Evliyim ve bir tane de dünyalar tatlısı çocuğum var. Ama gelin görün ki eşim bir gün bile huzur vermiyor bana. Kimsem de yok. Anne ve babamı trafik kazasında kaybettim. Ev işlerinde bile yardımcı oluyorum eşime ve onu mağdur etmemek adına gecemi gündüzüme katıp çalışıyorum. Ama yinede hep kötüyüm hep kötüyüm. İnanın yavrum için gidiyorum o eve ve eşimi yavrum için çekiyorum. Ayrılayım desem kimsem de yok. Ne yapmamı önerirsiniz?(Derdimden anlayacağınızı umarım çünkü artık içimi size döküyorum)
Cevabın nedir?
Rahmetli dayım geldi aklıma, nur içinde yatsın.
Sırf çocuğu için berbat bir yaşantıya katlandı. Sokağa çıktığında ütülü, tertemiz takım elbiseyle gezen dayım, evlendikten sonra hayata küstü, kilo verdi, dış görünüşünü önemsemez oldu. Gecesini gündüzüne kattı, çocuğu için çalıştı, çabaladı.
En son hastalandı ve ölümü bekledi çaresizce. Ve ölmeden önceki o dağ gibi, güçlü adamın halini ben bilirim. Daha ölmeden birkaç gün önce öleceğini bilerek helalleşmeye gelmiş, ben ise farkında dahi değilim. Sonrasında gece yarısı uyandık ve vefat haberini aldık. Apar topar gittik yanına. Cansız bedenine baktım ve sadece sustum. İçimden neler söyledim neler.
Ölmeden öncede tek istediği eşinin sigortasının yapılması ve çocuğunun iyi bir yaşam sürmesi için yardımda bulunulmasıydı.
Şimdi dağ gibi dayım toprak altında, karısı ve çocuğuda göz yaşı dahi dökmeden hayatlarına devam ediyorlar.
Yani anlatmak istediğim şudur abim. Bu senin hayatın, neler yaşadığını bilemiyorum. Ancak şunu unutma. Bir çocuk annesi veya babası ayrı olsada büyür. Benim teyze çocuklarımda ayrı büyüdü ve kendilerini yetiştirdi. Önemli olan evlatlarına sahip çıkman. Onlar mutlu bir yaşam sürebilirler ancak sensiz bir yaşam daha zor olacaktır bil bunu.
Bir çocuk için kendi hayatını mahfetme ve hergün çaresiz ve mutsuz bir gözle bakma onlara. Ayrılman gerekiyorsa ayrıl ve yine babalığını yap. Kalman gerekiyorsa kal ve eşine, çocuklarına sahip çık. Ama gerçekten işin içinde bir geçimsizlik, katlanılamayacak gibi bir durum varsada buna katlanmak zorunda değilsin.
Evlenirken hastalıkta, sağlıkta, iiyi günde, kötü günde diye söz veriyoruz. Ancak bir taraf sözünü tutamadığında geçimsizlikler başlıyor. Evlilik ciddi bir müesese, ancak olmuyorsa olmuyordur.
Ne kendini harab et, mutsuzluğa mahkum et. Ne de o çocukları babasız büyüz. Ne yapman gerekiyorsa onu yap. Senin ne yaşadığını, kulağına ne cümleler söylendiğini biz bilemeyiz, sen bilirsin. En doğrusunada sen karar verirsin.
Herşey gönlünce olsun...52 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun kardeşim. Çok sağol
En İyi Cevaplar
Yaşça buyuk olduğunu düşünerek saygıdan dolayı abi diye hitap etmek istiyorum yahu genelde kadınlar böyle bir sorun ile karşılaştığında çaresiz kaldıklarını düşünürler. Ne güzel kendin de diyorsun işimde gücümdeyim elinde sağlam delillerin var ise ayrıl çocuğun sende kalmasını sağla ayrılma döneminde sonrasında kendine yeni bir sayfa aç çocuğunla mutlu mesut yaşa tabi bunları yazmak basit gelir belkide yaşaması var. emin konuşmamın sebebi benimde bir dostum var çocukluğun da anne babasını kaybetti yetiştirme yurdunda büyüdü 18 yaşından sonra kendi ayakları üzerinde durma vakti geldiğinden hayata tutundu çırpındı direndi şu an oturduğu evi temiz bir evi var kendi düzenini kurdu yeter ki inan ve çabala inanarak ve çabalayarak yapamayacağın hiç bir şey yoktur emin ol. Her zorluğun üzerinden gelecek gücün sabrın var. en başında şükret.
04 Yorumla
Soran+1 yılCanım kardeşim. Her zaman şükür ve dua ediyorum zaten. Rabbim'e hiç isyan etmem. Ama boynumu büken çocuğum işte. Kime güveneceksin. Ben desen çalışmak zorundayım. Ne yapacağım bilmiyorum inan. Bir ikincisi bende 16 yaşımdan beri annesiz babasızım. Her şeyimi kendim yaptım.
Soran+1 yılErkek henüz 4,5 yaşında.
+1 yılAbicim cok taktir ettim seni. Esini aldatmak, bosanmak yerine bir cözüm ariyorsun.
Hic Rabbimle konustun mu? Ona anlattinmi derdini? Secdeye basini koyup saatlerce agladinmi? Icini döktünmü? Emin ol icin rahatliycaktir.
Bazen basimiza öyle seyler gelir ki nedenini anliyamayiz. Care arariz bulamayiz. Ama zaten dünya hayati bir imtihan degil mi? Imtihanda herseyi cözebilsek o imtihan olurmuydu? Eger zorluk sknti olmasaydi imtihana hazirlanmak icin gecebilmek icin bunca emek verirmiydik?
Rabbime güven. Abez fiil islemez Allah diye bir söz vardir, cok severim. Rabbimin verdigi herseyde vardir bir hayir. Belki biz onu hemen göremeyiz ama elbet birgün ser olarak gördügümüzün arkadasinda bir hayir oldugunu anlariz.
Esinin dini hayati nasil? Belkide bir arayis icindedir ve dini yönden ruhu gidasiz kalmistir? Yakininizda dinini cok güzel örnek sekilde yasayan dostlariniz var mi? Onlarla bir görüsün. Onlardan yardim isteyin. yanliz burada hakiki imandan bahsediyoruz, disariya göstermek icin yapan, yapmayan herkesi kücük gören yargilayan sözde müslümanlardan degil. O tür insanlara anlatin durumunuzu. Esiyle birlikte isze yardimci olsunlar. Evinize buyur edin. Arkadasinizin esi esinizle sk sk görüssün dini yönde inceden inceye ona belli etmeden ona yardimci olsun. Ruhun gidasinin tadini bir kez aldiktan sonra emin ol o yoldan dönmez. Insan huzur buldugu yerden kacarmi? Abicim sende dini hayatini düzeltmeye bak. Ve ne olursa olsun Sükret haline. Beterin beteri var. Rabbime size verdigi ve vermedigi hersey icin sükret. Emin olun bir süre sonra yuvaniz huzur dolucaktir.
Eger dini acidan tam olan bir pskolog bulabilirsen öyle bir yere gitmeyi de teklif edebilirsin. Bu konuda israrci ol. Gerekirse önce git psikologla kendin görsün esini nasil ikna edebileceginin yollarini bul. Gerekirse oglunun okul hayatini bahane et.36 Yorumla- +1 yıl
Onun derslerine daha iyi calisabilmesi basarili bir ögrenci olmasi icin bizimde gitmemiz gerekiyormus falan de. Öyle öyle basla. Tabi doktorla anlasmali olsun. Gerisini doktora birak. Ama dedigim gibi eger maddiyatci bir doktora götürürsen esine anti depresan verir eve gönderir. Ömrü boyunca ilac kullanan bir insan olmak zorunda kalir ve bir gün onu da birakir.
Sen icini ferah tut güzel abim Rabbim yuvaniza huzur versin insallah.
Ve dedigim gibi abicim sakin unutma; Abez fiil islemez Allah. Bekle gör bunun ardindaki hayri. 10 gün 10 ay 10 yil. Ne zaman görecegin belli olmaz ama birgün anliyacaksin senin icin olan hayri.
Soran+1 yılCanım kardeşim ne kadar güzel konuştun öyle. İnan rahatlattın beni. Allah razı olsun senden
- +1 yıl
Biraz rahatladiysan ne mutlu bana.
Tevbe 40: En zor zamanda bile kesinlikle ümitsizliğe kapılma.
Nisa 147:Eğer siz iman eder ve şükrederseniz, Allah size neden azap etsin!
Inşirah Suresi: Biz senin göğsünü açmadık (basiyretini genişletmedik) mi? Belini büken yükü üzerinden almadık mı? Nâmını yükseltmedik mi? Kesinlikle her güçlükle beraber bir kolaylık vardır!.. Hiç şüphesiz her güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyle ise, işlerinden kurtulunca diğerine başla; Rabbine yaklaş!..
Abicim unutma ki Peygamber efendimiz (sav) cok kücük yaslardan itibaren bir cok sknti cekmistir. Rabbim Habibim dedigi hem kulu hem elcisi olan Peygamber Efendimize bile dert verdiyse sknti verdiyse demekki var bunun bir sebebi degil mi?
Salih Surucun iki ciltlik Kainatin Efendisi Peygamber Efendimiz adli eserini oku. (nesil yayinlari) Bir yerden ruhu beslemeye baslamak gerek öyle degil mi? :)
Soran+1 yılÇok doğru. Duygulandırdın beni. Çok sağol.
- +1 yıl
Abi gece gece kafa da kalmadi. Kitabin ismi Kainatin Efendisi Peygamberimizin Hayati.
Soran+1 yıleyvallah değerli kardeşim.
Abicim cok uzuldum senin durumuna ama seni bir o kadar da takdir ettim cunku senin gibi erkek bulunmaz. Esinle derdiniz ne bilmiyorum ama boyle cephe almasi hic dogru degil. Peki ona bir kac surpriz yapsan veya hosuna gidecek seyler? Belki hatasini anlar sana karsi yumusar. Ben kendine ozgu sorunlari mi var diye dusundum. Tekrar konus kendine ozgu bir sorunun mu var bu boyle gitmez ben sana deger veriyorum cocugumuz var ona iyi bir anne baba olmaliyiz gibi seyler soyle. Eve giderken cicek al ya da farkli seyler yap. Bunlardan sonra hala ayniysa yapacak pek bir sey gorunmuyor. ALLAH yar ve yardimcin olsun abicim.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle yorumun için çok teşekkür ederim değerli kardeşim. Allah razı olsun. Bundan önce sürprizlerim oldu. Tabi biraz da borcumuz var. Öyle çok bir şey değil.2000-2500 kadarNe zaman konuşmaya kalksam öflemeler püflemeler. Hadi diyorum biraz dışarı çıkalım. Gelmiyor Geçen sen ebu borçların tümünü ödemiştim. Ama bu sene yine oldu. Ne yapalım bir biz mi borçluyuz. Hiç huzurum yok kardeşim hiiççç. Yavrum için yuvamı ayakta tutmaya çalışıyorum. Ona dayanamıyorum. Ve hiç kimsem de yok zaten...
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
26Cevap
- Aile & Toplum konusunda 956 cevap paylaştı.
+1 yılkusura bakma da sen zamanında pasif davranmışsın sanırım eşinde ipleri eline almış
eşinin böyle davranmasına izin vermeyecektin en başından.. biraz sertliğini gösterecektin!! o zaman biraz çekinirdi senden bunları yaşamazdın
bence kartları açık açık oyna.. gerekirse bağır çağır.. eşin belkide annesinin babasının dolduruşlarına geliyor olabilir... daha fazla çekemiyorsan hemen boşanmayı dene.. ömür geçmez öyle bir kadınla.. hayata bir kere geliyorsun.. keşke çocuk olmasaydı biraz bekleseydiniz!15 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim yapmadım mı sanıyorsun. Kaçkere dövdüm kaç kere. Anlamıyor bir türlü. Bende artık yapmıyorum ama yine aynı yine aynı. Önceden işyerim vardı kendime ait. Param da vardı tabii. Ama dolandırıldım ve şu an başkasının işinde çalışıyorum. Tabi o zamanlar elimde varken ihtiyaç sahibi insanlara çok yardım etmiştim. Onu bile başıma kakıyor.
- +1 yıl
çare boşanmak yoksa sen bu gidişle sağlığından olacaksın..
Soran+1 yılKendimi çok ta iyi hissettiğim söylenemez aslında.
- +1 yıl
ALLAH yardımcın olsun.. boşansan bile böyle anaya da çocukta verilmez.. çocuğu hep sana karşı doldurur... inşallah atlatırsın... böyle olayları gördükçe asla evlenmiycem!
Soran+1 yılAllah razı olsun. Çok sağol.
Oncelikle merhabalar. Ben yazdıklarınıza bakarak sormak istiyorum her zaman boyleyse neden evlendiniz uzerine cocuk yaptınız, değilse neden bu hale geldi? Bir anne cocugunu sizin kadar en az dusunuyordur durduk yere problem cikarmasi icin hasta falan olmali ya da siz birsey yapmıssınız. Hic bir kadının sebepsiz yuvasını dağıtmak isteyeceğini sanmıyorum inanmak istemiyorum umarım probleminiz tez zamanda çozulur Allah yavrunuza hayırlı uzun omurler versin.
