Bu bilim adamlarının bir kalemle yaptığı teoremler matematik fizik Bunların hepsi keyif mi sanıyorsun sen keyfi'ye şeyler mi olduğunu düşünüyorsun matematikte buluyorlar adamlar birçok şeyi Einstein Örneğin adam bir odada matematik kullanarak kalem ve kağıtla kafasıyla evrenin sırlarını açığa çıkardi vahiy mi geldi bu adamlara saniyon sen
Pi sayısı da irrasyonel bir sayı ve sonsuza gider çünkü hesaplama bunu çıkarmış, bunun da evrenle ilgisi yok bence. Evren genişlese de genişlemese de matematik mantığa dayalıdır ve sonu yoktur, sonu olsa komik olurdu.
Evrenin bir mantigi yoksa bilimde fizikte bu buluslari yapmazlardi 19 yy bilim adamlari kesfettikleri seyler gunumuz cagimizin imkanlariyla daha netlesti onlar matematikle evrenimize dair bazi sorularu aydinlattilar
Eksi sonsuza gidiyor veya wksi sonsuzdan geliyor eksi sonsuza godiyorun en azindan eksi sonsuzdan geliyordan daha mantikli tutarli bir tatafi var matametij burada eror verir
Bu bilim adamlarının bir kalemle yaptığı teoremler matematik fizik Bunların hepsi keyif mi sanıyorsun sen keyfi'ye şeyler mi olduğunu düşünüyorsun matematikte buluyorlar adamlar birçok şeyi Einstein Örneğin adam bir odada matematik kullanarak kalem ve kağıtla kafasıyla evrenin sırlarını açığa çıkardi vahiy mi geldi bu adamlara saniyon sen
Yok düşünce yapını anlamaya çalışıyorum. O zaman şimdi biz bir iki üç dört yerine Kenya bulut fire fax diye saysaydik sayıları evrenle bağlantısı olur muydu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Başlangıç değil zaten, büyük patlama ile bu hale geldiği düşünülüyor.
Öncesi de vardır.
Ya sonucta baslangic eksi sonuza kadar sayilar gidiyorsa nasil pozitif sayilardan soz edebiliyoruz bir kere? Sayilar eksi sonsuza kadar gidemez
Genisleme anlaminda
Gidebilir, matematikle evrenin ne ilgisi var?
Matematik evrenin dili degil midir? Niye icat ettik oyleyse bom bos bir ugrastir matematik
Demej olur bu
Saygından ödün verme düzgünce tartışalım seninle.
Okey
Pi sayısı da irrasyonel bir sayı ve sonsuza gider çünkü hesaplama bunu çıkarmış, bunun da evrenle ilgisi yok bence.
Evren genişlese de genişlemese de matematik mantığa dayalıdır ve sonu yoktur, sonu olsa komik olurdu.
Evrenin bir mantigi yoksa bilimde fizikte bu buluslari yapmazlardi 19 yy bilim adamlari kesfettikleri seyler gunumuz cagimizin imkanlariyla daha netlesti onlar matematikle evrenimize dair bazi sorularu aydinlattilar
Bir seyleri bildigini kesin bir dille soylemen komik
Bana anlat o zaman kardeşim, doğrusu nedir?
Son zamanlarda sadece onu dusunuyorum zehirlendim
Yalnız eksi sayıların sonundan başına gelerek 0 a kavuşur. Yani eksi sayılar soldan sağa, 0 sonrası sağdan sağa şeklinde ilerler
Ama sonuzdqn gelen bir sey 0 a ulaşamaz ki bu imkansız
Senin dediğin de imkansız oluyor bu mantıkla bakarsan
Eksi sonsuza gidiyor veya wksi sonsuzdan geliyor eksi sonsuza godiyorun en azindan eksi sonsuzdan geliyordan daha mantikli tutarli bir tatafi var matametij burada eror verir
Evren ile matematik nasıl bağdaştı
Matematik evrenin dilidir
Ne demek nasil bagdasti
Yok düşünce yapını anlamaya çalışıyorum. O zaman şimdi biz bir iki üç dört yerine Kenya bulut fire fax diye saysaydik sayıları evrenle bağlantısı olur muydu
Neeeew
Bu da su kaynatti
Amaaan bana ne ya
Ben bazı şeyleri pozitivizm çözemez diyorum. Mesela sevgi nefret gibi duygular bunların da formülü yok.
Bu arkadaslar ne diyor
Nasıl?
Asagidaki
Okuyamadım ya çok uzun
Tamam zeynepcim