Patron görevim olmayan işi yap dedi ve ben yapmadım. Patron kendisi yaptı ve bidaha sözünü dinlmzsem cikisimi vermemi söyledi?

Bu sene Mayıs ayından beri şantiyede Çay ve temzilikle ilgileniyorum. Normalde sözlerini dinlerim hep ama kovmak için bahane ariyolar son zamnlar. Patronalr yemekleri yediği zamn bana birakiyor. Tabaklari kendi tabagimi goturmusken başlarda kendim goturuyordum bikac tane biriktitip. Ama bulaşıkçı sorun ediyordu tek tek getir bekletme zor yikaniyo diye. Benimde kendi işim var tek tek ugrwsmami istiyor üstelik kendi gorevi. Bende bidhaa goturmedim iyilik yaramiyo diye. patronlar tabaklar birikince beni uyardı götür bunalri diye bende benim görevim değil mutfaktakilerin görevi dedim. Ne farkeder nolcak gotursen sana götür dediysek goturmek zorundasın dedi. Bende görevim olmayan şeyi iyilik olarak yapmışsam ve karşılığında bana tavır yapılıp laf ediyorsa o kişi gelsin kendisi alsın. İyiliğin karşılığında böyle olcaksa ben bidaha yapmam. Onalrin bana öyle konuşmaya hakkı yok dedim. Beni ilgilendirmez sizin aranızdaki tavırlar sorunlar sana denileni yapmak zorundasın diyor burada görmeyeceğim bidaha geldiğimde dedi. ben yapmadım. Geldi ve yerinde görünce bana baktı bende görevim olmadığını soylemistim. size mutfaktakilerin görevi olduğu halde neden onlara değilde bana söyleniyor dedim kendisi aldı kapları ben götürürüm dedi. Giderken de dedi ki , bidaha sözümü dinlemezsen git muhasebeye çıkışını ver dedi. Büyük ihtimalle yine kaplar birikince bana götür diyecek ve götürmeyecegim. Bana ya götür ya da çıkışıni ver ozmn dicek diye düşünüyorum planlarını. Öyle durumda tazminat istesem vermek zorundalar mi? Sozumuzu dinlemedin gibi farklı bahanelere sığınarak vermeme hakları var mı? Vermezlerse ne yapmalıyım?
Patron görevim olmayan işi yap dedi ve ben yapmadım. Patron kendisi yaptı ve bidaha sözünü dinlmzsem cikisimi vermemi söyledi?