Suc fenotipi diye bir sey sizce de var mi?

bu soruyu sorsam bi sormasam mi tereddutte kaldim, kimseyi 'suclamiyorum' oncelikle.
aksam haberlerine bakiyorum, ya cogu suclu benzer tipte hakikaten. adini bilmedigim bir sac kesimi, muhtemelen duzensiz uyku ve yasakli maddelerden kaynakli koyu gozler, bakimsiz sac, sakal, yuzde yara bere izleri, kollar facali... bu fenotipe uymayan bir suru suclu var elbette, bu fenotipte olup da suc islemeyen bir suru insan da var ama ben sadece genelleme yapiyorum.

sitede bazi erkeklere bakiyorum, eli yuzu duzgun, mis gibi bi adam. yazdıklarına bakiyorum, yazdıklarıyla goruntusu asiri uyumlu.
bazi erkeklere bakiyorum, cirkin demek istemiyorum asla bu goreceli bir sey ama tedirgin edici bisey var iste. goruslerine bakiyorum, cins*llik, incellik, sacma sapan paylasimlar. yine bi uyum var sonucta.
stajyer avukat olarak calistigim hukuk burosuna bazen muvekkiller geliyordu, avukatin odasi dolu olunca kendi odama alıyordum onlari beklemeleri icin. bazılarının suc dosyasını bilmesem dahi tiplerinden korkup mutfakta bekliyordum jdkdjd
ayni seyi kadinlar icin de dusunebiliriz elbette ama ben burada erkek fenotipinden bahsettim.

siz ne dusunuyorsunuz?