sağlık yüksekokulunda hemşirelik okuycam seneye ankara üniversitesi hemşirelik fakültesine yatay geçiş yapmak istiyorum iksi de 4 yıllık ikisinide dersleri eğitimleri aynı sadece isimleri farklı peki yüksekokuldan fakülteye yatay geçiş oluyo mu ?
Cevabın nedir?
+1 yılcanım dgs ye gireceksin okulun bitince paşa paşa full e yakın bir puan alacaksın, ondan snra geçeceksin
010 Yorumla
Soran+1 yıliyi de o zaman geçmeye gerek yokki 4 yıl okuyup hemşire olacam zaten yüksekokulda
- +1 yıl
hmm anladğım kadarıyla 2 yıllık hemşirelik okuyorsun ve 4e tamamliyim diyosun. evet dediğin doğru aynı kapıya çıkacak, erkekte değilsin askerlikte yok oyüzden kasma derim sana.. ama başka bölümlere dgs ile geçebilirsin, tabi gene senin bölümüne yakın olcak.
Soran+1 yılhayır benim hemşireliğim de 4 yıllık ! ! artık hemşirelik yüksekokulları hep 4 yıllık sadece ismi sağlık yüksekokulu diye geçiyo
- +1 yıl
heee anladım ya, benim okulumdada öyle ya tamam haklısın, bence uğraşmana değmez ama benim okulumda okusaydın kurtul derdim :D
Soran+1 yılöyle geçiş varmı peki?
- +1 yıl
var tabi ya yatay geçiş yapacaksın ama nor ortalaman 2.5 üstü olcakki garanti olması için 3.3 falan şart, ayrıca geçeceğin okuldaki puanla senin puanın arasında 4-5 puan oynayacak.
Soran+1 yılteşekkür ederimçok yardımcı oldun :)
- +1 yıl
rica ederim :)
Soran+1 yıleminsin dimi bak şimdi umudumoldu birazcık .))
- +1 yıl
bende geçişe başvurdum eminim ama bu sene geçti artık ara dönemde bakcan :)) beni ekle istersen ilerde sormak istediğin olursa sorarsın tecrübeliyim bu konuda
+1 yılyüksek okuldan fakülteye dikey geçiş demek istediniz sanırım
04 Yorumla
Soran+1 yılama benim yüksekokulumda 4 yıllık
- +1 yıl
şöyle diyelim o zaman, lisans mı önlisans mı
Soran+1 yıllisans
- +1 yıl
hmm o zaman bilmiyorum
merhabaa aynı soruyu ben sorucaktım 5 ay olmuş senin çözüme ulaştı mı bana bilgi verebilir misin :)
03 Yorumla
Soran+1 yılAnkara üniversitesi belli birşartı sağlayınca kabul ediyor yani üniversitenin yatay geçiş şartlarına bakman lazım
+1 yılo dikey geçiş oluyo bebeim,dgs sınavına giriyosun sonra tercih yapıyosun.
03 Yorumla
Soran+1 yıldgs iki yıllıktan dört yıllıga geçiş değl mi ben öyle biliyorum hemşirelik yüksekokullarıda 4 yıllık
- +1 yıl
pardon yüksekokul gorunce direk 2 yıllık düşündüm ben. sağlık sektörü enteresan bizimkine göre. eğitim denklikleri de cakısmıyo demek ki.
Soran+1 yılartık fıtık olacam bunu öğrenmem lazım :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
aman napacan 2sene oku 60 la git memur ol o işler zor işler...
00 Yorumlamerhaba günlerdir araştırıyorum bunu bir cevaba ulaşabildin mi acaba ? yatay geçiş dışında herhangi bir seçenek ya da ?
00 Yorumla
+1 yıldgs giricen
02 Yorumla
Soran+1 yıldgs 2 yıllıktan 4 yıllığa benim yüksekokul zaten 4 yıılıkk
- +1 yıl
hımm
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Yüksekokuldan fakülteye yatay geçiş hakkında bilen varsa yardım etsin lütfen...
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat