AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
162Cevap
Evet kapatiyorum uzaniyorsam dijeliyiyorum eger deilsem tuvalete gitmiyorum. bunlar hep saygidan evet namaza cagiriyor ama oturupta namaza gel namaza gelmi tek manasi allahin adi geciyor falan icinde seygi bublar hep devam et
yok kısmam direk olarak kapatır bir toplanmaya çalışır kendime çeki düzen vermeye çalışırım. bu saygıdandır.
@uykucusylvia Aramızda gördüğüm kadarıyla bir tek kafir çıkan kız bu.. Yarın öldüğünde sela ezanın okunduğunda milletin son ses dinlediği mzik kulaklarını cırmalasın inşallah..
Kapatman lazm kapatmasan bile sayfı duyarak kısmalısn tepki alrsn
kapatıyorum zaten
Kapatırım ama bazen duymadığım da olabiliyor ezanı..
kapatırım tabiki namazını kılamıyoruz bari saygımız olsun allahın çağrısına
Kısılması gerekir. Ne olursa olsun saygı gösterilmeli.
Turkiyeye gelince evet kisiyorum uc kez Aziz Allah diyorum iste
Aziz Allah şefaat ya resulallah derim ve sonuna kadar kısarım, uzanıyorsam kalkar otururum.
kapatırım fakat ezanın sesini duymazsam müzik dinlemeye devam ederim
Tabiiki kismak esas olani
Ezana saygili olunmali dusuncesindeyim
kapatırım ve dinlerim başka hiç bişeyle ilgilenmem bitene dek
biz kapıyoz ışığıda kapıyoz yani o an bulsak edisonu sıkecez :) şaka bir yana kapamıyanın ağzını burnunu kırarım konserlerde bile ezan okununca şarkı kesilir
sen dogrusunu yapıyosun bosver kım ne derse desın :)
Ezan okunurken yapılan dualar kabul olur.. ben müziği kapatır dua ederim.. sonra müziği açmaya vicdanım el vermez 1 2 saat donra yine açarım ancak :D
kısmam da kapatmam da bir kaç nedeni var bunun 1. islama göre ezan türkiyedeki gibi melodik şekilde okunmaz (arap kanallarını dinlerseniz anlarsınız demek istediğimi) 2. islama karşı hiç bir garezim yok ama müslümanlara karşı var 3. 2. nin nedenini açıklayayım bari bu maddeye müslümanlar genelde başka dinlere karşı tahrip edici o yüzden çoğu müslümana saygı göstermiyorum (daha geçenlerde bir kiliseyi resmen taşladılar)
Onlar yobazlar. Yobazları bütün müslümanlarla karıştırma.
bütünle karıştırmıyorum ama çoğu öyle bunu kabul et yani taşlamaz ama oturur başkasının diniyle dalga geçer, din konusunda hemen tartışma yaratır, kendi düzgün kuran ve meallerini okumaz ama dini hakkındaki herşeyi bildiğini sanır... üzgünüm gerçek bu çoğu müslümanda durum bu ha diğer dinlerde de var ama bu kadar aşırı değil. üstelik benim tanıdığım en gerçek en bilgili müslümana o... diyecek kadar değişik müslümanlar var bu ülkede
saydıgın nedenlerin hiç biri tutarlı bir neden degil.
@olurmu-olmaz sana tutarsız gelebilir normaldir zaten bu cevabı yazarken bu tarz cevaplar ve eksiler bekliyordum
eksileme ya da hakaret etmem sevmem oyle şeyi... bakış acın bana gore tek taraflı . müslüman bir ülkede yaşıyorsun normaldir kendini müslüman diye gösterip alakasız olduklarından her dinden insan diger dinlere tahrip edici oluyor
@olurmu-olmaz tek taraflı? öyle bir şey olsa müslüman insanların hepsine önyargıyla yaklaşırım benim örnek aldığım insan müslüman. ben bir zamanlar ceza amaçlı dini okula da gittim gerçekten bu tarz olayların içinde bulunduğum için hoşlanmıyorum, saygı duymuyorum yani sırf "uuu müslümanlara laf sokmak çok havalı" tarzı konuşan ergenler gibi değilim. evet her dinde var bunu belirttim yukarıda zaten ama hristiyan, yahudi, ateist, deistlere karşı yurt dışı daha saygılı müslüman ülkelere göre (müslümanları eklemedim o listeye yurt dışında da pek saygı duyulmaz çünkü terörist sanılır genelde bu onların cahilliği tabi bir şey diyemem -ışid olaylarıda tuzu biberi oldu bu önyargının-)
dediğin kafa yapısıyla alakalı bir şey. İslamı hoşgörü dini olarak gördük biz. Gerçek müslüman insanlar zaten hoşgörülüdür. Onun dışında dediklerini yapanlara bir şey demiyoruz zaten. Kimseyi dini yüzünden yargılamak bize düşmez. Ama genelleme yapamazsın.
öyle diyorsun da hayatım boyunca pek az müslüman tarafından hoşgörü tavır gördüm (kendim için değil genel olarak diyorum) saçımdan çekiştirilerek namaz kılmaya zorlandığım zamanlar oldu, doğuda yarım kolluyla bile gezilemediği zamanlar da (çok doğudan bahsetmiyorum malatya-elazığ civarı tabi şimdi bambaşka oldu orası ayrı) kilisenin taşlandığı dediğim yer ankara, sırf erkekle el ele gezdi diye babası tarafından bıçaklanan arkadaşım var... ve daha bir sürü örnek genellememi net bir şekilde yaptım zaten hepsi bir değil çoğu öyle diye. ben de bu ülkede doğdum müslümanlar arasında yetiştim islamın hoşgörü dini olduğu bana da öğretildi ama maalesef böyle davranan kesim azımsanamayacak miktarda. tekrar belirteyim her müslümana gerici, yobaz, kötü demiyorum ama öyle olan çok fazla. neyse bu konu ilerlemiyor zaten sorunun cevabını verdim ve kendi fikrimi ileri sürüp yorumlanmasını da istemedim.
Bana çok saçma geliyor kıssan ne kısmasan ne sonuçta o An sen ezanın olunduğunu biliyorsun
öyle düşünmüyorum kesinlikle. Bir kere içim hiç rahat etmez
kapatırım tabikide o kadarını yapalım bari saygıdır bir yerde
Doğru ezan namaza çağırmak icin ama saygi gereği hep kısarım
tabi ki kapatırım. Huzur buldugum tek ses ezan sesi ♥
Kismayan varsa.. Kendine saygısı yoksa ezana saygısı olsun..
Aynen eic gibi, ve Ezan okunmadan 3 dakika once sesi en asagıya kısarın
önemli olan sesi kapatmak veya kısmak değil ezanı dinlemek
ne varsa kapatırım dışarı çıkarım bazen dinlemek için
evet kısarım ayakayak üstünede atmam yatıyosamda toplu otururum :))
Bende asagidaki yazını okumasaydim kisilmaz direk kapatılır yazacaktım :) ezana allaha saygı müzik dinlenmez
Hiiiç umurumda olmaz, müzik keyfimi bozmasin diye sesi daha çok açarım. :D
Seninde
Davete icabet müziği kısmakla olmaz davete icabet gerekir
Ezani dinlemedikten sonra kisip ya da kapatmanın bir anlamı yok bence
müziği kapatmak ezana saygıdandır bence kapatılması gerekir ki ben kapatıyorum da..
Ezan sesinden güzel bir ses mi var.. okunurken mutlaka kapatırım bende.. anneden öyle gördük biz:)
Kapatmakla kalmayıp toplanıp düzelirim ezanı dinlerim knk :)
Kapatırım yüzde doksan ama bazen kendimi müziğe verdiğim zaman kapatmıyorum devam ediyorum müziğime.
Komple kapatirim ve yatiyosam. Kalkim kıcımın uatune otururum
Kapatırım yatıyorsam kalkarım ayak ayak üstüne atmam
Müziği kapatırım ama televizyonu hep kısıyorum Allah affetsin.
Müziği kapatır, ayak ayak üstüne atmışsam indirir, uzanıyorsam kalkar otururum.
Ne kadar satanist olsak da mezarlığa ve ezana saygımız vardır..
ahaha haklısın :D
:)) Not: Satanist değilim..
saygıdan dolayı kısarım hem dinleince müzikten daha iyi ve güzel olduğunu anlıyosun
Ezan namaza cagridir dinlesende dinlemesende o namaza icabet etmiyorsan saygisizlikdir.
tamamen kapatırım, ezana saygı gerekir
haklısın :D
Kisar ya da kapatırım hatta o anda yatıyorsam doğrulurum bazen önemli şeyler bunlar.
müziği sesini kısmadaki mantık sesini daha iyi duyabilmek ve saygı
farkındayım :d o yüzden yapıyorum zaten
farkında olduğunu biliyorum. köşede biyerde bilmeyen vardır belki:d
var bazen tek tük çıkıyor :D
komple kısarım
doğrusu bencede
yatmam bacak bacak üstyüne atmam böyle gördük :)
Kapatırım ne olucak Elimize yapışmıyor ya 5dk lığına kimse ölmez bence...
Ben ezan okununca saygidan muzigi kapatmam lazimsa bende muzik dinlerken ezan sesini kesecek o zaman bana saygi gostermek zorunda
adamın dibisin
Siz komple yavsaksiniz
Yavsak degilim sadece esitlik ve ozgurluk taraftariyim bir insan dinini yasiyacak diye diyer insan magdur olamaz
Kisarim biz de oyle ogrendik.
kesinlikle
Ezan dinlemek sünnettir. Kapatirim.
Kısmam. Kısıp da namaza gitmeyenler samimi gelmiyor bana madem kulak kabartıyorsun çağrıya cevap ver.
Music ezan okunurken kapatilir!
aynenn
Kisi müslümansa kısması gerek
bencede
müziğime ara verip RABBimin huzuruna koşmalıyım...
çok açıksa sesi kısarım.
Dinlediğim türe bağlı. Onuncu Yıl Marşını Dinlerken vb vb kısamam malesef.
Beyin fukarasi misin cocugum sen
Ne alakaaa.
aynen kısmak daha ıyı bence
Tabiki de kısarım canım biz boyle öğrendik..
kısmam direk kapatırım ben
aynen tamamen durdururm.
Ezan okunurken ezan dinlenir, başka işle sesle uğraşılmaz... ezana saygıdır bu
Saygidan evdeki butun şartelleri indirrim o derece :D
edisonu falan bulsam ziqicem o derece :D
aynen hacı :D