Merhaba 😊
Üniversiteyi kazandıktan sonra en merak ettiğimiz konu mezun olduktan sonra sahip olabileceğimiz iş imkanları oluyor. Bir bölümü okuyunca sadece tek bir meslekle kısıtlı kalmıyoruz. Okuduğumuz bölüme ait sektörde birçok farklı iş imkanı oluyor. Bankacılık ve Finans da bu bölümlerden biri. Mezun olduktan sonra birçok iş imkanına sahipsiniz ancak bunları bilmiyorsunuz. Ben sizin için araştırdım.Bankacılık ve Finans iş imkanları nelerdir?

bankacılık ve finans iş olanakları Öncelikle sorunda merak ettiğini belirttiğin için derslere değinmek istiyorum. Bankacılık okumak tabi ki kolay değil. Ancak bu bölümü kazanmış biri zaten belirli bir sayısal ve ekonomik bilgiye sahiptir. Yeterli alt yapıya sahip biri de bu bölümü kolaylıkla okuyacaktır. Bölümü bitirdikten sonra sahip olacağınız bankacılık ve finans iş olanakları şu şekilde:
- Özel bankalarda gişe personeli olmak.
- Banka müdürlüğü ve genel müdürlük.
- Sigortacılık.
- Finans danışmanlığı.
- Kredi Analizi.
- Devlet Planlama teşkilatında iş imkanı.
- Maliye bakanlığında iş imkanı.
- Uluslararası Finans Denetim Şirketlerinde iş imkanı.
Bankacılık ve Finans Maaşları Nasıldır?

Bankacılık ve Finans Maaşları Bankacılık ve finans maaş hakkında çok net bir yorum yapmak mümkün değil. Çünkü genelde çalışan çoğu kişi özel bankalarda ve şirketlerde çalışmaktadır. Her bankanın sunduğu maaş miktarları farklıdır. Ayrıca deneyimli çalışan ve yeni mezunlar arasında da maaş farkı bulunmaktadır. Ama ben size genel olarak maaş ortalamaları hakkında bilgi vermek istiyorum.
1- Bankada Gişe Memuru
Bankada gişe memurluğu yapan bir çalışan 2500- 3500 TL civarından maaş almaktadır. Kısacası ortalaması için 3000 TL diyebiliriz.
2- Gişe Asistanı
Bir bankada gişe asistanlığı yapan birinin aldığı maaş değişkendir. Eğer deneyimsiz biriyseniz maaşınız 2500- 3000 TL arası olacaktır. Ancak daha deneyimli biriyseniz 4000 TL ye kadar alabilirsiniz.
3- Müşteri Temsilcisi
Bir bankada Müşteri Temsilcisi olarak çalışan birinin alacağı maaş da değişkendir. 2500 ile 4000 TL arası değişir. Bu uçurumun sebebi çalışanın deneyimiyle alakalıdır.
4- Müfettiş
Bir müfettiş ortalama 5000-6000 TL civarında maaş almaktadır. Bu kimi zaman biraz düşebilir ancak 9000 TL civarında alanlar da vardır.
5- Banka Müdürü
Banka müdürü bankada çalışan en yüksek rütbeye sahip kişilerden biridir. Doğal olarak aldığı maaşta yüksek ama bankadan bankaya değişken oluyor. Bir banka müdürünün maaşı 5000 TL den başlar, 20.000 TL’ye kadar çıkar.
6- Genel Müdür
Genel müdürlerin maaşı ise 20.000 ile 100.000 TL arasındadır.
7- Finans Danışmanı
Eğer stajyerseniz alacağınız maaş 40.000 ile 60.000 TL arasındadır. Uzman bir danışman ise 60.000 ile 80.000 TL arasında kazanır.
8- Sigortacı
Sigorta elemanları genelde prim ile çalışır. Çalıştığı kadar kazanır. Ancak ortalama maaş 3000 TL’dir. Ancak büyük bir şirkette uzman bir sigortacı olmayı hedeflerseniz 80.000 TL’den başlayan maaşlar alabilirsiniz.
Yukarıda da dediğim gibi maaşlar çok değişken.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBankacılık ve Finans bölümünü kazandım. yazdıklarınızı gördükten sonra içim karardı resmen bu ne arkadaş. terfisi filan yok mu bu işin müdürlük olsun idari yönü olsun ne bileyim. şu eşşek gibi çalışıyorum ASGARİ ÜCRET alıyorum diyenler var, onlar üniversite mezunu olduğu halde mi o kadar alıyor amaaannn bune ya. iktisadi ve idari birimlerden alım oluyor tamam da, tamda bu işi okulunu okumuşken, bankacılık ve finans mezunları işletme mezunlarından daha avantajlı olmuyor mu sizce?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBanka bir kadın için çok zor bir meslek. Eşim bankada çalışıyor ve haftada 50 saat çalışıyor maaşı da öğretmen maaşı kadar. Eğer yetenekliysen terfileri ve hızlı yükselme şansın olur o zaman çok çalıştığına değer. Kadın için anne lik de bir meslek olduğundan haftada 50 saat çalışan bir kadın annelik yapamaz. Ben öğretmenim 18 saat dersim var ve bir sonraki bebekte işe 3 yıl ara vermeyi düşünüyorum
12 Yorumla- +1 yıl
haftada 50 saat demek oluyor ki 50/6 = 8 saat, normal değil mi?
