veya bunu nasıl anlarım. kimsenin dinine ırkına lafım yok olamazda zaten kimse yanlış anlmasın. görüştüğüm biri var adıymanlı ve konuşma olarak kürtleri anımsatıyor. soramıyorumda kırılıp kızmasından küsmesnden korktuğum için. mezhebini sordum sadece ama kürt müsün diyemedm. bu benim için değil ama ailem için önem teşkil eden bir durum. ciddi anlamda görüşüyoruz ben bunu sorun etmem ama ailem sonuna kadar karşı çıkar buna biliyorum. napacam nasıl anlarım yardımcı olur musunuz..
Cevabın nedir?
Canım geç gördüm biraz umarım sormuşsundur ki bunda utanılacak sınılacak bir durum yok. Ben Adıyamanlıyım ve adıyamana kürt diyen atkadaşlar çok büyük yanılgı içimdesiniz bilin :) ilçe ilçe ayrılmıştır besni-merkez-gölbaşı-samsat vs. türkmen nufusu çok fazladır kürt yok diyebiliriz hatta. Genel itibariyle kesinlikle yok dememiz yanlış olur illa ki var. Ama öyle tetörizme destek veren kürtler değillerdir. Konuşma tarzına geleck olursak evet çok kaba konuşurlar hatta güneyde konuşulan en kaba türkçe desek pek de yanlış olmaz :)) naporsunuz-nedonuz-oturonuz mu-niye hiç gelmonuz bize gibi bir ağzı var :)) bu da ermenilerden kaynaklanır ermeniler türkçeye pek hakim olmadıklarından İstanbul türkçesiyle karışık bir ağız kullanırlar adıyaman da da çok çok fazla ermeni var kiliseleri mezarlıkları hala vardır mesela ondan dolayı konuşma tarzı biraz kaba :)) demem o ki rahat ol ve sor kimse seni bu yuzden yargılayamaz ben adıyamanlı türkmenim ve babam beni aynı memleketlim olan kürt birine kattiyen vermez. Irkçılıkla alakası yok safsata yapmasın kimse kültür farkı çok fazla var bilen bilir :)) bu arada doğuya kürt gözüyle bakmayı bırakın artık , sizlerden daha türk olan türkmen aşiretleri hala var ve ne öztürkçe olan dillerini ne kültürlerini ne de giyim kuşamlarını yitirmemiştir :))
4013 Yorumla- +1 yıl
helal soydaşım. zaten elleme, onlar kendileriyle evlensin, zaten 10'ar tane çocuk yapıyorlar.
Var bir Türkmen gızı bul, bir 10 tane de sen sırala ki, nüfüz artışı dengelensin.
Bunlara kız alıp vermemiz, sadece bizim nüfuzumuzu azaltır, ve bizim soyumuzu keser, çünki onlar zaten bizden daha çok büyüyorlar. Zarar bize olur, biz melezleşiriz, biz eriyip gideriz, biz onlar içine karışıp yok oluruz.
- Onları evlenmeyle asimile etmeye kalkarsak, zararı bize olur.
1. Çünkü onların nüfuzu az değil,
2. Sadece biz kendimizi azaltırız.
3. Her kürt ailesi en az 5 çocuk yapıyor, o halde zaten 3-4 Türk ailesini eşitleyebiliyor, işte bu durumda senin kız alıp vermen, sadece kendi kaynağını yok edip, onlar içine karışıp gitmen demektir.
Bizim gevşemiş Türkler en az 5er 6şar çocuk yapsalar, tamam derim, kız alıp verin, onları asimile edin derim. Ama bu mümkün değil. biz şu an sadece kendimizi eritip yok ederiz.
Her Türk en az 5 çocuk. - +1 yıl
Adıyaman halkının %90 nı kürttür hepside vatanına milletine bayrağına sevdalıdır...
