size 3 video mutlaka izlemelisiniz aradığınız cevaplar bu vıdeoda?
https://youtu.be/__dowLS43_ghttps://youtu.be/FY7ShfYolzIhttps://youtu.be/oQeEMNMJgbs11 Yorumla
Soran+1 yılTesekur ederim...
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBazıları yorum yapmış.. İşid müslüman değil diye.. O değil elkaide değil, hizbllah değil, beğenmediğiniz kimse değil.. Kim müslüman kim değil? Onlar da seni müslüman görmüyo... İrandaki burdakini burdaki irandakini, suudi arabistandakini.. Afrikadakiler diğer yerlerdekini, diğerleri onları..
Yorum yaPmayacağım.. Sinirlerim bozuluyo... Bir tane kitap bir tane peygamber var, 5000 çeşit müslüman var..
Başörtüsünü bağlama şeklinden bile ayrılıyolar...
İslamiyet tamam ama müslümanlardan bir halt olmaz...10 Yorumla
+1 yılBence sen ne olursa olsun namazini kil bu tür vesveslere inanma ve o isid topluluk/örgüt mü neyse onlarin müslüman olduklari bile belli degil allah askina böyle savaslar baslatan kelle kesenlerden müslüman mi olur sen düsün sen karar ver bunada.. yani diyecegim bu isid seni öbür dünyada kurtarmiyacak hz. allahin huzurundan onlardan korktummu diyeceksin peki senin allah korkun?
00 Yorumla
+1 yılAsil kilamadigin zamsn korkmalisin, kilinca korkuyorsan o korkuyu sana vesveseyle pompalayan seytan ve nefistir, hic korkmadan zaten mevksm yardimcin olacaktir yeterki sen yuzunu ona don, rabbim hayirli omurler versin cumlrmize
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin ! Ama kilmaktan korkuyorum bilmiyorum neden ama dine baglanmaktan korkuyorum , abdest alsam baska sekilde kilsam olmazmi?
Merhaba arkadaşım öncelikle içinden namaz kılmak geliyosa bu çok güzel bişi kılmaktan diil kılmamaktan kork. Ikincisi de namaz kılmadan önce dinimizi araştır biraz istersen Işid Müslüman diildir müslümanlık vahşet dini diildir ! Umarım kafandaki sorulara en yakın zamanda çözüm bulursun şeytanın vesveseleri bunlar;) niyetle başlar herşey en önemli adımı Atmışsınız devamı da gelecektir inş
00 YorumlaIŞİD çağımızın hastalığıdır ve her namaz kılan bu hastalığa yakalanma riski yüksektir. allam ya nasıl İslami bu tür gruplarla bağdaştıra bilirsin. İslami kur'anı kerim de ve peygamberin belirttiği şekilde yasa gerisini boşver. Allah şimdiden kabul etsin işlediğin ve işleyecegin sevaplar icin
03 Yorumla
Soran+1 yılIste sorunda orda ben peygamberlere inanmiyorum inanan herkese saygim var amam ben yalniz allaha guveniyorum ve namaz kilamiyorum cunku korkuyorum.. Korkuyorum o isidler gibi dusuncelere sahip olmaktan..
Soran+1 yılHic gerek yok, ben kendim arastiricam, daha fazla bunlarin cevaplarini okuyamicam.. Istedigim sadece ciddi cevapti..
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence kil bunu diyen sen degilsin bunlari seytan dedirtiyor sana hele sen abdest al yapa yapa ogrenirsin Rabbin oyle bir rabbki kapisina gelen kimi kabul etnenis kimi affetmemis kimi merhametinden eksik birakmis boyle kuruntularini birak seytan hilelerine gelme bilmiyorsan neti ac baka baka yap yavas yavas super sekilde yaparsin ogrenirsin yeter allahin huzurunda dur
00 YorumlaTÖBE YAHU... Ne işiti.. İŞİTİ müslümamlığa nasıl yakıştırıyorsun müslüman zalim olabilirmi adam öldürebilirmi kız çoçuklarına tecavüz edebilirmi ALLAH aşkına.. onlar yahudilerin islama çamur atmaya çalışanların ingilizlerin bir oyunudur arkadaşlar haber demi izlemiyosunuz çarşafa bürünmüş çanlı bomba boynunda haç işareti var işit diye geçinenlerinde boyunlarında hep haç işareti var..
00 YorumlaBirkaç namaz kitabı oku ya da kuranın mealini oku bu düşüncen değişir gönül rahatlığıyla namaz kılarsın. Namaz dinin direği her müslümanın borcudur. Vesveselere kapılma işid mişid boş şeyler kafanı takma. Haydi namaza ;-)
00 Yorumla
+1 yılAllah dini İşidle indirmedi.
Namazı Peygamber nasıl kıldıysa öyle kıl.
Sen öyle kıldıkça inan o korktuğun şeylerden dahada nefret edeceksin.
Ruhun bir sefer kulluğu tadarsa hayatta keyif veren çoğu şey o keyfi vermez.00 Yorumla
+1 yılŞeytan vesveseleri bunlar. Lütfen sen bardağın dolu tarafini görmeye bak.
40 Yorumlaşu tedirginliği yaşıyorsan asıl vicdan sahibi insan sensindir. korkma ! onların dinle bir alakası yok. sen duanı et ibadetini et. vicdanına sahip çık.
10 Yorumla
+1 yılsenin biraz kafan karışmış ondan kafan kurcalanyor sanırım. Bence sen hemen namaz kılmaya başla ve Allah'a dua et sonra ışid gibi olma korkun zaten gider.
00 YorumlaSeni seytan durtuyor. Oyle sacma seyler dusunme hergun evinde 5 vakit namazini kil kimseylede cok acilma sacma sapak konulara girme okadar canım benim
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılIŞID sapkın bir düşünce yapısına sahip. Namaz kılarak onlara benzemeniz mümkün değil. Zaten onların namaz kılıp kılmadığı da belirsiz.
03 Yorumla
Soran+1 yılKilmiyorlarki kesin hayvanlar, korkmusum ben ya..
- +1 yıl
İslam yanlış tanıtılıyor sadece. İnsanlar da buna inanmak istediğinden inanıyorlar. Her şeyin en güzeli neyse İslam da odur. Namaz kılın içiniz rahat olsun.
Soran+1 yılPeki sagolun o korkuyu atmam lazim..
Sen namazını kıl, vakit bahanen olmasın. Sen kendi sınırını bilirsin zaten. Onlar sapitmis yoldan sapmış olanlar. Dinin ardına sığınarak her türlü pisliği yapıyorlar. Sen namazını kıl bunları düşünme.
00 Yorumla
+1 yılBu tarz düşüncelerin sana şeytanın tamamen vermiş olduğu vesveselerdir lakin sen bunu aşa bilmen için kendi içerindeki problemi çözebilmen için yani şeytanın bacağını kırman için bismillah deyip ayağa kalkıp abdest alıp mümkünse ( gusül ) edip Rabbin verdiği nimetlere şükür için iki rekat şükür namazı kılman gerekiyor tabiki farzları eda eylemen de lazım ;)
Senin için ismen dua'da bulunalım...00 YorumlaYani valla diyecek bir şey bulamadım provokatif bir sorumu yoksa çocuk akıllı mısın karar veremedim.
50 Yorumla
+1 yılsenın psıkolojın bozulmus bence uzun bı sure tv falan izleme
21 Yorumla
Soran+1 yılO oyle zaten.. Izlemiyorum zaten ama insan duyuyor haberleri..
+1 yılVaktin olmuyormu? Maximal 5 dakikani aliyor bir vakit namaz. Yaradan Allah a tesekkür etmek zorundasin. Sana Yurt vermis, ana baba vermis sana can vermis
00 Yorumlaalinmayin ama ne ictiniz de bu kafa yapisina sahip oldunuz.
onlar neyin ne oldugunu bilmez cahil surusu. siz neyin ne oldugunu bilir, bir hocadan duzgun egitim alirsaniz o zaman onlara asla benzemezsiniz bu arada hayirlisi olsun.00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİşte sırf bu yüzden yani islamı kötü gösteren bu tarz teröristler yüzünden dünyanın gerçek müslümanları daha iyi tanıması gerekiyo. Yani namazdan bu tarz şeyler yüzünden kesinlikle ayrılma. Onların yaptığının dinimizde yeri yoktur.
10 Yorumlaarap toplumunda bu el kesme kafa kesme olayları biz türk üz islam bizim için mutluluk barış demek hak hukuk bizde farklı meshep imiz farklı yani
10 Yorumla
+1 yılBacim peygamber efendimizde namaz kildi, şimdi o dami "İşid"çi olmuş oldu!!! sen kulluj görevoni yap gerisine karişma Rabbine sığın
00 YorumlaRabbim ilmimizi arttirsin. insallah vesvesden kurtulup başlarsin...
https://youtu.be/TeEvkQtsA1810 YorumlaOnlar Müslüman değil yamyam direk veya onlar müslümansa biz Müslüman değiliz. Kafanı yorma boşa. İbadetini et sağa sola bakma
00 Yorumla
+1 yılcanım mantıgın inanıyormu onların islamla zerre kadar ilğisi olduguna? şeytan sana vesvese verecek işidi bulmuş :) sen seytanı sevindirme kıl namazını
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNamaz kilmaya vaktim olmuyor ne demek?
Herseye vaktin var demek ki ama vakti verene vaktin yok.. Cok aci.
Kendini rabbine teslim et. O seni dogru yola
surukler zaten..30 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılhayır bak bunlar şeytan ın sana verdiği vesveselerdir sen kendini hak yoluna bıraktığın ve o yolda ilerlidiğin sürece allah her zaman yanında olur korur kollar sana sen namazını kılmaya bak
04 Yorumla
Soran+1 yılPeki tesekurler anlayisiniz icin..
- +1 yıl
r, ica ederim kardeşim allah yardımcın olsun
Soran+1 yılSizede..
- +1 yıl
teşekkür ederim
Sen isidi müslüman mı sanıyordun yoksa? Sacmalamissin resmen ne alaka ki kapilasin isid gibi olasin bak bana iside benzer bir yanim var mi?
00 Yorumla
+1 yılAklı başında olan bir insan isid denen it sürüsünün İslam adını kirletmek için var olduğunu bilir zaten. bende namazımı kılıyorum fakat senin dediğim gibi bir korkum yok olmayacakta namaz milletin düşünceleri için değil Allah için kılınır.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılonlar sadece bir tiyatro sergiliyorlar inanma öyle şeylere inancını hiçbir zaman yitirme şunu unutma ALLAHA ibadet sadece namazda değil onun adını zikretmek bile en büyük ibadettir ALLAHIM sana sığınıyorum de ve ibadetine başla
00 Yorumla
+1 yılSen ciddi bir soru sormuşmusun da ciddi cevaplar verelim?
00 Yorumla- Diğer konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılsaçmalama sakın. sen namazını kıl ona buna benzemez sadece inanan bir insana benzersin.. saçma düşünceleri at kafandan.. kural ve kaidelere uyarak namazını kıl sen..
10 Yorumla Işid müslüman bir topluluk değildir, onlar bazı devletlerin kuklalığını yapan terörist bir gruptur.
Yani afedersin ama sende saçmalamışsın !10 Yorumla
+1 yılNamazla isit nalaka yani kendin icin kiliyon namazi
04 Yorumla
Soran+1 yılYazmicam diyorum ama oyle kafasizsiniz ki insan kendisini tutamiyor.. Guncelemeyi oku, kafasiz arkadas.
- +1 yıl
Uzgunum kafam senin gibi calismiyor calissa ben de senin gibi cevap verirdim.
Soran+1 yılBelli oluyor, aklina hayran kaldim...
- +1 yıl
Aklima hayran kalacak aklin olsa bir kere oyle soru sormazdin yazik vallah ne diyeyim Allah akil fikir versin..
Diğer konusunda 536 cevap paylaştı. Sen yataga yat gozlerini kapat kalbini ac o seni gelir bulur illa namaz kılmana gerek yok. Boyle gostermelik zibidileri de ciddiye almayın.
00 YorumlaNe alakası var Işid'le namazın. Işid'e gelinceye kadar bir sürü islami terör örgütleri var. Onlar gerçek islamiyeti yansıtmıyorlar zaten.
07 Yorumla
Soran+1 yılAma benim dusuncem oyle degil, karistirmisim diyorum, o iki dindeki farki bulamiyorum..
Soran+1 yılBen yalniz allaha guveniyorum, bu benim inancim...
Soran+1 yılPeki, mutlaka yapicam tesekurler!
Soran+1 yılBaska turlusu gelmedi aklima zaten bilip bilmeden konusuyorlar, anlamak isterlerse guncelemeyi okurlar ya da bir zahmet obur yorumlara goz gecirirlerdi, ama nedense bazilarinin isi gucu laf sokmak, anlamiyorum boylelerine ya..
Bu arada yardimin ve fikirlerin icin tesekur ederim, arastiricam..!
Gizli Üye(36-45)+1 yılNamaz kılıyor olsaydın bu aptalca soruyu sormazdın. Xper için populer olmak için dini kullanma bari.
01 Yorumla
Soran+1 yılCok oldunuz ha siz, oneceden kiliyordum diyorum beyinsiz konusturma beni, soruya cevap vermek zorunda degilsin.
Yahu arkadas su istediginiz seyleri yaomaktan korkmayin ya alla alla bu yasta ne diyim ben sana simdi o kadar sacmalamissin ki bir bitmediniz hiiaammmina
00 Yorumla
+1 yılSaçmalıklarınıza Dini Karıştırmayın! Şu Yazdıklarına Bakın Arkadaş!
00 Yorumla
+1 yılYa saçmalama gözünü seviyim ya senin niyetin iyi olduktan sonra ne işidi aaa
00 Yorumla
+1 yılİsidide nerden karistirdin yaa? Aklimin ucundan gecmezdi benim. Sen en iyisi biraz gez dolas bilinc altina yatmis isid. Sonra dene ve gor.
00 Yorumlaya kızım mal mal konuşma ya. sen ibadetin bak. şeytanın vesvesesi bunlar.
00 YorumlaSen pokemonmusun arkadaş? İsid olmasaydı
Kim gibi hissedecektin merak ettim00 Yorumla- Diğer konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılBence gonlunun sesini dinle emin ol mutlu olursun. Ve dis dunyadan uzak kal namaz kilarken
00 Yorumla Sakin öyle düşünme ve emin ol onlar namazda kılmıyor
00 YorumlaIşid israilin piyonu islamla ne alakası var kafatasçı ortadoğu maymunları
00 Yorumlabu düşünceler şeytan vesvesesi hiç kafana takma
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen ole
Işıd müslüman değil kukladır bunu belirtelim de
30 YorumlaCanım ne kullanıyorsan bırak ve uyu.
00 Yorumla
+1 yılsen neden korkuyorsun ben seni anlamadım?
06 Yorumla
Soran+1 yılBen islam dinine muslumanliga kapilmaktan korkuyorum, onlar gibi dusunmekten, cunku ben namaz kilarsam hersey, dusuncelerim degisir hissediyorum.. Oyle bir sey olmaz biliyorum ama bu hissi atamiyorum.. Ben allaha siginmak istiyorum ama bu his engel oluyor..
- +1 yıl
Allah velidir. (: gafurdur, rahimdir, rahmandır. Sen ona hakkıyla yönel, namazlarını kıl. İnsanların sana ne söylediklerine pek kulak asma. Ben düzenli kılıyorum namazlarımı, cübbeli ahmet hoca var, lalegul. com. tr de izleyebilirsin. lale gül tv yi izle (: perşembe akşamları sohbetini dinle. Öncelikle rabbini tanı (: sen rabbini tanırsan boşluğa düşmezsin. alemlerin rabbi alimdir (: alimlere alimlik yapan da odur. Sen su an vesvesedesin. içindeki sesle konuşmaktan vazgeçerek başla. o konussun, namaza bana neler neler diyor bir bilsen, bazen namazı bozmak bile geliyor aklıma o derece kötü olyorum. Şunu unutma, sen dünyaya nefsinle muhalefet etmek için de varsın. (: allah yardım eder, sen allaha sıgın.
Soran+1 yılPeki.. Oyle yapicam peki namaz kilarak hersey daha iyi olabilirmi?
- +1 yıl
(: o allah o kadar büyük ki, birisini duyarken birisini duymamazlıktan geri kalmıyor. Uyumuyor, uyuklamıyor sürekli nişanda. Ama meşkulde değil. (: şöyle düşün bize değer veriyor. Ona isyan edene bile her gün nimetlerinden veriyor, onun nimetlerinden geçiniyor mahlukat. Her şey bir kenara bırak, bir elmanın var olması için ne gerek? ben sana söyliyim bir dünya gerek. (: toprak gerek, su gerek hava gerek. Bunu da yaradan ancak ezeli ve ebedi olan allahtır. (: Allah'ın isimlerine bak, , gafur, rahman, veli 99 adı var. (: ona hangi ismiyle istersen seslen. Sen her ALLAH dedin zaman, rabbin de sana ''lebbeyk kulum'' der (: sen ALLAH dersin, o sana ''lebbeyk kulum'' der. buyur kulum... (: her şey yoluna girer, namaz beni ateşler içinden aldı. (: allah her şeye hakkıyla yeter. yürü bak, dünyan değişir. bu sabah bismillah de başla, 6,45 te bile kılabilirsin sabah namazını (: sen ondan daha iyi bir veli ve dost bulamazsın
Soran+1 yılHaklisin, herkesi goruyor ama niye yalniz arap peygamberle var? Simdi git daha cok arastir deme , islam hakkinda cok sey bilmiyorum ama ogrenmekte zarar yok, benim bildigim kadar sadece arapca kuran var. neden? Neden herkesin diliyle bir kuran yok niye herkes arapca olumali o kurani?
- +1 yıl
7, 8 yasında bir çocuk kuran-ı kerimi tamamen ezberliye biliyor. kuran-ı kerimin her harfi başka bir şeye çıkar (: lugatı geniş ve anlaşılır bir dil arapça bu yüzden kuranı kerim arapça.
+1 yılOlum sen nası bir modelsin l*n
02 Yorumla
Soran+1 yılGerizekalli ergen oldugun lafindan belli, ciddi cevap istedim ya cokmu?
- +1 yıl
Ahmet Kuralın lafını söyliyim dedimde beklenilen etkiyi yaratmadı herhalde.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir isid vesvesesi eksikti..
00 YorumlaSECcadede çarpılmazsın korkma
10 Yorumla
+1 yılsen zaten işidçi olmuşsun.
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım