Dün yolda yürürken örtülü bir teyze durdurdu beni bende adres sorucak falan sandım kulağımda kulaklık vardı , dedi ezan okunuyo kıs sesini ya da dinleme ayıp dedi bende kime ne ya allah allah deyip kulaklığımı takıp yoluma devam ettim ayrıca bornova izmirde oldu bu. Sizce ezan okunurken müzik dinlemekte ne var? Müzik kötü bir şey mi? Nedir bu insanların diğerlerie karışma hakkı, Kadın yaşlı diye sesimi çıkarmadım ama sizin basınıza da buna benzer birşey geldimi
Cevabın nedir?
+1 yılBir hikaye vardır bilir misin bilmem , bir kız varmış kulaklıkla müzik dinlerken teyzenin birini görüyor ve yol sorucak bu heralde diyip kulaklığını çıkartıyor. Teyze de ezan okunuyor kıs sesini ya da dinleme ayıp diyor. Kız teyzeye inanmıyor ve söylenerek yoluna devam ediyor. 3 gün sonra kızın telefonuna mesaj geliyor , adam ol ! diye , 6 gün sonra Şimdi yandın liseli! diye mesaj geliyor ama kız takmıyor tabi. Tam 1 hafta sonra cuma günü kızın helvasını yiyor en yakın arkadasları. Bu arada bu olay İzmir bornovada yaşanıyor. Eğer sende böyle olsun istemiyorsan bu hikayeyi 5 yerde paylaş ve bunu beğen. Yoksa bir gün ansızın o teyze senide bulabilir.
i.ensonhaber.com/resimler/diger/esh2686_5.jpg00 Yorumla
En İyi Cevaplar
kimse kimseye karisamaz karismasinada izin vermeyeceksin. yoksa bunlarin sonu gelmez. yarin oburgun kiligina kiyafetinede yorum yapip mudahale ederler herseyine o yuzden herkesin akli var neyin ne oldugunu biliyor. kimse kimsenin gunahini sevabina karismasin
10 Yorumla
+1 yılKadının uyarısı hakli bir uyari çünkü onun hic bir yarari yok bunda senin iyiliğin icin soyluyor da tabi bunu daha duzgun bir sekilde soyleyebilirdi bir musluman olarak. Evet ezan okunurken müzik dinlemek yanlıştır çünkü ezana saygılı olmalıyız hatta ezan okunurken olabildigince sakin sessiz bir ortam olmasi daha uygun olur mesela telvizyonun sesini kismak vs. Gibi ezanı dinlemek gerek saygi duymak gerek ama o teyzenin tutumu yanlis
00 Yorumla
+1 yılDinimizce yani müslümanlarca bilmiyorum müslüman mısın ablacım? Ezan okunurken sesi kısmak falan bir tür cihattır. Yani güzelce uyaarmak gerek , teyze kötü uyardıysa yanlış ama normal söylediyse olabilir.. :)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
41Cevap
Muzik kotu birsey degil ama Ezana saygi diye birsey var. Bilmem anlatabildimmi. Yani ezan 3-4 dk suruyor. Dinlemesen ne olur ölurmusun? İstiklal Marsi okunurkende dinle ozaman muzik. Olayin nerde yasandigida onemli degil. Musluman bir ulkede yasiyorsan ona gore davran. Dinin ne bilmiyorum ama saygisizlik etme. !
32 Yorumla- +1 yıl
İyide herkesin fikri kendine sana girip çıkan kim ay ne saçma bir yorum :D
- +1 yıl
@Şirinbebek2 tammbir gerizekalisin ☺️ Yazik senin gibiler nasil yasiyor anlamiyorum vah vah. Tedavi ol bence hastasin sen.
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. siz gençler herşeye gider yapacağınıza biraz saygı duyun boş yere söylemiyor herhalde. kimse sana karışmıyor insanca uyarıyor ama sen ben Allaha inanmıyorum diyorsan dinlemeye devam!! herşeyi çok biliyorsunuz siz sonunuz ne olacak çok merak ediyorum. bunları senin için söylemiyorum bu kafada olan o kadar genç varki ne büyüklere anneye babaya saygı var ne başka birşey. öğretmenleri döveni bile var hergün haberlerde çıkıyor bizim çıtımız çıkmazdı öğretmen girdiğinde sınıfa.
00 Yorumla
+1 yılKadının yaptığı ve söyledikleri şey doğru, seni kızı olarak görüp iyiliğin için böyle bir şey yapmış.. Ama tabi herkesin kendi hayatı kimsenin müdahale etmesine lüzum yok.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet müzik kötü. Ezan okunurken müzik dinlemek de ezana saygısızlık. Kadının yaptığı doğru mu o da tartışılır. Eğer müslüman isen kadının yaptığı zoruna gitmemeli. Sana bir hakikati bildirmiş. Hakikati bildiren kim olursa olsun kabul etmek lazım. Kabul etmemek kibirdendir.
00 YorumlaTeyze haklı iyi niyetle yaklaşmış, tüm gün müzik dinlemeye vaktimiz oluyor birkaç saniye saygıyla beklemek lazım..
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüzik kötü bir şey değilde ezan eğer müslümansan dini bir şey. Saygı denilen bir gerçek var hayatta 2-3 dk dursan ölmezsin. Sen öldüğün zaman camiye götürülünce imam müzik arası vermiyor direk duanı yapıyor ama
40 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılTutucu bir milletiz ayrıca ezan namaza çağrıdır şahsım adına namazda gözü olmayanın ezan da kulağı olmaz diyenlerdenim kim nasıl inanıp nasıl davranmak istiyorsa öyle davransın. Ben kimseye saygısızlık etmiyorsam kimse de bana etmesin
21 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru söz kardeşim haklısın
+1 yılEzan sesini bastırmayacakmış müzik sesi ezanı duyman gerekiyormuş yoksa günahmış. Ne kadar doğru bilemem ama büyüklerimiz diyorsa vardır bir bildikleri.
211 Yorumla- +1 yıl
günah bu kadar basit değil iddialıyım büyüklerimiz dediklerimiz hatta hacca gitmiş gelmiş babam bile dinde bir çok şeyi yanlış biliyo sadece arapça okuyup anlamadıkları bir kitap var çünki onu yapma günah bunu giyme günah günah olsa bile günah işleyene günah kimseyi ilgilendirmez ama maşallah bu ülkede herkes peygamber günahsız başkasına dn öğretmeye çalışıyo
- +1 yıl
@felakettin şimdi abi öyle diyorsunda sonuçta okunan kutsal bir çağrı yani sen onun sesini bastırmak için müzik dinlersen hadi günah değil diyelim bu saygısızlığa girmez mi?
- +1 yıl
onun sesini bastırmak için dinlemek başka bişey dinlerken ezan okunduğunda sesini kapatmak başka bişey ayrıca sana şunu sorayım yatağa yattığında dua okursun demi hepimiz okuruz yattığın yerde neden kuran okuyosun o dualar kuranda geçmiyomu allahın adını yatarak nasıl anarsın o zaman bide öyle düşün
- +1 yıl
@ThinnerAddicts kesinlikle katılıyorum. @felakettin bence sen de büyüklerine çok bakma çoğunluğu gerçekten bilmiyor. Yine de inanan biri için, ezan okunurken müzik dinlemek saygısızlıktır bunu kimse yadsıyamaz
- +1 yıl
@maksim234 saygı başka bişey anlatmak istediğim herkes önüne gelene günah diyor bunu kabullenemiyorum babam aralık ayında umreye gidiyordu hastanede giyilen terlikten giymiş ordan başka biri o terlikle gidilmez günah diyo akıl mantık almıyo bunları ayrıca islam dini hoşgörü dinidir kimseye karışamazsın bu konuda yolda durdurupta azarlar gibi ayıp şu bu demek kimin haddine yoksa bende kısarım sesini ama tamamen kapatmam
- +1 yıl
@felakettin doğru diyorsun da abi oda inanışa bağlı bişey mesela ben dua okurum yatmadan önce ama annem kuran okur. Hemde ben sadece sesi bastırmanın saygısızlık olduğunu söylemeye çalışıyorum. Ordaki teyzemizinde bence kötü bir niyeti yok kadın inançları doğrultusunda orada ayıp demiş. Bence burada herşey inanca bağlı
- +1 yıl
@felakettin Ya orası kişiye kalmış tabiki. Ama katılıyorum herkes her şeye günah diyor kesinlikle haklısın İslam hoşgörü dinidir her şey günah olamaz. Anlattığın örnek de buna dahil.
- +1 yıl
@maksim234 @felakettin bence tamamen inanışa bağlı ve bana göre teyzeninde böyle bir inanışı olduğu için karışmak istemiş din hoşgörü dini diyipte kadının karıştığını düşünüp onu kötülememek ya da insanların herşeye günah demesine kızıpta sinirlenmemek gerek. Dediklerine hatalı demiyorum abi fakat bir insan bir şeye günah diyorsa ayıp diyorsa bu tamamen kendi inanışına bağlı ve bunada saygı duymak lazım
- +1 yıl
sende haklısında bende haklıyım etrafta o kadar insan varki kapının içki desen var zamparalık desen var oruç desen dayanamıyorum deyip tutmuyo namaza desen vaktim yok dyo ama başkasına dinsiz diyebiliyo ortalık böyle insanlarla dolu kendi inanışı derken şu var islam hepimizin dini aynı şeye inanıpta bilip bilmeden o günah bu günah demek allah hakkında hüküm verektir bence gübah ya da sevap diye kulaktan dolma şeylerle müdahele etmek yanlış
- +1 yıl
@felakettin Doğru bir şeye günah demek için bilgi sahibi olsalar daha iyi olurdu ama işte kişiden kişiye farkı oluyor bunun yapacak bir şey kalmıyor
- +1 yıl
anlatmak istediğimi anladıysanız sorun yok
+1 yılAbi tam bitti diyorum takiyorum bir anda tekrar basliyo yok boyle bir sey. Tamam ezan sonucta ama ona bakarsan sarki dinlemek tamamen gunah olmali cunku dunyada hic durmayan tek ses ezan sesidir. Yani senin bulundugun bir yerde ezan biterken baska bir yerde tekrar basliyo sonucta. Ben dinlememeye ozen hosteriyorum ama ben de senin kadar kararsizim acikcasi
00 Yorumla
+1 yılŞu an ezan okunuyor ve ben son ses müzik dinliyorum dostum. Hiçbirşey olmuyor olsa bile müslüman değilim, bu iyi hissettiriyor..
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kimsenin böyle bir şeye hakkı yok. Sonuçta sen 5+1 ses sistemi takıp, insanları rahatsız etmiyorsun, kulaklığından dinliyorsun. Sanaburada karışmaya kimsenin hakkı yok.
10 YorumlaBen dinlemem, ezanı duyduğum anda da kapatırım müziği. Senin inancınla alakalı bişey sonuçta. Kötü iyi diye de aramamak lazım böyle keyfi işlerde. Birşey kötü değilse iyi olduğu anlamına gelmiyor. Bişey kötü olmaz ama boş, keyfii olabilir sonucta ^_^
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılezanda ne diyo diye bir sorsaydın her arapça okunanı dua zannediyo bu gerizekalılar saygı duyana saygı duymakla beraber duymayanada bşey diyemezsşn ezanda ey müslümanlar ibadet vakti diyo başka bişey yok
00 Yorumla
+1 yılBen saygıdan kapatırım. iki dk müzik de dinlemesem ölçek miym sanki. Dinleyeceğim varsa da teyzeyi bozmam kapatirim
00 Yorumla
+1 yılbuna benzer bir sey gelmesine musade etmem! ezan okunurken saygi duymak icin müzik yuksek sesle tv sohbet bunlar olmaz. ogren kardesim
00 Yorumlasen bugün rahat bir şekilde kulağında müzikle gezebiliyorsan, bu toprakların dinmeyen ezanının hürmetinedir,2 dakika saygı göstereceksin çok birşey değil, inşAllah yokluğunu görmeyiz, bilirsin bir şeylerin değeri ancak kaybedilince biliniyor.
00 YorumlaDiğer konusunda 3,2b cevap paylaştı. Ezan saygı gerekir. Bari namaz kılmiyorsun saygı duy. Yaptığın bir işi bırak müzik dinleme tuvalete de gitme ezan okunurken bunları yap. Kendin için
10 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. müzik dinlemek ruh sağlığına zarar verir
birde ezanada saygın olsun
sonuçta allahın ismi anılıyor namaza çağrı var00 YorumlaBana göre saygısızlık. Ezan okunurken müziğin sesini kısmak Allah'a olan saygımızdan edebimizdendir.
Herkesin kendi fikri tabi.10 Yorumla
+1 yılYaşlı kadının yapmış olduğu davranış yanlış değil sonuç olarak seni uyarmak istemiş. Ama o şekilde durdurup karışmaya hakkı yok sonuçta her koyun kendi bacağından asılıyor.
00 Yorumla
+1 yılben ezan okunurken müzik dinlemek günah diye biliyorum ama gerçek olmayadabilir ben okunduğu zaman kapatıp ezanın bitmesini bekliyorum bence iyi bir niyetle uyarmıştır seni :)
00 Yorumla
+1 yılEn uyuz olduğum şeylerden birisi. Kendim kulaklıktan dinliyorum onlara ne anlamıyorum ki.
00 Yorumla
+1 yılo senin inancına kalmış ister müzik dinle ister sarkı söyle ama dinmizde ezan okunurken ezan dinlenilir
20 Yorumlakadın kötu bişey dememiş ki muziğini dinle ama ezan sesinide duy ezan sesini engelleyecek kadar yuksek dinlemeyebilirsin mesela ve nasıl bir kafadasın sen :S
00 Yorumlagünah tabi saygısız iyilik yaramıyo ya ezan sesinden yüksek olamaz o müzik ezan okunurken kapat nolcak ölcen sanki müziksiz.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEzan, Allah ın adıyla ibadete çağrıdır. Çağrı yapılırken saygı babında toparlanmak, müzik dinlememek, başka şeylerle uğraşmamak gerekir.
20 Yorumla
+1 yılayıp falan değil. ezan dinlemek için müziği kısmak hoş bir davranış ama dinlesen de bir şey olmz
00 Yorumla
+1 yılGünah filan diyenler var ama ben mealini okudum öyle bir sonuca varamadım hani dinlememekte fayda var saygı için :)
00 YorumlaEzan okunurken dinlemek sünnettir... Ezan okunurken müzik dinlemek ise saygısızlıktır , bu nedenle caiz değildir...
00 Yorumla
+1 yılSaygisizlikli olur ezan okunurken yatilmaz muzik dinlenilmez hatta ezani dinlemek doğrudur o an her işini bırakıp
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Günah diye sallayanlar olmuşta ezan sadece çağrıdır abartan toplumdur.
00 Yorumla
+1 yıl+50 point günah hesabınıza yüklenmiştir. İyi günlerde kullanınız :D :D
00 Yorumla
+1 yılBazı şeyleri çok geç olunca anlayacaksınız, ona üzülüyorum.
00 YorumlaEzani duymassan gunah muzik acik oldugi halde duyuyorsan bisi olmaz
10 YorumlaDiğer konusunda 540 cevap paylaştı. Müzik kötü değil atarlı kız. Ezan okunurken müzik dinlemez. Ayıptır. Saygıdan dolayı insanlar müziği kapatır. Bazı senin gibi kimseler takmaz bile.
00 YorumlaUlan yiğit adam ol adam kimliğinin arkasında islam yazıyor işine gelmediğinde gidebilirsin ezan okunurken kendini düzeltme sesi kapatmak zorundasın işine gelmezse s*kt*r get
01 YorumlaMüslümansan yasaktır. Zilsiz tef ve ney harici her çalgı haramdır.
00 YorumlaEzanı dinlemen daha doğru olur ne güzel uyarmış seni teyze
00 Yorumla
+1 yılbiz de ezanı dinlemek zorunda değiliz neden 5 vakit dinlemek zorundayız
00 Yorumla
+1 yılmüziği kapatman saygı göstergesi
kadının da amacının kötü olduğunu hiç sanmıyorum.00 Yorumla- Diğer konusunda 24,9b cevap paylaştı.
+1 yılSaygi gostermektir ayrica yapyigin tehlike korna sesini duymazsin
00 Yorumla
+1 yılBende Bornova da oturuyorum ama ezan okunurken yatiyosak bile otururuz duzeltiriz kendimizi
00 Yorumlasaygıdan dolayı demiştir herkes herkesi kendi gibi duyarlı sanmamalı teyze boşa düşünmüş :)
10 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ezana saygı olsun diye seni uyarmış ezanı dinlemek bile sevaptır teşekkür etmeliydin bence
00 YorumlaDiğer konusunda 64,3b cevap paylaştı. Saygı için dinlememek en güzeli :)
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılezan okunurken müzik dinlenmez saygısızlık yapma 2dk kapatsan ölür müsün
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılbenı boyle bırısı uyarsa tesekkurederdım.
00 Yorumla - Diğer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılasıl onun seni durdurması kötü, ona ne ki
10 Yorumla bornovada oldğnu belrtme gereği neden
10 Yorumla
+1 yılİzmir de oyle teyze. Ilginc
00 Yorumla- Diğer konusunda 823 cevap paylaştı.
+1 yılArabistana gidin de onlara :)
00 Yorumla
+1 yılİzmir de olunca hadise şaşırmadım açıkcası.
11 Yorumlalann kezban dinlemıcen tabi tipe bak
30 YorumlaDiğer konusunda 15,3b cevap paylaştı. kadın doğrusunu yapmış.
00 YorumlaSaygı duyması gerekirdi
00 Yorumla
+1 yılmüzik sesini kaparım...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstersen hocayla düet bile yapabilirsin
00 YorumlaSaygısızlık
00 Yorumla
+1 yılDua et dövmemiş.
00 Yorumla
+1 yılgünah
00 Yorumla- Devamını Gör (1)
Devamını Gör(46)