Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle istediğin dini görüşe sahip olabilirsin buna karışmaya kimse hakkı yoktur. Bizim dinimiz zaten hoşgörülü olmamızı söyler.
Neyse hristiyanlıkta mantıksız bulduğum yerler;
1) Noel
2) Yıl başı (Müslüman ülkelerde kutlanmaz istediğiniz caminin hocasına gidin sorun bu günahtır o güne özel çerez vs. yemek kutlamak vs. günahtır ya da kitabımızı okumanız bile yeterlidir bu parantez içinde ki sözüm Müslüman olupta eleştirenler olursa diye yazdım)
3) Bakire olmayanların ayıplanması
4) Bakireliği para karşılığı bozdurulması vs. (Bakirelik kavramını karıştırmayalım bizde de bakire olmayanlar var ancak benim dediğim şu bizim dinimizde o tip bir ayıplama ve bir ortamda küçük düşürme yoktur)
5) Çam ağacı kesmek, noel baba saçmalığı, hindi yeme zorunluluğu, domuz yemek, içki içmek, papaza gidip günahları affettirmek ve kiliseye bağış vs. yapmak adı altında papaza para vermek, cennetten arazi kiralamak, satın almak, haç öptürmek, haçlı seferi yapıp günahkarların günahları bağışlanacak, toprak verilecek, altınlar verilecek, dini görev gibi vaatler ile bir sürü hristiyanı toplayarak haçlı seferi kurup kudüs vb. ülkelere saldırılar düzenlendi ve masum insanlar öldürüldü. Daha bir çok mantıksız ve saçma şeyler var saymaya kalksam sabaha kadar bütün gün yaza durmam lazım.15 Yorumla
Soran+1 yılyukarda yazdığın bakire şeylerden hiçbiri hristiyanlıkta yokki :D
- +1 yıl
Elhamdülillah müslümanın. 3 ve 4. Maddeyi yabancı dizilerden gördüğün gibi yazmışsın. Biz de çogunlugu müslüman ülkedeyiz dizilerimiz bizi yansıtmıyor, dinimizi yansıtmıyor.
Cevap sahibi+1 yılBence bunu tekrar gözden geçir. Hristiyanların büyük bir çoğunluğu bakire değildir sebebi incilde günah olarak belirlenmesi ve çevre tarafından ayıplanmaktır.
Kusura bakma ama daha dinini bilmiyorsun.- +1 yıl
Noel'de isa'nın doğumu kutlanıyor, anlaşılmayacak birşey yok. Sizin de inandığınız bir peygamberin doğum gününün kullanması neden bu kadar batıyor anlamıyorum, kaldı ki Türkiye'de noel değil yılbaşı kutlanıyor, yılbaşının din ile alakası yoktur. Doğum günü veya mezuniyet kutlaması gibi birşey. Çam ağacı süsleme geleneği ise hristiyanlığa Türk mitlerinden geçmiş ve dinle bağdaşmıştır. Bakirelikle ilgili birşey yok, islamda bekaretin önemi neyse hritiyanlıkta da o ama artık insanlar inançları doğrultusunda kadınları objeleştirmeyi bıraktığı için fazla takmıyorlar. 5. Maddede yazdıkların ise ortaçağdan kalma şeyler. 21. Yüzyıldayız artık. Onların hiçbiri uygulanmıyor. Hıristiyanlık da terör dini ancak artık bu kadar baskın değil, aynı durumun islam adına da yaşamasını dilerim.
Soran+1 yılHaha ;) tamam
En İyi Cevaplar
İyi akşamlar.
Birinci sorum şu, İncil değiştirildiği, din adamlarının kendi çıkarları için ayetleri değiştirdiğini biliyor musun? Biliyorsan neden hala inanıyorsun?
İkinci sorum ise Haçlı Seferleri yapıldığı zaman, Haçlı Bizanslıları savaşa yollamak için Papa'nın "Tanrı bu savaşa katılırsanız bütün günahlarınızı affedecek, Türkler lanetli." diyerek kışkırtması hakkında ne düşünüyorsun? Hıristiyanlık gerçekten hak din mi, yoksa değiştirildi mi?
Üçüncüsü ise Tevrat ve İncil'de geleceği müjdelenen bir peygamber olduğu belirtiliyor, -İncil değiştirilmeden önce- bu peygamber Hz. Muhammed değilse kim?
Dördüncü sorum, aynı yaratıcıya inanıyorsak, bu yaratıcının vahiy aracılığıyla peygamberlere gönderdiği ayetler nasıl bu kadar farklı olabiliyor? Bu da demek oluyor ki İncil değiştirildi. Kur'an-ı Kerim'de zaten "Kıyamet gününe kadar Kur'an asla değiştirilemeyecektir." ayeti var.
Beşinci ve sonuncu sorum ise Varaka bin Nevfel'in (Hz. Muhammed'in (sav) karısı Hz. Hatice (radiyallahu anha) annemizin kuzeni Hıristiyan alim) Peygamber Efendimize ilk vahiy geldiğinde Hz. Hatice'ye "Son peygamber senin kocan Muhammed'dir. İncil'de yazan son peygamber senin kocan olan Hz. Muhammed'dir." demesine, ve Hıristiyan olmasına rağmen bunu açıklamasını nasıl değerlendiriyorsun?316 Yorumla
Soran+1 yılİncilin değiştirilidğini kimse kanıtlayamadı. Papa incilin üstüne mektuplar yazdı o bizi ırgalamaz temeli nedir biliyoruz onu uyguluyoruz.
muhammed bir peygamber değildir. o peygamberin ismi belli değil
tekrar ediyorum kimse ama kimse incilin değiştirildiğini kanıtlayamadı. kuranı muhammed yazdı. muhammedin uydurmalarını bana neden soruyorsun?
hala bana kurandan örnekler veriyorsun hala..- +1 yıl
Soran+1 yılhz isa sizin peygamberiniz zaten ama muhammed bizim değil
Soran+1 yılneyi kanıtlıyor ne hakkı?
Soran+1 yılCanim kardesim nerde saygisizlik yaptim
Soran+1 yılKardesim ben gayet sakin ve saygili yorumlar yaptim. Ben musluman degilim sizin gibi dusunmuyor olmam beni saygisiz yapmaz. İyi aksamlar. İsa mesih sizinle olsun
- +1 yıl
Sen kendi dininle bu vatandaşın dinini kanıtlayamazsın. Binlerce din var şu anda senin dinin neden doğru olsun? Sen amerikada veya başka bir yerde başka bir dine mensup ailede doğmuş olsaydın, benim dinim yanlıştır belki dur bir müslümanlığı araştırayım diyecek miydin? Sorgulamadığın çok belli konuşmalarından. Taklidi imanla olmuyor bu işler. Dediğim gibi dinini kıyaslayamazsın. Başka birine göre de sen saçma şeyler yapıyorsun. Şeytan taşlamak mesela. Objektif bak. Dışarıdan nasıl görünüyor. Din işi mantık değil kalp işidir. Sen niye buna inanıyorsun, sen niye şuna inanıyorsun olayları saçma. Ha bu arada teistim müslümanım.
- +1 yıl
@GrejuvaXena İnan bana, her dini teker teker araştırdım. Ayrıca Hıristiyan bir ailede doğdum. Küçükken çok dindar bir Hıristiyandım fakat mantığımı kullandım, İslam'ı araştırdım ve şu an Müslüman olmaktan gurur duyuyorum. Yazdıklarımdan hangi sözüm benim sorgulamadan Müslüman olduğumu yansıtıyor?
- +1 yıl
Eğer gerçekten öyleyse tebrik ederim. Benim bu laflarım ön yargımdan dolayı çünkü sen de tanıklık etmişsindir umarım bir çok müslüman bile kendi inandığı kitabı okumaktan aciz. İmam hatipte bile böyle insanlarla karşılaştım. Ama her dini teker teker araştırabileceğini sanmıyorum. Yine de takdir ettim. Bu tür şeyler çok az, belki de benim çevrem böyledir bilemiyorum..
- +1 yıl
@GrejuvaXena Teşekkür ederim :') Benim de çevremdeki bütün insanlar öyle. Müslümanım diye geçiniyorlar fakat Kur'an'ın kapağını bile açmamışlar, bir sure bile bilmiyorlar. Tabii ki tüm dinleri araştırmam imkansız fakat Taoizm'den Yahudiliğe kadar her şeyi, bütün dini görüşleri araştırmaya çalıştım. Mantığımla sorguladım. "Ne mantıklı? Körü körüne yanlış bir şeye bağlanmamalıyım." Hep bu psikolojiyle yola çıktım, okudum, araştırdım. Allah'a şükürler olsun Müslümanım. Annem ve babamı da Müslüman yapabildiğim için mutluyum. Onlar da ailelerinden gördükleri gibi devam ediyorlarmış. Yani Hıristiyan olarak doğmuşlar, sorgulamadan devam etmişler. :')
- +1 yıl
Genelde öyle oluyor zaten. Dini gelenekselleştirdiler. Din kültür gibi anne babadan evlada geçiyor. Çoğu kişi inancıyla ilgili farkındalığa sahip değil. Millete teistim dediğimde bile bana sövüyorlar :D
hristiyanlar derki ;
çelişki 1 : tanrı vardır. tanrının çocuğu isadır. fakat isa bir tanrıdır.!
çelişki 2: (heb) zina etmeyeceksin.! RAB Hoşea aracılığıyla konuşmaya başladığında ona şöyle dedi: "Git, kötü bir kadınla evlen, ondan zina çocukların olsun. Çünkü ülke halkı benden ayrılarak adice zina ediyor.
çelişki 3 : (pet) şeytan tutuklumu serbestmi? zincirlenmişlerdir !
-Tanrı, günah işlemiş olan melekleri esirgemedi; onları cehenneme atıpkaranlıkta zincire vurdu. Yargılanacakları zamana dek orada tutulacaklar
- (1 pet 5:8) de ise diyorki Ayık ve uyanık olun. Düşmanınız İblis, yutacak birini arayarak kükreyen aslan gibi dolaşıyor.
incilde 300'den fazla çelişki vardır. hristiyanlık dini bir dediğini bir dediği tutmayandır. incil alın okuyun bölüm aralarını işaretleyin karşılaştırmaları yapın göreceksiniz birde katoliglerin ki var yani ağır dincilerin. o ise tam bir komedi !43 Yorumla- +1 yıl
Hrisyiyanım sorularımızı cevaplıycam demişsin dininizdeki bulduğum çelişkilere yanıt vericekmisin?
sizin kitabınızdaki katolik ortadoks protestan olmak üzere 3 mezhebi okudum saçmalıklarla dolu bizim kitabımızda kur'anda 1 tane çelişki bulamazsınız ! şu bulduğum çelişkilerin devamıda var hemde yüzlerce hristiyansın sen daha iyi bilirsin çelişkileriniz !
Bende hristiyanım tebrikler ama şu an başına dert aldın :) burada erkek arkadaşı ile öpüşüp sonra sseni islama davet eden bacılarımız gelecek :D
2113 Yorumla- +1 yıl
bu yorumu beğendim
- +1 yıl
👏👏👏
- +1 yıl
yorumu beğendim dedim. burdan nasıl bir olumsuz sonuç çıkardın ki?
- +1 yıl
onu sana sormadım ama ben. boşuna sataşma bence
- +1 yıl
Bravo :)
- +1 yıl
alenen sataşmak. ha o artılardan biri de bendim aslında. neyse az büyü sonra konuşuruz
- +1 yıl
bizim rabbimiz derki gerçi kabul etmesenizde o hepimizin rabbidir. ''sizler günah işlemeyen kavimler olsaydınız sizleri helak eder. yerinize günah işleyip tövbe eden kavimleri yaratırdım''... bizde bir tövbe ile bütün günahlardan yeni doğmuş bebek gibi arınırsın. günahlar bile sevaba dönüşür. ya siz? hristiyanlık dinindeki boşlukları alaycı tavırlarınızla kapanmaya çalışıyorsunuz. ne yazıkki senin tabir ettiğinden ibaret. eski vatikan papası şöyle konuştu ; önceleri müslümanları hristiyan yapmak için çaba sarfettik zaman geçtikçe müslümanları hristiyanlaştırmaktan vazgeçtik çünkü artık bize benzediler. söyleyin hristiyan kızlarınıza boyunlarına haç taksın müslüman kızları hristiyan kızlarımız kızlarımız gibiler ayırt edemiyoruz. korkarım ki yakında dini bayramımız noelide elimizden almak üzereler''... bizdeki kimi müslüman aptallarda yeni yıla girdik diye kutluyoruz diyorlar bilmiyorlarki 25 aralıkta ki noel yılbaşına kadar uzatılıyor.
- +1 yıl
@neskit Herşeyi yazmış eklenecek bişey yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
+1 yılteslis inancı
bebeklerin günahkar doğup vaftiz edilmesi
hristiyanlık adı altında mezheplerde tamamiyle ayrılıp yeri geldiğinde birbirlerinin en ufak sözünde karşı tarafı aforoz etmeleri
ekmek İsa'nın etidir şarap İsa'nın kanıdır denmesi
4 ayrı incil olması (1 tanesi kurtarmıyor mu acaba)
İslam'a kadını kötülüyor küçümsüyor dediği halde tanrıyı erkek olarak tasvir etmesi
İsa tanrının yeryüzündeki tasviridir denmesi
say:5-31 Kocası herhangi bir suçtan suçsuz sayılacak, kadınsa suçunun cezasını çekecek.
kadınlar kilisede konuşamaz sormak istediklerini evde kocalarına sorsun denir ancak İslam kadına camide her türlü konuşma hakkını vermiş yeri geldiğinde en üst makama (imam ve müezzinlik hariç) ulaşma imkanı tanımıştır
hepsini açıklarsanız sevinirim09 Yorumla
Soran+1 yılvaftiz ; bizlerin eski hayatımıza öldüğümüzü ve Mesih de doğduğumuzu artık Mesih’le birlikte olduğumuzu Kutsal Ruh’un yenileyen lütuf aracılığı ile günahın lekesinden, suçluluğundan Mesih İsa’nın Çarmıhta uğrumuza akıttığı kanının üzerimize serpilmesi ile kurtulmak olarak algılayabiliriz.
mezhepler ayrılıyor evet ama temeli aslında aynı. islamda da mezheper var ve ibadetler farklı ya da birinde yok diğerinde var?
ekmek İsa'nın etidir şarap İsa'nın kanıdır denmesi neresi saçma?
4 ayrı incil yoktur. yazarları farklıdır dünya çok büyük tek bir incili yazıp dağıtmak o kadar kolay değil
Hristiyanlıkta kadın kutsaldır. tek bir erkek tek bir kadınla evlenebilir. boşanmak yasaktır dövmek yasaktır. evet erkek tasviri var cünkü doğuran meryemdir.- +1 yıl
o dediğiniz sitelerin hepsini okudum biliyorum ayrıca tüm sorularıma gittiğim tüm kiliselerde sordum hiçbir cevap alamadım net bir cevap bulamadım bu soruları üç mezhebinizin kilisesine sordum ama net bir cevap neden yok?
- +1 yıl
teslis inancını açıklamamışsın her neyse gelelim ekmek şarap olayına saçma kimse ve bu kişi peygamberse asla kanım şaraptır etim ekmektir yiyin için demez şarabın sarhoş edici günah olduğunu bilir ekmek nimettir bunu etle karşılaştırmaz ben Hz. İsa'ya inanıyorum ben bir Müslüman olduğum için onun peygamberliğine inanıyorum eti ekmek kanı şarap değil o bir peygamber tanrı değil oğlu hiç değil, ayrıca 4 kitabı okudum ve aralarında tonlarca fark yakaladım biri kuzeyde olsa diğeri güneyde kuzeydeki hristiyan farklı bir görüş güneydeki farklı bir görüşle hristiyanlığı parçalıyor olmuyormu? mezhepleriniz bence aynı değil katolikler ortodoks ve protestanları çoktan aforoz etmedimi biribirlerinden nefret etmiyorlarmı? papa birçok ortodoksu ve protetanı reddetmedimi? kadın kutsalsa neden erkek ceza almıyor ama kadın bazı durumlarda ölümle cezalandırılıyor? sizin dininizde recm var demeyin benim dinimde recm olayı farklı kadın zina işlerse tövbe etmeyip tekrarlarsa recm olur dövmek asla yoktur
Soran+1 yılhmm izmirdeyim diriliş kilisesine gittin mi? herkes sana doğru cevabı vermiştir ama iki dinin arasında kalınca kafan karışıyor
- +1 yıl
ayrıca zina olayında erkekde tekrarlarsa recm edilir ama ilk önce uyarılır tövbe etmesi beklenir asla öldürülme yoktur yalancı kaynaklardan alınıp İslam denmesi benim hiçde hoşuma gitmiyor bizde kadın kutsaldır ayakları altında cennet vardır ve annelerimiz en kutsal varlığımızdır asla dövülmez bir kadın dövenlerin Müslüman olmadığı ama ben Müslümanım demesi İslam'a tamamen hakarettir peygamberim Hz. Muhammed kadın eğer görevini yapmıyorsa uyarın bir kez daha uyarın 3. defada hafif bir tokat atın demesi dövmek değildir biz önce uyarmayı seçeriz neden sizde ceza ilk konumda neden erkekler suçlu olduğu halde cezalandırılmıyor neden kadınlar sadece rahibe oluyor ve neden kadınların kilisede söz hakkı yok?
- +1 yıl
hayır iki dinin arasında kalmadım ben sadece bu soruları merak ettim ve istanbuldaki birçok kiliseyi ziyaretim sırasında hep sordum hatta büyükadadaki kiliseye özellikle gitmişliğim var, kafam karışmaz ben merak için sorar veya okurum
Soran+1 yılnisa 34 açıkça dövün diyor bence önce kuranı okuyun
- +1 yıl
Kuran'ı mealinden okuyan herkes İslam kötüdür diyor ben Kuran'ı ezbere biliyorum merak etmeyin ayrıca tefsir üzerine şuanda eğitim alıyorum Nisa 34 orada ne yazıyor ben gayet iyi biliyorum gayet açık diğer kilisedeki cevaplarımın aynısını aldım sizede teşekkür ediyorum zamanınızı ayırdığınız için :)
Az önce de belirtmiştim. Sorunuz kaldırılmış sanırım. Bu sorduğumu bir rahibeye de sormuştum ama cevap veremedi ne yazık ki.
Hristiyanlıkta neden bebekler günahkar görülüp vaftiz edilir? Günah çıkarma olayının mantığını tam olarak açıklar mısınız?
Bir de dünyanın yaratılması anlatılırken
26 Tanrı, “İnsanı kendi suretimizde, kendimize benzer yaratalım” dedi, “Denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, evcil hayvanlara, sürüngenlere, yeryüzünün tümüne egemen olsun.”
27 Tanrı insanı kendi suretinde yarattı. Böylece insan Tanrı suretinde yaratılmış oldu. İnsanları erkek ve dişi olarak yarattı.
Bu ayetler çok mantıksız geliyor bana. 7. Gün dinlenmesi de hakeza...
Ayrıca eğer Tanrı'nızın çocukları var ise bu daha fazla Tanrı olabileceğini göstermez mi? Çok tanrılı bir sistemde kainat kaosa sürüklenmez mi?025 Yorumla
Soran+1 yılvaftiz ; bizlerin eski hayatımıza öldüğümüzü ve Mesih de doğduğumuzu artık Mesih’le birlikte olduğumuzu Kutsal Ruh’un yenileyen lütuf aracılığı ile günahın lekesinden, suçluluğundan Mesih İsa’nın Çarmıhta uğrumuza akıttığı kanının üzerimize serpilmesi ile kurtulmak olarak algılayabiliriz.
Neresi mantıksız onuda açıklayabilir misiniz
Tanrının çocukları yok, isa mesih tanrının dünyada beden almış şeklidir bu yüzden oğlu denir
Soran+1 yılneskit afedersin görmedim cevabını. bir sürü yanıt oldu herkese cevap yazamadım. kimse ile alay etmiyorum
- +1 yıl
Yeni doğmuş bir bebeğe nasıl bir "günahın lekesi" bulaşmış olabilir? Sizin anlattıklarınızı ben de biliyorum. Ben sizden bunu açıklamanızı istemiştim.
İnsanın Tanrı suretinde yaratılması ve Tanrı'nın 7. gün dinlenecek kadar güçsüz olması mantıksız.
Bir insan Tanrı'nın beden almış şekline girebilirse bu onun da Tanrının tüm yetkilerini ve güçlerini alması demek olurdu fakat Hz. İsa'nın hayatını okuduğumuzda Hz. İsa'nın bir çok kerametini biliyoruz fakat kimsenin önünde bir şey yaratmadığını da biliyoruz. Yani bu teori tamamen saçma.
@sergius @neskit ben zaten Müslüman olmadan önce diğer dinler hakkında kapsamlı araştırma yaptım. Yani bunların çelişki olduğunu zaten biliyorum fakat beni Hristiyan olmaktan döndüren en büyük şeyler bunlar olmuştu. En büyüğü de bu ayetler, 3leme ve bebeklerin günahkar oluşu. Zaten bunu öğrendikten sonra o kitabı tamamen kapatmış ve Hristiyanlığa girmeyeceğime karar vermiş oldum.
Soran+1 yılHaha biraz komiksiniz nedenini açıklamama ragmen hala soruyorsunuz. İsa mesih'in çarmıha gerilmesidir sebebi. yani insanlık için bir başlangıçtır
Bir insan Tanrı'nın beden almış şekline girebilirse bu onun da Tanrının tüm yetkilerini ve güçlerini alması demek olurdu
hayır hayır hayır. tanrı isayı dünyaya insanlar gibi herhangi bir insan gibi dini anlatması için yolladı. kendi yorumlarınızı katamazsınız- +1 yıl
Söyledikleriniz birbiriyle çelişiyor. Herhangi bir insan gibi demişsiniz. Az önce de Tanrı'nın beden bulmuş hali demiştiniz. Hangisine inanacağımı şaşırdım doğrusu. Bir bebeğin günahkar olmasını açıklamadınız. Siz sadece vaftiz edilmeyi açıkladınız ki ben bunu zaten bildiğimi belirtmiştim.
Soran+1 yılanlatamıyorum dünyaya insan bedeni ile gidip insan gibi dine çağırıyor. nesi çelişki yahu. sen cidden iyi değilsin
Soran+1 yılVaftiz bizlerin eski hayatımıza öldüğümüzü ve Mesih de doğduğumuzu artık Mesih’le birlikte olduğumuzu Kutsal Ruh’un yenileyen lütuf aracılığı ile günahın lekesinden, suçluluğundan Mesih İsa’nın Çarmıhta uğrumuza akıttığı kanının üzerimize serpilmesi ile kurtulmak olarak algılayabiliriz.
Bu Mühür konusunu biraz daha açmadan önce Vaftiz konusun eski antlaşmadan beri var olduğunu görmekteyiz, Levililer 11:44 Tanrınız RAB benim. Kendinizi kutsayın ve kutsal olun. Çünkü ben kutsalım. Bu ayetten sonra Rab Musa’ya yıkanmalarını açıklıyor Levililer 13:34b Hasta giysilerini yıkayacak ve temiz sayılacaktır. Levililer 14:51-52 Sedir ağacını, mercanköşkotunu, kırmızı ipliği, canlı kuşu alıp kesilen kuşun kanına ve akarsuya batıracak. Yedi kez eve serpecek. Böylece kuşun kanı, akarsu, canlı kuş, sedir ağacı, mercanköşkotu ve kırmızı iplikle evi paklamış olacak.
Soran+1 yılAyrıca Levililer 15:6;8;10;11 dede devamlı temizlenmek için yıkayacak, yıkanacak, sözleri geçmektedir. Levililer 15:13 akarsuda yıkanacak ve temiz sayılacak. Levililerin burada Tanrının kirli saydığı şeylerden kurtulmanın yöntemlerini görüyoruz Yıkanma Ve Vaftizi düşündüğümüzde bize bir örnek oluşturmaktadır. Sonra Mısırdan Çıkış 29:1a Bana kâhinlik edebilmeleri için, Harun'la oğullarını kutsal kılmak üzere şunları yap: Tanrı Musa’ya Harun ve oğullarını kendisine Kahinlik etmeleri için seçtikten sonra onların bu göreve başlamadan önce şunları yapmasını istemektedir. Çıkış 29:4 Harun'la oğullarını Buluşma Çadırı'nın giriş bölümüne getirip yıka. Bu ayette açıkça gördüğümüz gibi Tanrı hizmetine
Soran+1 yılseçmeden önce Harun ve Oğullarının Yıkanmasını Paklanmasını istiyor, Ve bizlerinde kesinlikle öyle olmamız gerekmektedir. Ve ayet deki su ile yıkanmaları onları Tanrı’nın önünde durabilmelerini hazırlıyordu, O dönemde Kahinlere yardım eden insanlar vardı Levililer ve Tanrı sadece Kahinlerin değil aynı zamanda Levililer’inde yıkanmalarını istiyordu. Sayılar 8:5-8 RAB Musa'ya şöyle dedi: "Levililer'i İsrailliler'in arasından ayırıp dinsel açıdan arındır. Onları arındırmak için şöyle yapacaksın: Günahtan arındırma suyunu üzerlerine serp; bedenlerindeki bütün kılları tıraş etmelerini, giysilerini yıkamalarını sağla. Böylece arınmış olurlar.
Soran+1 yılKutsal Kitapa baktığımızda bu yıkanmalar pis koktukları veya uzun süredir yıkanmadıkları için değil onları Tanrı’ya hizmet için hazırlıyordu. Kutsal Kitap’ta Gurur kötü bir şeydir ama benim çok büyük gurur duyduğum bir ayet vardır Hezekiel peygamberin kitabında Size Yeni bir yürek verecek, içinize yeni bir ruh koyacağım. Evet bu gerçekten Tanrı tarafından seçilmiş olmak O’nun kendi öz halkı olmak, O’nun çocukları olmak açısından mutluluk verici bir şey ama bu ayetin başına bakalım burada bu yeni yüreği, yeni ruhu almadan önce Tanrı bize bunu nasıl sağlıyor. Hezekiel.36:24-26 "`Sizi uluslar arasından alacak, bütün ülkelerden toplayıp ülkenize geri getireceğim. Üzerinize temiz su dökeceğim, arınacaksınız. Sizi bütün kirliliklerinizden ve putlarınızdan arındıracağım. Size yeni bir yürek verecek, içinize yeni bir ruh koyacağım. İçinizdeki taştan yüreği çıkaracak, size etten bir yürek verecegim. amin
Soran+1 yılBen anlatıyorum ama anlamak istemiyorsun çünkü sen zaten müslümansın tek amacın islamı temize çıkarmak sana isa mesihin kanı yüzünden carmıha gerilmesi yüzünden diyorum hala nedenini soruyorsun
gerçekten garipsin. ben misyoner değilim normal bir hristiyanım az buçuk biliyorum. siz hristiyanlığı araştırmadınız araştırsanız bunu zaten bilirdiniz- +1 yıl
İslamdan bir haber olduğunuz ne kadar aşikar. İslam'da evli olmayıp zina edenlerin cezası dayak Afilli bir dayak), evli olup da yapılan zinaların cezası ise recm edilmektir. Aynı şeyi ben size soracaktım aslında. Hristiyanlarınız istedikleri şekilde zina edebilirler. Zaten ediyorlar da. Nasılsa sonunda günah çıkarırlar Pazar kilisesinde =)
Soykırarak gülmeniz de çok manidar. =)
@sergius
Bir de cevap veremeyeyim diye engellemişsiniz. Benden korkmanıza gerek yok beyefendi kimseyi yemiyorum. Yamyam değilim =)
Soran+1 yılayh bilgisizsiniz hala papanın günah çıkarmasının nedemek olduğunu bilmiyorsun. günahı itiraf etmektir ezberden konuşmayın araştırın gelin. 10 kez söyledim hala aynı şeyi savunuyorsun
incilde Zina yasaktır yasak. anlayın artık y a s a k. hristiyanlar yasağa uymuyor diye dinin ne suçu var?
Soran+1 yılBen dinimi çok iyi biliyorum siz öğrenmek istemiyorsunuz sonra yalanlar uyduruyorsunuz yok hristiyanlıkta zina yokmuş yok günah çıkarınca günahlar gidiyormuş
- +1 yıl
Ben olan şeyleri söylüyorum. Siz ise cevap veremeyince dalga geçiyorsunuz. Madem cevap veremeyeceksiniz böyle bir soruyu neden soruyorsunuz? En iyi görüşteki şahıs da aynen böyle yapmış. Kaçmak ne kadar kolay değil mi?
Zaten hata bende rahibelerin papazların bilemediği şeyleri gelip burafa bir şey bilmeyen birine soruyorum. İyi geceler.
Soran+1 yılCevaplanmadik soru birakmadim. Atladiysam ozur dilerim.
Ben dalga gecmedim 10 kez ayni soru sorulunca biraz kizdim
Soran+1 yılPapazlar incile dair herseyi bilir
Soran+1 yılİste söyle cevaplayim. Biraz insafli olun benim ana dilim turkce degil aninda cevap veremiyorum
+1 yılHiçbir din mantıklı değildir ki. Bunu kalple yaparsın. Dini mantığına uydurman imkansız. Görmediğin, gitmediğin yerlere inanıyorsun. Sadece senin dini için değil. Tüm dinler için geçerli söylediğim :) Mantık arama. Sorgula sadece. Bu nasıl olacak bilmiyorum :)
22 Yorumla- +1 yıl
doğru söylemişsin +1
- +1 yıl
Birileri mantığına uydurmaya çalışmış -,- teşekkürler :)
+1 yıl@sergius benim söylediklerime senin yazdıkların arasında bir bağlantı göremedim?
cahil adam demeseydin, kendi halinde bir insan diyerek cevap yazmayacaktım ama için fesat senin abisi.
