başkalarının yanında çalışmaktan çok sıkıldım zaten hiç bana göre değil zor idare ediyorum. hep butik açamk istedim hani butik dediysemde hazır giyim üzerine değil. mesela şöyle dşünüyorum çeşitlerimden birer adet numune olarak askılara asacağım gelen müsteriler hangisini beğendiyse onun üzerine göre baştan dikeceğim direk alayım gideyim olmayacak. dediğim gibi 3 -4 gün gibi bir sürede üzerine göre tasarlanacak. fiyatlarda öyle pahalı olmayacak normal bir etek dışarda 50 mi mesela ben bunun malzemesini 15 tlye mal ettiysem en fazla 40 tl ye satıcam ki bu kadar ucuza mal etmek mümkün. bunu yapmak için bana top top kumaşlar rengarenk kumaşlar lazım sizce bu şekil bir butik açmak mantıklı mı ve başta ne kadara mal olur bana ne kadarlık bir sermaye lazım?
Cevabın nedir?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılSorun sermaye bulman ya da dükkan açman değil insanların alışkanlıkları değişti artık.
Sen en kaliteli kıyafeti de diksen zaman çok kıymetli oldu gelip bakıp beğenip provasını yapıp 3 gün sonrada gelip alacak insanları çok az bulursun.
Ben bile bu gün takım elbise alırken paçalarını en fazla 15 dakikada yaptırın gömleği hemen ütületin dönüşte alıcam diyorum.
Sonuç olarak düşüncen güzel ama sen hazır giyime yönel satışını gerçekleştir.
Başarılar...00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 746 cevap paylaştı. Madem elinde böyle bir imkan var isyeri kirası vergi vs vs vs vereceğine modelleri belirle, sosyal alışveriş sitelerine üye ol. Beğenen siparişi versin 3 gün içinde yap yolla. Hem renk renk top top kumas almak yerine siparisin kadar alirsin maliyet dusuk olur ilk etapta ;)
12 Yorumla
Soran+1 yılaynı zamanda online üzerinden satış da yapmayı düşünüyorum zateen :)
+1 yılTerzi mısın?
Canım ben de dikişle ilgileniyorum ve modelistlik egtimi alıyorum ve Plan'ım Ümraniye'de butik acmak.:)
Ama 40 tl cok ucuz ozel bir tasarım icin ben model dikisci alicagim ve o tasarımdan bir tane olucak bedeni olmuyucak eger o elbise cok talep gorurse o kisiye gore yapilicak ama tabi ücreti daha fazla olucak.. Kisiye ozel sadece o kişide olucak..
Umarım başarılı olursun.:)05 Yorumla
Soran+1 yılhayır terzi değilim ama dikişe çok meraklıyım :) burada olsan beraber bir iş bile kurabilirmişiz baksana :) 40 tl ucuz ama ben görüyorum çok basit etekler 50 60 tl emek bile harcamıyorlar mesela kiloş etekler 20 tl ya mal etsen 40 tl ye sat ne var ki sanki onu dikmekte :)
- +1 yıl
Canım basite indirgeme dikis dönmekte cok zor ve ugrastirici.. Emegin saatlerin gidiyor..:)
Şahsen benim oyle.:))
Soran+1 yılorası ayrı tabii :) Rabb'im yardımcımız olsun :)
- +1 yıl
Âmin canım.:)
sermaye hakkinda bir sey diyemem ama sanki disaridan getirmek daha mantikli. bizim burada da bir sürü butik var. sadece dikis üzerine ama. elbette senin dikecegin kiyafetler cok güzel olucaktir, cok emek harcayacaksindir. ama yurtdisindan daha süslü daha dikkat çekici mallari 10a 15e getirip 30a 40a satmak daha mantikli değil mi? hem sen yorulmayacaksin hem de dükkanın dönecek
06 Yorumla
Soran+1 yılama ben dikiş yapmayı bişeyler tasarlamayı çok seviyorum. mesela ben sekreterim ama akşamları eve gidince hep kıyafet çiziyrum bir defterim var canım sıkıldıkça bişeyler tasarlıyorum
Soran+1 yılolsun elime iş başı 25 tl bıraksa bence iyi 2500 Filan aşağı yukarı. bu da bana yeter 900 liraya tamah ediyorum da 2500buna göre iyi hem kendi işim hem sevdiğim iş :) hem insanlarda burası pahalı algısı olmasın ucuz ve güzel şeyler var desinler :)
Soran+1 yılmaalesef kocaeli gölcükteyim ama online satışlarımda olcaka mutlaka :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 24,1b cevap paylaştı. dükkan açmak başlı başına bir malıyet ama asıl zor olan bundan sonrası. çünkü normal şartlarda açtığın dukkana devlet otomatıkman %40 ortak oluyor. yani çalışıp çalışıp o vergısı bu vergısı elektrık su telefon sıgorta yemek içmek git gel yol parası. çok külfetli. hevesını kırmak ıstemem ama inşallah herşey yolunda gider !!!
00 Yorumla40 TL gibi bir fiyata etek alacak bütçe sahipleri özel tasarımla ilgilenmezler. Elit müşteriler için sunulan hizmeti sen avama sunmak derdindesin. İlla böyle bir hizmet yapacağım diyorsan moda evi aç, kişiye özel gelinlik tasarla derim.
02 Yorumlaselam inş olur ama şehir hangisi size bilgi olarak yardımcı olabilirim.
06 Yorumla
Soran+1 yılkocaeli gölcük yardımcı olursan çok sevinirim :)
- +1 yıl
bak dedigin güzel bir yöntem ama dikme zamanı degil şimdi, dikim size pahalıya gelir, ayrıca kimse beklemez , ayrıca 3 ,4 tane asmaklada olmaz, bu işin kalbi İstanbul merter, yenibosna, osmanbey vs vs, buralardan trend oluşturabilirsin, ayrıca kesinlike vitrin çok şık olmalı spot ışık kullanmalısın vitrinde, ne çok ışık nede çok sönük, ahşap raflar yer ceviz ya da biraz daha koyu parke olsun iç aydınlatmada spot olun ve kesinlike bangır bagır müzik degil kulaga hoş gelecek hafif müzikler olsun, bunun yanında kesinlikle kaliteli çanta, kemer, cüzdanda koy,
Soran+1 yılaslında 3 4 tane asmak değil dükkanım boş durmayacak ve evet içi tamamen kadınların ruhuna dokunan şeylerle dolu olacak gerek rengiyle olsun. cüzdan çanta ve şal düşünüyorum. hatta az miktarda da olsa orada ki kıyafetlere alternatif göstermek amaçlı kolye filan hepsi iç içe olucak ama dere çatma gözükmeyecek. hazır giyim istemiyrum ben bişeryler dikmek tasarlamak isyitorum benim emeğimin olduğu şeyler le dolu olsun dükkan. çoook para biriktirmem lazım çokk
Soran+1 yılaslında bu zamanda kadınlarımız hep dikim kullanıyor özellikle 1 senedir filan :)
Ya musterı cesıt cok ıstıyor ve denemek te ıstıyor.. tabıı senınkıde ıdealıst bır dusunce tutarsa unlu bıle olursun:))
02 Yorumla
Soran+1 yılevet denemek isteyeceklerdir şöyle de yapabilirim her bedenden birer adet? değil mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://i.hizliresim.com/rmBoVa.jpg ooooooooo
00 YorumlaHers3yi ile 20 bin e mal oluyor bende açıcaktim
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 315 cevap paylaştı. En az bir 20 bin lira lazim
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler