Allahın indirdiği hadis olan ayetler ile bir insanın hadisleri birbirine denk olabilir mi?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kuranda her şey yazmaz. Hadislerde iyi elden geçirilmeli.
Nahl 89
Bu kitap herseyin aciklamasi olarak indirildi
Enam 114
Allah kitabi aciklanmis olarak indirdi
Yusuf 111
Herseyin aciklamasi olan kitap
Kuranda hersey var
Allah kitabini böyle tanitiyor
Çok basit örnekler. Namazın uygulanışı ve ezan kuranda yazmıyor. Değil mi?
Namaz kuranda var
Namaza cagrida var
Osman polat namaz /salat videosuna bak
Mehmet alperen namaz videosuna bak ayetler ile anlatiyor
Hac 26 ve nisa 102 oku
Namazda kıyam ruku secde var ve namaz secdede biter
Namazın kaç rekat olduğu , nasıl kılındığı vs. var mı? Yok.
Yukarda yazdim anlamiyor musun?
Nisa 102 oku rekat ya 2 ya da 4
Dedigim videolara bak
Ama senin tek derdin ayetleri inkar etmek
Bende sana bi soru sordum
Allahın hadisi olan ayetler ile bir insanın hadisleri birbirine denk midir?
Nisa /13 İşte bunlar Allah’ın belirlediği sınırlardır. Kim Allah’a ve Peygamberi’ne itaat ederse Allah onu, içinde ebedî kalmak üzere altlarından ırmaklar akan cennetlere yerleştirir. İşte en büyük başarı ve kurtuluş budur.
Nisa /14 Kim de Allah’a ve Peygamberi’ne isyân eder ve O’nun sınırlarını aşarsa Allah onu, içinde devamlı kalacağı bir ateşe sokar. Onun için zelîl ve perişan eden bir azap vardır.
Nisa /80 Peygamber’e itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur. Kim de itaatten yüz çevirirse aldırma! Çünkü biz seni, onların üzerine bekçi olarak göndermedik.
Teğabün /12 Allah’a itaat edin, Peygamber’e de itaat edin. Şâyet yüz çevirecek olursanız bunun zararı sizedir. Çünkü Peygamberimiz’e düşen Allah’ın buyruklarını açıkça bildirmekten ibarettir.
Kuranci olmak anlaşılır fakat eksik. Hadislerin güvenilirliği her zaman sorgulanmalıdır ama tek kaynak kuran değildir. Birincil kaynak kurandır.
Allah ve resul ORTAKLAŞAMI hüküm veriyor!!!
Sizinki dini eksik yaşamaktır. Tarikatları, kendine yeni yeni kişileri allah dostu adı altında elçi yapmak kadar kurancılıkta eksik ve yanlış. Umuyorum ki anlatabilmişimdir.
Iste siz Allaha şirk kosuyorsunuz
Kimsenin hadisi , Allahın hadisi olan ayetlere denk degildir, olamaz
Ama siz denk tutuyor yani Allaha ortak kosuyorsynuz
Allah'ın en değer verdiği canlıdır Hz muhammed S. a. v. Bu kuranda da yazıyor fakat siz kurancılık yaparken bile işinize gelmeyen ayetleri inkar ediyorsunuz. Şirk'i kimin yaptığını bir daha gözden geçirin.
Allah , resulu bana ortak edin mi diyor!!
Hangi ayeti inkar etmisim
Allah ibrahim icin dostum diyor
Ibrahim Allahin ortagi mi?
Ben sadece Allahın ayetlerine uyuyorken nasıl ortak kosmus oluyorum?
Burada allahın sözlerine ortak koşan yok. Peygambere itaat etmeyerek Allah'a karşı gelmiş olmuyor musunuz?
4 tane ayet attım. Daha bir dolu ayet var. Hadisler kuranla çelişemez. Çelişen uydurmadır. Hâdis ilminin kendi içinde bir dolu kuralı var.
Sadece kuran kaynak olsaydı Allah neden peygamber gönderme ihtiyacı duyardı ve peygambere itaati emrederdi?
Resule itaaat ayete itaatir
Kasas 47
Kendi elleriyle yaptıklarından dolayı başlarına bir musibet geldiğinde: "Rabbimiz! Bize bir resul gönderseydin de, senin ayetlerine uysaydık ve mü'minlerden olsaydık" diyecek olmasalardı seni göndermezdik.
Evet resule uymak ayete uymaktır ve ayetlere uyana Allah mümin diyor
Eshab-ı kiramdan İmran bin Husayn (Radıyallahü anh), şefaatle ilgili bazı hadisler nakleder. Oradakilerden biri der ki:
— Siz hadisler bildiriyorsunuz, fakat biz bunlarla ilgili Kur’anda bir şey bulamıyoruz.
İmran bin Husayn hazretleri buyurur ki:
— Sen Kur’anı okudun mu?
— Evet.
— Kur’anda sabah namazının farzının iki, akşamınkinin üç, öğle, ikindi ve yatsının farzının ise dört rekât olduğuna rastladın mı?
— Hayır.
— Peki, bunları kimden öğrendiniz? Bizden [Eshab-ı kiramdan] öğrenmediniz mi? Biz de Resulullahtan öğrenmedik mi? Peki Kur’anda kırk koyunda bir koyun, şu kadar devede şu kadar, şu kadar paraya şu kadar dirhem zekât düştüğüne rastladın mı?
— Hayır.
— Öyleyse bunları kimden öğrendiniz? Bizden öğrenmediniz mi? Biz de Resulullahtan öğrenmedik mi? Hac sûresinde (Eski evi [Kâbe’yi] tavaf etsinler) âyetini okumadınız mı? Peki orada Kâbe’yi yedi defa tavaf edin diye bir ifadeye rastladınız mı?
— Hayır.
— Allahü teâlânın Kur’anda şöyle buyurduğunu duymadınız mı?
(Peygamber size neyi verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa da ondan kaçının.) [Haşr 7]
Peygamber dinin tamamlayıcısıdır. Peygamberin ağzından çıkan Allah'ın sözleriyle doğal olarak paraleldir. Hadisin ne olduğunu anlamanızı öneririm.
Hadis=Hazreti Muhammet’in, Müslümanlarca büyük değer verilen, genel kural niteliğindeki sözleri ve davranışları.
Kuran islamda 1. kaynaktır. Güvenilir hadisler ise 2. kaynak ve onun tamamlayıcısıdır.
Sen uyduruk hadislere uymaya devam et!!
Ayetleri , Allah tefsir eder.
Sünni inanışta çoğu şey yanlis ogretiliyor.
Hud 1 ve 2 derki
Kuranı Allah açıklamıştır ki Allahtan başkasına kul olmayın diye.
Dikkat et neden Allah açıklamış çünku Allahtan baskasina kul olmayalim diye ayetler sadece ayetlerle tefsir edilir.
Eger ayetleri muhammed aciklar dersen muhammede kul olursun.
Ankebut 18/ maide 99/ nur 54 , "resule düşen (illa) SADECE tebliğ etmektir"
Yani resul ayetleri tefsir eder /açıklar dediğin anda bu 3 ayeti inkar etmis olursun
Cunku resule düşen SADECE teblig etmek.
Allah kuranı tefsir edilmis bi sekilde indirdi , resulde tek görevi olan tebligi yerine getirerek Allahın tefsirini insanalra gosterdi
Mesela
Nisa 65 in aciklamasi enam 114 ve maide 49 da
Nahl 44 un aciklamasi maide 15 ve ali imran 187 de
Maide 38 in aciklamasi yusuf 31 de
Ali imran 81 in aciklamasi ahzap 7 araf 157 bakara 286 da
Hadis ve sunnetler put haline gelmistir.
Casiye 6 , Allahtan ve ayetlerinden sonra hangi hadise inanacaklar , bu ayetin arapcasinda hadis kelimesi geciyor.
Sunnet ise Allahin sunnetidir ve bu Allahin kurallari anlaminda kullanilir.
Bak fetih 23/mumin85/fatir43/enfal38/hicr13/ahzap62/ahzap38/isra77/kehf55/ali imran137/ nisa26
Sizin sünni hocalariniz hicbirsey bilmiyor, kurandan bir haberler ancak hikaye anlatiyorlar
Sen kendin kurani arastir ve oku
Hud 1
Elif lam ra ayetleri sağlamlaştirilmis sonra herşeyden haberdar hüküm ve hikmet sahibi tarafından açıklanmış kitaptır.
Hud 2
Ki Allahtan başkasına kulluk etmeyin, şüphesiz ondan size uyarıcı ve müjdeciyim.
Evet Kuranı kim açıklamış/tefsir etmiş?
Allah
Peki neden?
Allahtan başkasına kul olmayalım diye. Yani ayetleri Muhammed açıklar dersen Muhammede kul olursun, ayetleri ben açıklarım dersen kendi nefsine kul olursun.
Ayetleri hocalar açıklar dersen hocalara kul olursun.
Kitabı, Allah açıkladı ki , Allahtan başkasına kul olmayalım.
Basit bir örnek
Atıyorum bakara 300. Ayet "yeşillerden uzak dur"
Yesillerden kasdedilen nedir?
Ben derim ki:" yeşillerden uzak dur demek , yeşil renkli sebzeler haram demektir"
Ahmet derki:" yeşillerden uzak dur demek yeşil renkli hayvanlar haram kılındı demek"
Ali derki:" yeşillerden uzak dur demek, bayrağı yeşil olan ülkelerden uzak dur onlar ile ortaklık yapma demek"
Bak açıklamayı insanlar yapınca noldu ortaya 3 farklı hüküm çıktı.
Ve artık her insan hoşuna giden!! kafasına uyan!!! yorumu din edinebilir!!
Ve benim yorumuma güvenip "yeşil sebze haram" diyenler benim yorumuma uyduğu için bana kulluk etmiş olur!!
Ahmetin yorumuna güvenip "yeşil renkli hayvanlar haramdir" diyenler ahmete kulluk etmiş olur.
Alinin yorumuna güvenip " yeşil renkli bayrağı olan ülkeler ile ortaklık yapılmaz" diyenler aliye kulluk etmiş olur. İste bu yüzden ayetleri Allah açıkladıki Allahtan başkasına kul olmayalım.
Yani ayetler ayetler ile açıklanır.
Yine atıyorum araf 500. Ayet " yeşil boyalı camilerde namaz kılmaktan uzak durun"
O zaman ortaya şu çıkar
Bakara 300. Ayet "yeşillerden uzak durun "
Araf 500. Ayet " yeşil boyalı camilerde namaz kılmaktan uzak durun"
Evet yani yeşilden uzak dur ne demekmiş, yeşil boyalı camide namaza durma demekmiş,
İşte bunun gibi Allah ayetlerini kendi açıklarki Allahtan başkasına kulluk etmeyelim. Ve Allahın yaptığı tefsir gün yüzüne çıkınca artık kimse : hadis/sünnet/ zan/ benceler ile açıklama yapamaz
Çünkü ayetleri birleştirip okuyinca Allahın hak tefsiri ortaya çikar ayrica
Ki Kuranı Allahtan başkası tefsir ederse ne olur?
1) kelimelerin anlamı yerinden kaydırılıp bozulmuş olur
Örnegin , sünnet deyince anlaşılan şey , resulun davranışlarıdır
Ama kurana göre sünnet=Allahın yasasıdır.
İşte sünnet kelimesini Allahın yaptığı şekilde değilde insanların yaptığı şekilde kabul edince , sünnet kelimesinin gerçek anlamını bozdunuz.
2) Allahın demediği seyleri sanki Allah öyle demis gibi dillerini eğip bükerek Allah iftira atarlar
Örneğin, nisa 65 hadis ve sünnete atıfta bulunur derler ama nisa 65 in açıklaması enam 114 ve maide 49 dadır yani nisa 65 SADECE KURANA VE SADECE ALLAHA YÖNLENDIRIR.
😌 kişi imanıni kaybeder çünkü Allahın yaptığı tefsire güvenmek yerine , aciz bir insanın tefsirine güvenmiştir.
4) Allahın dininin sınırlarini değiştiren ortakları çıkar!!!
Ornegin bir ayet der ki pis seyler size haramdir
Bu pis seylerde sadece 4 madde sayılır bak enam 145
Ama bir baskasi şunlarda pis şeylere girer deyip 4 maddenin yanina 5. 6. 7. Maddeleri eklerse Allahın dininin sınirıni degistirmis olur.
Iste bu yuzden kurani Allah acikladi ki Allahtan baskasina kul olmayalim
Peki resulun gorevi nedir
Maide 99
Resule düşen SADECE teblig etmektir.
Iste Allah resulun tek görevini AÇIKLAMIŞ
Ama siz bu âçiklamaya güvenmiyor ve
Resul hem teblig eder hemde tefsir eder!!! Diyerek hem Allahin ayetini hemde Allahin tefsirini inkar ediyorsunuz.
Ayetler Allahı BİRLEYECEK ŞEKILDE ve bir butun olarak okunur.
Resul TEK görevi olan tebligi yerine getirerek Allahın yaptigi tefsiri/ aciklamayi insanlara gösterir.
Sizin inandiginiz din kurana uymuyor!! Ben sizi Allahin kitabina ama sadece Kurana davet ediyorym
Sadece Kurana uyun ve kurani kendiniz arastirip kendiniz ogrenin
Ve yine inkar edilen hir ayet
Nahl 89
Biz Kitabı (Kur’an’ı) Sana, her şeyin açıklayıcısı, Müslümanlara bir hidayet, bir rahmet ve bir müjde (kaynağı) olarak indirdik
Peki bu ayete ragmen siz ne diyorsinuz !!!
Kuranda hersey yazmaz!!!
Bu ayetin tam aksine inaniyorsunuz!!!
Ve iste siz Allahin yaptigi aciklamaya degil , aciz insanlarin yaptigi aciklamalara kulak verdiginiz icin Allahtan baskasina kulluk ediyorsunuz!!!
Ben sizi EŞİ, ORTAĞI, BENZERİ OLMAYAN ALLAHIN KİTABINA SADECE KURANA DAVER EDIYORUM
secim sizin
By
Çok basit bir mantık. Kuran' a iman etmişsen zaten peygamberin ve ashabının sözlerine güveniyorsun demek. Peygambere ayetler vahiy ile geldi. Allah ancak çok çok dürüst, akıllı, anlayışlı birisini peygamber seçmeli eğer insanlığa kelamını eksiksiz empoze etmek istiyorsa. Bu mantıkla Hz. Muhammed dürüst, sözüne güvenilir bir insan. Kurana güveniyorsan zaten Muhammede ve sahabelere güveniyorsun demektir. Kuranın uydurma olmadığını düşünmen peygambere ve onu kitaplaştıran sahabiye %100 güvenmen demektir. Anlamadığın Kuranda her şey yazmaz. Örnek veriyorum organ nakli , uyuşturucu, bitcoin vb. birçok güncel sorunların ve olayların hükmü kuranda yazmaz. Üste attığım ayetlerde de peygambere itaat vurgulanıyor. Hâdis ve sünnet kuranın tamamlayıcısıdır. Kurana iman edip güvenilir hadis ve sünnetlere karşı gelmek çok büyük bir çelişki. Sünni bile değilim. Hiçbir hacı hoca da umurumda değil. Sadece dinime bakarım. Yazık...
Ayrıca senin mantığınla peygamberlerin rolü bu kadar sığ olsaydı bütün peygamberlere kitap gelmeliydi.
Yazdıklarinda bir tane bile ayet yok yazık sana
Allahın hadisi olan ayetler ile bir insanın hadisleri birbirine eşit midir?
Sence bu site de din hocası var mıdır? Bu soruyu buraya sormanda ki amaç ne? Çok merak ediyorsan hocalara sor açıklasınlar.
Senin aklın yok mu?
Bu soruya cevap veremez misin?
Benim o kadar ilmim yok, senin de yok ki buraya sormuşsun zaten. Akıl değil ilim meselesi
Ama Allah aklını kullan diyor.
Niye kullanmiyorsun
Ben biliyorum
Düşündürmek icin sordum
Allahın hadisi olan ayetler ile , bir insanın hadisleri birbirine eşit olabilir mi?
Kimin hadisini, Allah hadisi olan ayetler ile denk tutuyorsanız
O hadisin sahibini de Allaha denk tutuyorsunuz demektir.
Örneğin : "Allahın hadisi (ayetleri) denktir ahmetin hadislerine" diyorsanız...
Ahmetin varlığını , Allahın varlığına ortak ediyorsunuz yani şirk koşuyorsunuz demektir.
Düşünün her şeyi yoktan var eden Yaratıcının hadisi (ayetleri) ile bir damla sudan yaratılanın hadisi denk olur mu!!!
Asla olmaz.
Casiye 6. ayet "... Allahtan ve ayetlerinden başka hangi hadise inanacaklar"
Tur 33 ve 34. Ayetler :"Yoksa, "Onu uydurdu" mu diyorlar! Hayır, iman etmiyorlar. Eğer doğru sözlü iseler, onun benzeri bir hadis getirsinler."
Evet Allahın hadisi olan ayetlerin benzeri bir hadis getirebilir miyiz?
Asla ! Tek kaynak Kurandır.
Her şeyi yoktan var eden Yaratıcının hadisi (ayetleri) ile bir damla sudan yaratılanın hadisi denk olamaz.!!
Not:"yukarıdaki ayetlerin arapça orijinal metninde hadis kelimesi geçiyor"
İşte tek olan Allahın hadislerini (ayetlerini) , bir damla sudan yaratılanın hadislerine eş tutanlar!! Allaha ortak koşanlardır.
Ve sakın yaptığınız amellere yani namazınıza orucunuza güvenmeyin çünkü Allah ortak koşanların amelini boşa çıkarır zümer 65
Olsun Allah merhametlidir şirk koşsakta affeder demeyin çünkü Allahın ahirette affetmeyeceği tek günah şirk günahıdır (nisa 116)
Olsun şirk koşsakta bi süre yanar çıkarız demeyin çünkü Allah şirk koşana cenneti haram kılmıştır (maide 72)
Yani Allaha ortak koşanın ahirette kurtuluşu imkansız.
Eşi benzeri dengi olmayan tek olan Allahın ayetlerine ama sadece Allahın ayetlerine uyun. selamlar
Hadis ne ayet ne bunların tanımını yapar mısın önce sen
Hadis söz demek
Ayette Allahın hadisi/sözü
Aferin sana
Hayır
O zaman neden Allahın ayetlerini hadisler ile denk tutuyorlar!
Sen ne diyin ablacım
Tek kaynak kurandir
Inanmam