Nolur alay etmeyin ben bu konularda pek fazla bilgili değilim ve bilgili olanlarınız cevaplarsa çok sevinirim.
Bizlar aciz cahil kullarız sadece ve hayatta pek çok sorunumuz ya da ne yapacağımızı bilemediğimiz anlar olur. Son zamanlarda dertlerim var ve ne yapmam gerekli bilmiyorum. Neyin günah neyin iyi olduğunu anlayamıyorum ve Allah'ın rızası olmayan bişey yapmaktan korkuyorum
Mesela rüyamda ya da günlük olaylarda Allah'tan işaret almak mümkün mü mesela zikir veya dua var mı bu durum için?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bismillahirrahmanirrahim
Şuara Suresi 62. Ayette mealen Rahman-ur Rahim olan Allah'u Teâlâ buyuruyor ki :
***'Hayır' dedi. 'Şüphesiz Rabbim, benimle beraberdir; bana yol gösterecektir.'***
Düşünün ki Firavun ordusuyla beraber arkanızdan geliyor ve önünüzde Kızıl Deniz tüm heybetiyle duruyor. Adeta iki bıçak arasındasınız ve sizinle beraber gelenler sizi suçlayıp " senin yüzünden oldu hep. Şimdi nereye gidicez " diye sizi suçluyorlar... Böyle bir anda Musa aleyhisselam kıyamete uzanan bir Nida ile " Şüphesiz Rabbim benimle beraberdir; bana yol gösterecektir" diyor... Bu söz değil miydi Kızıl Denizi ikiye ayıran? Bu söz değil miydi piramitler inşa eden Firavunu bir avuç suda boğduran...
Dilerseniz bu ayeti sizde ezberleyip okursunuz... Yalnız Arapça olarak okumanızı tavsiye ederim. Meal ( türkçe anlamı ) insan eseridir. Rabbimizin kelamı Arapça olarak indirilmiştir. Siz arapça okursunuz organlarınız, hücreleriniz, o hücreleri meydana getiren atomlar onun ne olduğunu bilmez mi zannedersiniz?
Neyin günah neyin sevap olduğunu Kur'an ve Hadislerden öğrenebilirsiniz. Hadisler ışığında Kur'an'...
Ve Rüyalarda işaretler verilir elbette ama onu yorumlamak, onun ne anlama geldiğini öğrenmek öyle geliyor ki bana bir ilim dahilinde olması gerekir.
Rüya ile amel edilmez demiştir bazı âlimler...
Selamletle kalın...
Evet kardeşim mümkün, rabbimiz her an bizimle , her an her yaşadığımız olayda bizimle birlikte bize bazen rüyalarla bazen okuduğumuz metalden karşımıza çıkan ayetlerle bizimle konusuruz bize işaret verir bu senin rabbinle irtibatını ve manevi bakış acına bağlı, rabbinle ne kadar irtibattaysan bunu daha iyi hissedersin ,
Evet fakat rüya burada bağlayıcı bir unsur olmaz ki :) Şeytani bir rüyayı Allah' ın bir mesajı olarak anlayabilmek pek mümkündür.
Evet haklısınız, her rüya rahmani değil, bazen de rahmani olarak görülebilen rüyalar var , eğer Allah kulunun yanındaysa bunu kuluna her yasamtisiyla hissettirir insanın fikrinde en çok kim varsa zikrine odur ve Allahi biz ne kadar çok anarsak Allah da bizi o kadar anar yani yanımızda olur. Uyarınız için saolun @değmezbeoglum