Eski sevgilimi son kez buluşmaya nasıl ikna edebilirim?

Farklı bir soruda bahsetmiştim, 5 ay kadar önce ayrıldığım erkek arkadaşım bugün bende kalan eşyalarını almaya gelecek. Muhtemelen çok kısa bir süre kalıp gidecek ama ben onunla konuşmak istiyorum. 3 yıl beraberliğin ardından ayrıldık, şu an ikimizin de gurur yaptığı konular var ama aslında ikimizin de duyguları bitmedi. Ben devam etmek istiyorum bir şekilde ama gurur yüzünden iki taraf da adım atamıyor. Tekrar barışamasak bile en azından bundan sonra önüme bakabilmek için onunla son kez oturup konuşmam gerek ama bugün geldiğinde buna fırsatım olmayabilir. Sadece iki dost gibi bile olsa onunla birkaç saat vakit geçirirsem tekrar biraraya gelmesek bile bu konuyu sağlıklı bir şekilde aşabileceğimden eminim. Ama onu buna nasıl ikna edebilirim? Ona başka bir gün dışarıda son kez görüşmeyi teklif edeceğim ama bunu en doğru nasıl yapabilirim? Ayrıldığımızdan beri neredeyse hiç görüşmedik ama ikimizin de hayatında kimse olmadığını hatta erkek arkadaşımın ayrılık sonrası kötü bir dönemden geçtiğini biliyorum. Bugün belki bizim için son fırsat ama aramızdaki soğukluktan dolayı tekrar buluşup bir yerlerde bir kahve içme teklifimi kabul etmemesinden korkuyorum. Tekrar barışalım veya barışmayalım bu son görüşmeye gerçekten ihtiyacım var en azından içimi rahatlatabilmek için. Ona ne söylemeliyim ki teklifimi reddedemesin?
Güncellemeler
+1 yıl
Az önce twitter'ına şunu yazmış :Eğer çok şey yaptım diyorsan yetmez, yetmesi için herşeyi yapmış olman gerekirdi.

Burada bana bir gönderme mi var yoksa alakasız bir şey de ben mi üstüme alınıyorum? Çok şey yapan taraf olarak kendini mi beni mi kastediyor? Tam olarak ne demek istemiş?
Eski sevgilimi son kez buluşmaya nasıl ikna edebilirim?