Bak şimdi, bazı rivayetlere göre incil hz İsa öldükden 20 ile 200 yıl sonra yazılmıştır (havarileri aracılığıyla) Hz isa Alemlerin Rabbi Allah' tektir o doğmadı doğrulmadı diye buyuruyor ama alkol içip içkili halde papazlara günah çıkarmaya giden sizler kutsal ruh diye saçmalıktan bahsediyorsunuz.
Tamam ben günahkar olabilirim ancak bu İslamın zafiyeti değildir, anlayabilmeni ümid ediyorum.03 Yorumla- +1 yıl
Bide beni engellemiş ahaha bu cevap sanada sülalenede fazla gelir. Vesselam.
- +1 yıl
@akılküpükendisi şunu etiketler misin? Beni engellemişte onun içinde kalsın
- +1 yıl
Beni de bir hışım engellemiş : )
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorun bile mantıksız. Günümüzdeki incil bile Allahın gönderdiği İncil değil. Gerçk İncil Günümüzde olsaydı. Hrstyanlar müslüman olurdu. Baskaları tarafından değişen incil ve o incil yolunda gitmek aptallıktır. Bu tür sorularla yoldan cıkarsınız. Çok seyi merak ediyorsanız kuranı acın. Kuranda yazılanlar tek tek gerçekleşmedi mi? Oysa siz hala baska din arayısındasınız sanırım. Müslüman olupta baska din arayan müslümanlıktan cıkmıştır arkadaslar. Dünyan dini İslamdır. Dünyanın ilk Dinide İslamdır.
27 Yorumla
Soran+1 yılO yuzden dunyada 1 milyar musluman 3 milyar hristiyan var dimi?
İncilin degistirildigini kimse ispatlayamadi kimse!
Cevap sahibi+1 yılÖyle mi? Peki O zaman İncilde Hz. Muhammedin (SAV) Gelceğini İncilden Sonra Kuran-ı Kerim İnceğini Yazıyor mu?
Soran+1 yılHayir yazmiyor oyle birsey incilde yok
Cevap sahibi+1 yılBana incilden iki ayet soyle desem soyleyemezsin...
Eski ahitte bölüm 5 ayet 16 - İbranice deniliyor. Ağzı tatlı o muhammed-im işte böyledir. Arkadasşın arkadasçasırdır. Ey küdüs kılzarı.
-Yunan incil 14. babının 16. ayeti Allah sizesizinle beraber kalacak bir teselli edici gönderecektir. demektedir.
-İncilde Hz. Muhammedin Adı Ahmet Olarak Geçmektdir
97. Babında belirtiyor zaten o resulun adı muhammeddir diye
Vaktim olmuyor müşteriler gidip gelior o yuzden gec yazıorum kısa yazıorum.
Cevap sahibi+1 yılPardon. 97. Babında belirtiyor zaten o resulun adı ahmeddir diye
Soran+1 yılbunlar tam çevirilemeyen ayetlerdir. islamcılar bunu muhammed olarak algılar ama kanıt yok!
Cevap sahibi+1 yılPeki onada eyw. Hz. İsa Öldürüldü mü? Yoksa Allah onu kendisine mi yükseltti?
Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Protestanlar papa gibi bir lideri kabul etmiyorlar hatta soytari olarak goruyorlar sadece kitaba uyuyorlar ancak katolik ve ortodokslarda bu durumlar degisiyor. Yani ayni din icinde birbirinden zit durumlar mevcut. Asagida da dedim gunah cikartma olayinda, icki konusunda ( bazi hristiyanlar sarap harici icki icmeyi gunah kabul eder. ) Yani cevaplayacaksan mezhebi de soylemen lazim sanirim.
02 Yorumla
Soran+1 yılkavga etmeyin, benide yanlış tanımayın benim amacım kötü şeyler değil
Gizli Üye(36-45)+1 yılİslamiyette işlenen günah da sevap da amel defterine yazılır mahşer günü hangisi ağır basarsa onun karşılığını alırsın, Hristiyanlıkta günah çıkartma ayiniyle günahlarından arınabilirsin, matematiksel hesap yaparak hayatının yarısını günahla geçirdikten sonra kalan zamanı günah çıkartarak geçirirsen direk cennete gidebilirsin, bu olayda mantık nerde?
35 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbu arada araştıran Müslümanım, mantıksız bulduğum konu islamiyette olsa bile sorgularım
Soran+1 yılGünah çıkartmak: Hıristiyanlıktaki günahları itiraf etmektir. sandığınız gibi değil yani :)
Cevap sahibi+1 yılamel defterine yazılıyor zaten diğer insanların bilmesine ne gerek var
Soran+1 yılTanrının emri o ben bişey diyemem
Cevap sahibi+1 yılSanırım İslamiyetle ilgili bilgin var, cihat hariç bütün ibadetlerle ilgili istediğin soruyu sorabilirsin, cihat denilen olayın ibadet olduğuna da inanmıyorum İslamiyete sonradan eklenmiş bir tabir bana göre
+1 yılMuhtemelen seni tanıyorum. Arkadaşım şimdi çıkacaklar İncil değiştirildi - İncil muhammedi müjdeler çelişkisini söyleyecekler sana. Hatta çoktan söylemişlerdir bile. Senin inanmadığın bir kitaptan ayetler söyleyerek ikna etmeye çalışacaklar. Açıkçası kendini fazla yorma derim. Zira savunmak için yanlışı dahi meşru gösterecekler.
33 Yorumla
Soran+1 yılBiraz oldu ama bir soru sordular 60 kez cevapladim hala soruyorlar :)
- +1 yıl
Yorma kendini anlamayacaklar bırak :)
Sokakta gördüğünüz her kıza sapıkça duygular besliyorsunuz. Hak hukuk deyip malları alttan götürüyorsunuz. Kafanıza saçma sapan bez parçası geçirip çevreye bakın ben namusluyum imajı yaratıp erkek arkadaşınızla deliler gibi sevişiyorsunuz gelmiş burada kızı islamiyete davet ediyorsunuz. Ben de müslümanım ama 2 yüzlülüğe gerek yok. Bu kadar bağnaz toplumda bu soruyu sorma cesaretini gösterdiğin için teşekkür ederim :)
32 Yorumla- +1 yıl
Sen müslümanmısın? Müslümansan laflarına dikkat et. Başörtüsüne saćma sapan demişsin laflara dikkat et müslümansan
Diğer konusunda 881 cevap paylaştı. Bir su bardağı al içine su doldur fazla olunca su dışarı taşar... dini kavramak h. z isa ya hz. muhammed'in dinlerini sorgulamak bu denli zor... İsa'da demişti benden sonra bir peygamber gelecek... Madem hıristyansın onun dediğini yap ve hz. Muhammed (sav) e inan ve onun yolundan git
10 Yorumla
+1 yılEger buradakiler islami geri plana cekmek icin calisiyorlarsa hic bosun uğraşmasinlar bunu once bir belirteyim
soruna gelirsek hz isayi alemleri yaratan Allahin oglu olarak tanimliyorlar dolayislada hz meryem de esi oluyorki haşa boyle bir sey soz konusu degildir o Allahtir ki o dogmamis ve dogurmamistir. Zaten burasi mantiksiz ve sacma olumca gerisine gorek yok sanirim bunu inkar eden varsa buyursun bakalim caveplari görelim...06 Yorumla- +1 yıl
https://aam.s1205.t3isp.de/?L=2
bilip bilmeden konuşma çok güzel sallamason yapıyorsun siteyi incele ondan sonra salla - +1 yıl
Ben salladigimi dusunmuyorum yaoilanlar onu gosteriyor hersey ortada
- +1 yıl
Bana dinimi ogretmeye kalma senden ogrenecek degilim kimin neye inandığı umrumdada değil sende hristiyansin anlasilan hz isayi ne olarak kabul ediyorlarda kilisede ondan yardim istiyorlar
- +1 yıl
Ogretmek yok dogrular bunlar sordunuz soyledik ben sana islami elestirme mi dedim soyle ne istiyorsan daha fazla sacmalama istersen sacma sacma seyler soylemeye basladin sen
Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı. 33.media.tumblr.com/.../...yfBlbu1rukr16o1_400.gif
Öbür yanağını dönmek saçma :-). Ama müslümanlıktan daha sempatik bir din sizinki.00 Yorumlamantıkla din mi olur... ya inanırsın ya da inanmazsın.. ateşe elini değdirince yakacağına inandığın kadar şüphesizdir inanmak..
soru sormayacağım neyseki aydınlanma çağı ile birlikte kusurada bakın hakaret olarak lütfen kabul edin bu tanrı denilen zırvalıklarınızdan kurutuldu o mantığını kullanan insanlar...00 YorumlaGörüşlere saygılıyım ama hiç bir din mantıksız değildir yalnız dinin temeli ve Son olarak islam kuran ve peygamber efendimiz gönderilmiştir bu kadar düzenlenen içinde kusursuz yaratılışı görmeyip baska inanışlara iman eden arkadaslara allah hidayet versin aman allahın getirdiği yarattığı hiç bişeye ve kimseye mantıksız diyemeyiz bilgi eksikliği cehalet diyebiliriz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSormak istediğim soru şudur;
Michalengello'ya katolik kilisesi neden Davud Heykelini yapmasını istemiştir?
İsrail oğullarından Davud'un Hristiyanlık için önemi nedir?
İncil'de Dev Golyad'ı yendiği için mi önem arz etmektedir?
Bir merak ettiğim diğer konu ise Meryem Ana Bebek İsa ile kaçtığında Tarsus topraklarına sığındığı doğru mudur?00 Yorumla
+1 yılİsa nın Kanı yere Düştü Tüm İnsanlığın Günahını O Ödedi. Neden O Herkesin Günahını Ödemiş Olsun.
Neden Rahipler Evlenmez, Evlilik Kötü Bişey Dğeil , Allah 'ın Çocugu var Demek Yaratıcıya En Büyük hakaret Değil mi?
Domuz kendi dışkısını yiyen bir hayvan ve Eşini kıskanma huyu Yok, Bugun Yediklerimizin İnsan Üzerinde Etki Ettiği Bilimsel olarak AÇıklanmışken Neden Domuz Eti Haram Değil.
İçki Kumarın Helal mi?-Yoksa Haram mı Olduğu Kutsal Kitabınızda Yazıyor mu?00 YorumlaGalatians 5:21'de belirtildiği gibi: Envy; drunkenness, orgies, and the like. I warn you, as I did before, that those who live like this will not inherit the kingdom of God. der.
Ancak bizde de örnekleri olduğu gibi kimse bunlara uymuyor.012 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca şunu da belirteyim; başka bir İncil'e baktığımızda mesela üstte yazdığım ayetteki "and the like" bölümü "and things like these" diye yazılmış olduğunu görüyoruz. Bu İncil'i isteyenin kendi yorumu, üslubuna göre yazdığını yani kesinliğinin şüpheli olduğunu göstermez mi?
Soran+1 yılyo tam tersini söylemiyor
Soran+1 yılHaha bir sürü çeviri var. herkes aynı çevirmez o yüzden saçmalamayınız
- +1 yıl
1 Corinthians 11 - 6: For if a woman is not covered, let her also be shorn. But if it is shameful for a woman to be shorn or shaved, let her be covered.
Burada da başını örtmesinden bahsediyor kadının. Ancak rahibeler dışında kimsenin böyle olduğunu görmüyoruz bizde olduğu gibi.
Soran+1 yıl1 Corinthians 11 - 6: For if a woman is not covered, let her also be shorn. But if it is shameful for a woman to be shorn or shaved, let her be covered.
Burada da başını örtmesinden bahsediyor kadının. Ancak rahibeler dışında kimsenin böyle olduğunu görmüyoruz bizde olduğu gibi.
hristiyanların dini uygulamaması dini saçma mı kılıyor? ne saçma bir yorumdur bu
Soran+1 yılsizene
Soran+1 yılsiz özelimi soramazsınız sadece hristiyanlığı sorun
+1 yılBarnabas İncili hakkında ne düşünüyorsun? ve Barnabas incili hakkında araştırma yapan 2 büyük üstadın (isimlerini yazmıyorum çünki bu sitede isimlerini yazmak bile onlara hakaret olur ) araştırma yaparkem şaibeli şekilde ölmelerine ne diorsun?
00 YorumlaŞimdi elhamdulillah Müslümanım ama hristiyanlikta pek muslumanliktan farki yok. Mesela tamam bende gorevlerimi yerime getiremiyorum 5 vakit namazim vsvs ama doğru bir hristiyan rahib- rahibedir. Yani bir erkege dokunmandan olmeleri gerekir. Bakire yani. Mesela bunu bile biliyorum peki hristiyanlar hristiyanliga ait neler yapiyorlar? En azindan sen
00 Yorumla
+1 yılOzaman bir kaç soru soracağım üçü birlik nedir? Isa dininizde tanrımıdır? Kutsal ruh neyi temsil eder?
06 Yorumla
Soran+1 yılbaba-oğul-kutsal ruh. isa tanrının yeryüzünde beden almış şeklidir bu yüzden oğludur diyoruz.
- +1 yıl
Peki siz vaftiz oldunuzmu?
Soran+1 yıltabiki
- +1 yıl
Yani katekümen eğitimi aldınız? Üzgünüm ama çok bilgisiz görünüyorsunuz, sorulara net cevaplar veremiyorsunuz katekümen eğitimi almış bir insan her türlü dini soruya burada cevap verebilir ama görüyorum ki siz bilgisizce cevaplar veriyorsunuz bence siz iyo bir araştırma yapın böyle yaparak eksik bilgiler vererek ISA mesihin ismini kirletmeyin.
Soran+1 yılHayir türkce bu kadar aciklayabilirim. Ana dilim turkce degil cunku. Ama bilgisiz cevap vermedim hepside dogru. Ben papaz degilim sıradan bir hristiyanim
Hayir katekumen egitimi almadim dogustam ailemin ogrettigi sonradan okudugum. kitaplar ile- +1 yıl
Peki ozaman diyecek birşey yok afedersiniz.
+1 yılHiç tanrının oğlu olurmu? Çok saçma, ayrıca günah cıkarmanında günahları ititraf etmesi demişşin eee senin tanrın bunu bilmiyormu? Çok saçma bir dine inanıyorsun seni islama davet ediyorum:)
116 Yorumla
Soran+1 yılsaçma olan kısmı nedir? Günah çıkartmak: Hıristiyanlıktaki günahları itiraf etmektir. sandığınız gibi değil yani :)
- +1 yıl
Bak müslüman olup kötü bir insan olsan bile sonunda cennete gireceksin ama başka dine inanıyorsan cennete giremessin ben imam hatip mezunuyum sonunda çook pişman olacaksin ama iş işden geçmiş olacak
- +1 yıl
Sen müslümanken hristiyan oldun yoksa baştan bero böylemisin
- +1 yıl
Az saygılı ol kimin nereye gideceğini sen bilemezsin seviyenin aşma
- +1 yıl
👍👍👍
- +1 yıl
@googlehaniim Sen saygılı ol bu şahsın terbiyesizlik yaptığını görmedim bence sen işine gelmeyince çirkefleşenlerdensin
- +1 yıl
Bu beyni kıt olan insanlarla tartışmaya girmeyin laftan anlamazlar bir duvar görevini görürler
- +1 yıl
Aynen öyleyim zoruna mi gitti? Muhattabim sen değilsin ayrıca. Onlar sizin dininize saçma dese asıl o zaman görürüz kim cirkef @Bollywood_9
- +1 yıl
Hakarete girmeden tartışmayı bile beceremiyorsunuz seviyeniz ne kadar acı durumda verecek cevap yok ya
- +1 yıl
@googlehaniim Nesi zoruma gidecek banane bizim büyüklerimiz der ki İNSAN HÜRDÜR ELBETTE, YA BU DÜNYADA PİŞER, YA DA ÂHİRETTE Vesselâm ✋
- +1 yıl
Azcık düzgün yorum yapta tartışmaya değer olsun
- +1 yıl
İsminizi söyleyinde sizin adınıza dua edip namaz kılayım nede olsa kimin nereye gideceğine siz karar vermeye başlamışsınız.
- +1 yıl
Ben karar vermiyorum lafı nerenizden anlarsın anlamıyorumki. müslüman adam eninde sonunda cennete girecek bu böyle bilmiyosunuz bari konuşmayın
- +1 yıl
Yorum gayet düzgün. İnsanlar sorduğu zaman hoşgörü dini dersin değil mi? Herhangi bir inanca saçma demeye hakkın yok bu senin ne kadar dar görüşlü biri olduğun anlamına gelir. Ben şimdi İslam içim saçma diyeyim ne dersin? Empati yap eğer hoşgörün yoksa.
tek buldugum mantiksiz sey, hic bir inci ayni degildir. Gitdiginiz her yerde inci degistirilmis halde buluyoruz. Yoksa hepimizin dini inanci aynidir, ama nedense Kuran-i-Kerim hic degistirilmez.
06 Yorumla
Soran+1 yılincilde son mektupların değiştirildiği idda ediliyor ama kimse kanıtlayamadı. İncilin temeli aynıdır
Soran+1 yılYa lutfen gidin sacmalamayin bu kitaplar ceviri ceviri her yazar aynen cevirmez. Kuran meali acalim 70 meal cikiyor ama temelde ayni. Lutfen sacmalamayin
Soran+1 yılDusunce ve gercek farklidir. Kanitin olmadan bir idda bulunamazsin
+1 yılTanrı=kutsal ruh=mesih midir? Tanrı her şeyden üstün değil midir?
şu an bulunan incillerden hangisine inanıyorsun04 Yorumla
Soran+1 yılBir tane incil var hanımefendi. Kimse incilin değiştirildiğini kanıtlayamadı. Tanrı herşeyden üstündür
tanrı babadır. isa oğudur- +1 yıl
4 tane büyük incil nedir?
Soran+1 yılyazarları farklı ama aynı incil. sonucta dünyaya yayıldı bu kitap tek bir yazar yazamazdı
Neden 4 farklı kitap var hatta 98 tane kitap olduğu söylenir yani incil bunların 4 tanesi kabul ediyorlar birinin farzi digerinin degil bizim tek kitabımız var ölümlü biri nasıl tanrının oğlu olur
00 Yorumlahrıstıyanlıkta içki içilmemesi gerektiğin söylüyor , fakat resmi törenlerde (sanırım cenaze) şarap içiyorlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır hristiyanlıkta içki yasağı yoktur. İsa mesih şarap için der. Uydurmayalım lütfen
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet teslis bana çok saçma geliyo neden tanrının oğlu olarak dünyaya geldiğine inanıyosunuzki yüce bir tanrıyı nasıl insan suretinde bir oğlu olduğunu düşünürsünüz? Üslübum birqz sert olmuş olabilir incetmek istemedim genel yapım öyle en yumuşak üslübum bu...
00 Yorumla
+1 yılİslamdan daha iyi olduğu kesin.
Neyse alayı mantıksız zaten.67 Yorumla- +1 yıl
@askman123 hı tabi öyledir.
- +1 yıl
Hristiyanlik muslumanliktan cok daha mantikli
- +1 yıl
@freegirl35 ilgilenmiyorum hepsinin canı cehenneme.
- +1 yıl
Gerci eve hepsi bir yerde sacma
- +1 yıl
Ne biliyim sims te yonetilmek gibi bisey cok sacma
+1 yıl2 soru.
Hz. İsa benden sonra peygamber gelecek demişti.
Ve geldide buna inanılmamasının nedeni nedir?
Onlarca İncil bir masanın üstünde sallanma tabiriyle elenmiş masada duran 4 tanesi gerçek kabul edilmiş.
Bunu ne kadar mantıklı buluyorsun?00 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılGünah çıkartma. Allah, ya da sizin demeniz ile Tanrı ile kulun arasına sen kimsin de giriyorsun? O zaman zenginler her b. ku yesin parayla yırtsın her şeyden.
01 Yorumla
+1 yılHangi tandrıdan yardım istiyorsun senin çok. Tanrın vardır diğmi
00 Yorumla
+1 yılSaçma bişi yok Tevrat'ta vardır saçmalıklar biraz okadar
01 YorumlaDünya ya bebeklerin gunahla geldiğine inanmak bu bir ikincisi hz. isanin tanrının oğlu olduğunu iddaa etmek bu iki üçüncüsü ise son beygamber hz. muhammedi tanımamak gayet mantiksiz
00 Yorumlaİncilin sadece bir bölümünü okudum yorum yapmaya çok hakkım yok ama teslis inancı bana mantıksız geliyo
10 YorumlaTüm Peygamberler kısım kısım gönderilirken, Hz. Muhammed (sav) Efendimiz neden tüm dünyaya gönderildi?
10 Yorumlakimsenin senin bilgine ihtiyacı yok bilmek isteyen, merak eden gider istediği yerden araştırır. Gereksiz bir konu
00 Yorumla
+1 yılGünah Çıkarma işlemi. Sizi hak dini İslam'a davet etmek istiyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yıl4. söyleyişim. Günah çıkartmak: Hıristiyanlıktaki günahları itiraf etmektir. sandığınız gibi değil yani :)
Ben sizi gerçek dine davet ediyorum- +1 yıl
Görmedim özür dilerim. Son gelen din İslam'dır ve başkası gelmeyecektir. Hristiyan'lığın gerçekliği İslam indiği zaman bitti.
Soran+1 yılHayır islam gerçek değildir
- +1 yıl
Peki teşekkür ederim. Size "Kafirun Suresi" ile cevap veriyor, iyi akşamlar diliyorum.
sayın misyoner. hristiyanların kitabı incil neden 100 lerceydi. ve şu an neden 4 tane. bu senin dininin bozulduğunun kanıtı !!!
30 Yorumla
+1 yılKesinlikle dini görüşe saygılıyım ama yinede sorarsan birden fazla tanrının olması yeterince mantıksız
05 Yorumla- +1 yıl
Birden fazla mı?
- +1 yıl
@pemberuhemici aynen öyle
- +1 yıl
Sen yanlış gelmişsin
Soran+1 yıl1 tane tanrımız vardır
- +1 yıl
Şimdi yanlış anlaşıldım fiili olarak birden fazla olmaya bilir ama ruhsal düzen tarının tek olmadığını söylüyor buda bizim dinimiz İSLAMDA YÜCE ALLAH (C. C) ya şirk koşmaktır ve katiyen islamda yeri yoktur ve ayrıca Hristiyanlık HZ MUHAMMEDİ vahşi bir varlıkmış gibi gösteriyor, (işidin uyguladığı islam, islam değildir) @pemberuhemici
+1 yılAslında mantıksız birşeyi yoktu. Ne zaman üzerinde oynandı Allah İslamı getirdi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAslında islamdan pek bir farkı yok gibi. Ayrıntılı bilgiye sahip değilim ancak baba-oğul-kutsal ruh ilişkisi tuhaf geliyor bana. Hıristiyan mısın?
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO açıdan demedim, öğütlediği şeyler yaklaşık aynı ancak uygulanışı tamamen farklı. Zaten kuran, incil ve tevratı örnek almış bir kitap
+1 yılAynı Allah'a inanmıyor muyuz? Neden sizde Müslüman olmuyorsunuz?
07 Yorumla
Soran+1 yılmuhammed peygamber değildir kutsal kitap incildir
- +1 yıl
Hz. İsa'nın peygamber olduğuna bir kanıtın var mı?
- +1 yıl
Ayrıca ben senin peygamberinden bahsederken senin askerlik arkadaşımmış gibi konuşmuyorum. Eğer tartışıcaksak, lütfen saygı çerçevesinde olsun.
Soran+1 yılafedersin
- +1 yıl
Saygı duyarak açıklamanı yaparsan seviniriz.
Soran+1 yılhz koymadım diye saygısızlık olmaz sizde mesih isa deyin o zaman. biraz mantıklı olun ya
- +1 yıl
Ben sana, saygısızlık yaptın demedim. Yapmayalım dedim. Sorduğum soruyu cevaplar mısın?
Ben ateistlik disinda her goruse saygiliyimdir ama gunah cikarma cok sacma gelior bir hafta boyunca her istedigini yap sonra affedilsin oh ne ala
02 Yorumla- +1 yıl
Aynı şey islamdada yokmuş gibi konuştun hjdhfkdj
hic kimse kimsenin dinini elestiremez herkes istedigi seye inanmakta serbest
10 YorumlaMantıklı bir tarafı var mı 70 tane İncil yazıldı 4 e İndirlmiş Alacakaranlık serisi bile daha mantıklı de mi @julieeetttt :DD
01 Yorumla- +1 yıl
Mantıksız olan ilahi bir kitapla oynanmıs olması ve değismiş olması.
Gözümde rastgele bir kitaptan farklı değil şu an ki kitapları..
+1 yılh. z isa'yı allah'ın oğlu olarak görüyorlar haşa. şaşırmışlar.
10 YorumlaBaba oğul kutsal ruh saçmalık bence ve bunu savunmayan hristiyan sayısı çok az.
00 YorumlaKiliselerin gotik bir ortam olduğunu kabul etmemeleri..
00 Yorumla
+1 yılyaratıcıyı, baba-oğul ve kutsal ruh olarak 3e ayırıyosunuz, bu tek tanrı inancına ve Allah ın çocugu olmicagı inancına ters ;)
00 YorumlaMantıklı olan yerleri varsa sen bize söylede biz bilelim madem
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltc vatandaşısın demi? o zaman sorum şu laikmisin? ve laikliğne bakış acın nedir
13 Yorumla
Soranyarı türküm. çift vatandaşım. türkiye laik evet
Cevap sahibi+1 yılben seni sordum laikmisin diye
Cevap sahibi+1 yılen merak ettiğim şey 10 emirden 2 buyruk bariz yasaklarken neden kilise ya da ibadet ederken bu yasagı ciğniyrsunuz?
günah cıkarma bana sacma geliyor gunah ısle ısle sonra cıkart
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltanrının oğlu mu olur birader götü boklu insanlardan
00 Yorumla
+1 yılbir Hristiyan'la mı atışacaksın?
08 Yorumla
SoranBen hristiyanım size bilgi vermek için burdayım
- +1 yıl
misyonersin yani?
Soran+1 yılhayır
- +1 yıl
nesin o zaman?
Diğer konusunda 633 cevap paylaştı. Günah çıkartmak çok saçma.
09 Yorumla
Soran+1 yılGünah çıkartmak: Hıristiyanlıktaki günahları itiraf etmektir. Yani sizin sandığınız gibi değil :)
- +1 yıl
@soran katolik kiliselerine gittigin zaman papaz bunun sonunda der ki " senin gunahlarini AFFETTIM. " yani senin dedigin gibi sadece itiraf etmek degil. papazlar kendini tanri sanip gunahlari affetme hakkina sahip oluyorlar. ancak ortodokslarda durum tam tersi... Butun olarak bakinca celiski olusuyor.
Soran+1 yıljosam hayır şöyle açıklıyım papazların görevi tanrı ile insan arasında ilişki kurmaktır yani evet o günahlarını affetttim dediğinde aslında demeye çalıştığı şey tövbe edersen tanrı seni affedecek demektir. ama uzun zaman sonra papazlar kendini tanrı sanmaya başladığında bunu kendince yorumlamıştır
- +1 yıl
@soran Hayir yavrucum saptiriyorsun suanda durumu ben papanin ulkesinde yasiyorum resmen ve gunah cikartma odalarina girdim denemek icin ve tekrar tekrar sordum bu sorulari " AFFETTIM " diyorlar yani ben temiz miyim? diye sordugun " evet, tanri sevgidir o senin kalbini temizledi artik temizsin " diyen oldu yani. Ortodokslar ile Katolikler anlasamaz bu yuzden. Ortodokslarda da " Umarim tanri affeder " denir. Bu denli arada ucurum var yani.
Soran+1 yıljosam bende diyorumki dini saptıran papalar vardır
Soran+1 yılben saptırmadım hrstiyanlık dünyaya yayıldı hanımefendi italya mı kaldı
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılgünah çıkarınca günahlarınızdan arınıyonuz mu
06 Yorumla
Soran+1 yıl3. söyleyişim. düzgünce araştırın. Günah çıkartmak: Hıristiyanlıktaki günahları itiraf etmektir. sandığınız gibi değil yani :)
- +1 yıl
ne bilim ben kaçıncı söyleyişin olduğunu
sorularınızı cevaplamak için buradayım diyosun düzgünce araştırın diyorsun
araştıracak olsam sana niye yazim *
Soran+1 yılafedersiniz ama böyle küçük bir şeyi dahi bilmemeniz şaşırttı
- +1 yıl
dinlere inanmıyorum bu nedenle ilgimi çekmedi
Soran+1 yılafedersiniz
- +1 yıl
bozuk_kimya atayiz :D baksana dini bile yok kendi de bozuk bunun gel müslüman ol atayiz kardeşim :D :D :D
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. hz isanın tanrı olduğuna inanıyor musunuz?
01 Yorumla- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılPapaza Günah çikarip affolunduğunuz doğru mu?
01 Yorumla
+1 yılBütün dinler saçma. Sadece hristiyanlık değil ki.
04 Yorumla- +1 yıl
Bende de seni Church of Satan a davet ediyorum. Şeytan kilisesi muhahahahahahah
günah çıkarılması ve arnıldığına inanılması
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım