yaa nasıl anlatsam bilmiyorum sürekli vesvese dolaşıyor beynimde sanki özellikle namaz kılarken. günah olduğunu bildiğim her şeyi söylüyor :( sürekli bunu engellemeye çalışmaktan tövbe etmekten harap oldum ama yine de yine de sürekli kötü şeyler diyor dinle alakalı daha çok :( tek bende mi oluyor yaa :'( yardım edin :(
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılLisede din hocamız da derdi, namaz kılarken aklımda tilki dolanıyo. Onun kızı mısın yoksa (:
Şaka maka bana da olur. Herkese olur, yenmek zor, namaza odaklanmak şart.
Bu yüzden ayakta iken secde yapacağın yere, rükuda iken ayak ucuna bak derler.
Oralara odaklanıp duaları çok hafif sadece senin duyacağın şekilde sesli oku. Böylece az da olsa o vesveseleri yenebilirsin.01 Yorumla
Soran+1 yılvet sessiz okuyunca daha çok oluyo :( inşaAllah gçer yaa :(
En İyi Cevaplar
Hz ali ye birisi bir gün şurada sadece allah ı düşünerek 2 rekat namaz kıl diyor şu 2 deveden birini sana vereyim. Hz ali kılıyor bitince adam soruyor ne oldu. Ilk rekâtı kıldım ama 2. De acaba büyüğü mü küçüğü mü verecek diye düşündüm diyor. Vesvese geliyorsa doğru yoldasın. Bununla beraber zaten bizler ibadetlerimizde cennete giremeyiz. Biz ibadetimizle Allah ın rahmetini ümid ederiz. Ne diyor Allah karler topluluğundan başka kimse rahmetimden ümidini kesmez.
Bununla beraber Ramazan'da komşun çorba getirse ikram. Ve tuzlu olmuş olsa sen o komşuya kızar mısın? Allah belanı versin bu nasıl çorba der misin? Hayır. O tabağı da boş götürmezsin. İşte sen de böyle düşün Allah ım ikram edeceğim bir ibadetim var tuzlu acı kötü ama işte malzeme bu. Emin ol Allah tabağını yani avucunu boş çevirmez.211 Yorumla
Soran+1 yılamin kardeşim çok teşekkür ederim , çok haklısın :)
- +1 yıl
Konu güzel ve uzun aslında. Ama işte yazıyla zor oluyor. Ebu Hanife ye birisi geliyor diyor ki ya 3 kg altınımı gömdüm bulamıyorum diyor yardım et diyor. O da şurada 2 rekat namaz kıl hele buluruz diyor. Adam daha ikinci rekâta başlarken namazı bozuyor hatırladım yerini diyor. Koca imam da diyor ki biliyordum sana namazı kıldırmamalı için şeytanın hatırlatacağını. Unutma şeytan çok Zeki sinsi sağdan yanaşır soldan yanaşır uğraşır. Bir gün biri rüyasında görmüş şeytanlar geziyorlar herkesin boynun da bir Zincir adam sormuş şeytana bunlar ne diye. O da bunlar benim zorunlu kölelerim demiş. Adam bakmış kendinde Zincir yok. Bende niye yok demiş. Sen benim gönüllü askerimsin demiş. İşte o hesap uğraşıyorsa şeytan doğru yoldasın uğraşmıyorsa zaten Allah korusun.
Soran+1 yılne güzel örnekler veriyorsunuz :) yaa evet şükür öyle de çok kötü hissediyorum günah işliyormuşum gibi ama sonuçta ben düşünmüyorum :( ama bunu yenmeye de çalışacam :)
Soran+1 yıldalga geçmeye mi geldin? @Sürsil sen yemek ye arkadaşım sana bişey bozmaz bu kafayla..
Soran+1 yılo zaman bu ne alaka anlayamadım :D açıklar mısın? diş macunu orucu bozar mı ne alaka? macunu yutmuyorsun sonuçta... ayrıca madem soru soracaksın dalga geçer gibi alakaya maydonoz yapma soru sormak istiyorsan mesaj yoluyla ona mesaj atabilirsin :) konu macun oruç değil çünkü. @Sürsil
Soran+1 yılmaşaAllah :D yok macun orucu bozmaz ama sen yine de dikkat et hem niyetlendikten sonra ne gereği var ki dişini fırçalıyorsun sahurda niyetlenmeden fırçala yat. ama yok işe gidecem ağzım kokmasın diyorsan tadını almadan fazla zorlamadan fırçala , zorlamadan dediğim fazla köpürtünce insanın midesi kalkar yaaa o bakımdan :D @Sürsil
Soran+1 yılrica ederim , iyi geceler :) @Sürsil
Vesvesenin geldiği O an salavat getir. ki bu tarz vesveseler normaldir. Sadece sende olmuyor. Sana şöyle bir örnek vereyim durumun vehametini daha iyi anla. Şeytanın , kişiyi en çok rahatsız ettiği yer Hac ve umre esnasında Harem-i Şerifin ve Mescid-i Nebevinin olduğu makamlar arasındadır. Sence neden? Biri Allahın evi diğeri Rasulallahın kabri..
Namazlarına devam et ve asla vazgeçme. Dediğim gibi salavat çokça getir , iyice sıkılır veya daraldığını düşünürsen de abdest al inşirah süresini oku.15 Yorumla
Soran+1 yılsalavatı hep getiririm zaten :) çok teşekkür ederim inşirah suresini okurum :)
Soran+1 yılyaa demeyin öyle ne demek biz adam olamadık hiçbir şey için geç değildir :)
- +1 yıl
E öyle.. Allah o kadar nimet veriyor biz ise malak gibi vakti, nefesi, zamanı, her şeyi boşa harcıyoruz. Nankörüz kim ne derse desin. Kıçımız bir yer de sıkıştım mı ''Allahım sen yardım et '' iyi günde ise Allahı hatırlamak yok.
Evlilikte bile iyi günde kötü günde diye akik yaparsın değil mi? Biz de ise o tek taraklı. Kötü günde Allah iyi günde birşey yok..
Soran+1 yıldoğru diyorsunuz :( bu yüzden her an Allaha şükretmek lazım iyi günde de olsak kötü günde de, Allahı unutmayalım asla. namaz kılıyorsanız unutmazsınız zaten :)
Şeytandan ziyade hormonal bir olay. Gayet normal. Omurgalıların yüzbinlerce yıl yaşadığı şeyler. Oluruna bırak. Bu düşünceler senin sağlıklı birey olduğunu gösterir. Sen ise sağlıksız biri olmak istiyorsun. Bir daha düşün.
09 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani yaa. istemiyorum öyle şeyler düşünmek.. kendimi yiyip biriyorum acaba çok mu günah işledim diye ama Allah en azından biliyo içimi ben öyle düşünmüyorum aklıma birden geliyorlar şaşırıyorum bu nasıl geldi aklıma diye :/
Soran+1 yılAllah aşkına ne diyon yaa yardım edecen güya dalga geçer gibi yok dopamin salgısı yok östrojeni adrenali yok seretoin salgısı :D ne bunlar yaahuuu :D türkçe konuş :D :D
Soran+1 yılne duygusu arkadaşım ne alaka? namaza başlarken taa ortaokulda olan bir anımın önüme gelmesi duygum mu :D o zaman namaz kılmıyorken de aklıma gelsin. ateist birinin paygamberiniz hakkında söylediği kötü şeylerin aklıma gelmesi normal bişey mi? bu mu duygu... bu vesvese.. hiç aklımda yokken aklıma birden bişey geliyo böyle fısıldıyo sanki tövbe tövbe. bu senin dediğin şeyden farklı.
- +1 yıl
Arayış içinde olmak insasın doğasında var. Sanada tavsiye ederim. Kuşku ve şüphe insanı yetiştirir. İyi ve doğru olanı bulmaya yardımcı olur. Bundan çekinme. Ortaokulda Peygamber hakkında söylenenler aklına gelip seni meşkul ediyorsa İslamı seçerken farklı fikirleri dinlememeyişindendir. Bir iddia karşısında hep yanlı bir cepheyi seçmişsen diğer taraf olduğun kişiler hep kafanı kurcalar. Teraziyi eşit tutmamışsın. Ortada bir tevhid inancı var ve sen buna körü körüne bağlanmışsın. Alternatif fikirleri dinlemeden. Geleneksel düşünceler sana dikta edilmiş. Bu coğrafyada doğmuşsun. Bu renge boyanmışsın.
Soran+1 yılyok yalnış anladın :/ dedim ki mesela namaz kılıyorum ortaokulda arkadaşlımla yaptığım bişey aklıma geliyo yani gidiyo meşgul etmek için bir anımı alıp önüme koyuyo namazda. namazda Allahtan başka bişey düşünmemek lazım çünkü. o peygamberle olan kısım ise geçen gün bu siteden bir atesitle tartıştım onun dedikleri geliyo aklıma. yoksa ortaokuldan kalma peygamberle ilgili bişey değil :D nasıl bir bağ kurdun yaaa :D
Soran+1 yılçok yardımcı oluyorsun yaa maşaAllah. hem yanlış anlıyon beni hem dalga geçiyon. pes ! iyi geceler
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
10Cevap
Şeytan doğru yol üzerinde olanlarla uğraşır unutma ;))
27 Yorumla
Soran+1 yılama bunu yenmek istiyorum böyle şeylerin beynimde olması çok rahatsız edici. bir ara ağladım Allaha yalvardım tüm hepsi gitti vesveselerin ama şimdi yine başlıyor yavaş yavaş gibi :(
Soran+1 yılamin inşaAllah kardeşim :( Allah kurtarır bu durumda çünkü sabredemiyorm günah işledim gibi hissediyorum :( :(
Soran+1 yılamin, herkesin inşaAllah :(
Soran+1 yıl:))
+1 yılAklına kötü şeyler geldiğinde kovmaya çalışma daha fazla saldırırlar.
110 Yorumla
Soran+1 yılne yapayım peki :( ?
- +1 yıl
Aklına geleni düşün bir süre sonra gelmemeye başlarlar.
Soran+1 yıldüşünmek istemiyorum ki ama :( kötü bişey :( mesela ateistlerle kavga ettim bu sitede. namazda onların dedikleri aklıma geliyo nasıl bunu düşüneyim ki haşa :(
- +1 yıl
Farkli Fikirlerden kaçarak savundugun fikirlerin doğruluğuna sende inanamazsin. Birak gelsin Aklına. Düşün düşün ki böylece inancın daha da kuvvetlensin
Soran+1 yılevet aslında haklısın... deneyecem :) teşekkür ederim:)
- +1 yıl
Rica ederim. Bu arada sana bir yazar onereyim kitaplarını oku zihnin sana hukmetmesin :) eckhart tolle
Soran+1 yılhaa çok teşekkür ederim :) mutlaka okurum :)
Soran+1 yılama kitabı filan var mı adları?
- +1 yıl
Bütün kitaplarını oku :) rica ederim
Soran+1 yılpeki :))
Namazda seytan daha cok igrasiyor sanki insanla knk sureleri okurken ezbere gidiyoruz aklimiz bosta kaliyor ondan heralde soylediklerine odaklanmaya calis daha kolay olur baska bir aey dusunmemek
01 Yorumla
Soran+1 yıliçimden okumamaya çalışacam o zaman daha az oluyo :)
çoğu insanda olur şeytan daha cok yaklasıyor sen sevap işlediğin için sana gıcık oluyor şeytann kuduruyorrr sen namaz kılarken
08 Yorumla
Soran+1 yılevet ama ben çok kötü hissediyorumm kendimi yaa düşünmek istemiyorum (: bir ara kesildi vesvese veremez oldu ama yine başladı :(
Soran+1 yılyaa çoğunlukla namazda saçma saçma şeyler aklıma o geliyo bu geliyo namazdan sonra şunu yapayım bunu yapayım.. namaz kılarken dünyevi şeyler düşünmek günah yaa istemiyorum !! hadi diyelim bunu geçtim.. burada birkaç soruda ateistlerle kavga ettim haşa neler neler diyorlar. ve öyle rahatsız oldum ki namaz kılarken de sürekli aklıma onların dediklerini getiriyo, inan ağlacak gibi oluyorum sanki ben demişim gibi geliyo. düşün bir anda hiç düşünmediğim bişeyi aklıma getiriyo pes ! :(
Soran+1 yılediyorum zaten ama aklıma bunlar gelince namaz bittikten sonra kendimi bitkin hisseidyorum suçlu hissediyorum hep :(
Soran+1 yılinşaAllah :)
HIRSIZ BOŞ EVE GİRMEZ , NEFİS ŞEYTAN DA AYNIDIR DOLU KALPLE UĞRAŞIR.
011 Yorumla
Soran+1 yılöyle ama huzursuz oluyorum :(
Soran+1 yılyok yok dillendirmiyorum ama dillendirmesem bile aklımdan geçsin de istemiyorum :(
Soran+1 yılanladım sanırım :( namaz kılarken huşu sahipleri gibi sadece Allahı düşünerek kılmak lazım ve namaza başlamadan buna dua da ediyorum aslında :( ama bazen olmuyor tam :( namazın bedduasını almamak lazım :(
Soran+1 yılo her türlü vesvese verir :(...
Soran+1 yılöyle yapacam , şeytana fırsat vermemek lazım :) teşekkür ederim:)
Soran+1 yılamin inşaAllah :)
Şeytan uğraşıo senle iste vazgeçirmek ıcın devam et vesvese onlar devam et düzelecek emın ol
01 Yorumla
Soran+1 yılinşaAllah yaa dua ediyorum :)
hiç takma öyle olur ama namazını sakın bırakma
06 Yorumla
Soran+1 yılyok Allah korusun Allahım son nefesime kadar kılmamı nasipetsin , tüm müslüman kardeşlerimize de inşaAllah ama ben rahatsız oluyorum.. vesvese vermelerini istemiyorum onları yenmek istiyorum :( sanki günahkar oldum gibi geliyo.
Soran+1 yılvalla mı ne oluyor mesela sana?
Soran+1 yılhep namaz zamanı nedense yaa :D düşün namazda unuttuğum anılarım bile aklıma geliyo diyorum aa bu nerden geldi aklıma :D
Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. herkeste olan bişi nasıl huşu alıyorsan öyle kıl
018 Yorumla
Soran+1 yılherkeste oluyor mu cidden yaa?
Soran+1 yılumarım geçer o zaman :(
Soran+1 yıloluyorum ama bir anda bakıyorum aklım kaymış :( bir anda :(
Soran+1 yılişte manasını bilmiyorum :( fatihanın filan manasını ezbere bilsem keşke. manasını bilsem zaten olmaz herhalde :(
Soran+1 yılevet ezberlemeliyim ya da hiç olmadı bilmeliyim az çok
Soran+1 yılteşekkür ederim :)
Soran+1 yılevet haklısın öğrenmem en doğrusu , sağol :)
Soran+1 yılsize de hayırlı geceler:)
Soran+1 yılnamazla ilgili mi , bildiğim kadarıyla söylerim ama buradan sorsanız daha iyi :/
Soran+1 yılmerak ettim ama neyse hayırlı geceler size de
Ne gibi cinsellik falan mı
04 Yorumla
Soran+1 yılne cinselliği yaa okumuyor musun soruyu? dinle ilgili şeyler.. mesela geçen bir ateistle tartıştım epey. onun dedikleri aklıma geliyo huzursuz oluyorum.. aklınız fikriniz cinsellik pes !!!
Soran+1 yılalakaya maydonoz... seninki ne alaka soruyu doğru dürüst okuyun arkadaşım. her soruda böyle şeylerle karşılaşmaktan bıktım. biri çıkıp böyle absürd bişey diyo pes ki ne pes !
+1 yılBendede oluyodu :))(
011 Yorumla
Soran+1 yılgeçti mi?
- +1 yıl
namazı bıraktım geçti :))))
Soran+1 yılyuhh !! evet cehennemde de inşaAllah bunun için pişman olmazsın ne diyeyim!!!111
- +1 yıl
Hahahagsf ben 2006 da bir cuma namazina giderdim zaten hic bir zaman duzenli namazkilmadim en son 2006 da cumalara giderdim ondada oyle olurdu iste :)
Soran+1 yılşeytan yapıyor bunları işte :/ umarım doğru yolu bulursun bir an önce
- +1 yıl
Cok saol bu guzel dileklerin icin ama bence mesele iyi insan olmaya calismakta baskalarina en azindan maddi manevi zarar vermemek skintisi olanin skntisini halledebilmek bana gore bunlarda guzel davranislar namaz kilmaya zaman ayiramayan kisi gunluk hayatta bunlari yapabilmesine bir engl yok
Soran+1 yılöncelikle iyi insan olun evet ama 24 saatin 1 saatini namaz kılmaya ayırmakta ruhu da mutlu etmeye ihtiyacınız var. https://www.youtube.com/watch?v=1gAJc8p0O9U belki yardımcı olur :)
- +1 yıl
Cok tesekkur ederim :) sizde iyi bir insansiniz bana gore.
Daha onceki iyi insan tanimina uyuyorsunuz tanimadiginiz birini islama kazandirmaya calisiyosunuz cok saolun :)
Soran+1 yılbir insanı tanıyıp tanımamak önemli değil , herkes kendini düşünür olmuş hayatta, herkesin doğru yolu bulmasını ve ahirette acı çekmemesini istiyorum sadece :) iyi insan kalmaya devam edin Allah yardımcınız olsun :)
- +1 yıl
Cok saolun inss hepimizin yaninda olur Allah
Amin :)
Soran+1 yılaminn :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri