Ben üniversiteye 22 yaşında gitmeye karar verdim ve o zaman senin gibi yaşımın büyük olduğunu düşünüp biraz sürüncemede kalmıştım..ama sonra gitmeye karar verdim ve 23 yaşında gittim ..ve gördümki yaşı 25 26 hatta 28 olan birsürü insan var ve hiç sorun olmadı..bazen 18 yaşında kimi ergenlerin, sanki onların yerini işgal etmişizcesine tripleri ile karşılaşabilirsin tabi bu olgunlukla alasıyla cevaplarını verirsin söyledikleriyle kalırlar..bence hiç sorun olmaz..ben şimdi yükseğe başlıycam benimle yaşıt olup hala okulda bölümlerini bitirmeye çalışanlar var ;)) üniverste hayatı güzeldir yaşamak gerek ;))
00 Yorumla
sınıf arkadaşım seninle yaşıt hemde okula hiç ara vermemiş o kadar yıl hep kazanmayı beklemiş bence geç olsun güç olmasın istiyorsan şuan okuman kendinin ve isteklerinin farkına varmadığın bir zamanda okumandan çok daha iyi benim gözümde sana kolaylıklar diliyorum
31 Yorumla
+1 yılzevk için her yaşta okunur da,4 yıllık fakuülte istiyorsan ki bunun daha da uzama olasılıgı var en azından 30 unda bitecek okul. iş ilanlarına baktıgımda 22-27 yaş arası eleman isteyen cok. ha daha yaşlı isteyen de var ama bir sürü eğitim,sertifika ve tecrübe olması koşuluyla. yani kariyer yapcam diye düşünüyorsan geç kalmışsın gibi geldi bana.
00 Yorumla
+1 yılbir yakınım 47 yaşında ve üniversite öğrencisi. hep içinde kalmış okumak o da hayalini gerçekleştirdi. ki senin yaşın neredeyse onun yarısı. hayatta hiç kimsenin düşüncelerini kendini eksik hissetmek uğruna önemseme..
13 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle senin düşüncelerin onların hayatlarını nasıl değiştirmiyorsa, onların ki de seninkini değiştirmemeli.. umarım çok başarılı olursun :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
Ben 30 yaşındayım, Haziran'da mezun oldum Eylül'de yüksek lisansa başlıyorum. Sen de gelecek yıl üniversiteye girdiğin zaman 26 yaşında olacaksın, mezun olunca da 30. Eğer üniversite okumazsan da zamanı gelince 30 yaşına gireceksin ve o zaman pişman olup "Keşke 26 yaşındayken üniversiteye girseydim, şimdi mezun olmuştum." diye düşünebilirsin. Hayat her koşulda ilerliyor bir şekilde, 30 yaşında hayallerini gerçekleştirmiş bir insan mı olmak istersin yoksa hayalleri içinde kalmış bir insan olmak mı? Karar senin :)
21 Yorumlahep küçücük çocuklar olacak çevrende, etrafında. sana "abla" diyecekler. bazı veletler de asılacak sana .) 26 yaşında üni'ye başlayan arkadaşım vardı. şu anda son sınıfta. ama psikoloji okuyor. seçeceğin bölüm iyi olsun bari.
ek olarak; kardeşimin mezuniyetine gittiğimde 40-50 ve 60 yaşlarında bir kaç teyze, amca gördüm. okumanın yaşı yoktur.01 YorumlaARtık devir değişti. O zamanında bitir gibi zoraki sacmalıklar yok. olmamalı da zaten. 25 yaşında daha olgun odaklanırsın derse ve bitirirsin. askerlik derdin de yok. bence ideal yaş. gayet de okuyabilirsin. ama derslerde baslarda zorlanırsın. zamanla oturur
01 Yorumla
+1 yıl19 yaşımda girdim ben üniversiteye. Şuan yaşım 23 ve okulun bitmesine daha 3-5 senem daha var(lisans için 3 sene. Yüksek lisansda yaparsam 5). 26-28 yaşımda mezun olucam yani :) Benim bölümüm uzun. Hazırlık dahil 6 sene. 2 senede ben uzattım, oldu 8 sene :) Geç değil yani.
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :)
elbette oku, hala okuyor arkadaşlarım kaç yaşlarındalar. ama ne amaçla okunacağı çok önemli. gözünde uniyi fazla büyütüp hayatını ertelemek gibi bir sonuçta doğurabilir. sırf çevrem kazandı ben okuyamadım, içimde kaldı diyorsan boşver gitme. universite gözünde bu kadar büyütülecek bir yer değildir. ha deli gibi bilme, öğrenme aşkı ve meslek edinme zorunluluğu var elbette okumalısın yai asla sorun olmaz.
00 Yorumlacesaret gelmiş kaldırmışsın gizliyi:)bunda rahatsız olacak bişey yok.hem unutma ki büyük adam olmuş denen doktorlar bile bi taraflarında kıl ağardığı halde hala okuma peşindeler.okumaktan zarar gelmez sen yeter ki istekli ol ve yapmaya karar ver
01 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 305 cevap paylaştı. ben bile 24 yaşındayım ve hala üniversite 2. sınıf okuyorum ne yaşlısından bahsediyorsun sen ya :D gayet normal yaşın hatta bizim okulda yaş olarak kat ve kat yüksek olanlar var takma kafana ve okumana devam et... ;)
00 Yorumla80 yaşında mezun olan amca vardı birtane televizyonda göstermişti baya oluyor "ee amca mezunda oldun şimdi ne iş yapacaksın?" diyorlardı adamcağıza o da "ne yapayım evladım yine tarla işine devam edeceğim." diyordu ya çok ta şeker bir amcaydı :)
00 Yorumlatatlım bende diğer arkadaşlar gibi neresinden dönülürse kardır tarafındayım hem cok tatlı hem çok cici hemde gençsin.hem 50 yaşında bıle sınava gıren var aslında durumdan bız utanmalıyız okumuyoruz dıye :))
00 Yorumla
+1 yılgit istiosan tabikide hiç geregi yok bnce..yasla ilgisi yokda, ztn işin gücün vardır senin, artı yeni bi iş istiosan okulla ilgisi yok eger doktor falan olmayı düşünmüosan..nerden bu arada?
06 Yorumla- +1 yıl
ne okumak istiosun? boşver işin gücünmü yok, ben gazte okumaya üşeniorum artık sene 0dan okul diosun...gücün varsa oku tabi..
- +1 yıl
yoo prof atletim, birazönce 15 km cross-county antremanından geldim, aksamda sprint antremanım var..bunlara üşenmiorumda bütün gün masada oturmak, lamba yakmak falan ciddi yorar beni..kondisyonum yetmez o işlere bu yasda..
- +1 yıl
dur kıçımı kaşiyim:)
+1 yılkendini başkalarıyla kıyaslama sakın, yaşın ilerlemiş değil. arkadaşımın ablası azimliydi 32 yaşında anaokulu öğr. kazandı ve şu an okuyor yani sorunuda yok . iyiki yeniden okumayı istemişim diyor sakın pesetme sende kesinlikle üniversite okumalısın
00 Yorumla
+1 yılhiçbişey için gec değil unutma, kendine özgüvenin olsun yeterli umarım iyi bir bölümü kazanıp okursun
11 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 442 cevap paylaştı. Bence yaşlı değilsin ama üniversiteye gitmek için çok güzelsin... Aman seni yoldan çıkarmasınlar sonra :))
03 YorumlaSoyle diyeyim, benimle birlikte tibba baslayan 36 yasinda bir arkadasim var. Ki tip, en az 6 sene bir de pratik falan oh oh oh... Hic de gec kalmis degilsin, egitimin yasi olmaz.
00 Yorumla
+1 yılSırf içimde kalmasın diye okuyacaksan mantıksız bence. Ama kazanıp da gideceğincbölüm sana bir şeyler katacaksa evet git. Yoksa abla senin ne işin vardı bu bölümde sorularıyla karşı karşıya kalabilirsin...
00 Yorumlabence gitme gençlerin önü açılsın ya 65lik dedenin ne işi varmış mesela.sizin yüzünüzden gençler hayata hep geç atılmak zorunda kalıyolar...
07 YorumlaNadide Sultan 35 yaşında Master'a başladı, babası da 60 yaşında ve üniversite kazandı.
Daha sen gençsin :)01 YorumlaYalnız bir şey diyeyim mi,o fotoğraftaki sensen çok genç ve güzel görünüyorsun.Ve şunu bil ki; hiçbir şey için geç değil.İçinde kalmasına izin verme.İstediğini yap.Sonuç olarak şu hayata on kere değil yalnız bir kez geliyorsun.Umutlar :) Başarılar :)
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOkumanın yaşı yoktur rahmetlı kemal sunal 50 yasında aldı dıplomayı. Hem gayet gencsınız beyniniz daha taze tam verimli olğunuz ve olabileceğiniz neden olmasın. Üniye alırken öğrencılerı bi yaş snırı koymaklarına göre bence sıkıntı yok:)
03 YorumlaNiye korkuyorsun yahu bizim sınıfta 40 küsür yaşında bizden 2-3 yaş küçük çocuğu olan biri var.Bence 25 hiç de geç değil.Yapamadığın bir şey için pişmanlık duymak kötüdür.Bu yüzden isteğini gerçekleştir.
00 Yorumla
+1 yılokumanın yaşı yok derler... ailevi bir engeliniz evli falan da değilseniz 30 yaşına geldiğinde mahalle baskısı yemem evde kaldın dedirtmem diyorsanız okuyabilirsiniz benim sınıfımda 30 n yaşında olanlar vardı
00 Yorumlaçok yanlış düşünüyorsun 25 i bırak bizim okulda 30 40 yaşında insanlar var yani kesinlikle takma bu tür şeyleri kararlı ol hatta öyle bir şey oldu ki hocanın öğrencisi zamanında sınıf arkadaşıymış hocası düşün yani
00 Yorumlaiçinde kalsın istemiyosan git ama illaki sorun çıkıcaktır. o yaş gruplarıyla anlaşman zor muhtemelen hiç arkadaşın olmaz. ama geç bi yaş değil, hem kadın için erken bile
04 Yorumlayaşın 25 ve çok mu yaşlıyım diyosun ? tatlım ne saçmalıyosun ? :D en harika yaşındasın ((: şuan başlayabilmeyi düşünmen bile bi adım atman demek ve hemen git kitaplara başlaa ilk sınav 24 martta :D iyi şanslar ((:
01 Yorumlabu konu hakkında çok şey sölemek isterim..olumlu yönde tabi..
02 Yorumla
+1 yılakıl yaşta değil baştadır. sen istediğin sürece üniversiteye de gidersin diplomanı da alırsın. 25 yaşındasın diye okumana asla bu sorun olamaz bence.
00 Yorumlaeniştem 32 yaşında ve geçen sene dışardan 4 yıllık bitirdi.yeterince açık mı?
02 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı. Oku.
Bizim dershanede bir amca vardı 65 yaşında ve hukuk okumak için çabalıyor. Hiçbir şey için geç değil.01 Yorumla
+1 yılÜniversiteye gitmenin yaşı yokturki siz gayet genç gözküyorsunuz yaşınızı görmesem 19 falan derim sizin için.
00 Yorumlayaşın pek problem olucağını düşünmüyorum ben, hatta erkeklerin daha çok ilgisinin bile çekilceği yanlısıyım.
00 YorumlaYok hatta genç bile gidiyorsun ben elli yaşında dede ile bile okudum sınıfta otuzunda yedi sekiz kişi kirkinda iki kişi vardı :) ben 18 yaşındaydım o zamanlar ama ben de daha iyiydi notları
00 Yorumla
+1 yılkorkma bence, orada her yaştan yetişkin var sonuçta. hem çoluk çocuk olma yaşını geçmiş, aklını başına almışsın bu sayede daha rahat olur daha çok eğlenirsin. sonuçta okumanın yaşı yok.
00 Yorumla
+1 yılÜniversite okumaya harcayacağın 4 yılda bir meslek üzerinde kendini geliştirsen çok daha iyi bir meslek sahibi olursun. Bunun yaşla alakası da yok.
02 Yorumla- +1 yıl
Niçin okumak istiyorsun?
+1 yılannem 50 yaşında ve üni. bu sene bitirdi:) bence kesinlikle geç değil annem aöf tü olsun yaşına bakmadı okudu sen daha 25 bence hiç bi sorun yok yaşında inş. gidersin:)
02 Yorumla- +1 yıl
gurur duyuyorum zaten :)
+1 yılkarta kaçmışın. boşver üniversiteyi evlen çoluk çocuğa karış :D
01 Yorumladüşünüp sorman hata tabiki oku. eğer çekincelerin varsa açık öğretimden hallet ama 25 yaş asla ve asla sırıtmaz ünivde
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı. yaşlımı pampa gençlik deryasından çıkmış gibisin. : D oku ne olacak arkadaşın babası 45'de üniversite okuyordu : D
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle git oku okumanın yaşı olmaz ben sınıfımda nice yaslılar bilirim hala okuyor :) sen daha gencsın bıle :)
00 Yorumla
+1 yıllise bittikten 4 sene sonra kazandım ben şu an 25 yaşındayım ve 2 senem var sinif ta 82 dogumlu kiz var 4 sene hazirlik sinifini geçmek için uğramış
00 Yorumla
+1 yılÜniversitenin yaşı yok ki, bence hiç sırıtmazsın. Ayrıca yaşın da normal :)
00 Yorumlaeğer profil fotosundaki sensen yaşını göstermiyosun zaten
00 Yorumlatahsiline kesinlikle devam et okumanın yaşı yoktur.
00 YorumlaBabam 50 yasinda emekli ve arkeolojiye gidicek :) gencken yarim birakip iktisat bitirmis. Yani 25 ne ki. Hic bisey icin gec degil.
00 Yorumlakiz benim 35 yasinda sinaf arkadaslarim var 2-3 cocuklu.yasi mi olur bunun
00 Yorumlaiyisin iyi. benim bölümümde 38 yaşında hatun var ya iki çocuklu :D
00 YorumlaKesinlikle değil, sanırım seneye ben de üniversiteye gideceğim ve benim yaşımda 25 :)
01 Yorumla
+1 yılSeninle yaşıt senden yasli bir cok ogrenci varken hic gerek yok kendini strese sokmaya bu şahsi bir karardır ve senden başka kimseyi ilgilendirmez. 27 yasında mezun oldum ben ornegin
00 Yorumla
+1 yılokumanun yaşı yoktur 40 yaşında okuyanı vardı bizim üni.de
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 827 cevap paylaştı. Eğitimin yaşı yoktur rahmetli Kemal Sunal'da 51 yaşında mezun oldu..
00 Yorumla
+1 yılbence şöyle bak, 29 yaşında mezun olduğunda elinde mesleğin oalcak mı? yada değecek mi.
02 Yorumla- +1 yıl
çoluk çocuğa katlanabileceksen oku o zaman :)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 941 cevap paylaştı. Ne yaşlısı gençsin bile, ben dedemle aynı sınıftayım üniversite de :)
02 Yorumlaben 10 sene sonra gidicem yaklaşık 35 filan olurum...işimden emekli olayım..üniversite yapayım bide..
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 607 cevap paylaştı. en uygunu kendine 2 yıllık ideal bir bölüm tercih etmen
01 Yorumla
+1 yılöğrenmenın eglenmenın yası olmaz dostum . bizim sınıfta bı amca var 49 yasında :) ortam için gelmış :)
10 YorumlaOda Arkadaşım 25 Yaşında İdi Ara Vermiş Sonradan Pişman Olup Okumaya Karar Vermiş Bence Yaşın Çoklugu Azlıgı Engel Degildir Kazanabiliyosan Neden Gitmiyesin
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 775 cevap paylaştı. 26 oluyorsun.. oku bitir derken 30 olursun.. yeni mezun varken 30 yaşında biri bir de kendini geliştireceksin 30-40 gider. Yeni dinamik mezunlar varken biraz zor iş bulman.
00 YorumlaBende aynısını yaptım, onu begenmedim bitaktım bunu beğenmedim gitmedim iki üniversite bıraktım sırf zevkim için şimdi bir çok şey içinde okumaya çalışıyorum piskolokıl boyutu çok yoğun özellikle erkeksen. Sen daha rahat olursun bence
00 YorumlaOlr mu ya bzm snfta 45 yaşnda ablalr var gayet coollar :D Senn yaşnda biri için geç değl ayrıca
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle geç değil sonradan keşke demektense daha iyi olur. Gir sınava şansını dene
00 Yorumla benimde yaşım 25...belii bir süre sonra kafa almıyoo...Tabi isteğede bağlı...yapacam diyorsan hiçbirşey imkansız değil...
00 Yorumla- Devamını Gör (69)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar