+1 yılBir gıda mühendisi demek bir ekmegi ikiye bölüp köküne kadar araştırmak degildir. Bir ürün veya bir yiyecek ile ilgili akşama kadar araştırma yapmak degildir, özel bir sektorda çalışmak istiyorsan eger ki %90 ihtimalle özel sektörde çalısma imkanı bulunuyor, bir gıda mühendisi bilgilendirir, yönlendirir, yönetir, düzenler, açıkcası bir fabrikaya gıda mühendisi olarak girmişsen eger direkt olarak vardıya mühendisisin yani vardiya amirligi amirsin 100 150 kişinin başısın o vardıyanın sorumlususun, üretimi sen yönetirsin sen ayarlarsın bir listen olur her hafta güncellenen mesela salı günü alpella, carşamba günü biskrem yaptırırsın perşembe o bu şu öyle gider , usta başların olur onlara dersin saat 4 de biskrem yapacagız onlar öperatöre derler makinalar ayarlanır biskrem için başlarlar sen gidersin kontrol edersin bakarsın ustabaşı diye hitap ettikleri formen kısacası her bölümün bir formeni olur olmayınca sen yaparsın seni formen yapıyorum buranın sorumlusu sensin dersin yönetime ismini işlersin. Vardıya odana gidersin izinli personelin iznini sisteme girersin sonra paketleme formeninin yanına gidersin işler ayarlımı dersin sonra üretim formeninin yanına gidersin işler ayarlımı dersin öyle saga sola sallana sallana üretimi sürdürür gidersin tabi çok fiyakasın bu arada yakışıklıysan bide yalarlar seni bir güzel sonra bütün personel iş elbisesi giyer sen beyaz yaka önlügünü giyersin siyah nokta kir bile olmayan şirketin verdigi kart olur senin önlügüne takarsın üstünde ismin ve gıda mühendisi 2. Satırdada a grubu vardıya mühendisi yazar takılırsın sürdürürsün 3.600 gibi bir mebla ile başlarsın zamanla yükselir gider.
Saygılar
Büyük firma adlı çalışma stili00 Yorumla
Arkadaşım okudu kahraman maraş sütçü imam üni. resmen dereceyle bitirdi öyle ders falan çalışan bir tip de değil. İtalyaya gitti bir ara erasmus falan programıyla.Stajları da ülkerde yaptı gıda mühendisliği yapmıyor ama şu an. Denetleme işi falan yaparlar genelde üretim yapan gıda sektöründeki öncü firmalara girebilirsen güzel maaş alabilirsin
20 Yorumla
+1 yılözel sektörde yeni mezun için 1000'den başlar (cateringlerde genelde 1100-1500 arası verirler. özellikle yeni mezunların en çok istihdam edildiği sektör o yüzden bahsettim). yeni başlayıp 2000 alanı henüz hiç duymadım. ben ise biraz daha şanslıydım bir fabrikada 1800'le başladım. ücret tecrübe arttıkça ve kendini de geliştirmenle de doğru orantılı olarak artacaktır. Daha meslekte 1 yıl çalışmasına rağmen ünlü bir firmadan 5000 liralık teklif alanı da duydum. yani biraz kişinin kendisinde bitiyor. iyi derecede ingilizce bilmek, hatta 2. bir yabancı dil bilmek, kalite sistemleri hakkında bilgi sahibi olmak, daha da iyisi uygulamasını yapabilmek iyi bir iş için gerekli olan özelliklerden bazıları. ama en önemlisi şans. Şahsen ben hiç tavsiye etmiyorum fabrikalar soğuk üretim max 12 derece istiyor devlet desen alım yapmıyor. yol yakınken dönün derim ilkokul mezunu ustalara daha da kötüsü patronlara laf anlatmaya çalışıyorsunuz ve emin olun ciddiye dahi alınmayacaksınız. ben de artık madem bir kere bulaştık bu saatten sonra dönmeye de imkan yok bari en en iyi ne olabilir diye araştırma halindeyim henüz bulamadım :(
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben gıda mühendisiyim ve yüksek lisans yapıyorum sana şöyle söyleyeyim; eger odtü, hacettepe gibi üniversitelerde okuyacaksan yaz. çünkü genelde büyük firmalar bu üniversitelerden mezun olanları alıyorlar. eger öyle degilse biraz daha kücük işletmelerde iş bul diyecegim ama ne yazık ki devlet getirdigi torba yasayla 10 kisinin altında işci calıstıran yerlerde gıda mühendisi bulundurma zorunlulugunu kaldırdı. geriye bir tek catering firmaları kalıyor. bu yerlerde calısanlarda genelde erkek agırlıklı oluyor. cahil ama calısarak bir yere gelmiş insanlar oluyor ve kadının sözünü dinlemiyorlar. tabi kurumsal firmaları ayrı tutuyorum. ayrıca devlette de ataması cok az.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 371 cevap paylaştı.
+1 yılBu bölüm birazda okuyacağın üniversiteye bağlı iyi bir üni.ise yaz ama yok değilse ya başka mühendislik yaz yada bir sene daha bekle derim.1 sene kaybı bütün bir ömür mutsuz olmaman için çok bir kayıp değil.
01 Yorumla bayanlar için çevre,gıda ve endüstri müh öneriyorum ben.
00 Yorumla
+1 yılmühendislik bana göre değilmiş. aşçı olsaydım cok daha mutlu olurdum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgıda mühensliği çok güzel bir meslek.iş imakanı çok geniş.ben hayatımdan memnunum:)
10 Yorumladaha iyisi olana kadar 1 sene bekle ve hazırlan
10 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar