damıtmak istiyorum alkol yapıyorum etil alkol fakat bunu damıtmak lazım damıtmak için ne yapabilirim bilgim yok damıtma nasıl yapılıyor ancak öğretebilir misiniz bilen varsa
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Etil alkol damıtmak kolay olsa metil alkolü etil diye satıp milleti zehirlemezler etil alkolün pahalı olmasının bir diğer nedeni damıtma sürecidir alkol distribütörüyüm konuya hakimim evde yaparsanıx ya kör olursunuz ya da organlar bir süre sonra iflas eder.
şeker ve sudan yapmak istiyorum ben nasıl kör etsin metil alkolü oluşturmak senin için helva felan mı onun oluşması için bir sürü şartların olması gerekiyor ortam sıcaklığı bulunan ortam felan gibi ve ev yapımı alkollerde metil alkol bulunmuyor su şeker tozu ve ekmek mayası ile fermantasyona başlayacağım bittikten sonra damıtacağım bu kadar içinde metil alkol oluşması çok zor oluşssa bile çok az olduğunu söylüyorlar ve insan sağlığına zarar verecek derecede değil çok çok az
evde yapılan içkilerde fermantasyon bittikten sonra metil alkol oluşması öyle kolay değil yani metil alkol oluşturmak ne bilim sizin icin su icmek felan degil
Alkol fabrikasına ortak babam 8 yıldır etil alkol dağıtıcı firmayız bana bunları anlatma ben neler neler gördüm. Sizin gibiler ucuza mal etmek için herşeui yapıp sağlığından oluyor
tamamda evde şeker su ve ekmek mayası ile fermantasyona başlıyorum ytdede var bunun videosu bundan metil alkol zehirlenmesi olan bir kişi oldu mu bir kaç tane örnek versene kimde zehirlenme oldu
evde şarapta yaptım içtim ve ekmek mayası kullandım fermantasyon için hiç bir şey olmadı metil alkol oluşması o kadar kolay değil evde kör olmak felan diyorsunda onun tehlike vermesi için en az %5 metil alkol içermesi gerekiyor oda evde yapılan şeylerde mümkün değil hiç bir şekilde duymadım senden duyuyorum sadece
Tamam kani en alkolcü sensin kimya bilgisi tek sende. Kanser olunca organlar dayanamayınca anlarsın naptığını ama geç olur
kimyadan bilgim yok ama en bilgisi olmayan insanda biliyor çünkü her şey göz önünde yapılan evde etil alkollerden kimse kör felan olmadı metil alkol içermiyor çünkü sadece tek sorun derecesi fazla üzerine su katarsan vodka gibi içebilirsin zararı olabilir belki bilgim yok ondan ama kör etmez metil alkol yok çünkü
evde yapıldığından zararlı olabilir ama kör edemez metil alkol yok çünkü etil alkolü damıttıktan oluşturduktan sonra derecesi fazla olur mesala 80 olur 1 litre etil alkolün üzerine 1 litre su katarsın derecesini 40a düşürüp içersin bu kadar
kimyager olmaya gerek yok ki kimse metil alkol oluştuğunu veya kör ettiğini söylemedi
Tamam kanki sen kafana göre takıl
Tamam kankim sen oyna sağlığınla bu yoldan devam aman bilim uğruna doğru bir bilgi falan alırsın sorun olur
hakli olabilirsinde ne gördün sen hangi insanlar gördün anlat metil alkol oluşmaması için ne yapmalıyım tavsiyeler ver bir şeyler söyle tanımıyorum ki seni söyle bilek
Kardeşim haklı olabilirtemi verdin ya çok sağol gerçekten şu an yani uçuyorum havaya. Şimdi önce şunu düşün eğer etil alkol damıtmak ve zararsız hale gelse biz fabrika açık o kadar damıtma makinesine o kadar para harcar mıydık. Belirli periyodlarda o makineleri niye değiştiriyoruz veya hiç düşündün mü çünkü alkol damıtmak riskli bir iş. İçindeki dengeyi kurmak steril bir ortam sağlamak önemli. Senin evinde yaptığın alkolden en fazla kolonya falan yapılır gözünü seviyim az mantıklı düşün senin dediğin kadar basit olsa alkol için biz niye 7 aşamalı damıtma yapıyoruz keyfimizden mi veya o kadar basitse 17 bin metrekarede yapacağımıza 5 bin metrekarede yaparıx az mantık bir şeyden vaz geçemiyoruz
ama bir çok insan evde yapıp içtiğini söylüyor youtubeda felan ama nasıl oluyor bu senin dediğin gerçekse
Kardeşim sen anlamıyorsun galiba biz bilmiyor muyuz onca masraf yapıp o sistemleri kuralım senin dediğin sağlıklı olsa piyasada alkol fiyatları yarıda olurdu youtube da yapanlar laboratuvar ortamında test mi yapıyor yoksa kimyagerler mi inceliyor bakanlık onayları mı var ki sen bu yöntemi sağlıklı varayıyorsun uzun süreli kullanımda toplama etil alkolle farksıx bir zarar verir alın doğru düzgün bir etil alkol yapın içkinizi çok meraklıysanız ama bu işlerde ucuza kaçmamak lazım konu sağlık başka bir şey değil ya içmeyin ya da doğru düzgün bir şey için başınıza yatın önür gün iş gelir acillik olursunuz neefen oldu alkolden oldu dersiniz evde yaptığınızı söylemek aklınıza gelmez sonra uğraş babam uğraş
1 ltire etil alkol yapıyorlar birde viski kiti katıyolar mesala jack daniels viski kiti satın alıyorlar önce 1.4 litre su katiyorlar ondan sonra viski kitini katiyolar 1 2 haftaya tuketiyorlar ve satilanlara cok cok cok yakin oldugunu soyluyorlar yalan mi yani uzun vadede sağlık riskleri oluşturuyor galiba çok çok yakın olsa zaten herkes evde yapardı bence bunu söylemeye çalışıyorsun
çok çok yakın olsa yani herkes evde yapardı uzun vadede kesinlikle zarar veriyor değil mi
Kardeşim eyvalleh sen orada paradan tasarruf ediyorsun ama sağlığına verdiğin zararla o ettiğin tasarrufu ileriki dönemde yüz karını çıkartırlar. Hem sağlıkçı hem de alkolcü biri olarak söylüyorum o yapanlar hayatının hatasını yapıyor
Hayatım alkol kültürdür bunu evde yapmanın mantığı yok benim evde viski koleksiyonum var ama asla aklıma yapma gelmedi
evt gercektende uzun vadede zarar verebilir ben evde 5 litre şarap yapıp tüketmiştim ucuz gelsin diye ama kısa vadede kimse kör felan olmadı uzun vadeyi bilmem artık kısa vadede zarar verse zaten o videoları ytde cekmezler dogru soylemıyor muyum
Valla belli olmaz o an ısı koşulları farklı olur fermentasyonun sağı solu belli olmaz
Kardeşim uzun vadede senin şimdi ucuz getirdiklerin ilerde sana pahalı gelir sağlıkla oynuyorsun yapma gözünü seveyim
bende ucuza alkol elde etmek istiyomda neyse
Tamam kardeşim sen bu yoldan devam da sonun bir eğitim araştırma hastanesinde aylar geçirmek olucak acılı günler seni bekliyor geçmiş olsun şimdiden
yok oyle demek ıstemedım sadece dedımkı ucuza alkol elde etmek ıstıyorum bu yuzden bu ıslere kalkıstım zararlı oldugunu soyledın daha bulasmayacagım yanı ucuza alkol elde etmek ıcın bır yol yok mu vıskı felan
baska yollarda yok mu
risksiz
Yok olsa biz uğraşmayız inan bana bu kadar uğraşılmaz
peki bir şey soracağım hazır alınan etil alkollerdede mi sorun olabilir güvenilir yerden alıyorsun üzerine su katıyorsun vodka gibi tüketiyorsun evde yapılan değil fermantasyon felan ile hazır alıyorsun üzerine su katıyorsun vodka aroması katıp tüketiyorsun
üzerine içilebilir yazıyor hazır satılanlarda çünkü
Onlarda da çok fazla sahte var
kendini zehirleme simdi
zehirleyecegini düşünmüyorum
etil alkol yapmak istiyorum onunda üzerine su katıp ve kitler katıp viski yapmak istiyorum ucuz olsun diye