Bremın sen adiyamanlısın ama kimlik üzerinden adiyamanlısın galiba en son sene kaçta geldin adiyamana he bir in çarşıya hani kaç tane anıl göreceksin bir adiyamanın tarihini oku sonra adiyamanın dili hakında yorum yap adiyamanın %90 kürttür ama milliyetçi kürtlerdir... - +1 yıl
@KayıhanTürkmenoğlu belli kurd kardeslerimin annenle bir mazisi olmus 😂 ondan boyle yaran var gocunuyorsun daha cok kuduracaksiniz
- +1 yıl
Samsat tamamen Kürt besni yarısından çoğu Kürt Gölbaşı %30 Kürt tut %15 Kürt
- +1 yıl
Turkmen deyince.. dedelerim. Suriyede yasayan. Turkmenlerden. 1938, de Turk hukumeti. Hatay icin Suriyedeki Turkmenlerin gelmesi icin kolayliklar saglamislar.. dedemler ilk Hatay Kirikhanda Turkiyeye katilana Kadar durmuslar Oy vermisler.. Sonrada Calismak icin Ceyhan, a gelip orada kalmislar.. Babam. Suriyede kalmis uzak akrabalari gormek icin her yildiza bayramlarda. Hataya sinira.. giderdi..
- +1 yıl
@KayıhanTürkmenoğlu kim kimi asimile ediyor kardeşim bu toprakların sahibi biziz biz mezepotamya yani ilk insanın olduğu yerdeyiz siz Türkler işiniz gücünüz barbarlık ve başkalarının topraklarına el koymaktır orta asydan geldin ne konuşuyorsun 40 milyon Kürt var bu ülkede altı üstü 10 milyon Türk gerisi devşirme sen ne konuşuyorsun
- 1 yıl
@KayıhanTürkmenoğlu Ben Adıyamanlı bir kürdüm ama kendimi türk olarak görüyorum iki millet bir bayrak 🇹🇷 şunu söylemek istiyorum her kürt 5 çocuk falan yapmıyor evet katılıyorum bazı kürt aileleri öyle ama herkese en az beş çocuk yapıyor diyip evlenme demeyin biz annemler 2 kardeş 3 kuzeniz? Ailede yeni evlide yok.
En İyi Cevaplar
+1 yılKürtten önce "insan". Bunun bilincinde olalım, olmayanları uyaralım.
3013 Yorumla
Soran+1 yılbende lazım. şahsi hiç bir sıkıntım yok tek sorunum ailem..
- +1 yıl
Adıyaman'ın kürtleri iyi olur, ailen tanışmadan kestirip atmasın.
Soran+1 yılzaten dünya iyisi bir insan o da ailseide tanıdığım kadarıyla sesini bir kere bile yükseltmedi baan karşı. ailesi desen ta adıyamandan hediyeler yolluyor bana.. öyle kaostayım kii napcam şaşrdım..
- +1 yıl
Sen seviyorsan ve sana karşı tutumundan da memnunsan durumu ailene izah et. Karşı çıkmaları için bir nedenleri yok. Sonuçta aynı topraklarda yaşıyoruz ve onlarda bizim gibi insan. Kürt ya da çerkez veya alevi olmak onun elinde olan bir durum değil ki. Bunu sen veya başka biri değiştiremez. Ailene güzel bir üslupla anlat baktın ki olmuyor o zaman başka bir çare düşünülür.
Soran+1 yılteşekkür ederim .. :/
- +1 yıl
Rica ederim. Sıkma canını, sevginizden eminseniz mutlak bir çözüm vardır. Birbirinize sıkı sıkı kenetlenin, kafi.
- +1 yıl
yani bende adıyamanlı yim vede önce müslümanim sonra turkum.. Fakat o sevgilin Allaha inanan bir Kürt olursa sıkıntı yok ama yok Dinsizse uzak dur veya sor bir Sünni mi Alevimi diye.. zaman varken şimdi sormasan geri dönüşün olmaz çok pişman olursun
- +1 yıl
Swni bugünlere ailen getirdi o el oğlu bugün var yarın yok ☺akıllı olll
- +1 yıl
@02Türkoğlu ne biçim bir yorum allaha inanmıyorum diyecek mi zaten öyle biri kürtte olsa türkte olsa arapta olsan yani kim olursa uzak duracaksın
- +1 yıl
Ben de adiyamanliyim her ilin kendine özgü şivesi konusma aksanı vardir tabi her ilin ilçeleri de farkli aksanda konuşur biz adiyamanlilar cogunun koyu yoktur yani cogu adiyamanli kurtce bilmez sadece koyden gelenler falan bilir ayrica biz gelom gidom seklinde bir sivemiz oldugu icin sana kurtce gibi gelebilir ama normal olarak kurt turk ayrımı asla olmamali hepimiz ayni bayragin golgesinde yasiyorsak kardeşiz demektir 😊😊
- +1 yıl
Evlen.. Cunku onu seviyorsun.. Annene halana veya teyzene. soyle yardim etsinler
Adıyamanlıysa kesin kürt tür. Adıyamanın sadece besni, gölbaşı ve tut ilçelerinde biraz türk vardır onlar da azınlıkta. Onlara da sorsan adıyamanın her yerini türk zannederler. Kahta samsat sincik gerger çelikhan ın yüzde 98 i kürt. Besni ve gölbaşının yüzde 70i kürt tut ilçesinin yüzde 30u kürt. Sen kürt mü diye merak ediyorsan veya kültür çatısması olur diyorsan adıyamanlının türküyle de kürdüyle de ermenisine de yaklaşma bence çünkü kürt kültürü tüm ilçelerde ve merkezde baskındır. Adıyamanın türkü de eemenisi de kürt gibi düşünür kürt gibi yaşar ama kendilerini ne kürtlere ne türklere yakıştıramazlar
357 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Lan ben adiyamanliyim kürt olduhum halde ülkücüyüm 🤘 ve sülalemde öyle babam MHP ilçe başkanı kurtleri burada eleştirmeyin diyosunya kürtker kendini türkülere yakiştirmaz... m senin yalanını bunu yapan turklerdir yanlış anlmasin kimse ve ırkçı olanlara tek diyorum herkesin kültürüne adetine saygı duyarım ama ırkçı insanlara kulak vermeyin Türk Kürt Laz zaza Çerkez ne olursa olsun insan olsunlar yeter...
- +1 yıl
Allahina. Kurban... Allah. Razi Olsun... Bu ulke senin gibi Aslanlar sayesinde. Kardesligi. bulacak... Kurban. olurum. ulkesini. Seven. Kurd. kardeslerime...
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılAilen kızıyorsa baştan memleketini söylediğinde bıraksaydın o zaman. Çok Kürt gördüm bir çok Türk'ten daha iyiydi sanki her Kürt Pkk'lıda sevilmiyor ülkemizde. Ailenin karşısına elin Amerikalısını çıkarsan ses etmez ama di mi?
473 Yorumla
Soran+1 yılhaıyr eminim onada karşı çıkarlar. beni anlamıyorsunuz.. kimse anlamıyor.. neyse teşekkürler..
- +1 yıl
Teyzene veya halandan yardim istediginizde. Onlari aileni ikna eder..
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
27Cevap
Adıyamanlıyım , bacım biz kürdüz ama vatanını dinini bayrağını seven , yüreği ümmeti Muhammed'le beraber atan kürtlerdeniz. Zaten böyle olmasaydı şu an da Terör örgütü batı illerinin sınırlarına dayanmış olurdu. Ama Adıyaman Malatya Urfa ve Elazığ'ın Zaza ve Kürtleri adeta yıllardır bir barikat oldular ve asla PKK ya at oynattırmadılar.
Kaldı ki biz Adıyamanlılar PKK sempatizanları tarafından Kürt dahi sayılmayız 😊
Varsın türk olan da bizi yanlış tanısın.
Bizim ne olduğumuzu Allah biliyor.
Bu arada her Adıyamanlı da bir değildir elbette.
Her memlekette olduğu gibi bizde de bol miktarda çürük elma mevcut.
Sana ve babana tavsiyem evlilikte memleket , ırk kriterinden ziyade dinin emir ve yasaklarına uyma durumunu belirleyici unsur olarak görmenizdir.
Hayırlı geceler.626 Yorumla- +1 yıl
asil sen kurd degilsin haha satilmis bir itsin 😂 bir de 38 yasinda gelmissin ama hala ulus bilincin yok 5 kurusa satin almis devlet seni anca ona degersin cunku. musluman olsaydin bilirdin ki soyunu ve dilini inkar eden bizden degildir yaziyor kuranda sen ne muslimansin ne kurd ne de insan
- +1 yıl
@BaMsİ64 sen anlamadin adam diyorki her Kürt PKK ya destek verdeydi doğru diyor biz Kürtler istesek İstanbul'a kadar dayaniriz ama buna gerek yok çünkü bu ülkede 2002 yılından beri Kürt Türk ayrımı yok ülke hepimizin ha ayrıca az biraz tarih oku biz varken siz yoktunuz burada bu memleketin asil insanları Kürtler dir siz taa Orta Asya'dan geldiniz burada kendinize toprak edinmek için ama biz hep burdaydik mezepotamyadan beri burdayiz
+1 yılben adiyamanli bir avsar turkuyum turkmenim.. ama adiyamanin yerlileri ( aboş yani turkmen) cok kalmadi kurtler her yeri aldi turkmenler hep batiya goc etti turkmenler 3 4 cocuk yapar kurtler 10 11 cocuk yapar turkmenler kaba konusur kurtler kitaplardan ogrendigi icin kibar konusmaya calisir ama arada kelimeler kacar cok beceremezler.. bazi kurtler muslumandir vatanseverdir.. soyle ozetlim adiyaman ulku ocaklarinda has adiyaman turkmenleri agirlikta olmakla birlikte arap kurtte vardir.. burasi tarihinden beri kadim bir kent olarak kalmayi basarmistir..
141 Yorumla- +1 yıl
Ben kaldım yeğen ben kaldım :D He bide kendime bi Türk kızı buldum Nasipse önceliğim ana baba türk bi evlat dünyaya getirmek
+1 yılgüzel bacım. yazdıklarımı iyi oku,
Bunlara kız alıp vermemiz, sadece bizim nüfuzumuzu azaltır, ve bizim soyumuzu keser, çünki onlar zaten bizden daha çok büyüyorlar. Zarar bize olur, biz melezleşiriz, biz eriyip gideriz, biz onlar içine karışıp yok oluruz.
- Onları evlenmeyle asimile etmeye kalkarsak, zararı bize olur.
1. Çünkü onların nüfuzu az değil,
2. Sadece biz kendimizi azaltırız.
3. Her kürt ailesi en az 5 çocuk yapıyor, o halde zaten 3-4 Türk ailesini eşitleyebiliyor, işte bu durumda senin kız alıp vermen, sadece kendi kaynağını yok edip, onlar içine karışıp gitmen demektir.
Bizim gevşemiş Türkler en az 5er 6şar çocuk yapsalar, tamam derim, kız alıp verin, onları asimile edin derim. Ama bu mümkün değil. biz şu an sadece kendimizi eritip yok ederiz.
Her Türk en az 5 çocuk.
yani burada senin memleketin geleceği, milletin geleceği, senin varlığın ve geleceğin söz konusu.
kaynak: Tarih ve Sosyoloji mezunuyum, doktoram var.233 Yorumla- +1 yıl
ne vericeksin çocuklara ne yedireceksin 5 çocukmuş
- +1 yıl
Birader bunlara dediğin kişiler seninle aynı vatanda yaşıyor ve birçoğu kurtuluş savaşında vs şehit gazi vermiştir. Senin ne ayrıcalığın var ki küçük görüyorsun Sarıkamış’ta şehid olanların birçoğu Kürt. Ha benim için Türk olmuş Kürt olmuş fark etmez yeterki müslüman vatansever olsun. Ötekileştirerek sadece yalnız kalırsın
+1 yılAdiyamanlilar ne olursa olsun Turkiye kimligi tasiyor gerisi teferuat... benim yasadigim ulkede Diyarbakirlisi. Hakkarilisi var ama. Yasadigimiz ulkede onlari Turk vatandasi. olarak Kabul ediyorlar.. Yurt disinda pasaporta ve dogdugun ulkeyi Kabul ediyorlar Turk mussun. Kurt mussun. Arap missin ilgilenmiyorlar. Pasaport onemli
10 YorumlaAdıyaman son 20-30 yıl içinde Kürtlerin çoğunluk olduğu yerlerden göç alsa da Türkmen şehridir aslı. Adıyamanlı Avşar Türküyüz biz. Gölbaşı, Besni, Tut ilçeleri Türk çoğunlukludur. Gölbaşı ve Tut ezici Türk nüfusa sahiptir. Kürt nüfusu Adıyaman'ın Batı ilçelerine nazaran azdır. Batı'da ise Kâhta, Sincik gibi ilçelerde Kürtler çoğunluktur günümüzde. Alevi ve Sünni Türkmen fazladır. Gerger ilçesinde ise Zazalar ilk sıradadır ve Zazalar tek bu ilçede yaşıyor. Sonra Türkler daha sonra Kürtler var. Merkezin demografik yapısına bakarsak. Eskiden neredeyse hiç Kürt , Zaza yoktu. Süryani ve Türklerden oluşuyordu merkez ama Süryani sayısı 70'lerden sonra Kıbrıs Harekâtıyla göç verdikleri için çok çok azaldı ama bugün hâlâ Merkezdeki Mor Pavlus ve Mor Petrus Kilisesinde rastlamaktayız. Ayrıca Besni ve Gölbaşında birkaç Çerkes aileye de rastlayabilirsiniz. Kahta ilçesinde de Ermenileri görebilirsiniz. Merkez de Ermeni nüfusa da rastlamıyoruz.
91 Yorumla- +1 yıl
Ben Besniliyim. Dediğin doğru galiba bizim soyağacında mahov ve imov adında iki kişi var. Kafkas ve ya çerkes olabilirler. Neden besni ve gölbaşında çerkes yerleşimi var?
+1 yılMerhaba bu konuya değindiğin için teşekkürler. Soyumun kayıtları 1854 e kadar uzanıyor e devlette ve aileye kürt erkek girmedi bende erkeğim yani saf genleri taşıyorum hala :D Adıyamanda Kürt nüfusu çok diye bilinir (bende öyle biliyordum) ama kayıtlara baktığımızda Türk nüfusu çoğunlukta gözüküyor. Evet son dönemlerde köyden şehire aşırı bi göç olduğu için Adıyaman merkezde nereye gitsen kürtçe duyarsın. Kürtlerle bi problemim yok öz kardeşim kadar yakın olan kürt arkadaşım var. Ama sorun Türk nüfusunun asimile olması. Ben kürtçe bilmiyorum, ama her tarafta esnaflar, halk kürtçe konuşuyor. Bu beni bile biraz öğrenmeye itti. Ama bu hiç bir şeyi değiştirmez. Kendime bi Türk kızı buldum. Soyumu devam ettirmek te kararlıyım. Unutmayın Kürtün Türke, Türkün Kürte üstünlüğü yoktur ama kişinin soyunu bilmesi, dile getirmesi, devam ettirmesi en doğal hakkıdır
Teşekkürler101 Yorumla- +1 yıl
Hellal olsun bra benimde türk arkadaşım var Adıyaman'da bunlar aramızı bozmaya çalışıyor
+1 yılÖncelikle Şunu Demem Gerekirki. Adıyaman etnik konusunda objektif bakan kimse yok gördüğüm kadarıyla ama Türkiye etnik yapısı haritası Avrupalılar tarafından yapılmıştır. (8 Sene Eski) Adıyaman kısmına bakacak olursak Gölbaşı, Besni, Tut, Merkez İlçeleri Türk olarak göstermiş diğer 4 ilçe Kürt, 1 ilçe Zaza. Nüfuslarına bakacak olursak ortalama veri çıkarmaya çalışırsak. %50-55~Türk, %45-40~ Kürt, %10~ Zaza,%5 gibi oranda azınlıktır. Yani Adıyaman hakkında bir şey bilmeden direk %80 Kürt diyenlere akıl sağlığı diliyorum.( Kürtçe konuşan Türkmen köyleri de vardır.)
140 YorumlaEn iyi cevabın sahibi geçen hafta ırkçılık yapıyordu, bugün hümanist olası gelmiş
70 YorumlaAdıyaman Gergerliyim bizde yanlış olmaz gelmek isteyen Gergerin Çamiçi köyündenim Kürdüm sana Krallar gibi bakarız Sülalemiz çok kalabalıktır biz kimseye bulaşmayız kolay kolay bulaşan varsada hallederiz bence sen sor ona bişi olmaz biz öyle şeylere sıkıntımız yok hee her kürt pkklıdır en iyi kürt ölü kürt diyenler izmirde hdp %23 Adıyamanda %11 çıktı Adıyaman 300.000 civarda nüfusunun çoğu kürt ve Ak partili Mhplidir.
64 Yorumla- +1 yıl
hdp ye ve kurdlere kurban ol haha ulus bilinci olmayan turk kolesi esek seni
- +1 yıl
@kurdishgirlgece Türkün kürde Kürdün Türke üstünlüğü yok soyunu dile getirmen gurur duyman doğal ama binlerce yıllık bi devletin otoritesine karşı çıkman aptalca Senin gibi ahmaklarda kürt milliyetçiliği yaptığını sanıyor Kürt milliyetçiliği Aziz sancar gibi bilinen, gurur duyulan bir isim olmakla yapılır Sizin yaptığınız Amerikanın politikalarına hizmet
- +1 yıl
Gerger Zazaki
- +1 yıl
@AnnaKarina6 seni takan yok ki kasar peynir ne bilgin var ki
Batıdaki Gölbaşı, Tut ve Besni ilçelerinde hakim nüfus Türktür. Adıyaman merkez Kürt (%60) ve Türk (%40) karışıktır. Kahta, Sincik, Çelikhan, Samsat ilçelerinde hakim nüfus Kürttür. Kuzeydoğudaki Gerger ilçesinde hakim nüfus Zaza olmakla birlikte Kürt ve Türk de vardır. Ayrıca özellikle Kahta ve Adıyaman merkezde Ermeni ve Süryani kökenliler de az değildir.
53 Yorumla- +1 yıl
@Yarali02 ya kardeşim sen nerelisin allah aşkına ben besniliyim ve Kürt tabiki var ama az yani genel köken ermeni ve türk konuşma olarak da en az şive yapan kesim besni ve gölbaşı. Sonradan gelenler vardır mutlaka ama yerel halkta türk ve ermeni köken hakim kürtler az var yani. Adıyaman merkezde çok fazla var. Kahta neredeyse çoğu. Adam doğru demiş.
+1 yılAdiyamanlilar kurt tur çoğunluk türk diyen dangalaklar inin bir çarşıya bakım besni golbasiyi çık çoğunluk kurt sende git türk bul kendine ırkçılığın luzmu yok
161 Yorumla- +1 yıl
Adıyaman Hakkında Bilgin Olmayan Kürtçü.
Gölbaşı, Besni, Tut, Merkez Türk
çoğunluğu kürt ama az da olsa türkmen var bildiğim kadarıyla
100 YorumlaSiz Kürtlerin yaptığı en ortak şey gittiğiniz yeri kabulleniyor ve doğuyu güneydoguyu hep Kürt sanıyorsunuz size göre herkes Kürt 😏 batıya gidiyorum karsliyim diye orada yaşayan Kürtler bana sen kürtsün diyorlardı yok diyirum ben Kürtçe bile bilmiyorum diyorum ama yok sen Kürtsündür asimile olmuşsumdur diyorlar bu nasıl kafa ya
102 Yorumla- +1 yıl
Ama boş yaptın ya gel adiyamani gezdirim sana hani bakalım Kürt mü çok türk mü çok 😂
- +1 yıl
@Muratcengiz0202
Kürt mü çok?
Adiyamanda kürt.çok tabi merak ediyorsan son bunda birşey yok
50 Yorumla
+1 yıladıyamanlılar kürttür :)
103 Yorumla
Soran+1 yıldeğildir desen olmaz mı :(
- +1 yıl
olan birşeye olmaz diyemem . ailen herkeze insan penceresinden baksın. ırkçılığa gerek yok .
Soran+1 yıloldu söylerim ):
bende adıyamanlıyım ama kürt değilim hem çocuk kürt olsa nolucak ?
60 Yorumlabazı kısımları kürt olmakla bazı kısımlarıda zazadır tabı bunlarda kürt tür ama evrim gecırmıs hali hali :))
20 YorumlaKültür çatışması varsa unut türküm adiyamanliyim. kürt erkek arkadaşlarımda oldu. kurtlerin kafa yapisi farklı davulun sesi uzaktan hos gelir. kuru kuru sevgi için hayatının yanlışını yapma. degmezler
61 Yorumla- +1 yıl
Öyle deme Adıyamanlı Kürt erkekleri çok üzülür
+1 yılBenimde eşimin ilk evliliğinden bir kız çocuğu var12 yaşında oda Kürt galiba bir türlü sevemedim tam bir yobaz saygı yok sevgi yok herşeye burnunu sokar karşılık veriyor bu yaşta beni kiska
21 Yorumla- +1 yıl
Yani şimdi kürtlükle ne alakası var bı kendini kızın yerine koy sen olsan üvey bir babayı kabullenir mısın? Artık şu ırkçılığı bı kenara bırakalım bu kız Kürt değilde Alman olsaydı bu sefer saygısız değil medeniyeti bende kültürleri böyle derdin vallaha da yazık yurdum insanına
+1 yılAdiyaman in çoğu türktür kurtce bilmezler Allahinı dinini milletini çok severler Müslümanın kralidi r Sünni kurduyle Türküyle kardeştir alinlari secdede dir ve 100de 90 ak partilidir
32 Yorumla- Diğer konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yıl%90ı kürttür benim eniştem adıyamanlı kürt yani
92 Yorumla- +1 yıl
sallama panter kedi vsyr
Gizli Üye(36-45)+1 yılseni çok iyi anlıyorum bu konuda aynı sorunu bende yaşıyorum mesele millet ayrımı değil ailenin kültür çatışması yaşanıcak korkusu aynı durumu karşı tarafta düşünebilir burda önemli olan senin kararın
20 YorumlaSor bence sonucda bilmen lazım evlenmeyi düşünüyorsan, Bu arada türkleri düsman olarak gördüklerini unutma sonra üzelme
00 Yorumla
+1 yılAdıyamanın yüzde 65 i kürtür yüzde 9 i Zaza geriye Ermeniler, Süryaniler ve aboşlar oluşturur isteyen istediği kadar zırlasın 😅
10 YorumlaKürt tür ben şahsen Kahta damlacıklıyım ama ter@r desteklemeler o illete sokakda bağırarak l@net okuduklarını duymuştum
00 YorumlaDeğişir ama %70'i kürt kökenlidir
40 Yorumla
+1 yılalayını bir cukura döküp yakmak lazım kürt kürtür arkadaş iyisinin de kötüsünün de taaa
14 Yorumla- +1 yıl
Yani en iyi Kürt ölü kurtturmu demek istedin
- +1 yıl
Eğer seni yaptığın bu yorum 'dan dolayı mahkemeye vermesem dünya alem beni... Bekle gör... O zmn görcem seni
+1 yılKürt nüfusu:52
Türk nüfusu:35
Zaza nüfusu 10
Diğerleri:3
Oranlardır.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgeneli kürt ama belli etmez
20 Yorumlaİnşallah kürttür
35 Yorumla
Soran+1 yılonu seviyorum aileme karşı gelerek bir evlilik yapmak istemyiorum kürtlerle hiç bir derdim yok beni kimse yanlış anlamasın. çok sevdiğim kürt arkadaşlarımda var. ve bende lazım. bu durumdan da utanmıyorum
Soran+1 yılne deyim ki soruyu sorarken yanlış anlaşılacığını biliyordum ama sordum
Soran+1 yılailemin düşüncesi benmde hoşuma gitmyor..
kürt türk zaza hepsı var çoğunluğu kürttür
30 Yorumla
+1 yılKürt (zazalar dahildir) nufusu ağırlıklıdır
30 Yorumla
+1 yılGenellikle kürttür.
46 Yorumla- +1 yıl
Damla genellikle türktür sunnidir çok az bir avuç Alevidir.. yanlış yorum yapmissin
- +1 yıl
@02Türkoğlu hayir adiyaman kurt daha cok ne turku
- +1 yıl
@02Türkoğlu Adıyaman türkler Kürtlere kıyasla çok daha azdır.
- +1 yıl
- +1 yıl
@GardiyanKurtt Ondan yabancıların yapmış olduğu etnik haritalarda Türkler Gölbaşı Besni Tut Merkez Türk fazla gösteriyor.
- +1 yıl
@DemirKağan tamam ben oralarda türk yok demedim zaten tut tamamen türk de Gölbaşı yüzde otuz Kürt de besni yarı yarıya merkez Kürt çoğunluk yerli abuslar var onlarda az sayıda
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası