Anksiyeteyle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Selamm arkadaşlar,

Burası yerimi bilmiyorum ama hem içimi dökmek hemde fikir almak istiyorum.
Bunun için psikolojik destek aldım ama bir kaç seans sonra gelmeme gerek olmadığını söyledi ve bıraktım.

Günlük hayatta asla birşeylerden çekinmeyen ve hiç tanımadığım biriyle bile saatlerce sohbet edebilen biriyim. Mesleğimde bunu gerektiriyor zaten.

İki senedir bende aşırı baş ağrısı başladı.
Ama gerçekten beni hayattan koparacak kadar.
Bildiğiniz hüngür hüngür ağlatan cinsten.

Gitmediğim doktor kalmadı ama hiçbiri elle tutulur bir sebep bulamadı.
Hayatımda yaşadığım bir streste yok ona bağlı diyecek.

Bu baş ağrısı okadar çoğaldıki işi bıraktım dinlenmek ve kendime gelmek için. Tabi bu süreçte hiçbir aile toplantısına, nişana düğüne vs katılamadım. Ertesi günü benim için ızdırap çünkü.

İşi bıraktıktan sonra bende bir dengesizlik oluştu. En basit şeylerde bile anksiyete tutuyor.

Resmi dairede, dişçide en basit yerlerde bi randevum olsa günler öncesinden stresini yaşıyorum. Herkesle konuşabilen, hiçbirşeyden çekinmeyen ben gitti. En basit birşeyde tir tir titreyen ben kaldı geriye sanki.

Evde tekken ya da böyle bire bir biriyle konuşurken hiçbir şey yok ama kalabalık ortamlarda müzik olmasa bile resmen beynim duruyor sanki.
Tek başıma heryeri gezen ben markette bazen ödeme yapmadan çıkacak kadar dalgın olabiliyorum.

Ve tabi bu durumun birde ailedeki ve arkadaşlardaki karşılığı var. Hiçkimse beni anlamıyor. Abarttığımı düşünüyorlar. Sen avukatsın, sen birşeyden çekinmezdin bilerek gelmiyorsun nişana düğüne. İşte bilerek uzaklaşıyorsun abartıyorsun diyorlar.

Böylece hayatımda herkes doluyken şimdi sadece ablam beni anlıyor.

Bazen işe başlasam iyi gelir belki diye düşünüyorum ama onada cesaret edemiyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum artık ve hergün ağlıyorum.

Önerileriniz fikirleriniz varsa lütfen yazın.

şimdiden teşekkürler 🙏🏻

Anksiyeteyle nasıl başa çıkıyorsunuz?