bu soruyu sorsam bi sormasam mi tereddutte kaldim, kimseyi 'suclamiyorum' oncelikle. aksam haberlerine bakiyorum, ya cogu suclu benzer tipte hakikaten. adini bilmedigim bir sac kesimi, muhtemelen duzensiz uyku ve yasakli maddelerden kaynakli koyu gozler, bakimsiz sac, sakal, yuzde yara bere izleri, kollar facali... bu fenotipe uymayan bir suru suclu var elbette, bu fenotipte olup da suc islemeyen bir suru insan da var ama ben sadece genelleme yapiyorum.
sitede bazi erkeklere bakiyorum, eli yuzu duzgun, mis gibi bi adam. yazdıklarına bakiyorum, yazdıklarıyla goruntusu asiri uyumlu. bazi erkeklere bakiyorum, cirkin demek istemiyorum asla bu goreceli bir sey ama tedirgin edici bisey var iste. goruslerine bakiyorum, cins*llik, incellik, sacma sapan paylasimlar. yine bi uyum var sonucta. stajyer avukat olarak calistigim hukuk burosuna bazen muvekkiller geliyordu, avukatin odasi dolu olunca kendi odama alıyordum onlari beklemeleri icin. bazılarının suc dosyasını bilmesem dahi tiplerinden korkup mutfakta bekliyordum jdkdjd ayni seyi kadinlar icin de dusunebiliriz elbette ama ben burada erkek fenotipinden bahsettim.
ben kendi şahsıma kişilik bozukluğu olarak görüyorum. bende çevremde çokça denk geliyorum. küpe nedir arkadaşım. hele bir tanesine denk geldim, tutamadım kendimi artık. dedim ki yanımdaki arkadaşa ^^bu ne arkadaşım bu nasıl bir yüz. bildiğin hırdavatçı dükkanına dönmüş^^ ne bulduysa takmış belki 15 adet takı var yüzünde. birde erkek olacak sözüm ona.😂😂
Yani kısmen haklısın. Genel olarak suç işlemeye iten nedenleri; eğitimsizlik, psikolojik hastalıklar, ekonomik sorunlar, ailevi sorunlar, arkadaş ortamı, madde kullanımı, çevresel faktörler vb. maddeler altında toplayabiliriz. Senin dediğin çoğu belirtiler aslında eğitimsizlik ve çevresel faktörlerden kaynaklı. Özellikle biz 3. sınıf bir ülke olduğumuz için suç işlemeyi toplumumuz kendine hak olarak ya da havalı bir şey olarak görüyorlar. Suç işlemenin genetik bir tarafı da olduğunu düşünüyorum zira psikolojik hastalıklar madde kullanımı ya da kötü aile ortamı bunun en büyük kanıtları sayılabilir. Böyle bir yorum yaptığım için benim de bilgili/eğitimli, temiz birisi olduğumu düşünebilirsiniz ama maalesef ki ben de suç işledim ama kimse bilmiyor ve ceza almadım. Beni buna iten sebepler ise psikolojik hastalıklarım oldu. Ben kendimde antisosyal kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum zaten 1 yıldır psikiyatrik tedavi alıyorum. İnsanlar bana eli yüzü düzgün, saf, canım gibi ithamlarda bulunuyorlar ama olsun.
suc islemeye iten sebeplerde genetik bence de cok onemli, ayni zamanda senin dedigin gibi kotu aile/arkadas ortami cok cok buyuk faktor. isledigin sucu ve detaylarini bilmiyorum ama en azindan bu durumu kabullenip, pisman olup, tedavi almaya basladigin icin senin adina sevindim
Geç cevap verdiğim için özür dilerim. En iyi cevap seçtiğin için de teşekkürler. Evet tedavi almaya karar verdim, aslında alıyordum ama yarım kalmıştı. Birazdan psikiyatriste gideceğim. Umarım sonuçlar iyi olur.
Söylediğin konuda sana katılıyorum. Ben ayrıyeten tipe bakarak karakter analizi yapan biriyim ve suça elverişli tiplere baktığımda şaşırtıcı bir şekilde çoğu aynı fenotipe ve benzer karaktere sahip tipler. Kalbi ne söyler bilemeyiz belki de çok iyi bir insandır, ama çevresine yararı olduğunu söylesek yalan olur. Ama ne demiş Mevlana; "Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol."
İzmir de fotodaki eleman tipinden cok muzdariplermis. dızo deniyomus. bizim burada oyle bi fenotip yok asıl normalin dışı kibar veya tam tersi sert konusanlardan tırsıyoruz. trakya insaninin normali belli. ondan farklı olan samimi olamayan herkes ters geliyo. benle samimi olamayan dayilara bile saygi duyamiyorum djdhdjdj
Kalbin yüze yansıdığına inanıyorum fakat ne şeytanlıklar var melek yüzlerde gizli. Kimseyi diş görüntüsüne göre yargılamamak lazım. Birini uzun süre hayatında tutmadan tanımak mümkün olmuyor bi'de ya
Ama içerik burada gördüğüm en değişik ve en yararlı paylaşım olmuş hatta şaşırdım burada böyle bi düşünce yapısı 🙄 çoğunlukla herkes eğlence derdinde o açıdan söylüyorum
Ufak bi ekleme yapmak istiyorum ben de bakışların insanların karakterine dair mesaj verdiğini düşünüyorum. Bakışları irite edince otomatik olarak uzak duruyorum
Aynı cümle aklımdan geçti az önce 🤭 bazılarının bakışlarından anlıyorsun direkt bu anasının gözü diyorsun 😂😂 ama suç fenotipi diye bir şey olsaydı bütün suçluların genleri benzer olurdu öyle mi değil fakat hepsinin psikolojisinin normal olmadığını düşünürsek psikolojik rahatsızlıklar kişisel bakıma engel olur onu kastediyor olabilirsin. Bipolar bozuklukta falan mesela manik evresi var mesela o evrede kişi tamamen kendini değersiz hissedip banyo gereksinimini bile görmek istemiyor
İnsanın içi kalbi neyse yüzüde o olur. Haklısın bazı insanların yüzünden bok akıyor. Ama tam tersi olanlarda var. Semih çekik mesela bu fenotiplerden cok bağımsız bir tipti
aynen, ondan bahsetmek istemedim soruda hassasiyeti olan vardir diye. dedigin gibi, her tipi kotu olan suc islemiyor, her suc isleyenin tipi boyle degil
Tabiki de var. El yüz vücut tüm uzuvlar senin yapından yazılımından bir haber mesaj içerir. Sayısız kaynak kitap bilim ilim adamı mesai harcamış bu konularda