Evet bu soru yabancılar için ilk kez türkçe öğrenirken hangi kelimeler size tuhaf gelmiştir?
Ben çoçukluktan biliyorum çoçukken şunu diyordum kravatı nasıl boyunlarına takıyorlar? kravat bizde yatak manasında, baba kelimesi bizde yaşlıya diyoruz dede büyükbabaya yani türkçe baba annenin kocası çoçuğun babası oluyor falan bende diyordumki ne yani şimdi benim atam babamı oluyor yaşlımı oluyor krmrpfmgr biraz daha geliştirirken başka kelinler öğrendim mesela keklemek ben bunu kekelemek manası anlamıştım jrngötmb
Çok fazla var hepsi aklıma gelmiyor
Not:doğduğumdan beri türkçe film, cizgifilmleri izlediyim için biliyorum 2ci ana dilim gibi akıcı konuştuğum dil türkçe
Güncellemeler
+1 yıl
Olm alfabe bile farklı mesela ğ harfi sizde yimşak g ama bizde ayrı bir sesi var x, q harfleride
Evet bizde yabancı ve bazı okullarda öğretiliyor genelde rus bölümü olankar için çok önemli artık o kulda rusça ana dili gibi okuldan çıkana kadar sadece rusça konuşmalısın sınavlarda öyle
Benim okuduğum okulda rusça 3 yerde pek popular değil 1 ana dili 2 ingilizce rusca ve ingilizce olan yabancı dillerde önemli olan ingilizce (tabi benim okuduğum okula benzer okullar)
Fakat rus bölümü olan okullarda ana dilin rusca yabancı dil ingilizce biliniyor ana dilin ölü bir dil gibi yani sadece okulda öyle dışarda serbestsin istediğin dilde konuşa bilirsin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ben Almancadan türkçe öğrenirken en garip kelime 'soğan' gelmişti
Neden ve nasık anlıyordun
Sanırım yumuşak g olduğu için garip gelmişti
Ana dilin nedir
Azerbaýcanca
e zaten Türkmüşşün. Azerbaycanca dediğinin Türkçe oldgunu atlama. İki şive arasındaki fark bazen komik oluyor.
güzel kardeşim gibi
""Pe*eveng gibi ""
Biliyorum küçükken bazı şeyleri anlamıyordum ve o kadar gelişmemiçdi türkçem
Bir kaç yıldır geliştiriyorum arkadaş edindikce konuştukca
Genelde rusca konuşuruz ve pezenveg bizde ayrı hem bir kaç zamandırki o kelimeni bizimkiler küfür olarak kullanmağa çalışıuor
Bayagı öğrenmişsin. Yazı dilin çok iyi, hatasız sanki.
Kahrolsun Ruslar. Bizi ayrıştırdılar.
Rusça sizin orada resmi dil mi? Yabancı dil olarak okulda öğretiliyor mu
Evet bizde yabancı ve bazı okullarda öğretiliyor genelde rus bölümü olankar için çok önemli artık o kulda rusça ana dili gibi okuldan çıkana kadar sadece rusça konuşmalısın sınavlarda öyle
Ama bazı okullarda rusça yerine başka dil öğretiliyor o da o okulda ana dilinmiş gibi resminleştiriliyor
Benim okuduğum okulda rusça 3 yerde pek popular değil 1 ana dili 2 ingilizce rusca ve ingilizce olan yabancı dillerde önemli olan ingilizce (tabi benim okuduğum okula benzer okullar)
Fakat rus bölümü olan okullarda ana dilin rusca yabancı dil ingilizce biliniyor ana dilin ölü bir dil gibi yani sadece okulda öyle dışarda serbestsin istediğin dilde konuşa bilirsin
Anladım gibi.
Teşekkürler