Annemi bu durumdan nasıl kurtarabilirim?

Arkadaslar merhaba bugun aylardir beynimi kemiren ve icinden cikamadigim soru yuzunden burdayim. Benim babam seneler once vefat etti. Bir tane aile dostumuz vardi evli pislik pe. evenk. Evliligi hic guzel gitmiyordu karisi da bunu anlariyordu zaten. Bu adam anneme takintiliydi ben farkindaydim. Aylar once annemle mesajlasmalarini gordum annemi kandirmis. Anneme bunu soyledim ve bi sekilde beni bastirdi tepkimi koyamadim. Yanlis oldugunu binlerce kez soyledim. Ama diyor ki o zaten o kadinla mutlu degil bi evlilikleri yok ben yanlis bir sey yapmiyorum o adamin kalbi cok temiz cok ince dusunceli siz yanlis taniyorsunuz falan diyor. Ben de diyorum ki bosansin o zaman. Yok bosanmasin yoksa basima kalir ben evlenmek istemiyorum ki diyor. Babamin konusu gectiginde bile anneme acma konusunu diyormus ama serefs. z. Annemin fozunu acamiyorum yaptigi sey cok yanlis ve aslinda ikisi de anlasamiyor asla adam annemi kisitliyor baski yapiyor. Ayrilip barisip duruyorlar. Kadin bizim evimize girip cikiyor bunu icimde tasimak o kadar zor ki. O pislik de sanki ben canım bir sey bilmiyormusum gibi yuzume guluyor. Adami kimse sevmiyor annemin gozunu nasil acicam bi oneriniz var mi kaldiramiyorum artik. Adam evli olmasa duzgun bi adam olsa hicbir sey diyemem annem daha cok genc 38 yasinda bi beraberligi olabilir evlenebilir bir sey diyemem ama duzgun biriyle olsin bari. Boyle soyleyince de o adamin kotu niyeti yok baskasina gideyim de namusuma parama mi goz diksin diyor annem bastiramiyorum.

Annemi bu durumdan nasıl kurtarabilirim?