bana sehir ve bölge planlama alaninda bilgi verecek olan var mi okuyan birileri yazarsa sevinirm ayrica cift anadalla mimarlik okumak cok mu zor bunu yapmak yerine sinava yeniden mi hazirlanmaliyim ?
Cevabın nedir?
+1 yılSevgili kardeşim;
Çift ana dal için çok kasman lazım...Nerdeyse sıfıra yakın sosyal hayat...
Bunun için kendinden çok feragat etmen gerekli:)
K.bakma ama yeniden hazırlansan çok daha kolay olur...
Ama eğer kazandıysan bi yeri (tercih ettiysen)
Ancak ve ancan iki sene sonraya hazırlanmalısın ki seneye ek puanın yarı yarıya düşecektir.
İyi geceler.14 Yorumla- +1 yıl
Böyle bir planlama yapmak tamamen yanlış.
Nedenini soracak olursan eğer ;
Mezun olduktan sonra üzerindeki beklentiler artacak , bir hayat kavgası içine girmiş olacaksın...Ancak evine ve kendine vakit ayırıyor olabileceksin ki bu sa işten arta kalan zamanlarda...
Ben bu dediğin hayatı yaşadım biliyorum,ondan konuşuyorum. - +1 yıl
bu arkadasımız dogru söylemıs bence. sen eyerkı şehir ve bölge planlama tercıh edıp kazandıysan o bölümü bitir imar müdür olma şansın var o bölümü bitirince belediyelerde. Tekrardan hazızlanıcam dıyorsan unı sınavına 1 sene koskoca 1 yılın kayıp olucak o yılını okulunda gecırmek ve tercıh ettıgın bölumunı bıtırmen kadar mantıklı ve dogru olan baska bırsey oldugunu sanmıyorum ama tabıkı fıkır bızlerden karar senden.
ŞBP Türkiye platformunda şbp bölümü ile ilgili oldukça detaylı bir yazı yazılmıştı. sbpturkiye.com/sehir-bolge-planlama-nedir.html bu linkten şehir ve bölge planlama hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
10 Yorumla
Benim arkadaşım en çok istediği yer mimarlıktı ama şehir planlama oldu. Çift anadal yapmayı düşünüyor o da. Benim tavsiyem bir sene hazırlanmak yerine çift anadal düşün. Çünkü bir de mimarlık fakültesiden olacak iki bölüm de o yüzden ortak dersler çok olur, büyük bir yük olmaz. Yalnız not ortalamanı yüksek tutman gerekiyor. Bir de okul bir sene uzayabilir.
03 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
+1 yılben okumuyorum ama çift anadal yapman bence bu bölümde o kadar uğraştığına değmez daha iyi yerlere gelmek istiyosan çift anadal yerine tekrar hazırlanman daha mantıklı olur
15 Yorumla- +1 yıl
tabi ki yaşayıp görmeden bilemezsin ama bu kadar uğraşcağına bi kaç yıl, bi yılını feda edip güzel bi yer kazanman ve çift anadala gerek kalmıcak bi bölüm kazanman daha mantıklı olur bence
- +1 yıl
o kadar kafami karistirdiki cevremdeki insanlar aslinda istedigim bi alandi ama yok is bulamzsin yok cevre mühendisi diye dalgaya alindigim bile oldu bende biraz hirslandim acikcasi seneye tekrr hazirlanirsm puanim düscek cnkü bu yil yerlestim sehir bölge planlamaya cok kararsiz kaldim. Biliyorum ki insan isterse herseyi basarir ama o kadar yipranmaya degmezsede bi manasi yok iste
- +1 yıl
yani eğer gerçekten istiyosan başkalarının dedikleri seni ilgilendirmemesi lazım. ama iş bulma konusunda bi fikrim yok bişe diyemicem. kayıt yaptırmadığın sürece puanın düşmüyo diye biliyorum ama yanlış da olabilir
+1 yılbence şehir planlama oku ortlamanı yuksek tut mimarlıkta cift yan anadal yap belediyelerde ıs bulma ımkanın yuksek .
10 Yorumla
+1 yılBu kadar merak etme.Zaten derslerde yüklenince anlarsın ebeyinkini :)
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sehir ve bölge planlama bölümü hakkında bilgi alabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat