Rusça sok meyve suyu , bizde sok dersen millet yanlış anlar.
durak aptal , bizde otobüs veya metro durağı gibi anlamları var.
Ankara’da Çinçin Mah. varmış. 6 yaşımdan beri çok sık geldiğim şehir olsa bile sitede adını duydum. Japonca’da çinçin erkek cinsel organı. 😂😂
Varsa bildiğiniz örnekler siz de çoğaltın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bazen olabilir evet
Azerbaycanca kelimeler ve turkcede anlamlarindan bahsedersem gulme krizine girersiniz simdi o zaman 😂
Bahsedebilirsin😂soruyu sorma amacım bu zaten biraz gülelim
Bizim dilde rusca kelimeler çok fazla mesela sok bizde de kullanılır çokca, silaha eskiden y*rak deniyormuş, p3zevenk iri yarı demek, pişik-kedi vs vs😂
Pişik sondaki -k’yi atıp -ş’yi de s yaparsan bizde kediye seslenirken “Gel pisi pisi”derler. 😂😂pez***evengi duymuştum ama anlamını unutmuştum. Eskiden bizim ülkeyi yönetenler ve Azerbaycan’ı yöneten biri arasındaki diyelog var. Oradan hareketle duymuştum. Silaha öyle dendiğini bilmiyordum ama bak. Bir de biz evli olmayana bekâr derken siz subay diyorsunuz. Uçak için biz havaalanına indi derken siz düştü diyormuşsunuz.
Bizde düşerse vah hâline yolcuların, ölür. 😂Üniversitede Orta Asya Türk lehçelerini ve Kafkasya’dan Nogay -Kumuk Türkçesi ve Güney Azerbaycan ve Doğu Türkistan Uygurcası ve 4 sene Rusça gördüğüm için kelimeleri biraz biliyorum. Yani lehçe kısmının üstüne çok düşmedim ama Rusçayı severdim. İlk lehçeleri geliştirmeyi düşündüm ama Orta Asya’da Rusça zorunlu ders olduğundan çoğu bildiği için onun daha çok üstüne düştüm sonradan. Tezimi Rusça’dan aldım. Hikâyeler çevirtti hoca 30-33 sayfalık.
Sadece ucak icin degil inmek=düşmek
Bekar=subay
Yengeyi de iyi bisey olarak kullanmiyoruz mesela djjdh gerci turkce olsa bile isminde meymenet yok
Çok yakın yine de Gagavuz Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesi Türkiye Türkçesine Rusçadan geçen kelimeleriniz olsa da.
Rusça guzel ya iyidir ben de severim
Onu anneannemin bakıcısından öğrendim. Doğrudur düşmek inmek kısmı.
Yengeye ne diyorsunuz? 😂😂
Bisey demiyoruz ismiyle hitap ederiz veya abla teyze vs
Aslında en güzeli
Goethe üniversitesi'nden mezunum diyene napılır ki? :)
😂😂
(τασάκι) taşaki Yunanca da kül tablası için kullanılıyor 😂
Dün öğrendim
😂😂
Ruşça mıymış o. Ben azerbaycan diline ait sanıyordum. Öğrendiğim iyi oldu teşekkürler.
Rusçadan geçmiş. Sabah anneannemin bakıcısı da masaya stol diyordu. Kadın Azerbaycanlı. Rusçada da masa stol.
Hayır genelde durumu fark Edip anlamaya çalışıyorum
Hayır komik gelmiyor
Ahaha cok ıyı ya