sizce iyi bir meslekmi, yoksa kötümü? toplumda nasıl gözüküyor?
Cevabın nedir?
+1 yılBen 25 senedir yurtdisinda hemsirelik yapiyorum.. cok kutsal ve güzel meslek.. bu meslekte sabir.. anlayis.. insan sevgisi dikkat cok önemli.. tek zorlugu aile kurdugun zaman hafta sonlari arada tatillerde vardiyeli calismak.. tabiki 20 sene önce cok farkliydi.. simdi personel sayisi düstü.. genelleme bir hemsire en fazla 12 hastaya tek basina bakiyor.. disaridan veya tv den görüldügü gibi degil malesef güzel oldugu kadar da zorluklari var
01 Yorumla
genelde iyi bakılmaz. doktor avcısı denir ama sen takılma bunlara.
03 Yorumla
Soran+1 yıloda kotuymus
Soran+1 yılaynen, kolay oldugu icin bende:)
her mesleğin iyi ve kötü yanları var..kimisi iyi yanını söyler kimisi kötü..bayanlara öğretmenlikten sonra yakışan 2.meslek olduğunu düşünüyorum.ama bu kişi özelliklerine de bağlı.Sabırlı bir insan güzel meslek derken,kimisi için sıkıcı yorucu gelebilir.Eğer tercih gibi bir durum için soruyorsan etrafından bir kaç hemşire ile görüşmen daha doğru..
13 Yorumla
Soran+1 yılevet, hatta tecrube icin bir gideyim hastaneye, hafta sonlari orda hemsirelerle calismayi dusunuyorum iyce karar vermek icin. tesekur ederim
- +1 yıl
burada olan varmı bilmiyorum ama kesinlikle ailenin ve komşularının tanıdıkları vardır.benim iki tanıdığım vardı hemşire olan üniversite tıp hastanesinde idiler.ama çok memnunlardı..yardım etmeyi seven huyları falan vardı.yani kişiliklerine uyuyordu..yoksa çevremizde hastayı azarlayan somurtanlar da var.hem mesleği hem kendini değerlendir.ama sordunsa demekki isteğin var..umarım sevdiğin meslekte başarılı olursun..
Soran+1 yılevet, karakter olarak banada cok uygun. yardim etmeyi seviyorum, hatta kendimi arka plana attip genelde baskalarinin sorunlariyla ilgillenirim. yani karakter olarak uyuyor. bir kac hemsireyle konusmustum, degisik degisik hemsirelik dallarindakilerle. hatta ailemde annemde eskiden hemsire oldugu icin baya bir bilgi veriyor, ama onun calistigi cok onceydi, herseyde degismis olabilir diye dusunmustum. tesekur ederim :)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 357 cevap paylaştı. olunabilecek son meslekler arasında yer alır ama garanti meslek olması nedeniyle çok tercih edilir. seçim senin.
zorlukları çok, nöbetlere kalacaksın, sürekli hastalarla uğraşacaksın, iğne yap, pansuman yap, yara temizle, vb. ama parası da iyi03 Yorumla
Soran+1 yılevet garanti bakimindan istiyorum bende
Soran+1 yılevet oyle,. bu yuzden universiteye basliyordum bu yil, hersey tamamdi vazgectim. issiz kalmaktan korktum acikcasi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
15Cevap
+1 yılkutsal derlerya gercekden öyle o meslek aşırı sabır isteyen özveri isten meslekdır toplum gözünde olayı ne alaka bazı sabık abaza erkeklerin gözünde değişir o yorum bence güzel meslek olmak istıyosan hıc durma ol olduğundada haber ver bana ok:)
16 Yorumla
Soran+1 yılyok ondan degilde, biriyle konusuyordum amele gibi meslek demisti, o yuzden. yani nebilim cok alt seviyede ismi diye dusundum. oke veririm=)
- +1 yıl
onedemek alt seviye ya duymamış olım hıc bir mesleğin alt seviyesi diye bişey olmaz sevıye insanların karakterinde dir unutma 3 sevgilim oldu bu zamana kadar 2 si hemşireydı mesela valla abk atmıyom hem hemşire lazım bi eve ya zaten:))))
Soran+1 yılhadi ya, ne sans sendede. hemsireler bulmus:)) oda dogru, ama cok sevdigim biri soylemisti, o yuzden kafama takildi. cocuk hemsireligi biraz daha kolay olabilir belki
- +1 yıl
fkirimi söledim bak mesela söle diyim bır doktordansa bır hemşireyı tercih ederim neden dıye sorma sakın
Soran+1 yıltamam sormuyorum ozaman:)) tesekurler, fikir icinde
- +1 yıl
he sor merak ettim dersen özelden ekle ozaman sölerim
+1 yılNeden kotu olsun toplumda nasıl gozuktugunu nasıl oldugunu napıcaksın canı gonulden severek yapcagına ınanıyorsan ol hemşire hemde yüksek hemşire ol.
07 Yorumla
Soran+1 yıltesekurler:)
- +1 yıl
İnsanların seni yönlendirmesine izin verme. Bak ben istedim aldım kopardım sıra sende sende beyaz önlük giy :)
Soran+1 yılinsallah:) farkli birsey okuyacaktim vazgectim ondan, birde hazirdi univde yerim.. tek tek arayip univleri istemiyorum dedim. insallah iyi yapmisimdir, ve deger :) tesekur ederim
- +1 yıl
özel bır unıdemı okucaksın ?
Soran+1 yılingilterede
- +1 yıl
hayırlısı o zaman başarılar sana
Soran+1 yıltesekur ederim:)
hacettepe üniversitesinde okuyacaksan süper bi seçim olurdu. başka yerde okursan milletin b.kuyla püsürüyle ilgilenrsin. burda mecaz kullanmadım
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılmeşekkatli bir iş ve hiçbir zaman o işin en başında olamıyorsun.. benim şahsen yapamayacağım bir iş kadın olsam..
00 Yorumla Bayanların için çok seksiiii bir meslek :) Hep bi hemşire fantazim olmuştur :)
10 Yorumla
+1 yılKolay meslek değil, hemşire olupta pişmanlık duyanlar var, tüm pis işler hemşirelere kalıyor bazen
05 Yorumla
Soran+1 yılpis is derken?
- +1 yıl
yani hastayla yakın ilgilenmedeyken, hasta kusabiliyor falan filan birsürü şey hemşirelere kalıyor bazıları, ben tercih etmezdim ama bu meslegi seçenlerde var sonuçta bu ülkeye hemşirede lazım
Soran+1 yılcocuk hemsiresi daha iyidir mi, tercih yapilmasi gerekirse. tesekur ederim cevapladigin icinde
- +1 yıl
evet çocuk hemşireliği biraz daha rahat olur
Soran+1 yıltesekurler
+1 yılHemşirelik kendini bozmadığın,koca poponu dar bişey giyip klodunla beraber ortaya çıkarmadığın sürece gayet güzel bir meslek bence;)
10 Yorumla
+1 yılgayet iyi bence garanti meslek.calısma sartları zorluyo biraz ama bnce ideal.
00 Yorumla
+1 yılÇoğunun gözü doktorlardaaaa! Valla bak. :D
03 Yorumla
Soran+1 yılyok yok benim olmaz:D
- +1 yıl
Senin gibi istisnalar da var tabii. :D Hayırlısı olsun inşallah. :)
Soran+1 yılhaha:D tesekur ederm:)
+1 yılBir bayan için ideal meslek bence.
03 Yorumla
Soran+1 yılneden oyleki sizce
- +1 yıl
Hani bazı meslekler vardır. Kimileri erkeklere yakışır kimi bayanlara. Genelde erkekler bi çok işin başına geçer ama bayanlarınki kısıtlıdır. Bir inşaat mühendisliğini bayana yakıştıramam mesela. Şantiye şantiye inşaat alanlarını dolaşn bi bayan mesela. Ama hemşirelik gibi, öğretmenlik gibi ya da muhasebe gibi işler bayanlara yakışıyor. O açıdan söyledim güzel bayan :))
Soran+1 yılo tamam, tesekur ederim acikladigin icin:)
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılallah yardımcıları olsun ... zor meslekk ;)
10 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 369 cevap paylaştı. iş iştir herkez ekmeğinin peşinde
00 Yorumlakız olsam tercih etmem
00 Yorumla
+1 yılkız için en ideal meslek
03 Yorumla
Soran+1 yılsizce neden ideal ki, cokmu soru sordum, ozur merak ettim
- +1 yıl
kız mesleği,mesela benim gibi makine müh. olsan ortalık hanzo kaynıyo nasıl çalışacan.
Soran+1 yılhm, tesekurler acikladigin icin:)
Hemşerilik okudum :(
11 Yorumla
Soran+1 yılbegenmedinmi
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok iyi meslek bence ideal kadınlar için
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih