Allah ın varlığını nasil kanitlayabilirsiniz? Mantıklı cevaplar
Cevabın nedir?
+1 yılBir seyin var oldugunun kanitini isterken sadece ve sadece elle tutulur gözle görülür yani maddeye dayali kanitlari kabul eden ve diger kanitlari gözüyle gòremedigi ve dokunamadigi icin yok sayan kabul etmeyen maddeci bir ateist grubuna maddeyle alakasi olmayan , akil , hayal, ve mantigin izah edemeyecegi boyutta olan bir varligi (Allahı) anlatmaya calismak cok gereksiz ve bos bir ugraş. Kimileri de agaclardan hayvanlardan insanlardan dagdan tastan bahsetmis =) ya arkadaslar adamlar zaten ateist imansiz maddeci. O zaman agaclari kim yaratmis diyosunuz =) . Ateist buna güler. Onlar illa gözleriyle görmek istiyorlar. Allahı bir madde gibi algiliyorlar. Onlarin da zeka seviyesi bu düzeyde ne yapalim. Yani onlar icin hersey madde. Varsa madde yoksa madde. Sorsan ne sevgiyi gösterebilirler ne bas agrisini ne üzüntü denilen duyguyu ne korkuyu. ama hepsine de inanirlar. Ateistler bu kadar tutarsiz ve celiskilidir. Ne yaptiklarindan kendilerinin bile haberi yoktur. Hicbirini fiziken ispatlayamazlar. Yüz ifadeleriyle ispatlamalari yeterli olmaz cünkü. inanmayiz. Madem ateistler bizim Allahı yarattiklariyla ispatlamamiza inanmiyorlar. O halde biz de onlarin akilli zeki olduguna inanmiyoruz. Cünkü akillarini ve zekalarini gösteremezler
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılçoğu ateist eğer her şeyin bir yaratıcısı var ise allah'ın da bir yaratıcısının olduğunu söyler. bu böyle sonsuz ve kısır bir döngüde devam eder. bu yüzden ateistler allah'a inanmaz. aslında her şeyin bir yaratıcısı yoktur. her yaratılanın bir yaratıcısı vardır. allah da bizim yaratıcımız. bu yüzden allah yaratılmamıştır. gelelim allah'ın varlığının kanıtına... kuran-ı kerim'i incelediğimizde evren ile ilgili sürekli bilgi verir. evrenin genişlediği, gezegenlerin yörüngesi, ay, güneş, bebeğin oluşumu ve daha niceleri. yıllar öncesinden kim bunu bilmiş olabilir? daha şimdi bile zor anlayabildiğimiz şeyleri bize kim anlatmış olabilir? şüphesiz ki bunları bilen kişi yaratıcımız olan yüce allah'tır.
534 Yorumla- +1 yıl
Iyi de bu anlattiklarin senin inancin:) kendi inancini kendi inancinla kanitlaman cok sacma;)
- +1 yıl
ama Tevratta da hatta yunan mitolojilerinde de kurandaki bütün bilimsel bilgiler mevcut. zaten kuran ortaya çıkmadan 300 yıl hatta 500 yıl öncede bunların hepsi biliniyordu.
- +1 yıl
Güneşin balçığa batmasi diyorsun mecaz diyorlar ama:))
Ayrıca önce nasıl dünya sonra evren yaratılıyor? - +1 yıl
@MarilynWomanson tamam siz ateistlerede soruyu soranada verim cevabı mı.
Mesela şöyle başlayabilirim. . bu soruyu soran arkadaş sorması için beyniyle düşündü yaklaşık 40000 nörön harekete geçti. Ve onun beyni parmaklarina emir verdi.
Ondan sonra parmaklariyla soruyu yazdi. ve cesitli cevaplar aldı soruda, algıladı, düşündü, karar verdi
haşa allah yok.
aslında ıspanaktı soran arkadaş sonradan karar degiştirdi insan oldu.
anlayamiyorum bu insanları aslında pek ucari bir onerim yok su parmaklarınız çevirin ve inceleyin bes dakika islevlerini düşünün sadece. herkesin bir imtihani var onemli olan o imtihani herseye ragmen kazanmak imtihani terketmek degil. terk mi ettin hayirli olsun kaybettin. - +1 yıl
@MarilynWomanson haklısın ama bu çocuk hep bir şeyler sallayıp kaçıyor bak cevap vermiyor mesela :) soruma cevap vermiyor neden vermediğini hala anlayamadım
- +1 yıl
Evet canım bilim adamları aptal siz akıllısınız:) adam ıspanakti he... turkiyedeki dangalak egitim sisteminin sonucları...
- +1 yıl
@laurapiggott çocuk dediğin senden 3 yaş büyük abin sayılırım cücük kimseden kaçtıgım yok saçma konuşma.
- +1 yıl
ben 24 yaşındayım ve öncelikle sorduğum soruya hala cevap vermedin sonradan yazdıklarınada gelicez soruma cevap ver lütfen :)
- +1 yıl
@MarilynWomanson sen benim eğitimeme bilgime laf edemezsin.
Yok abi size ne kadar saygı duymaya çalışsam bir laf çabasındasınız yok size saygı falan hadi eyvallah. - +1 yıl
ben sana gayet saygılı davrandım ama nedense halacevap alamadım lütfen rica ediyorum :( cevap verir misin
- +1 yıl
Canım bilimsel bir konu olan evrimi ıspanak sanacak kadae biyoloji yoksunuysan eğitimine laf ederim. Zaten ssadece sana deģil ülkedeki eğitim sistemine laf ediyorum.
- +1 yıl
@laurapiggott peki bunu açıklar mısın ne zaman önce biliniyordu kim tarafından hadi benim belgem Kuran-ı Kerim senin belgen ne bilmek isterim bilginin zararı olmaz.
- +1 yıl
@MarilynWomanson bunu en güzel öldüğümüzde sende bende öğrenicez.
Benim kaybetcek birşeyim olmucak nede olsa sizin inancınıza göre cennet cehennem yok. - +1 yıl
Bu ateistlerle fazla muhattap olmamak lazım.
Rabbim onların kalbine ve aklına perde indirmiş.
Sabaha kadar anlatsanda sana bir saçmalık bulur.
Sen görevini yaptın açıkladin Allah razı olsun. - +1 yıl
@Şalınamünasır hee kalpleri mühürlü olan biziz ama ne hikmetse islam dünyasını poh götürürken bilim ateizmin tekelinde :S e hani çok biliyodunuz?
- +1 yıl
benim belgemde yunan mitolojisi, britanya kaynakları ve tevrat.
- +1 yıl
kaçıncı kaynak google bakaym verde @laurapiggott
- +1 yıl
şimdi en yakın kütüphaneye gidiyorsun ve buluyorsun :D ama sana gülebilirler çünkü yunan mitolojilerinde kurandan daha çok bilimsel bulgunun olduğunu her kitap düşkünü bilir
- +1 yıl
@laurapiggott bu googleda hiç anlatılmıyor mu şimdi?
- +1 yıl
tek bildiğin yer google' mı :D yaz görürsün yunan mitolojilerinde biyolojik bilgiler yaz
- +1 yıl
@laurapiggott bir bilgi istiyorum küçük bunnla ilgili 2 saattir kıvırıyorsun ya bu saatte ne kütüphanesi ufak bir bilgi için ne kütaphanesi.
2 Satır bir yazı arkadaş. - +1 yıl
haa bilgi mi :D pardon ben nerden araştırıcam dedin sandım. ben zaten söyledim kıvırmak yok :) kurandaki bilgilerden daha çoğu yunan mitolojilerinde, tevratta, ve incilde mevcut
- +1 yıl
yani demem o ki kuran tevrattan copy paste yaparak yeni din oluşturdu. sizde sürekli neymiş kuran eşsizmiş ilk defa kanıtlar o kitaptaymış yok efendim yoook hepsi zaten tevratta mitolojilerde vardı herkes biliyordu neyin ne olduğunu ne sandın sen ya insanlar milyar yıl boyunca yemek yiyip sıçtı mı.
- +1 yıl
@laurapiggott yhaw he he copy paste..
- +1 yıl
:D sen istediğin kadar inkar et git araştır tevratta ne yazıyormuş mitolojide ne yazıyormuş bak.
- +1 yıl
@laurapiggott ben Kitabım bize gönderilen Kuran-ı Kerime inanırım.
Bunu ölünce ikimizde görücez varmıymış yokmuymuş.
Sizin inancınıza göre ölünce bana birşey olmucak eğer doğru ise.
Ama sen ölürsen benim inancım doğru çıkarsa vay halinize.. hadi eyvallah. - +1 yıl
Klasik müslüman sıkısinca kuran su kuran bu. Yani tam olarak inancli degilsin? İsini saglama almak icin muslumansin.
Ben sana neden muslumansin soyliyim cunku turkiyede dogdun
Benim gibi avrupada dogsan isa isa dicektin
Cennet te yok cehennemde hepsi fakir tesellesi - +1 yıl
Tesellisi*
- +1 yıl
:) keske bana cevap verebilseydin konusma daha eglenceli olurdu. Seni bilgili mantikli bir musluman sanmistim. Bu sitede cok guzel sohbetler ettigim muslumanlar vardi. Ama sen ne soruma cevap verdin nede nazik konustun.
- +1 yıl
@laurapiggott Kurdugun cümlelere bak ondan sonra benim koydugum tavırlara bak kzıım kendinize çuvaldızı önce batırın hep biz hep biz.
- +1 yıl
@laurapiggott yalnız Tevrat da Allah'ın varlığına inanan bir kitap yani onu da Allah göndermiştir o yüzden doğru bilgilerin olması şaşırtıcı değil Yunan mitolojisinin olduğu zamanlarda da Tevrat vardı ve orda yazan bilgiler biliniyordu etkilenilmediğini kanıtlayamayız
- +1 yıl
tamamdır uzatmayın engellerim daha yorum atanı.
- +1 yıl
Hahahaha muslumana bak iyiysen 300 dolar ne ya:D 60000000 sterlin vver yuzune bakmam satilik degilim. Hem din din diyor hemde lafa bak ucuzsun.
O konusan kiz haha yunan mitolojisi tevrattan belki yilllllaaaaar yillar once yazilmistir. Tevrat nasil kuranla ayni oluyo? İcerigine baksana sadece musa peygamberdirden tut bosanmanin yasak olusunakadar hersey farkli. Ufak salla ufak
Ve sen kaliteni belli eden dinci ukala. Senin kadar igrenc bir musluman hayatimda hic gormedim - +1 yıl
@laurapiggott Hahaha cidden çok değişiksin bide o üslubunu biraz düzeltirsen sevinicem. Sen Tevrat'ta bütün bilimsel bilgiler mevcut demişsin bana boşanmadan bahsediyorsun ben aynıdır demedim doğru bilgilerin olması şaşırtıcı değil dedim yanlış anlamışsın. Ayrıca Yunan mitolojisinde objektif bir doğruluk yoktur. Önce dilden dile aktarılmış daha sonra da yazıya dökerek ölmsüzleştirilmiş eserlerdir mitolojiler bütün Kur'an daki bilimsel bilgiler mitolojide yok o konuda yanlışın var öyle bir saçmalık olamaz
En büyük kanıt Kur'an-ı Kerim şöyle düşün Allaha inanmıyosun diye farz ediyorum inanıyomusun onuda bilmiyorum.. Belki bana şurda kalkıp Allah var madem iyi neden o kadar acı çeken sefalet icinde olan insanlar var diyeceksin.. Berber neden var? Saç sakal traş için.. Peki etrafta neden o kadar saçı sakalı birbirine karışmış insanlar var? Berbere gitmedikleri için.. Bu konuda böyle Allah'a gidilmedikten ona dost doğru yaklaşılmadıktan sonra ne sefaleti ne acısı ne inançsızı.. Allah sevdiklerini en zor sınava tabii tutar arkadaşım bu kulluğun mertebesidir.. şu an ne desek belkide boş gelecek hatta şu yazdıklarıma bile elestiri gelir bilmiyorum en büyük kanıt yakında kopacak o zaman herkes gerçeği görecek tevbe edenler ettikleri tevbelerle kalacaklar çünkü o zaman Allah c. c. soracak ; ben size o kadar ayet kitap peygamber yolladım ! Diyecek. ve herkes inancıyla ve inançsızlığıyla kalacak..
12 Yorumla- +1 yıl
Dediğim gibi ne desem inandıramaz kimse kimseyi.. İnsanın içinde olması gerekir.. Ben dini gercejten merak ettim ve araştırdım varsayımlarla belkilerle yürümüyor bu iş.. Bu gün belki dersin yarın belki dersin ve bir gün kendini meleklerin karsısinda hakka hesap verirken bulursun.. Dünyalar belkilerle yürümüyor.. Birden çok tanrıcılık benim gözümde mitolojiden başka birsey değil.. Zeus falan bak onlarida cok severim severekte arastiririm ama bu çok farklı hiç bir zaman belki de şöyledir demedim.. Allah o boşluğa kimseyi düsürmesin @tblisi
Var olmadığını kanıtlayamadğına göre... Hemmm aldığın nefes yeterince gözünün önünde bir kanıt değil mi...
02 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
34Cevap
İlk soru şu olmalı? Niçin yaratıldım (ya da Allah'ın isteği)? Cevabı da şudur; Kulluk için yaratıldın. Peki kulluk yaparsam ne kazanacağım, diye sor. Cevabı Allah rızası olacaktır. Peki Allah rızası ne işine yarar? Sonsuz hayatta mutlu olmanı, yani cennete ulaşmak için. Peki kulluk nasıl yapılır? İbadet edilir, yetime, fakire, hastaya, yaşlıya ve acize yardım edilir, helal para kazanılır, ilimle uğraşılır, helal para için çalışılır, ailenin rızkı için koşturur, iyi ve ahlak sahibi insan olunur vb. Peki ölüm neden var? Sonsuz aleme ulaşmak için vardır. Peki biz Allah'a kulluk edersek, Allah ne kazanacak? Hiç bir şey sadece sen kazanırsın. Şimdi asıl soru şu, Allah var mı? Örnek vereyim, Hintli ateist bir filozof, İmam-ı Azam Ebu Hanife'yi tartışmaya davet eder. İmam-ı Azam tartışmaya geç gelir. Filozof, neden geç kaldığını sorar, o da " buraya gelirken karşıma nehir çıktı, nasıl geçicem düşünürken, birden ağaç devrildi. Rüzgar çakıl taşlarını ve toprağı ağacın üzerine serpti. Böylece tesadüfen kendi kendine köprü oluştu, bende o köprüden geçtim", benzeri şeyler söyler. Hintli filozof," hadi canım ordan, köprüyü mutlaka yapan birisi olur", der. İmam-ı Azam da der ki" köprüyü yapan birinin olacağına inanıyorsun da, yüce kainatı yapacak birinin olduğuna neden inanmıyorsun", der. Bu hikayecik Allah'ın varlığını kanıtlar. Bunun dışında dünyanın her 21 mart'ta güneşe olan uzaklığının hep aynı kalması, kar tanelerinin düşerken birbirine çarpmaması vb. örnekler kainata nizam veren birinin olduğunu gösteriyor. İstersen Hz. İbrahim'in çocukken Allah'ı nasıl bulduğunu araştırabilirsin. Allah'a inanmamanın sebepleri şunlardır. Kibirli olmak, inkarın seni diğerlerinden üstün tutacağını zannetmek, başarılarının hepsini kendinden bilmek, Allah'a küsmek, dünyevi arzulara (zina, içki, fuhuş, kumar, zenginlik, mevki, makam) aşırı meyilli olmak, şarkılardan, filmlerden, kitaplardan aşırı etkilenmek vb.. Bu soruyu internette sorabilirsin. Fakat bunu diyanet sitesine sormanı öneririm.
00 YorumlaMilyonlarca sperm arasında yolunuzumuzu nasıl bulduk? ya da kaplumbağa yavruları yumurtadan çıktığı anda denizin ne tarafta olduğunu nereden biliyor. Seni beni doğuran temiz cennetlik annelerimiz bizi bırakıp biryere gittiğinde gogusundeki olusan sizidan bizim agladigimizi nasıl anlayabiliyor? Ben materyalist bir insanım evet ters bir orantı var dedigimle ama din bilim olmadan Kördür. Bilim ise din olmadan Kördür ki buna okuma yazma bile bilmeyen peygamberime inen kurandan bir örnek verebilirim. Biz sizi koruyucu bir gök tabakasiyla kusattik (ozon tabakası). Ve donus allahidir. Bunun gibi yüzlerce si var. ama benim bilgim yok. yyinede inanmak zorunda değilsin. Kitaba uyar gibi yapıp kitabına uyduran dindarlar olduğu surecede bu size güç verecek. misal kuranda insan eti yemek haram ve büyük gunahtir. Ama arabın teki erkek karısını acikinca yiyebilirmis diyor. Ne biliyim.
10 Yorumlasırf kitapla kanıtlamak zor adamlar her ayete muhalefet oluyor.. adamlar materyalist..
görmeden inanmam diyor şaşı herifler.. allahı gösteremezsin ama götürecen israile mısıra ya da hindistana sağlam bir büyücüye, bir cin yöntemiyle metafizik görünmeyen varlığı ortaya çıkarttırıp kanıtlayacan, otomatikman kurandaki cin suresi açığa çıkmış olur..10 Yorumlamadde ve antimadde neden durduk yere oluştu ve çarpışarak kainatı oluşturdu
bu kadar büyük bir olayın bir amacı olmalı. bunu en uygun açıklayan da islam.
sen inanmak istemiyorken biz kanıtlasak ne yazar. zaten gizlemişsin kendini. niyetin belli şurda milletle dalga geçmek.
ötede oyna.00 Yorumla
+1 yılkur-an kac sene ewwel yazilmis kuranda ki yazilanlarin hepsi gerceklesmekte bu bir varsayim olarak indirilmedi allah c. c tarafndan peygamberimizce yayildi gordugun ruyalari incele her gordugun ruyaya bak aciklamasina allah ruya ile bize dikkatli olmamizda uyariyor daha derinlere girersek cikamayiz. insanlarin beynini yikamaya gerek yok!
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıletrafındaki mucizelere bak evrenin düzenine mükemmelliğine bak bu kdaar şey tesadüf olamaz değil mi? bu kadar insan çürüyüp yok mu olacak sence ya da kötülerin yaptıkları yanında mı kalacak? her şeyi bir kenara bırak ya allah varsa halin ne olacak düşündünmü araştırmalısın araştırdıkça kafandaki soru işaretleri gidecektir gittikçe inanacıksın.
40 Yorumlaneyi kanıtlamaya çalışıcaz anlamadım adı üstünde bu bir inanç kör bir insana yıldızların varlığını nasıl kanıtlarsın gösterebilirmisin hissetirebilirmisin dokundurabilirmisin sesini duyurtabilirmisin ne yaparsın ama onlar var dimi buda bir inanç tır ispat değil inanç
20 Yorumla
+1 yıl"ALLAH"Evrende Var Olan Bir Kişi İse !
İnsanların Bu Kadar Acı Çekmesi Normal Mi
Neden Bizi Test amaçlı Yolluyor !
Neden Bütün İnsanların Kaderi Farklı !
Neden Kötü İnsanlar Çok Yaşayıp İyi İnsanlar Erken Ölmek Zorunda !
Eğer Allah Yahudileri Kitabında Lanetli Bir IRK Olarak Yolladıysa O kadar İnsanı Öldürmelerin Amacı Ne !00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=XaABhHKus1s
:) bak bunu izle
16 Yorumla- +1 yıl
Ahddhdhhshahs kalem kendi kendine olamaz muhabbeti degil mi bu? Evreni insan icatlariyla aciklayan cahil turkiyem.
Soran+1 yılAllah i kim yaratti
- +1 yıl
Kalem insan icadı:) doğa değil icat;)
- +1 yıl
Bilim insanları aptal doğayı kalemle açıklayan dangalaklar zeki. Zira burası türkiye:)
- +1 yıl
Kalem sadece bir örnek :) bir elma kendiliğinden yetişe bilir mi? bir ağaç kendiliğinden oluşabilir mi?
www.teknolojioku.com/.../...en-uzunlugu-21072.html
bunuda oku :) aklın var düşünmen için burnun var iyi koku almak için dilin var konuşmak için ve tatları ayırt etmek için ayakların var yürümen koşman ve dengede durman için gözün var görmen için. Bu kadar şeyler kendiliğinden oluşuyorsa bir şey demiyorum sana
- Aile & Toplum konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılVücudumuzdaki beyni olmayan yapılar dahi mükemmel bir makine hareket ediyor. Yani ortada bir ilim var. Kendi kendine oluşan birseyde bu kadar sistem olmayacagini düşünüyorum. Mesela bana en ilginci vücudun bir mikropa karşı savunma ve yoketmesini arastirabilirsin. Mükemmel bir ilim Var.
yani kısacasi Bence hic yoktan deist olabilirsin10 Yorumla Of bıktırdınız artık ya. Hep aynı soru. Kusura bakma gösterebileceğim bir resim yok sana ya.
Aç Kuran oku.20 YorumlaAklını biraz çalıştırıpta etrafına baksan yeterli aslında.. Yeryüzünde ki düzeni güzellikleri ve bunların tek başına oluştuğuna inanacak kadar mantıksızmısın?
20 Yorumlasana şimdi kurana bak derler ya da bak birsürü kanıt var derler. cahillerle tartışmaya girme onlar seni hep yener! dostum :)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 893 cevap paylaştı. Zemzem suyuna turnusol kağıdı batır, 2 dakika bekle, çıkar ve bak, kırmızı çıkarsa Allah var, mavi çıkarsa yok demektir.
00 Yorumla
+1 yılHerşeyin bir tasarımcısı var bak mesel bu site kendiliğinden oluşmadı biri tarafından yapıldı. Giydiğin t-shirt onuda biri yaptı.
Evrende kendiliğinden oluşmadı ve biz ona Allah diyoruz.00 Yorumla
+1 yılEğer kanıtlayabilseydik "irade" , "inanç" diye kavramlar olmazdı. Dolayısıyla hayvandan farkımız kalmazdı. O zaman ne anlamı kaldı tüm hayatın?
02 Yorumla
Soran+1 yılAteistlere ne dicen o zaman
- +1 yıl
Ateistlere ne diyeyim ki. Her şeyi mantıkla açıklamaya çalışıyorlar. Onlara göre duygu da yok o zaman.
Bütün bu kainat canlı cansız tüm varlıklar kendi kendine oluşamayacağına göre elbette bunun sahibi ve bir yaratıcısı vardır kardeşim
00 Yorumlaİspatla diyen birine deki nasilki sutun icinde seker. İlup olmadigini tatmadan bilemezsen allahin varligini hissetmeden tatmadan bilemezsin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. https://youtu.be/-0zrP5tNr4o
burdaki gibi24 Yorumla- +1 yıl
Allah nasıl bişey diye bir sormadı ama. Allah nasıl birşey olabilir diye bir düşünün derim. Bilimin henüz açıklayamadığı şeyler var ve varlığımızın sebeplerine dair birsürü teori var. Size saçma geldiği zaman bilinçaltına yerleşmiş inancınızı savunmak için aklınıza ne gelirse söylersiniz. Ben bilime daha çok inanıyorum açıkçası. Her yeni buluşta yeni gerçekler ortaya çıkıyor. Allah dediğimiz nasıl birşeyse hepimiz atomlardan elementlerden oluştuğumuz için bir biyolojik reaksiyon sonucu oluşmuş olabiliriz. Bu yüzden Allah dediğimiz bizim yaratılış sebebimiz bu reaksiyon olabilir. Buraya kadar anlayıp düşünebilen ne demek istediğimi anlamıştır.
- +1 yıl
@CasHMoneYHerO akıl nasıl birşey düşün o zaman göremediğin birşeyi biçimlendiremezsin şimdi aklın olup olmadığını kanıtla derim
- +1 yıl
Akılda bizim istediğimiz şeylere ulaşmamız için deneme yanılma yoluyla öğrendiğimiz tecrübelerimiz, geçmişimizin bize verdiği dersler sonucu oluşmuş bir bilgi birikimi. Bilinçaltımızda sürekli doğru olduğuna inandığımız sürekli gördüğümüz nasıl büyütüldüysek onu doğru kabul ettiğimiz bizi bırakmayan tutunduğumuz düşünce sistemi. Çünkü yaşadığımız çevrede doğru kabul edilen şeyler bunlar. Biz bunlarla çelişki içersinde olursak etrafımızdaki herkesden kendimizi soyutlamış oluruz, yaşadığımız çevredeki çoğunluğun inançlarını sorgulamış gibi oluruz ve yanlız kalırız. Kimsede bunu istemez.
- +1 yıl
@CasHMoneYHerO akla bir şekil vermedin kardeşim olmadı bence biraz daha düşün bakalım akla neden şekil veremediğini
+1 yılTanrının varlığı kanıtlanamadığı gibi yokluğu da kanıtlanamaz neye inanıyorsan inan.
20 Yorumla
+1 yılBiz sana ne kadar kanıtlasak boşa. İçinde yok kardeşim boşver.
32 Yorumla
Soran+1 yılKanitla once
- +1 yıl
Etrafına bak, araştır istediğinden fazla kanıt bulacaksın. İsteseydin çoktan başlardın bence.
+1 yılAslında bütün mesele inanmak ya da inanmamak
Şu an (yalan söylemiyorum) bizim evde bir hristiyan müslüman olmak üzere camiiye gidiyor20 Yorumla
+1 yılYorumların bir tanesini bile okumadım.
Muhtemelen şunlardır; bir iğne ustasız olmaz, bir evren nasıl olsun? Ya da bu kadar mükemmel bir düzen, nimetler nasıl yaratıcısız olabilir.23 Yorumla- +1 yıl
Klişelerden sıyrılamadılar bir türlü.
Bunu düşünmen bile çok yanlış. İslam hakkında temelin yok. Kuran-ı kerim mealini oku derim. Allah seni ıslah etsin..
00 Yorumla
+1 yılYeter mk yok kanıtı falan istiyosan inan istemiyosan inanma ne uzattınız 😒
25 Yorumla
Soran+1 yılHayali varliga mi inaniyorsun liseli
- +1 yıl
görmediğim şeye inamam ben canım
Soran+1 yılHadi git lys calis sen
- +1 yıl
yoo
Soran+1 yılIyi sus
- https://www.youtube.com/watch?v=B5md1YyBibk
yetmezse kendine bak ne kadar kusursuzsun03 Yorumla- +1 yıl
albert einstein ateist öldü bunu biliyorsun değilmi?
- +1 yıl
@laurapiggott hayır einstein tanrının varlığını kabul etmiştir yanlış biliyorsun.
+1 yılSen varsan ben varsam bizi yaratan bir varlık olmalı bu yüzden allah var diyoruz
14 Yorumla- +1 yıl
Allah varsa onu da yaratan bir varlık olmalı.
- +1 yıl
Kuranda kendi için o doğurmadı ve doğurulmadı ona bir denkte olmadı diye yazıyor yani insan için doğup doğurulmaktan bahsedebiliriz Allah doğup doğurulmamıştır ama bizim çoğalabilmemiz için bize böyle bir özellik vermiş çoğalabilme özelliği
- +1 yıl
marilyn akıllı konuş benim dinim hakkında azına sıçarım
- +1 yıl
@johnconner senin homofobik seksist ve egoist dinin benim umurumda degil.
kesin bir şekilde kanıtlanamaz.. zaten bunu müslümanlarda söylüyor ''yoksa sınav olmazdı herkes inanırdı'' diye
10 Yorumla
+1 yılKuran-ı Kerim de 600 yılında ınesıne ragmen gunumuzle ılgılı bılgıler verılmıs daha ne olsun
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn ufak ornek bana olumu aciklayabilirmisin.. Allaha inanmiyosan olum ne cok sacma degilmi. yani inanmayanlar için söylüyorum
10 YorumlaSen bize düştüğünde hissettiğin acıyı kanıtla biz Allah'ın varlığını her türlü kanıtlarız
10 YorumlaBir sıvıdan var olan bebek allahın varlığına ornektir o heryerdedir ama o hiç birşeye benzemez. d
20 Yorumla
+1 yılKuran okuduğunda ve meallerini okuyup anladığında görüceksin başka kanıya ihtiyaç yok
10 Yorumla
+1 yılKutsallıkları kendi içinde görebilirsen.. Görürsen zaten klasik tanrı anlayışını çöpe atarsın.
00 Yorumla''Güzel ve asil olan her şey, mantık ve hesap ürünüdür.'' Charles Baudelaire
00 Yorumla
+1 yılAllahı kanıtlayım dostum. Allah kuranı kerimi yolladı ve orda yazan herşey gerçek oldu.
10 Yorumla
+1 yılSen Allah'ın olmadığını kanıtla önce ben sana varlığını kanıtlarım
02 Yorumla- +1 yıl
Kanıtlanması imkansız, din inanç meselesidir fazlası değil.
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılarkadaşım sen bakınca ne görüyosun bir cevap ver bakiyim konuşakkkkk
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyuh * saniyede cevap geliyo gereksiz konu admin kaldır şu konuyu şikayet ediyorummmmm
Soran+1 yılHic bir sey
Cevap sahibi+1 yılsen gibileri zebaniler bekliyo kardeş parti verecekler sen değil 7 sülalen elden geçecek demedi deme
Soran+1 yılNe diye sikayet etcen kiro
Sen o beynini çıkar ortaya kur bende sana allahın var olduğunu kanitlayayim
00 Yorumla
+1 yılAllah kimseyi beyinsiz yaratmasın
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir şekilde. Varlığı kanitlanabilir olsa ona inanç denmezdi.
22 Yorumla
Soran+1 yılSacma
Gizli Üye(30-35)+1 yılEger varsa ben zengin olayım
Eger olursam inanıcam05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYa lütfen eleştirmeyin
Hemende eksiler
Cevap sahibi+1 yılE tabi inanıcam. O kadar dua et yalvar tık yok. Bazıları zengin istediklerini yapıyor para sayesinde. Bazılarında ise tüm işler ters gidiyor. Hem tüm iş zenginlikle bitse iyi
Bir şanslı şansız olanî var neden böyle haksızlık. Tek kendimden bahs etmiyorum bu arada @kezbane- +1 yıl
Burası bir sınav yeri arkadaşım mesele şu an allah bizi seninle sınav ediyor senide bizimle anladınmı? Burası insana ait bir yer adaletsizlikte var haksizlikta var kotulukte var igrenclikte var fesatliklarda var.. Dunyaya gelme amacin zaten bu.. Bu kadar kotulugun icinde dogru yolu bulman gerekiyor.. Burası sınav yeri hersey iyi olsaydi kotuler olmazdi cehennemde olmazdi haksizlik adaletsizlik ihanetler savaslar cinnet gecirmeler olmasaydi herkes nefsine hakim olabilirdi amaçsizyasamak gbi birsey olurdu.. Dusun bir
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. neyle kanıtlamamı istersin?
014 Yorumla
Soran+1 yılBen eksilemedim
Soran+1 yılAnladim
Soran+1 yılBiyoloji ve fizik
- +1 yıl
sadece bir yönden kanıtlayacağım kısa sürecek, zamanım olsaydı birçok özelliği gösterirdim ama
biyolojik olarak canlıların bir yarısının diğer yarısına benzemesini ele alalım bu canlıları simetrik yapıyor, tanrının olmadığı durumda bir yokluktan gelme teorisine göre bunun hiçbir manası yoktur ama simetri herkese göre ortak bir güzelliktir. Örneğin tanrı olmaması durumunda bir kaos olması kesin olduğunu düşünürsek en basitinden kendi ellerine bakacak olduğunda ikisinin de aynı olduğunun tek mantıklı nedeni tanrının varlığı ve seni dizaynıdır.
Fizik açısından, yerçekimi sabiti daha zor olduğu için evren ve zaman ikilisini alacağım , evren ya da evrenler doğan ve ölen varlıklar olarak biliniyor şu son yyda fizikte bunu birçok kere kanıtladılar, bundan önce ateizmin tek dayanağı sonsuz evren teorisiydi, ancak bu evrenin dışında başka evren dahi olsa onun da doğum tarihi olduğu kesinleşti ve mutlak bir başlangıç olduğu ortaya çıktı, bunun sonucunu akledebilirsin zaten... - +1 yıl
zamanın da evrenle birlikte doğduğu bilindiğine göre evrenin oluşmasını sağlayacak durumun kendi kendine cereyan etmesi imkansızdır, çünkü enerjinin evreni oluşturabilecek uygun yeri alması için bir boyut yoktur ortada, daha doğrusu toplam enerji , tamamen sıfırdır, bu 10000 ile -10000 toplamı sıfır gibi düşünme bildiğin 0+0 toplamı sıfırmış gibi ortada enerji olmadan enerjinin sıkışma eğilimi gösterip evren meydana getirmesi imkansızdır, bu dediklerimi temele alıp ateistlerin evren teorilerini incelediğinde ne kadar aciz bilimden uzak teoriler olduğunu göreceksin, bilim böyle bir acizliğe sürüklenmemeli
Soran+1 yılKuranın kaynagi sümerler mi peki
- +1 yıl
başka bir arkadala tartışmışmıştım 40 yaşında tarihçi bir kadın. O da hiyerogliflerden falan bile esinlendiğini söylüyor, ama biliyoruzki Kur'an'ın öğretileri başka kaynakta da bulunabilir, çünkü Kur'an kendinden önce binlerce peygamber gönderdiğini söylüyor, Sümerler büyük bir topluluk , muhtemelen onlara da bir peygamber gelmiştir, muhtemelen onların şartına göre o da hak dindi, zamanla yok oldu, birçok dönemde birçok kavim için yöresel dinler inmiştir. Bütün insanlığın inanma sorumluluğunda olduğu günümüzdeki tek din İslamdır. Sen de görmüşsündür ki tevrat ve incil , hindistandaki ilahi dinlerden çok daha fazla bozuldu. Onlar bizim Kur'anı açıkladığımız gibi çelişkileri açıklayamıyorlar avrupalı bilimadamları papazlar yüzünden bütün dinleri sahtekarlık sandı. Halbuki birçok din zamanında kendi şartlarında hak dindi. Kur'an sadece 2-3 tanesini açıkladı. Belki zamanında bir Türk peygamber de uzak doğuda gelmiştir Türk kavmine
Soran+1 yılPeki bilim adamlari nin ne kadarı allah a inaniyor
- +1 yıl
Söyledim ya, papazların şüpheci müslümanlara mantıklı cevaplar verememesi sonucunda o insanlar ateist oluyor. Geçen sene Richard Dawkins var ünlü biri bilirsin, İslami okullara gidip islamla dalga geçiyordu bir belgeselde, kendisine Kur'anı okuyup okumadığı soruldu, "hiç okumadığını" söyledi. En sevilen ateist bilim adamının Kur'anı okumadan ateist olması sana da İslama karşı bir ön yargı yarattıklarına ve ne kadar bilim adamı da olsa bu ön yargıyı kırıp samimi bir şekilde islamı araştıramadıklarını gösteriyor. Malesef bu argüman kullanıldığı zaman sosyal ve yerel şartlar gözetilmediği için bu argüman bir çarpıtma özelliği taşıyor. Eğer ateizm bilim ile temellendiriliyor olsaydı dediğim gibi bigbangin bulunması ile beraber ateistin kalmaması gerekirdi, şuanda bir deist inancını bilimsel olarak açıklayabilirken bir ateist açıklayamıyor, ileri hayal ürünü olan teorilere "iç içe sonsuz evrenler gibi" bel bağlıyorlar.
Soran+1 yılAnladım
+1 yıliçinde yoksa ne kadar anlatsam boş
20 YorumlaNiye bu kadar sacmasin ya 😑
14 Yorumla
Soran+1 yılDefol sende o beyin yok
Soran+1 yılYoo ne alaka
Bu içimdeki hissin bir sahibi olmalı...
30 Yorumla
+1 yılolmayan birşeyi inkar edemezsin
10 Yorumla
+1 yılOlmadigini kanitladigin zaman gel oyle sor
00 YorumlaEtrafina bak sınırsız kanit
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendinin varlığını kanıtlayabilir misin peki?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yıltanrı diye bir şey yok.
422 Yorumla
Soran+1 yılKanitla
- +1 yıl
olmayan bir şey kanıtlanamaz :) olduğunu idda eden sensin sen kanıtla
- +1 yıl
Tanrı kelimesi, dünya üzerinde semavi dinler yokken, araplar putlara tapıyorken, Türklerin gök yüzündeki tek tanrı inancını ifade etmek için kullandığı ve kitabelere geçirdiği "Türkçe" bir kelimedir. Bundan en çok arap sevdalıları korkar, Türkler Türklüğünü hatırlamasın diye..
Diğer cevabı zaten görüş sahibi arkadaş vermiş.. - +1 yıl
Allah da eski İbrani (Yahudilik öncesi) Pagan inancından kalma Eloah veya kısaca El isimli bir tanrıdan geliyor. Bu Aramice'ye Alaha, Arapça'ya Allah olarak geçmiş.
İbranice'de El, Arapça'da İlah, Türkçe'de de Tanrı'nın artık bir tanrı adı değil de genel olarak tanrıları veya tek bir tanrıyı işaret etmek için kullanılması benzerlik gösteriyor.
Soran+1 yılYok oyle bir dunya
Soran+1 yılEinstein ateist degil iyi arastir
- +1 yıl
16 17 yaslarinda hristiyanligi ve diger tum dinleri reddetti. Deist bir felsefecinin izinden gitti. Olmesine yakin ateistti.
Soran+1 yılTamamda banane einstein dan?
- +1 yıl
Einstein ateist degil iyi arastir dedin
Bende diyorumki adamin butun teoremlerini okudum. :)
Soran+1 yılTamam iyi
Soran+1 yılDünyanin en zeki insani stephen hawking de Allah in varlığını kabul etti. Buna ne diyorsun?
- +1 yıl
Dunyanin en zeki insani richard dawkins de Ateist!
Ve dunyanin diger en zeki insani hawking deist! İslama ve hristiyanligi cikaran insanlara kocaman kahkahalar la guluyor!
Soran+1 yılİyide onlarin demesiyle olmuyor bu iş zorlama o beynini daha cok sen
Soran+1 yıl5 milyar kiside allah a inaniyor? Bu kadar insan salak yani
- +1 yıl
2,7 milyari hristiyan? Demekki muslumanlar salak
Coook az budist var hepside japon ve cinli. Eee onlarda mi yasak? Hayyyiiir asla :) japonlar en zeki insanlar
Soran+1 yılHristinyalarda Allah a inaniyor zaten.
Soran+1 yılBütün bilim adamları kurandaki ayetleri ispatliyor bunlarda türk degil ıngiliz isvec bilim adamlari?
- +1 yıl
Hristiyanlar isaya inaniyor allaha degil :)
Kim ispatlamiş ya? Kim kim goster. Musluman uydurmasi haberlerden biktim biktiiiim
Avrupadayim burada 1 tane bile musluman olan yok
Soran+1 yılHayir allah a inanıyorlar. İşlerim var iyigünler
- +1 yıl
hayır enstein tanrının varlığını kabul etmiştir yanlş biliyorsunuz
+1 yılhiç bir sanat sanatçısız olurmu?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüsünceyi de göremiyoruz ama inanıyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPeki sen olmadığını kanıtlayabilir misin?
02 Yorumla
Soran+1 yılOlduğunu kanitla ilk once
Cevap sahibi+1 yılÖnce kendin düşünebilmelisin. Bütün bu evren insanlar düşüncelerimiz beynimiz Hayvanlar bu düzen tesadüf eseri öylesine gerçekleşmiş olamaz bir yaratıcının olması gerek bir yöneticinin olması gerek sana Allah'ın olmadığını düşündüren nedir? ona göre cevap vermek daha mantıklı olabilir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnanmak kanıtlamanın başında gelir.
00 Yorumla
+1 yılbilmiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTEK KANIT KUR'AN
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynaya bak
20 Yorumla
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi