5 10 sene icinde oleceksin ve seni yakacaklar diyor annem. rezil diyor 😭😭Eşimle ayrıldık şu an ayrıyız 1 aydır. Bir ay önce adet düzensizliğim vardı diye dokdotara gittim doktor benden vaginadan çubuklu test istedi. bu sabah aldım test sonuçlarını almanca yaziyi ceviri yaparak anlamaya çalıştım doktor bugün kapalı yarın gidicem anlatsın.. testime bakıp Googlede araştırdım sonucu 66 ve 42 bende pozitif çıktı
Çok kötüyüm. Alllahini seven bilgilendirsin beni lütfen söyleyin ölecek miyim?
ya bi sakin ol. ben de 16 pozitifim. en tehlikelileri 16 ve 18. kolposkopi oldum. hala pozitifim ama hastalığım gerilemiş. daha şimdiden bu kadar kaygı yaparsan ohoo. şimdiden ölmüşsün gibi davranıyorsun. bu çook uzun süreli kansere evrilebilen bir enfeksiyon türü. işin boyutuna göre 6 ayda veya 1 yılda sürekli kontrol olman gerek o kadar. vücut kendi kendine de atabiliyor bu virüsü. bağışıklığını yüksek tutacaksın, sağlıklı besinler tüketeceksin. kanser olsan zaten ortaya çıkardı ultrasonda vs. telaşlanma. her 10 kadından 8inde maalesef bu virüs var. kontrollerini aksatmazsan kanser olma riskini yok edersin. doktor ne diyorsa uygula. bunun bir ilaç tedavisi yok.
valla doktor bana en sevmediğimiz hpv çeşidi 16 ve 18 dedi. gittiğim yer de kadın hastalıkları konusunda çokça iyi bir hastane. en tehlikelisi olsa bile illa kanser olacaksın diye bişey yok. ilk duyduğumda ben de çok korktum ama rahim ağzı kanseri diğer kanserler gibi çok hızlı ilerleyen ölümcül knserlerden değil. yayılması yıllar alıyor ve eğer farkındaysan önlem alabiliyorsun. kurtulma şansı en yüksek kanserlerden biri. illa kanser olmayacaksın. bu virüsü vücuttan atabiliyorsun. sadece bağışıklığına dikkat et yeterli. ve kontrollerini aksatma. ya hiç haberin olmasaydı? öyle düşün. bir çok kadın çekindiği için gidip test vermiyor ama hayati öneme sahip bu konu. o yüzden öğrendiğin için şanslısın. bak ben 16yım diyorum en baştaki hatta o derece tehlikeli. ilk kolposkopi de cin1 seviyesinde çıktım yani kanser başlangıcının ilk evresi. 6 ay sonra tekrar kontrole gittim bu sefer cin1in de gerisine düşmüştü doktor artık senelik kontrol yeterli dedi. gerileyebiliyor yani ne kadar riskli olsa da. korku üzüntü hastalığı artıran şeyler. nasıl daha sağlıklı olurumu düşün artık gerisine bakma. annen de çok velveleciymiş. ben hastalığın bizzat içinden biriyim sözüme güven yani niye gelip burada seni kandırayım. ferah ol
Benim eşim eskiden kadın satıyormuş ve çok partneri olmuş birisi korkuyorum bana bulaştırdı öleceğim diyor annem bulaşıcı hastalık var sende evime de gelme diyro