Bir imalathane buldum ordan toptan bayan etegi alıcam sonrada üstüne kar payı koyarak pazarda satmayı planlıyorum sizce bu iş fikri tutabilir mi? Çok fazla mal almam gerek toptan olucagı için acaba hepsini de satabilirmiyim bilmiyorum 1000 tane bayan etegi mesela tecrübesi olan var mı acaba
Cevabın nedir?
Pazarcılığın öncelikle çok zor bir meslek olduğunu bilmenizi isterim. Ayrıca pazarda tekstil ürünleri satmak çok daha zor.
İyi yapıldığı takdirde çok büyük paralar kazanılabileceğinide biliyorum. Tanıdıklarım var çevremde.
Pazarda önemli olan ilk unsur fiyat. Çok ucuza almanız gerekiyor.
Ikinci unsur çeşitlilik. Alacağınız etekler 1000 adetse en az 40 model olmalı yoksa zarar edersiniz.
Aynı zamanda kaliteyide unutmayın. Pazara gelen teyzeler kumaşın kalitesini bir tekstilci kadar iyi bilirler.
Son olarak sabırlı olmanız gerekiyor. Kolay gelsin..05 Yorumla
Soran+1 yılFiyat yönünden sıkıntı olmaz evde ben kendim üretip satıcam çünkü eve overlok reçme ve singer dikiş makinası aldım prototipler yapmaya başladım fakat bunları nereye nasıl satıcam bilmiyorum pazarı düşündüm bu yüzden yolda arabanın arkasına koyup satmayı da düşünüyorum bu tutabilir mi acaba tek sorun satış zabıtalar başıma bela oluyorlar dükkan kiralarıda ateş pahası satış konusunun içinden çıkamıyorum anlıcagın üretmesi kolay evde bayagı ögrendim ama nasıl satıcam tek sorun burada : S
Soran+1 yılüretme işinde zorluk yok ama satış benim en büyük sorunum : ( arabanın arkasında satayım diyorum o da zor devamlı yakalandım yakalanıcam
Soran+1 yılçok dogru söylüyorsun çok iyi bir yer bulmak gerek ama arabanın arkasında satmak gerçekten ama gerçekten çok mantıklı ya öteki türlü kazandıgını elinden alıyorlar sana bir şey kalmıyor ki kira diye : S
+1 yılPazarda çok felaket para dönüyor hacı abi :) ben çantacıda çalıştım kapış kapış.. ama kendine yer bulman önemli.. İzmir'de Hatay, Özkanlar ve Gaziemrde mesela çok fena sen nerde oturuyorsun yer tutman lazım pazarda yer bulman lazım.
03 Yorumla
Soran+1 yılbu dediginde dogru ama İstanbul'da kiralanabiliniyor diye biliyordum ben
- +1 yıl
İnşallah yer vardır kiralarsın :)
Pazar işini deneyin onu yaparken aynı zamanda butikleri gezin bayan giyim oralar mal verebilirsiniz hatta siparişle çalışmanızı isteyebilirler piyasa şu an da durgun durumda pazar ılımlı bir fikir ama sabır gerek tabiki.
05 Yorumla
Soran+1 yılaslına bakarsanız son derece eylenceli bir iş evde oturup dikiş dikiyorum ama bunları nereye satıcam işte sıkıntı burada başlıyor dükkan kiraları ateş pahası arabanın arkasına koyupta satmak istiyorum ona da zabıtalar başıma bela oluyor rüşvette rüşvet hayır çok fazlada istiyorlar vermeyede gücüm yetmiyor nasıl satış yapsam bu sorunu aşamıyorum bir türlü : (
Soran+1 yılevet istanbuldayım dogru diyorsun bak giyimle daha çok haşır neşir olan bir pazar gerekiyor bana var mı öyle bildigin bir yer : )
- +1 yıl
Fatih/Çarşambayi duydum, Avcilarda pazar pazarı var Haseki yi biliyosan ordada cuma pazarı varmış, Yeşilköy de kadınlar pazarı ayrıca sosyete pazarı diyede geçiyo buralar sık duyduğum yerler :)) bu arada o araba olayina gelince dukkan tutmuş ve ciromuzu hemen hemen kiraya veren esnafiz bizde o rüşveti verene kadar pazar tezgahi kiralarsiniz yahutta zaten dukkan tutarsiniz ;))
Soran+1 yılbende dükkan tutmuştum bir ara ama işte öyle olmuyor canım kazandıgın parayı zaten dükkana verince sana bir şey kalmıyor bu sefer hiç kira ödemeden arabanın arkasında satış yapmanın bir yolunu bulmak lazım ama nasıl : ( sizde öyle bir ek gelir ayarlayın bence aracın arkasında da satın derim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sizce Pazarda satış yapma iş fikri tutabilir mi tecrübesi olan var mı acaba pazar işlerinde?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat