20 yaşındayım mühendislik öğrencisiyim şu an hala yaz okulunda derslerimi veriyorum her gün sabah otobüs ders sınav yemek ev derken çok fazla gün içinde stresim oluyo zaten çok stresli gergin bi yapıya sahibim. yakında stajım da başlayacak. bazen aşırı dalgın oluyorum bişeylere odaklanmam hatırlamam zor oluyor zaman mekan sabah akşam karmaşası oluyor bazen aşırı yorgunluktan da olabilir neyse işte sürekli not tutuyorum takvime yazıyorum yapılacakları unutmuyım diye hafızamı sürekli yeniliyorum. Gün içinde dikkat ediyorum unuttuğum şey var mı diye hep kontrol ediyorum. yaptığım şeyleri gece bir bir gözümün önüne getiriyorum. korkuyorum bi gün alzheimer olucam diye çünkü babaannemde vardı genetikten geçerse onun gibi olursam diye ödüm kopuyor hatta bazen şu an bile alzheimer olduğumu düşünüyorum. bulmaca çözmeye başladım. sizce neden böyle oluyor yardım edin ne yapmalıyım? psikolog veya psikiyatr gitmeli miyim?
Güncellemeler
1 yıl
artık her şeye yapılacaklar edilecekler etkinlikler gözüyle bakıyorum birine bişey diyeceksem bile unuturum ederim sonra akşam aklıma gelir de üzülürüm diye telefonuma not alıyorum
Omega 3 takviyesi de alabilirsin epa dha değerlerine bakarak almalısın. B12 ve d yi kan testlerine göre almalısın d vitaminin 50nin üstünde olması iyi olur. Benim bilgilerim bu yönde
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Araştır hafıza güçlendirici besinleri aktiviteleri erkenden mudahele edersen olmazsın
fark ettim de şu an stres olduğum şey de alzheimer olmak yani akışa mı bıraksam ne yapsam
Biraz kafaya takmışsın bu durumu orası kesin psikolojik de olabilir sal biraz
tamamdır çok teşekkür ederim
Ne demek canım
B12 eksiklıgıdır kuzum doktora git korkma bu yasta kan degerlerıne baktır
tamamdır baktıracağım
L-treonat formunda magnezyum almanı ve kan şekerini hızlı yükselten (tatlılar, beyaz ekmek gibi) şeylerden uzak durmanı öneriyorum
b12 ve d vitamini de almalı mıyım
Omega 3 takviyesi de alabilirsin epa dha değerlerine bakarak almalısın. B12 ve d yi kan testlerine göre almalısın d vitaminin 50nin üstünde olması iyi olur. Benim bilgilerim bu yönde
Stresten oluyor o korkma
Sakin rahat mı olmalıyım sizce
Meditasyon, yoga falan çok iyi geliyor dene bana çok iyi gelmişti
bide uyku düzeni önemli ya
Kesinlikle, mesela buraya bu saate girip uyku düzenime s*çıyorum ben de ahahah
Saçmala kendine gel sen mühensissin baş edersin
akışına mı bıraksam biraz?
Bırak biter okul ben hiç uzatmadan bitirdim mesela aenle aynı durumdaydım