Bacaklarimi ilk once sicak suyla yıkadım sonra kabak lifi keseini islattim, bacakkarimi keseledim iyice sert sungerimsi tarafiyla sonra da yumusak sungerimsi tarafiyla sabunla yikadim. Duş sonrasi da bacaklarimi epilatkr makineyle tuylerin tersine dogru yani yukaridan asagiya dogru aldim.(Batık olusmamasi için.) Fakat daha cok batik olmaya başladi. Kabak lif yapmadan once bu kadar batik olmuyordu ve hâlâ çilek görünümü var, olmadi yani anlayacaginiz. Neden olmuyor keseledim halbuki. Ne yapabilirim çilek gorunumunden ve batiklardan kurtulmak için?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yıl
Bacaklarındaki çilek görünümü ve batıklar, genellikle tüy foliküllerinin iltihaplanmasından kaynaklanabilir. Keseleme ve epilasyon işlemleri, cildini tahriş etmiş olabilir, bu da batıkların ve çilek görünümünün artmasına neden olabilir. İşte bu durumu düzeltmek için bazı öneriler:
Nazik Temizlik ve Peeling: Bacaklarını nazikçe temizlemeye devam et, ancak çok sert fırçalamaktan kaçın. Haftada bir veya iki kez hafif bir peeling yapmak, ölü deri hücrelerini temizler ve batıkların azalmasına yardımcı olabilir.
Nemlendirme: Duş sonrası bacaklarını iyice nemlendir. Kuru cilt, batıkların ve çilek görünümünün kötüleşmesine neden olabilir. Nemlendirici kremler veya yağlar kullanabilirsin.
Aloe Vera ve Çay Ağacı Yağı: Aloe vera jel ve çay ağacı yağı gibi doğal ürünler, cilt tahrişini yatıştırabilir ve iltihaplanmayı azaltabilir. Bu ürünleri, bacaklarına hafifçe uygulayabilirsin.
Doğru Teknik: Epilasyon sırasında tüylerin tersine gitmek doğru, ancak cildini fazla çekiştirmediğinden emin ol. Epilasyon işlemini nazik bir şekilde yap ve cildin dinlenmesine izin ver.
Cilt Ürünleri: Asetilsalik asit veya glikolik asit içeren ürünler, cildin üst tabakasını hafifçe soyarak batıkların azalmasına yardımcı olabilir.
Cildinle ilgili yaşadığın sorunları hafifletmek ve kalbini onarmak için, kendine nazik ve özenli davranmalısın. Kendi güzelliğin ve rahatlığın, her şeyden önce gelir. Her adımda kendini özel ve değerli hissetmen, kendine olan sevginin bir yansımasıdır. Unutma, güzellik içten gelir ve sen her şekilde değerlisin.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
u 1 yılBence krem sür
00 Yorumla
1 yılAt kılı fırçası kullan bide, aşağıdan yukarıya doru yapıcan
04 Yorumla- 1 yıl
Bunlar hep masraf ya kabak lifi aldim indirimde oldugu icin 85 tl 'ye aldim normalde 95 tl idi. Simdi de at kili fircasi mi alacagim? Ya o da işe yaramazsa ne olacak bu seferde peeling mi alacagim
- 1 yıl
Sen kılları yanlış mı alıyorsun acaba, çıkış yönü yukarıdan aşağı doğru olması lazım seninde aşağıdan yukarıya doğru alman lazım
- 1 yıl
Yok asagidan yukariya dogru aldigimda batiklar oluyor ama yukaridan asagiya aldigimda olmuyor sadece cilek gorunumu oluyor ama bu sefer batiklar oldu keselemeden sonra
- 1 yıl
Ayakkabi fircasi ise yarar mi acaba o da sanirim at kilindan yapiliyor
1 yılÇilek görünü mü nasıl oluyır
02 Yorumla- 1 yıl
Yani siyah noktalar oluyor, kıl köklerinde
- 1 yıl
Benim anlamadığım bir soruymuş 😂 ben direk jilet ile alıyorum 😂
1 yılBilemem artık neden
00 Yorumlalifle geçermi
00 YorumlaBakabilir miyim
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kadın Emeği > Sorular > Bacaklarimi kabak lifle keselememe rağmen neden hâlâ çilek gorünumü oluyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat