Arkadaşıma birkaç düşüncesiz bencil davranışından sinir oldum sizce kim haklı?

Arkadaşım üniversite okuduğu yerde tanıştığı çocukla nişan düşünüyor ama üni bittiği için ikisi ayrı şehirlerde. Arkadaşım gündüz çalışıyor mesai bitimi dershaneye geliyor ben oradan tanıyorum. Neyse bu kızla benim samimiyet artınca bu çalıştığı yerdeki arkadaşını tanıştırdı ama erkek. Bu çocuk da anladığım kadarıyla benim arkadaşa yürüyor ama kız şakayla karışık bana yapmaya çalışıyor. Bu aslında birinci hoşuma gitmeyen detay. İkincisi sevgilisi erkeklerle takılmasını istemiyor diye beni sürekli görüşmelere çağırmaya başladı. Ben pek sevmedim ortamını ama bi akşam ısrar etti yemeğe götürecekler sen de gelirsen kabul edeceğim gitmeyi dedi. Sevgilisi de yanında ben olursam sorun yapmıyormuş kendisi söyledi ondan sürkeli beni de çağırıyor onu anladım bu da rahatsız olduğum ikinci detay. Neyse bu ısrar edince akşam yemeğe gitmeyi kabul ettim ama orada da arkadaşımın kurnaz davranışları beni rahatsız etti. Onlar da şöyle: üç erkek üç kızız. Bunlardan ikisi sevgili. Ben sadece arkadaşımı tanıyorum masadı bir de onun ilk tanıştırdığı erkeği ama pek sohbetim yok onunla da. Neyse arkadaşım hızlı hızlı gitti en köşeye kızın karşısına benim yanıma oturdu. Ben fsrkettim sevgilisi görürse neden erkeklere karşılıklı veya yan yana oturdun diye kızacağnı bildiği için yaptı ama elin adamlarıyla ben yan yana karşılık oturmak zorunda kaldım. Beni dışarı sigara içmeye çıkarken çağırmadı masada tanımadığım erkekle bilerek bırakılmış hissiyatı verdi. Hadi bunu da geçtim eve gideceğiz tek araca doluştuk. Öteki kız inince iki kız üç erkek kaldık dediler ki ilk hanginizi burkalım. Benim kankalarım değil sonuçta tanımadığım üç erkekle beni bırakmamaları lazım bir de mahalle tanıdık yani ben ilk beni diyorm arkadaşım kendisi konusunda ısrar etti kulağıma da bir şey olmaz ne olacak diyor 🤦‍♀️ çocuk duydu tabi dedi kıza ilk arkadaşını bırakalım diye. Yani ben mi abartıyorum yoksa kız beni kullanmak için mi çağırmış? Attığı adımda kendisini düşünüyor ve madem senin kankaların sen muhatap ol bana ne diye irkiliyorsun insanları haksız mıyım?
Arkadaşıma birkaç düşüncesiz bencil davranışından sinir oldum sizce kim haklı?