Bazı Kürtler apoyu lider olarak görüyor bize göre Türk Kürt kardeştir ama 30.000 Türk askerini öldürten öcalana lider diyen Kürtler ile nasıl kardeş olabiliriz?

Bazı Kürtler apoyu lider olarak görüyor bize göre Türk Kürt kardeştir ama 30.000 Türk askerini öldürten öcalana lider diyen Kürtler ile nasıl kardeş olabiliriz?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Türkler Atatürkü lideri olarak görüyor ve Kemalistler bahsettiğin 30 bin sayısından çok daha fazla kürtü, kürt köylerini yok ettikleri gibi, kürtlerle bağdaştırılan birçok şeye yasak getirmiştir. O yüzden Türkler Kürtlerle değil, Kürtler Türklerle kardeş olamaz zaten. Kimse kimseyi kandırmasın.
Bizmi katlettik boş yapma
Evet turksen siz katlettiniz. Atatürkün hayatı hz Muhammedin hayatı gibi anlatıldığı için melek gibi kimseyi öldürmedigini saniyosunuz. kurtuluş savaşı için kürtlere boş vaatler verip onlarla savaşıp kazandıktan sonra verdiği sözleri unuttu. Bir daha kürt lafını anmaz oldu. 1925te kürtler bu haksızlığa bu ihanete isyan çıkardıktan sonra kemalistler her zamanki gibi barbarca katletti kürtleri, köylerini yok etti. 37de dersim katliamında da Atatürktur emiri veren. Hamile kadınların karınlarını yarıyorlarmis resmen, o kadar çok ceset munzur çayına atılmış ki kızıla boyanmış... Şimdi 0 tarih bilgisiyle bana boş yapma deme. Sen de tüm türkler gibi ırkçısindir sana bisey anlatma gibi bi zahmete girmem. Olur da bunlari bir kürt okursa diye, tarihini bilsin diye bu kadar detaylı yazdım.
Pkklı mal seni
Pkk’yı böyle mi savunuyorsun senin bu anlattıkların Pkk’yı asla aklamaz
boş ver kardeş çıksın dağa da görsün gününü sarı torbalar hazır zaten
Herhangi bir örgütü savunduğum yok. Kürtleri savunurum, bunlar da tarihtir. Şimdi s*ktirin
Atatürk başaramayıp bu lavuk başarmış olsaydı, bu kahraman, Atatürk terörist başı olacaktı. Tarih daima kazananların yanındadır delikanlı
Niye Atatürk terörist olucaktıki
Devrim yapıp mevcut hükumeti yıkmaya çalıştığı, sistemi değiştirmeye çalıştığı için
Ya sevmek veya lider olarak görmelerinin sebebi Kürtçe yasağı kaldırıldı o dönem bu onlar açısından onları özgür ve rahat kıldı ben objektif bakıyorum iki tarafta kaybetti kayıp verdi acı cekti
Ne özgürlüğü?
Kürtçe konuşma yasağı kaldırıldı ve onlar için özgürlük gibi yani
Haklı olarak
Kaç senesinde
Ne bileyim ama medyada öyle duydum
İstersen araştır
Ben bakamam
Peki 30.000 Türk askerini öldürmesi hak mıydı
Hayır
Benimle polemiğe girme ben savunmadim onu
Onların gözünden baktım olaya
Doğru diyorsun bizimde hatamız var biraz devletin
Bu soruya burada cevap alamazsın. Lideridir diyen olsa ile linç yiyeceğini bildiğinden susar
O hain bebek katili terörist. Başı
Lider diyen biji serok apo diyen Kürtler var o zaman kardeşimiz olamazlar
Vatan hainin den ancak kaleş olur