En yakın arkadaşım ile yaklaşık 2 aydır küsüm. Nasıl barışabilirm?

Her zamanki gibi en yakın arkadaşım, biz onun adına sude diyelim. Sude'nin evindeydim onun iki köpeği var ve yemek yiyeceğimiz zaman köpeklerden bir tanesi yemeğe saldırdığı için onu odadan dışarı çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bende bunu bildiğim için hemen köpeği kucağıma aldım ve odanın dışına çıktım köpeği biraz yüksekten yere bıraktım onun dört ayak üstüne düşeceğini zannetmiştim ama hayvan yan düştü ve ayağa kalktığında seke seke yürüyordu. Sude bana hakaretler, küfürler etmeye başladı. Ben ne yapacağımı bilemedim ağlamaya başladım. Sonra köpek biraz iyi olmuştu. Oturup yemeğimizi yerken hiçbir şey olmamış gibi köpek hakkında ölüm şakaları yapmaya başladı ve hatta suratıma doğum günü pastami fırlattı. Ben çok sinirlenerek pastayı ona firlatinca bana tekrar hakaretler etti yok neymiş efendim ben bugün o kıyafeti giyecektim falan dedi sonra işte baya bir kavga ettik ve ben onun çok alındığı bir kelimeyi ona ciddi anlamda söyledim ve tam evden gitmeye hazırlanırken o beni söylediğim kelimeden sonra evden kovdu zaten. O günden sonra hiç konuşmadık. Yaklaşık bir ay sonra onu aradım buluşmak için barışmak için çağırdım ama istemedi. Sizce nasıl gönlünü alabilirim?
En yakın arkadaşım ile yaklaşık 2 aydır küsüm. Nasıl barışabilirm?