İngilizce öğretmeni olmak istiyorum düz lisedeyim ne yapmalıyım ? Ünivseritedeki öğrenimim nasıl olucak bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirler mi ? Şimdiden teşekkürler
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ben 6 senedir İngilizce öğretmeniyim biraz eskidim denebilir 😁 Hangi lisede olduğun hiç önemli değil. Dil bölümüne gidip gitmemen de sorun değil. Artık her bölümden istediğin yere yerlesebiliyorsun. Önceden böyle değildi.
Dil alanında ailenin maddi imkanı varsa eger sadece dil eğitimi veren bir dershaneye yazılmani tavsiye ederim. Kazanması ve okuması zor bir bölüm İngilizce öğretmenliği. Ama eğlenceli. Eger ataması iyi diye istiyorsan ve İngilizceyi sevmiyorsan hiç tavsiye etmem. Çünkü zamanla ingilizeyle o kadar içli dışlı oluyorsun ki rüyalarını bile İngilizce görebilirsin.
Öğretmen olduğunda da 2. sınıftan 12. sınıfa kadar eğitim verebilirsin devlet okullarında. Üniversite hocası olmak istiyorsan, eğitim fakültesini bitirdikten sonra 2 sene daha okuyup olabilirsin.
Tavsiye eder misin dersen, eger seviyorsan evet 😊64 Yorumla- +1 yıl
Görev ypyrmysuniz
- +1 yıl
Hayırlı olsun nerde
- +1 yıl
Merhaba hocam. Ben de şu an sağlık meslek liderindeyim ve ingilizce öğretmenliği istiyorum üniversitede. Okudugum bölümden dolayı ingilizce öğretmenliği bölümüne yerleşebilir miyim? Erasmus şartları nelerdir? Her üniversitede erasmus yapılıyor mu ve hangi ülkelere gidebiliyoruz lütfen beni aydinlatin
En İyi Cevaplar
ben düz lise mezunuyum ve ingilizce ögretmenliği okuyorum su an ...ne yapman lazım...kelime ezberlemen lazım benim çok kelime bilgim yoktur ama gramer konusuna agırlık verdim...hikayeler okudum...deneme çözmen lazım sürekli
17 Yorumla
Soran+1 yılbenm hallimden sen anlarsın lisedden sonra hangi sınavlara girdin ve girdiğin snavlar zormuydu bide hangi bölüm okudun lisede ?
- +1 yıl
lisede yabancı dil bölümündeydim...ilk ygs ye giriyorsun (türkçe ve sosyal çok önemli,mat ve fen yapabiliyorsan yap artı puan getirir) daha sonra lys 5 e gireceksin...sınav bazen zor bazen kolay olabiliyor önemli olan dikktli olman gramer kurallarına dikkat etmen.ve ben denemeye girer gibi grdim rahattım, son yarım saat 45 dk da cıktım sınavdan
- +1 yıl
ve dershaneye gittim.ordaq genelde anadolu ögrtmenliler vardı.havalılardı çok şey biliyormus gbi.dershane hocasıda ben ve benim gbi olanlara ''sizin isminizi dershaneye astracagım ''dershanenin tasasızları diye dedi''...eger onların laflarına takılsaydım yapamazdım ama brakmadım.ilk sene fazla yer yazmadım ve kitapçıkta hata oldgu için,ögretmenlğe kesin gdebiliyrken hata yzünden gdemedim.ikinci sene 1997 sıralamayla omü'ye yerlestim
Soran+1 yılingilizceyle aram iyidir benim .yabancı şarkılar dinlerim ingilizcemi geliştirmek için .seviyorum ingilizceyi bide senden rica etsem hellyeah009 yazdıklarna bakar mısın kafam bayağ karıştı okuyunca bu dedikleri senide kötü etkiler o zaman değil mi ?
Soran+1 yılSorumu yanıtladığını için teşekkürler :)
İngilizce öğretmeni olmayı fazla tavsiye etmem ilkokul yada lise olacak san hiç çekilmez eğer kurs verecek sen çok düşük maaşa çalışdırılar 900 tl diyim sigorta yok yemek yok ünv. yapacaksan şiddet tavsiye ederim akademi de parayı kırarsın
04 Yorumla
Soran+1 yılüni. öğretmeni olmam için ne yapmam gerekiyo ?
Soran+1 yılonlarda 2 kelime edip gidiyolar onların işi gücü okuldaki erkek hocalarla tenefüste çay içmek
+1 yıldil bölümünde okuyup ygs ve sonra lys dil sınavına gireceksin 4 yıl sonra bitirince kpss sınavına girip 80 ve üzeri puan alman lazım.şu an atama puanları 75 civarından başlasa da 4 yıl sonra 80 90 civarı olabilir.
15 Yorumla
Soran+1 yılvay maşşallah
- +1 yıl
öyle işte ama atama puanları 70in altına düşmez ayrıca aöf ingilizce öğretmenliği de artık öğrenci almadığından ingilizce öğretmenliği kazanması en zor öğretmenliklerden birisi
Soran+1 yılaöf ne demek ve ben eşit ağırlık okuyorum
- +1 yıl
aöf ingilizce öğretmenliği vardı çok öğrenci alan o kaldırıldığı için daha az kontenjan kalmış olması lazım.dil öğrencileri için ingilizce öğretmenliği zirve sayıldığından -çünkü seçecek daha iyi bir bölüm yok- yarış daha da kızışacak.sen dil öğrencisi olmadığın için kazanman daha zor ama ne kadar puanın kırılır onu bilmiyorum
Soran+1 yılkafamm türlü yemeğine döndü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
2Cevap
+1 yılnormal olacak işte üniversiteye çalışıp kazanacaksın o bölümü.
10 Yorumlaben eşit ağırlıktayim okudugum lisede dil bolmü açik degil ve ingilizce ögretmeni olmak istiyorum sizce napmaliyim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldil bölümü seçmen gerek ve öss de yabancı dilden sınava girmen gerek
00 Yorumla
+1 yıllys de dil sınavına giriceksin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılLise kaça gidiyorsun?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İngilizce öğretmeni olmak istiyorum düz lisedeyim ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat