Erkek kardeşlerinin ismi; Turanşah, Tuğtekin, Börü. Bunlar bana Türk isimleri gibi geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Erkek kardeşlerinin ismi; Turanşah, Tuğtekin, Börü. Bunlar bana Türk isimleri gibi geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Cevap
13Cevap
Değil ya. kürtlükle alakası yok.
kürtler de aynı yunanlar gibi her şeyimizi sahiplenmeye başladılar.
Yemen arabı Bi tarafı kürt bazı tarihçiler Türk olduğunu söyler, aslen Yemen arabı ve kürt melezidir , şu bir gerçekki selcuklu talebesidir...
Onlar türk ismi zaten. Börü diye kürt ismi duymadım ben. Hele oğuzhan has su katılmamış türk ismidir.
Türkiye'nin dostu Colani bile Kürtleri seslenirken Selahaddin'in torunları haha
Arap kökenli olduğu kürtleştiği yönünde iddialar da mevcut, kardeşlerinin isimleri de Türkçe ama bu kesin Türktür demeye yetmez. Muhtemelen Arap kökenli
türk olsa ne olur kürt olsa ne olur karakteri bozuktur
Kürtlerin uydurmasıdır
Öyle diyenler var demeyenler var ama değil gibi
bi o kalmamıştı kürt olmayan
Evet gerçekten Kürttür
Tabi sezar bile kürt
Ne önemi var insan olduktan sonra
Türk tür kardeşlerinin isimlerine bak yeter
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Tarihçiler arasında genel kabul, Selahaddin Eyyubi’nin Kürt kökenli olduğu yönünde 🕊️ Ancak o dönem kimlik algısı bugünkü gibi değildi; insanlar daha çok hanedana, dine ve coğrafyaya göre tanımlanıyordu.
Kardeşlerinin isimlerinin Türkçe kökenli olması da normal, çünkü o dönem bölgede Türk-İslam kültürü çok baskındı ve isimler iç içe geçmişti 🌍
Sence tarihî kişileri bugünün milliyet tartışmalarına sıkıştırmak ne kadar anlamlı? 🤔