- +1 yıl
pardon onu 5 e bölelim :) 10 saat hmm
+1 yılbankacılık satış demektir satış hedef demektir hedef baskı demektir.3,5 yıl bankacılık yaptım.okulunu bitirmeden spk belgeni al henüz lise mezunuyken spk sınavına girmen soruların düzeyi bakımından sana avantaj sağlayacak.okul bittikten sonra devasa iktisat soruları ile karşılaşırsın.ayrıca yine okul bitmeden BES(bireysel emeklilik ve sigortacılık sertifikası)almalısın.ozaman şansın yükselir.sana tavsiyem kıytırık bankalarda başlaman mesela finans bank iyi bir başlangıç olur sonrasında garantiye micro kobi veya yapıkrediye micro kobi olarak girersin 3,5-4 bin tl maaş alırsın.
41 Yorumla- +1 yıl
spk lisansı artık yalan oldu maalesef
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben bankada çalışıyorum,
İş imkanları fazla olmakla birlikte rakiplerinde fazladır. Öncelikle çalışmayı ve yoğun tempoyu sevmen gerekir. Şubede çalışırsan üzerinde hep satış baskısı olur. Genel müdürlükteyse de hep sorumlulukların olur. Herşeye rağmen bankacılık biraz garantili, piyasaya göre daha yüksek maaş, özel sağlık sigortası gibi özelliklerden dolayı her zaman tercih edilir. Derslerin zorluğuna gelirsek, bişeyden korkarsan zaten onu başarmaya da çalışma;)01 Yorumla
Soran+1 yılya boyle bankada ılerıde yonetıcı olmak ıstıyorum.ama ılk gısede falan dursamda olurç hanı pc basında duranlar varya
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılBankacı olarak alacağın maaş asgari ücretten farksız bazı bankalar yabancı dillerinede bir kaç yüz tl veriyor, büyük umutlarda olma yani :) Ayrıca bankaların iş lanlarınada bakarsan hiç bankacılık bölümü mezunu demiyorlar genelde işletme yada iktisat mezunu alıyorlar yada iibf mezunu diyorlarlar.
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı. bankacılık bölümünü rahat bir şekilde bitirirsin fakat sonrası sıkıntı özellikle bayanlar için yapılacak bir meslek değil çoğu zaman akşam 8 den önce çıkamıyosun ayrıca bütün iibf mezunları rakiplerin iş olanağı öyle göründüğü gibi kolay değil bu yaz iş bankası 1000 kişi alım yaptı sınava katılan sayısı 150 bin hesabını sen yap
02 Yorumla- +1 yıl
asgari ücretten çalıştıklarını da ekleseydin :)
hayatta yanaşma 4 senedir bankacıyım haywan gibi çalışırsın 5 de iş biter sanar herkes ama öyle değildir ayrıca hak ettiğin maaşı da alamazsın hiç bi zaman sinir psikolojik yıkıntın falan cabası iğrenç ötesi bi meslek dense azdır dışardan görüdnüğü gibi değil yani
02 Yorumla- +1 yıl
Selamun aleykum ben lise ögrencisiyim lise 2 bilgisayar bölümü okuyorum 4 yillik bir universite kazanip bir masa basi is bulmak zormu
bankacılık bölümünü bilmemde bankacılık zor...zorr derkenn pazarlamacıysan hedef baskısı operasyona bakıyosan müdürün dırdırı...bunlar şubeler için geçerli genel müdürlüklerde olaylar daha farklı tabii...bide bankanın büyüğüne küçüğüne görede değişir...okuma kısmını düşünmeee...iş bulursunn ama ne kadarr o iştee dayanabilirsin orası meçhul...
00 Yorumla2 yıllık sanırım tirt mezun oluyorsun okadar eşşek gibi çalışma yük ki alımlarda zor hadi girdin çok küçük maaslarla calisiyorsun zor sartlarla işletme gibi boş meslek
00 Yorumla
+1 yılbankacılık okuyacam ben de banada zor diyorlar bakalım neler yapacam ama o kadar gözünde büyütme zorluğunu her meslek ve iş zordur para konusuna gelince en kötü bankada bile küçük ücretle çalıştırmazlar. kpss yüksek bir puan alırsan çok güzel yerlere gelirsin.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılvalla tüm iibf mezunları bankacı oluyo trnin çoğu işletme ve iktisat mezunu hepsi bankacı oluyo zor yani işin
02 Yorumla- +1 yıl
Bankacılık ve Finans bölümünü kazandım. yazdıklarınızı gördükten sonra içim karardı resmen bu ne arkadaş. terfisi filan yok mu bu işin müdürlük olsun idari yönü olsun ne bileyim. şu eşşek gibi çalışıyorum ASGARİ ÜCRET alıyorum diyenler var, onlar üniversite mezunu olduğu halde mi o kadar alıyor amaaannn bune ya. iktisadi ve idari birimlerden alım oluyor tamam da, tamda bu işi okulunu okumuşken, bankacılık ve finans mezunları işletme mezunlarından daha avantajlı olmuyor mu sizce?
- +1 yıl
@geleceginFİNANSCISI Merhabalar şu an da aktif olarak devam etmekte misiniz? Ediyorsanız bilgi verme şansınız varsa çok mutlu olurum
bankacalıkta maaşlar düşük ve özel bankalarda çalışmak çok zor bide bankanın kendi yaptığı sınavları kazanmak zorundasınız
00 Yorumla
+1 yılbanka bölümünü tercih etme iş bulman çok sıkıntılı oluyor
00 YorumlaLütfen seçme cok kotu bir meslek ya benim annem bankacıydı her gün aglardı yani o derece
06 Yorumla
Soran+1 yılaa neden aglıyodu :( okuycam artık kayıt bıle yaptırdım :(
Soran+1 yılhmm..
- +1 yıl
lise mezunuyla üniversite mezunu farkı vardır
Soran+1 yıl@enesaking bankada değil bir finans şirketinde çalışıyorum idare eder diyelim..
+1 yılbankalar düşük maaşa eşşek gibi çalışacak personel arıyorlar
00 Yorumlabikere dini bakımdan caiz değil yaa.. faizden para kazanan bi kurum..
00 Yorumladersler işletme iktisat istatistik ağırlıklıdır. sayısal kafası lazım. iş imkanları da orta zorlukta.
00 Yorumlaiş imkanı sana bağlı kpss ye girip güzel bi puan alırsan ış ımkanı var onun dışında işe yaramaz pek
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 456 cevap paylaştı. iş imkanını bilmiyorum ama dersler zor benim acımdan.
03 Yorumla- +1 yıl
dersleri verirsin ama iş bir yerden sonra öldürüyor insanı
Bende bankacılık ve sigortacılık kazandım kayıt yaptırdım nasıl olacak bilmiyorum dersler zor gibi ama çalışınca olur ve ben açıktan okuyacam bu bölümü sanırım iş imkanı az bir bitirelimde
01 Yorumla
+1 yılbok gibi meslek afedersin stres kavga gürültü ve düşük ücretler. Biliyorum da söylüyorum. Çünkü bu işi yapıyorum
00 Yorumlabence zor. iş imkanları ve ekononmik açıdan çok güzeldi 2002 yılına kadar .sonrasında çok bozdu.
00 Yorumlaiş bulursun... okuldan okula değişir... kısıtlı bilgi ayrıntı yok..
00 Yorumla
+1 yılBende yeni bankacılığı tercih etmek istiyorum ama dediğiniz şeylerden sonra ne yapmam konusunda kararsizim yani okumayayım mı bu bölümü?
00 Yorumlabankacılık okumak birşey kazandırmaz ki şimdi iibf den çogu giriyor önemli olan istedigin şeyin ilerisinde ne var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkardeş bana bilgi verirmisin ben de okumak istiyorum bu bölümü ama bilgim yok yanlış yönlendirilmek istemiyorum :(
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKafayı kullanmana bağlı.HER işi kendinde kolaylaştırırsın .Kendinde zorlastırabilirsin.
00 YorumlaBankacılık = Yasal hırsızlık
00 YorumlaBankada çalışabilirsin.
00 Yorumlayanlış yaparsın. ilkokulu birdaha oku daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayOkumadığım halde teklif geliyor
00 Yorumlane istediğinden bile emin değilsin ki sen
00 Yorumlakişye göre değişir
00 YorumlaEdebiyat öğretmenliği mi bankacılık mı 🤔
01 Yorumlaçok iyi bi bölüm bence iş imkanı yüksek
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞey yap ama 72 puntoyla falan yaz.
00 Yorumla
+1 yılBaşarılar
00 Yorumla
+1 yılilerlemek zormuş
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 639 cevap paylaştı. iş imkanı zor
00 Yorumlaiş imkanları banka
00 Yorumla
+1 yılZor
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026