23 Yorumla
Soran+1 yılSağol da kardeşim. Başta böyle bir sorunumuz yoktu zaten. Bilsek evlenmezdik herhalde öyle değil mi? Bilmiyorum ben bir türlü yola getiremedim. Yalan söyleyecek te değilim kimseye. Sadece dertlemek istedim burada. Ben ne yapmış olabilirim sence eşime. aşağıdaki yorumları okursan her şeyi daha iyi anlayacaksın zaten.
- +1 yıl
Lutfen beni yanlıs anlamayın sizi suclamak degil niyetim ben bosanmıs bir ailede buyudum ve inanın ne annemle ne babamla yakınlığım kalmadı bu sebepten yardımcı olmak istedim cocugum var dediginiz icin. Okudum simdi anladığım kadarıyla esiniz maddi problemlerden dolayı sorun yaratmaya baslamıs ve ondan sonra ipler kopmus iliskiniz yıpranmıs, size tavsiyem kendinizi motive edecek seyler yapmanız kendinize guvenmeniz. Cok iyi bir insana ve babaya benziyorsunuz kendinizi yıpratmayın emin olun siz mutlu olursanız esinizin tavrıda duzelmeye baslar olmuyorsa da tek bir yol kalıyor tek siz değilsiniz bu eziyeti cekmek durumunda değilsiniz bende babam da kaldım abimle birlikte ve babam asker benim buyuduk birsey de olmadı hakkınızda en hayırlısı olsun :)
Soran+1 yılSağol kardeşim. Borçlarımız var tabi yok değil. Ve eşim eğer eve icra gelirse gideceğini kaç kere dile getirdi biliyormusun?
+1 yılÇok haklısın Bu soruyu okuyunca aklıma babamın bı arkadası geldı karısı kocasını dövuyordu ölmus babasa kufur edıyordu ve sırf parası oldugu ıcın onu ezıyordu neyse.. Sakın dua etmekten kaçınma Allah bır kapıyı kapatır bin kapıyı açar ama yeterkı sabretmesını bıl.. Ve her gun Dua et Allaha yönel Hem huzur hemde çare bulursun..
113 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim ne içki içerim nede kahve alışkanlığım vardır. Çok afedersin eşşek gibi çalışırım. Onu mağdur etmemek adına kimlere kendimi rezil etmedim ki...
- +1 yıl
Onun gıbı ınsanlar dayaktan anlar çok cıddıyım Sıkmayın canınızı çocugunuz kaç yasında acaba?
Soran+1 yılBak kardeşim inan ağlıyorum şuan. O kadar doluyum ki. Yavrum daha 4,5 yaşında. Ve hep onun için katlanıyorum..
- +1 yıl
Ağlama Lütfen Allah Senı sınıyor Eger sabredersen Mükafıtınıda alırsın Hem sen yalnız değilsin bır evladın bır Allahın Var Boşver sen karını felan Allaha yönel evladınla mesgul ol onu önemsedıgın ıcın uzuluyorsun önemsemesenı uzmesıne ızın verme Allah senın ve senın gıbılerın hep yanında olsun..
Soran+1 yılKesinlikle Allah'ıma isyan etmem etmedim de. Ama öyle doldum ki ne sen sor ne ben söyleyim. Her gün cehennem azabı gibi ev.
- +1 yıl
Çok ustune gelırse çarp Bır tane kendıne gelsın Ama ne olursa olsun ezdırme kendını..
Soran+1 yılKardeşim onuda yaptım. Olmuyor olmuyor. Geçen gün dayanamadım artık tartıştık. Bana bıçak bile çekti yeminle. Ettiği küfürler de cabası..
- +1 yıl
YUH! Polıse sıkayet et bıdaha yaparsa Bıçak çekıyor dıye sıkayet et Hem evden uzaklasır kafanı dınlersın..
Soran+1 yılİnanmazlar kardeşim inanmazlar. Çekmedim der çıkar. Bunun yanında çok afedersin ne o... çocukluğum kalıyor nede şerefsizliğim. İçi beni dışı seni yakar.
- +1 yıl
Durumlar düzeldı mı?
Soran+1 yılDünden bugüne ne düzelebilir ki değerli kardeşim?
- +1 yıl
Belkı bır yolunu bulmussundur dıye dusundum.. İnşallah Gene aynı seylerı yapmamıstır abı? . s
Soran+1 yılYapmadı da yine aynı. Değişen bir şey de olmadı yani.
Gizli Üye(36-45)+1 yılVay Çilekeş kardeşim benim. Senin imtihanın eşinle demek. Aklıma bir hikaye geldi: Adamın biri eski bir arkadaşını ziyarete gitmiş, evinin kapısını çalmış kapıyı adamın eşi açmış, eşiniz nerde diye sormuş. Kadında şu karşıki Dağa odun almaya gitti demiş. Adam beklemek istemeyip karşılaşırım niyetiyle yolunun üstüne gitmiş. Bir zaman yürüdükten sonra arkadaşıyla karşılaşmış, adam odunu etmiş bir Aslan'ın sırtına yüklemiş geliyor. Adam hayret etsede bir şey dememiş. Aradan bir kaç yıl geçtikten sonra adam yine arkadaşını ziyarete gitmiş, tevafuk adam yine odun almaya gitmiş. Yine yolunun üstüne yürümüş. Adamla Karşılaştığı zaman bu sefer adam odunları sırtında taşıyor. Adam dayanamamış sormuş: "Yahu en son geldiğimde odunları Aslana taşıtıyordun şimdi ise sırtında taşıyorsun bu ne hikmettir?" Adam anlatmış.
Geçen geldiğin zamanki eşim öldü. Çok sitemkâr evde huzur bırakmayan biri idi. Ben hep ona karşı sabrettim ve Allah bana mükafat olarak gördüğün Aslan'ı hizmetime verdi...11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl... Şimdiki eşim ise çok cana yakın, asla suratını ekşitmez hep tatlı dillidir. Benimde artık sabretmeme gerek kalmadığı için Allah o Aslan'ı benden aldı...
Evet kardeşim senin yapman gereken sabretmek Allah'a yalvarmak inşallah mükâfatını bulacaksın.
+1 yılÜstat kesin çözüm şu , ilgi gösteriyorum dedin ya bir anda ilgini kes boşla şaşıracak değişimin nedenini soracak sen yüz verme yumuşar oturup konuşalım der en azından illaki şalırır sebebini sorar , ama sakın yüz verme çocuğunla ilgilin her şeye normal devam et
111 Yorumla- +1 yıl
Çiçek al sebebini sor diyenlere de kanma üstüne gittikçe şimarır asabileşir seni kullanır
Soran+1 yılşu an öyle yapıyorum zaten değerli kardeşim. Ama pek te bir şey değişmedi gibi görünüyor.
Soran+1 yılama biraz daha devam edicem. Bir faydası olur belki.
- +1 yıl
İşler karışık doğru yoldasın yüz verme ama bu kadınlar değişik yaratıklar boşver , ortak arkadaşınız var mı samimi olduğunuz? Belki onların yanında konuşabilirsiniz meseleleri hem daha ciddi sonuçlara varırsınız kavga çıkmaz
- +1 yıl
Bu arada ben 17 yaşındayım biraz akıl verir gibi oldu k. bakma abi ama az çok aynı hepsindeki olay , annem babam da sorunluydu oradan biliyorum biraz tecrübeliyim gibi
Soran+1 yılSağol değerli kardeşim. Bunu deniycem. İkimizinde ortak arkadaşı olan birisinin yanında konuşcam.
- +1 yıl
Ama önceden anlaşın konuyu pat diye açma da eşinin de haberi olsun yakın arkadaşınızın da yoksa eşiniz tepki verirse sonra daha büyük kavga da çıkabilir yok yere :( yakın arkadaşınız seve seve kabul eder ama sorun eşinizin kabul etmesinde huysuzluk çıkarmaz inşallah ,
Soran+1 yılİnşaallah kardeşim. Çok sağol
- +1 yıl
Önemli değil iyi akşamlar :)
Soran+1 yılİyi geceler. Allah'a emanet ol
- +1 yıl
Sağol sen de :)
Sanırım daha önce de paylaştınız bu sıkıntılarınızı çözüm üretmeye çalışmıştık yine.
Sizin bu durumu sorun edip kendinizce çözüm aramanız bile harika birşey.
Takdir ediyorum sizi.
Sanırım borçta vardı ödemekte zorlandığınız, ne diye bilirim bilmiyorum.
Allah çocuğunuzun hatrına yuvanıza mutluluğu ve huzuru tekrar getirsin.
Eşiniz de eskisi gibi yarenlik eder size inşallah.
Dua etmekten başka birşey gelmiyor insanın elinden.01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim değerli kardeşim. Allah razı olsun. Dua et inşaallah
öncelikle Allah cocugunuzun acısını yaşatmasın.. evliliklerde bir taraf yıkıcı olabiliyorken diğer taraf mutlak yapıcı olunmalı. eşiniz ile olan problemi belirleyip köküne gidin ve sakin bir anda baş başaka konusun halletmeye calısın... hocam bir de maneviyat yolunu seçer misiniz! gerçekten inanarak yönelme halimizde gerçek huzuru bulabiliyoruz. Allah yardımcınız olsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun değerli kardeşim.
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardım etsin sana , Allahtan başka sığınıp yardım bekleyebileceğin kimsen yok , kimsemiz yok buradan yardım bulamazsın arkadaşım :( edebildiğin kadar içten dua et, Allah zaten görüyor , belki sınıyordur seni herşeye rağmen şükret ve Allah'ına yönel, bu hayat boş hayat mükafatını ahirette alırsın ama eşin gerçekten haddi aşıyorsa boşanmaktan başka çaren yok. onu ilk uyar , bir süre bekle ama aynıysa artık elden bişey gelmez :(
04 Yorumla
Soran+1 yılHer zaman Rabbim'e hamd-ü sena ve şükür içerisindeyim.
- +1 yıl
ne güzel , Allah yardımın etsin inşaAllah :)
Soran+1 yılİnşaallah kardeşim. Çok sağol
- +1 yıl
rica ederim:) .
Öncelikle başın sağolsun. Huzur vermiyorsa konuş eğer hala anlamıyorsa ayrıl derim. Erkek eve geldiğinde bir merhaba bekler günün nasıl geçti sorusu bekler eşiyle film izlemek ister bir seni seviyorum ayıptır söylemesi yerinde cilve dahi bekler olmuyorsa uzatmaya gerek yok ileridede değişmez ailemden biliyorum. Sonra pişmanlık kelimeleri havada uçuşuyor
02 Yorumla
Soran+1 yılAh kardeşim Ahhh. Nasılda güzel ifade etmişsin. İşte ben bütün bunların hepsine hasretim şuan. Eve geliyorum kapıyı açıyor sadece tamam. Başka bir şey yok yani.
+1 yılÖyle karakterde insanlar vardır ki ne yaparsan yap elestirecek birsey bulur ve yaranamazsin. Tüm iyi niyetinle davrandığın halde ezer seni. yazdiklarini okurken benim yaşadıklarım aklıma geldi. ama ben sevgiliyken farkettim çekilmez bu karakter dedim evlenmedim. siz böyle biriyle niye evlendiniz acaba
06 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim daha önceden böyle bir şey yoktu. İnan öyle dövme olayı falan da çok nadir oldu. Ama gerek laflarıyla, gerek hal ve hareketleriyle bana etmediği eziyet kalmıyor. Oysaki çok ılımlı ve sevecen bir şekilde yaklaşıyorum. inan cinsel hayatımız bile bitti gibi bir şey.
- +1 yıl
ben sizi haklı buldum yanlış anlaşıldim sanırım. eleştiren insana sabretmek imkansızdır. peki tartışma çıkınca çözmeye mi calisirsiniz arkadaslarinizin yanına mı gidersiniz? cinsel hayatı öyle kim ister baya olmuştur
Soran+1 yılGenelde çözmeye çalışıyorum ama baktım olmuyor başka bir odaya geçip yakıyorum bir sigara ve derin derin çekiyorum. ne yapayım başka.
- +1 yıl
bazısı kendini içmeye arkadaşlarıyla kahveye atar ondan sordum. eşiniz sizin kiymetinizi bilmiyor
- +1 yıl
eşiniz aslında farkında değil yakında siz huzurlu bir ortam arayıp başka bir kadınla daha güzel hayat isteyeceksiniz
Soran+1 yılDurum onu gösteriyor ne yazık ki..
Annen ve baban icin Allah rahmet eylesin mekanlari Cennet olsun. Allah cocuguna da saglikli, uzun ve mutlu gunler versin.
Katlanmaya devam et, sirf cocugun icin. GERCEKTEN cözum kalmadiginda, ellerinde kanitlarla son olarak esine son sans ver, yok, gene olmazsa eger git bosanma davasini ac. Eger esin kabul edip seni bosarsa tumunuz icin iyi olur. Yok, kabul etmeyip te bir sans dilerse senden, ver o sansi, ona kendine ve cocuguna.
Allah yuvanizi bozmayip gene mutluluklar verir insallah.02 Yorumla
Soran+1 yılCanım kardeşim ettiğin duanla ağlattın beni. Zaten çok doluydum. Çok sağol duan için.
+1 yılKendini insanlara yarandırmaya devam ettiğin sürece bir günün dahi rahat geçmeyecek sen yapman gerekenden fazlasını yaptığın için ve onları buna alıştırdığın için ne yaparsan yap onların gözüne gelmez kötülük yap demiyorum ama iyiliği kes faydasını göreceksin
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın galiba. Çok yıprattım kendimi çoook
- +1 yıl
Sadece 1 günlüğüne kendin ol onları istediği olma sadece kendin
Geliri dengesiz olan düzensiz bir iş hayatınız var sanırım. Aslında bir takım sorular yöneltmek lazım probleminin tespitine ilişkin. Örneğin bu konuyu eşiniz buraya paylaşsa idi şuanki ilişkinizi nasıl tanımlardı bize?
042 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim borcumuz var tabii ki. Ama ne zamandır dikkat ediyorum bunun bile sinirini benden çıkarıyor. Sanki ben yapmışım bu borcu. Tamam ayrı gayrı yapmıyorum sonuçta benim eşim ama bıktım artık inanki. O kadar huzursuzum ki.
Soran+1 yılO da var tabi kardeşim. Ama bir şey istesem''kalk kendin al''demeler, gidiyorum birer capuccino yapıyorum ya da nescafe sohbet edelim gel yanıma diyorum, gelmiyor. Onu mutlu edebilmek için türlü şaklabanlıklar yapıyorum. Yine de tık yok. Geçen gün en sonunda patladım''Yeter artık''diye bıçak bile çekti bana yeminle. Ve ben yavrum için bunları bile sineye çektim. Bu arada ne içki içerim ne de kahve alışkanlığım vardır. Yok kardeşim yook. Yola getiremedim bir türlü..
- +1 yıl
Şimdi eşinizin karakterine dair bir fikrim yok. Sorunuzda aslında kendinize dair önemli detayları aktarmışsınız. 1) Onun için gecemi gündüzüme katıp çalışıyorum. 2) Ayrılalım desem kimsem yok. Buradan şu sonuca varabiliriz. Sizin öncelikle kendinize dair güven endişeniz var. Sorarım size ayrılırsanız niye birine ihtiyaç duyarsınız. Kendi kendinize bakacak gücünüz yok mu? Elbet var fakat sürekli böyle bir ilişki altında kendinizi değersiz hissetmiş ve kendinize olan güveninizin kaybolmasına, acaba başarabilirmiyim endişesine kapılmış olmanız olası gözüküyor. Siz çalışmalarınızı eşinize adamışsınız. Fakat doğru olan ailenize adamanızdır. Kendiniz, eşiniz ve çocuğunuzdan oluşan ailenin geçimi için çalışıyorsunuz. Sadece eşiniz için değil. Ayrılmak en son çözüm. Önce kendinize dair farkındalığa varıp sizde olumlu değişimin eşinize yansımasına bakıp karar vermek sağlıklı olacaktır. Yeter artık deyip bıçak çekme konusu ilginç. O sizin neyinize karşı bunaldı ve yeter artık diye isyan ediyor?
Soran+1 yılBen dedim kardeşim yeter artık diye. Alış verişe gittik o gün. Orda bile tartışmamız oldu. Eve gelince olmadık hakaretler. Ben üzerini örtmeye çalışıyorum. O sürekli hakaret ediyor ama durmadan. Dua ediyorum mesela ona bile karışıyor. Bıktım senin bu hareketlerinden diyor. Hatta diş fırçalamama bile yani. Çok uzun sürüyormuş.
Soran+1 yılTam 6 senedir evliyiz kardeşim. Ama evliliğim genelde bu şekilde yürüdü. Hep benim alttan almamla. İnanmayacaksın belki.''Kardeşim senin hiç mi suçun yok''diyeceksin. Ama gerçekten öyle be usta.
- +1 yıl
İnanıp inanmama mesele değil. Aslında bir suçlu aramakta gerekmiyor. Ortada bir suç değil ilişkiye dair bir problem var. Siz öyle bir anlatıyorsunuzki bu tür konuşmalar hani erkek iş bulamaz, sürekli bir işte çalışmayıp evde oturur ara sıra denk gelen işe gider ya işte o tür aile yapısında gerçekleşen diyalog tarzı bu bahsettikleriniz. Sizin bir işiniz var sanırım ama düzensiz. Bence o insanda bundan dem alarak zaten sizd karşı negatif davranış ve düşüncelere başlamış olabilir. Dediğim gibi o insanın karakterini hiç bilmiyorum. Belki de dediğiniz gibi problem kaynağının temelini o da oluşturuyor olabilir. Eğer profesyonel yardım almayacaksanız ilk etapta değişime kendinizden başlamanızı önerebilirim. Nedir bu? Öncelikle hiçkimsenizde olmasa ayakta kalabileceğiniz gerçeğini kendinize kabullendirmek mantiklı. Hem iş hayatınıza hemde ilişkinize. Kendi gücünüzün farkına varın. Güçsüz ve beceriksiz olduğunuza inanan bir insan var karşınızda. Öyle olmadığınızı ispatlayın ona.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. Gerçekten kelimelerin bir umut ışığı oldu bana.
- +1 yıl
Yaşam sürdükçe umut vardır. Her problem aşılır. Bazen uzun, bazen kısa sürer. Bazen doğru, bazen yanlış kararlar alırız. Alınan yanlış kararlar bile doğru kararlar vermemize yarayacak tecrübeleri kazandırır bize. Bambaşka boyutla yeniden yaklaşın olaya sadece bu. Herşey gönlünüzce olsun.
Soran+1 yılÇok ta duygusal bir insanımdır. Onun için kaç tane şiir bile yazdım. Her defasında onu ne kadar sevdiğimi dile getirdim. Onu adıyla değil''Aşkım. birtanem bebeğim'' gibi kelimelerle çağırıyorum.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ama nasıl bir yaklaşım yapabilirim?
Soran+1 yılEvet. Hiç boş durmam.
Soran+1 yılEvet aylık sabit bir gelirim var. Ama 3 vardiya çalışıyorum.
Soran+1 yılDeğerli abim. Şöyle izah edeyim. Bu olaylar başladığından beri hep huzursuzluk hep mutsuzluk oldu. Ve ben bu süre zarfı içerisinde eşimin bu denli anlayışsızlığından ötürü biraz asabi bir kişiliğe büründüm. Ama bunu her fırsatta evimin içine yansıtmadım. Dolayısıyla eşim bunu söylüyor. Ve bir zamanlar param ve işyerim vardı. Dolandırıldım. O zamanlar param olduğu için de muhtaç olan insanlara çok yardım ettim. Ve eşim bunu hep başıma kaktı. Sonunda kapatmak zorunda kaldım. Ve şimdi yine çalışıyorum. Ben tam 2 ya da 2,5 sene boyunca günde 2 ya da 3 saatlik uyku ile mesaiden mesaiye gittim. Bütün boçlarımı ödedim o zamanlar. Ama şimdi yine borcumuz var ve yine ben kötüyüm.
Soran+1 yılHerkese karşı anlayışlı. Ama bir bana karşı değil. Bugün de aynı tartışma oldu. Dedim en sonunda''Başkalarının kocaları gibi içki içip sana eziyet mi ediyorum, ya da hovardalık mı yapıyorum''diye. Ama gerçekten yapsam bu kadar zoruma gitmezdi. Bir de ben eşimle evlenmeden önce otelde kaldım. Ve gündüz bir kaç defa yanıma geldi. Ben odaya çıkmamasını otel görevlilerinin yanlış anlayacağını söyledim. Şimdi ise eşim bana ''Senin odanda başka biri vardı. Sen o yüzden benim yukarı çıkmamı istemedin''diyor. Bıktırdı inan değerli abim. Bıktırdııı
Soran+1 yılEvlendiğimizden beri hiç çalışmadı. Ama şu an 6 ya da 7 aydır çalışıyor. Arkadaş çevresi de gayet iyi. Yıllar önce sadece telefonda konuştuğum bir bayan olmuştu. O da yine huzur bulamadığım içindi.
Soran+1 yılO da fiziksel olarak yine bir şey olmadı. Hatta görmedik bile birbirimizi. Sadece telefonda konuştuk.
- +1 yıl
Yok konuşmanız önemli değil. Bunun eşinize yansıması ve onun şüpheleri önemli. Aslında sizin yaşadığınız zincirleme bir reaksiyon. Borçlarınızdan dolayı zaten sıkıntıdasınız birde üstüne üstlük evde bulamadığınız huzur ve mutluluk sıkıntıları ikiye katlıyor ve omuzuna ağır yük bindiriyor. İkisinden birisi olmasa bu denli bunalmazsınız. Peki eşinizi övmeniz gerekirse onun qen beğendiğiniz özellikleri neler. Tamam belki şu an ona hissisleşmiş yabancılaşmış olabilirsiniz ama mutlaka iyi yönleri vardır. Bunlar nedir? Aslında şöyle şöyle olmasa şu huyları, görüşü, davranışı iyidir dediğiniz neler var?
Soran+1 yılAbicim yalan söylemez. Güzel yemek yapar. Bir de yeri geldiği zaman beni savunurdu. Bunun dışında başka bir şey yok..
Soran+1 yılHer ikiside var abicim. Ama benim için ilk önce ilişki boyutu. Maddiyat ikinci ya da üçüncü planda benim için. Ben kuru ekmek yiyeyim ama huzurum olsun istiyorum.
Soran+1 yılZaten şuanda borçların hepsini ödeyecek durumum yok abicim.
- +1 yıl
Tamam gönlünüzden geçen ilişkinin biran önce düzelmesi ama borçlar kısa vadede bitme gibi bir durum yok mu en azından birde onlarla uğraşmamak için. Diğer yorumlarıda okudum. Bıçak çekmeyi zaten belirtmiştiniz. Küfürden falan da bahsetmişsiniz. Peki siz hadi çocuğunuz adına katlanıyorum diyorsunuz. Ayrılsak kimsem yok diyorsunuz. Eşiniz ne diyor ilişkinin sürdürülüp sürdürülmemesi konusunda? Bu yönde bir söylemi oldumu size?
Soran+1 yılBoşanırsan boşan diyor bana abicim. Anası var babası var. Annesi babası da öyle yapıcı insanlar değiller zatenç. Hemen her şeyde kızlarından yana oluyorlar. Ortayı bulmak için uğraşmıyorlar yani.
Soran+1 yılBorcum zaten 2,5 milyar ancak var.
Soran+1 yılAma ödeyecek durumum yok şuan.
- +1 yıl
O zaman yine aynı noktaya dönüyoruz. Önce kendi ayaklarınız üzerinde duracak gücü kazanacaksınız. Bu maddi anlamda değil manevi olarak. Bu gücün yansıması olumlu veya olumsuz ilişkiye şekil vermeyede başlayacaktır. Ha olumlu olursa daha da olumlu hale getirmek için gayret sarfedersiniz. Olumsuz olursa şu an zaten olumsuz gidiyor farkeden şey alacağınız kararlarda kendinizi güçsüz hissetmeyeceksiniz. İnsanların problemleri ortak olmasına rağmen problemlerin her insana yaşattıkları farklıdır. Eşinizden ziyade kendinize odaklanmanız en mantıklısı. Sağlıklı bir düşünce ile aldığınız kararlar sizi yıpratmaz. Ama bıçak çekme gibi ciddi bir konudan bahsetmişsiniz. Bunu siz nasıl yorumluyorsunuz bilmiyorum ama bu olayın sebebi sorumlusu kesinlikle ben değilim diyorsanız ortada bir risk var. Sorumlusu siz olsanız dahi normal bir olay değil fakat hani çok üstüne gidince anlık olarak böyle birşeye kalkıştı gibi sadece geçici bir teselli arayışı. Yoksa o da çözülmesi gereken bir konu.
Soran+1 yılElektriğim bile kesik şuan. Hanım efendinin mağaza borcunu ödeyeceğiz.
Soran+1 yılBu kaçıncı bıçak vakası. Hepsini sineye çektim. Ben ona vurmamak için kaç kere elimde sinirimden sigara söndürdüm be abicim. Çok efkarlıyım çoookk
- +1 yıl
Oooo kaçıncı ne demek ya? Basit bir olay değilki bu. Siz kendinizede zarar vermeye başlamışsınız. Detaylara indikçe ilişkiyi düzeltme çabalarının gereksiz olduğu yönünde görüş oluşuyor. Siz çocuğunuzdan ayrılmayı göze alamıyorsunuz. Eşinizden ayrılırsak çocuk onda kalırsa dayananam bende kalırsa nasıl bakarım ki endişesi yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bunları yaşamamak içinde eşinizle devam etme yolunda zorluklara katlanıyorsunuz. Tamam tek sefer bile o şiddet eğilimi olmaması lazım ama yani kaç defa olayı girince kesinlikle bile bile lades demek gibi.
Soran+1 yılYeminle böyle değerli abim. Kaçıncı bu. Her defasında sineye çektim ama. Ne o.. çocukluğum kalıyor ne şerefsizliğim. Bunlar cabası yani.
Soran+1 yılÇocuğa bakar. Bazen vurmaya falan da kalkıyor ben engel oluyorum. Çocuk biraz hiper aktif. Onu bile bana bağlıyor. Senin yüzünden oldu bu çocuk böyle diyor imansızın evladı. Düşmanıyım sanki.
Soran+1 yılBelki de bu çok mantıklı olacak.
- +1 yıl
Yaşam standartlarınız içerisinde yer alan direkt olarak sizsiniz tabiki. Bizimkisi dışarıdan bakan bir göz olarak, sorulan sorularla, yapılan yorumlarla çeşitli fikirleri beyan etmek. Tabi ki bu fikirlerden yine kendi standartlarınıza göre uygun olabilecek konuları siz analiz edeceksiniz. Bu tür paylaşımların bir yararıda insanın aslında içinde olan fakat sorunlarla üstü örtülüp bir türlü görülmeyen konularıda gün yüzüne çıkartmak. Kimi zaman sunulan öneri kimi zaman cümle içerisinden çıkan tek bir kelime çözüme dair anahtar görevi yapabiliyor. Bu noktadan sonra siz dışarıdan bir göz olayını aşmışsınız. Bazı planları uygulamaya geçirmeniz gerekiyor. Tabi ki bunların uygunluğunu yine siz bileceksiniz. Dışarıdan çözülecek bir konu değil. Ama ne zaman isterseniz ister rahatlamak için, ister isyan etmek için beklerim. Yeterki güçlü olun ve kendinize zarar vermeyin. Gelin buradan edin isyanınızı.
+1 yılEşinde sende namaza baslayin en buyuk yol gosterici ve huzur O'dur. ve kesinlikle uğur koşarın Allah bana yeter adli kitabimi okumani tavsiye ediyorum o kitaptan sonra hayata bakisin bile degisiyo. hatta esinle birlikte okuyun
05 Yorumla- +1 yıl
Bunun dışındada 1 gunu ona ayir ona degerli. oldugunu hissettir sen sadece kizimin annesi degil hayat arkadasimsin de bunu hissettir basbasa bir yerlere gidin guzel anlari. izi konusun birlikte. guldugunuz anlari hatirlayip tekrar gulun
Soran+1 yılÇok sağol değerli kardeşim. Bahsettiğin kitabı alacağım.
- +1 yıl
Sende sagol insallah iyi olur
Soran+1 yılDua et inşaallah.
- +1 yıl
Tabiki
Bro evdeki problemin kaynağı nedir? Alkol felan mı? Kahve takılmaları mı? Eve geç gitmeler mi? Eşin neden şikayetçi ya da seni kötü olarak gördüğü şey ne?
07 Yorumla
Soran+1 yılYok be kardeşim ne içkim var nede eve geç gelirim. Evden işe işten eve. Dışarıda gezmem bile.
Soran+1 yılAnlayamıyorum kardeş. Her türlü konuştum. Kendisi bir şey söylemiyor ben soruyorum.
Soran+1 yılBeni suçlar. Kendi hatasını söylemez baboş. Öyle dövmem de yok. Kahveye falanda gitmem hiç. Afedersin eşşek gibi çalışırım. Evden işe işten eve.
Soran+1 yılÖyle tabi kardeşim. Her şeyin suçlusu benmiyim sonuçta?
Sabret abi cocugunda var ama mutsuz olacagina bide surdan dusun kimsem yok diyosun dertlesebilecegin biri var oda Allah gucun yettigince namazini kil dua et
05 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim dertleşebilseydim zaten bu derdimi sizlere açmazdım. Halden mi anlıyor ki dertleşeyim. Varlığında bile yapa yalnızım.
Soran+1 yılKaç kere konuştuğumun sayısı belli değil canım kardeşim. Anlamıyor. Yola getiremedim bir türlü..
Soran+1 yılÖyle yapıyorum zaten kardeşim. Öyle yapıyorum.
Üzüldüm😔Eşini sevmiyo musun artık? Konuş onunla. Sorunlar ancak o zaman düzelir anlat kendini ona sende onu anlamaya çalış onunda kendine göre sebepleri vardır.
07 Yorumla
Soran+1 yılAhhh Ah!! Nehir kardeşim. Belki 3000 kere konuştum. Değişen hiç bir şey yok. Sevme olayına gelince evet seviyorum. Ama seviyorum işte. Başka bir şey yok..
Soran+1 yılBazen seviyorum diyor bazense tanıyamıyorum bile onu. Öyle küfürler öyle hakaretler varki anlatamam.
Soran+1 yılKaç kere bıçak bile çekti kardeşim bana. Düşünebiliyormusun? İkincisi ben ona hep aşkım hayatım bebeğim birtanem diye hitaplarda bulunurum. Sürekli ama. Gider öperim. Onsuz yapamayacağımı söyler ve onu ne kadar çok sevdiğimi de her fırsatta dile getiririm. Ama onun ağzından bir gün olsun duymuyorum
Durum vahim gözüküyor anlattığınıza göre. Eşinizin en yakınından bu konuda destek istemeyi denediniz mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılBazı arkadaşlarına söylemiştim. Ama onlarda dinlemez o diyorlar. Ama bir daha denemek te fayda var gibi gözüküyor.
+1 yıleşini karşına alıp adam akıllı koşmalısın, sorununu ve isteklerini anlat kabul etmediği takdirde boşanacağını bildir derim.
02 Yorumla
Soran+1 yılBoşanırsan boşan diyor kardeşim. Onun annesi babası var. Tuzu kuru yani. Ama ben yavrum için katlanıyorum. Hiç kimsem yok ki..
- +1 yıl
dostum deliyle bir ay yaşamakta var bir ömürde tercih yap bence. sonra çocuğuna elbet bakan olacaktır. sen olsanda olmasanda.
abi profesyönel yardım almaya bakın seni beni aşan konular. sabır diliyorum elimden gelen bu. saygılar
01 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah kardeşim. Sağol
+1 yılAyrilmak care degil bence oturup arti eksilerinizi konusun cocugumuz icin deyin konuya oyle başlayın ne yapabiliriz bu boyle nereye kadar devam edecek fflan
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru söylüyorsun canım kardeşim. Ama ben belki 3000 kere konuştum. Ama yine konuşacağım.
+1 yılBak şu ezan vaktinde eğil secdeye aç ellerini Allaha :)
05 Yorumla
Soran+1 yılSürekli dua ediyorum zaten değerli kardeşim. Her zaman inşaallah
- +1 yıl
Dua kapısında ümitsizlik olmaz Allah yolunu hayreylesin :)
Soran+1 yılAllah razı olsun. Dua et inşaallah.
- +1 yıl
Dualarla birsey duzelseydi şu an 90lik dedem 18lik olurdu herhalde tespihide olmazdi sakallarida uxatmazdi :)) held nenemi dusunemiyum
- +1 yıl
Çok yazık
Sana kadın mı yok.. Yıpratma kendini.. Kapat o defteri kur yeni bir hayat. Senin kıymetini bilecek birini bulman uzun sürmeyecektir
03 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun canım kardeşim de hiç kimsem yok benim.
Soran+1 yılEyvallah.
Çocuğa nasıl davranıyo. Ara bakırköy devlethastahanesini alsınlar götürsünler senn karın normal değil. Ya da psikoloğa götür. nereli karın psikoloğa gelmezse bakırköyü ara atsınlar arabaya götürsünler
00 YorumlaAllah rahmet eylesin ailene öncelikle dostum , en başlarda iyiyse belki karın monotonluktan sıkılımıştır , al bir gece yemeğe vb götürsen?
016 Yorumla
Soran+1 yılNeler yapmadım kardeşim nelerr. Yemeğin en hasına götürdüm hem de. Telefonun, giyeceğin en iyisini aldım
Soran+1 yılHer Allah'ın günü aynı. Hem de her zaman.
Soran+1 yılÖyle kardeşim. Allah yardımcımız olsun. Ne diyeyim.
Soran+1 yılEvliliğimizin ilk senesi böyle değildi diyelim. Ama şimdi kendimi o evde bir köpekten farksız hissediyorum. O kadar değersizim yani.
Soran+1 yılyahu kardeşim ne içkiiçerim nede paramı dışarıda yerim. İnan asıl benim hayatım monoton. Evden işe işten eve. Kahve alışkanlığım falan da yoktur zaten. İki arada bir derede kaldıminan. Ne yapsam yaranamıyorum bir türlü. Şaşırdım kaldım vallahi. Kendi düşünmüyor ben söylüyorum, Şöyle yap böyle yap daha iyi olur diye. Ama nerdeee.
Soran+1 yılSon çaremiz zaten o kaldı sanırım. Artık o da kar etmezse bilmiyorum ne olur.
Soran+1 yılZaten boynumu büken de yavrum.
Soran+1 yılDedim ya en son bu yol kaldı. Bakalım ne olacak.
+1 yılOrtada bir çocuk var haklısın seninkide zor ama dua et ibadet et psikoloğa görün eşinle açık açık kırmadan çok net konuş herşeyi allah yardımcın olsun abi
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim değerli kardeşim. Çok sağol. Dua et inşaallah.
- +1 yıl
Edicem inşallah bir faydam olur
Soran+1 yılAllah razı olsun
- +1 yıl
Sizdende
abi bunun çaresi var Allah tarafından bana özelden mesaj atarmısın
sana yardımcı olucam00 Yorumla
+1 yılKim demiş parayla saadet olmaz diye. Sende para olsa karın boyle dirdir edemezdi. Sen çocuğun için mücadele etmeye devam et.
00 Yorumla
+1 yılBu tur olaylarda bir suru sebep olabilir. Ne is yapiyorsunuz acaba
03 Yorumla
Soran+1 yılÖzel güvenlik görevlisiyim
- +1 yıl
Peki ikiniz arasindaki paylasimlar nasil.. sohbet etmek?
Soran+1 yılNe paylaşımından bahsediyorsun. Paylaşım falan kalmadı aramızda. Öylesine yaşıyoruz yani aynı evde. Ne bir sevgisi var ne saygısı ne de anlayışı... Varı yoğu diziler...
Abi hic cekip konuşmadın mi derdin ne diye? Sorunun ne olduğu önemli
03 Yorumla
Soran+1 yılCanım kardeşim belki 1000 kere konuştum ama hatasını kabul etmiyor bir türlü. Öyle içki falanda içmem paramı dışarıda da yemem.
Soran+1 yılZor kardeşim zor. Ne derdimi dinler ne bir dediğimi yapar. Varlığında bile yapa yalnız hissediyorum kendimi.
Ses kaydı yap tartışmalarınızı, ya da videoya çekme imkanın varsa çek. Polise ver. Kurtul o kadından. Çocuğuna sen ondan daha iyi bakarsın.
08 Yorumla
Soran+1 yılZaten boynumu bükende yavrum değil mi? Her şeye onun için katlanıyorum.
Soran+1 yılHiç kimsem yok ama. Mecbur çalışmak ta zorundayım.
Soran+1 yılNe kadar güveneceksin kardeşim. Ben çok düşkünüm yavruma. Bildiğin gibi değil yani.
Soran+1 yılHasta değil. Çirkefliğinden öyle.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşin aynı benim gibiymiş. Psikolağa götür bir sorun vardır. Biz gittik bende bayaa olumlu değişimler oldu
06 Yorumla
Soran+1 yılKaç kere teklif ettim. Sen git diyor bana.
Cevap sahibi+1 yılBen de oyle diyordum ama ikna et çünkü senin ezikliğin, ses çıkarmaman bir yerden sonra bıktırır ve canını yakmak için yapmayacağı şey olmaz. Ben aldatmaya kadar gittim. Hastalık bu, bilinçli yapılan bişey değil
Soran+1 yılÇok afedersin cinsel hayatımız bile bitti zaten
Cevap sahibi+1 yılNedeni ne kavgaların? Seni mi suçluyor belki de senin de suçun vardır. Yanlış anlama anlamaya çalışıyorum
Soran+1 yılBak güzel kardeşim. Herhangi bir sebepten dolayı baktım tartışacak gibi oluyoruz ben hemen alttan almaya başlıyorum. Ve onun hatalı olduğunu ve bunu kabul etmesi gerektiğini söylüyorum. Hadi diyorum biraz dışarı çıkalım. Yok borçlar var. Yok paramı var. Her gün aynı. Ne zaman otursak borçlardan konu açıyor. Bıktım usandım artık.
Cevap sahibi+1 yılKadın da parasızlıktan bıkmış. Bu paranın Allah belasını versin insanları ne hale getiriyor
+1 yılCok kotu bnde esimi mutlu etmek icin elimden geleni yaparim mutluyuzda sukur allah yardim etsin :(
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin kardeşim. Çok sağol
+1 yılBiraz kendine özgüven duy esinin degerini bilmesini sagla
011 Yorumla
Soran+1 yılBunun için neler yapmadım ki?
- +1 yıl
Derdi neymiş sordunmu?
Soran+1 yılHep aynı şeyler. Her zaman olduğu gibi beni suçluyor. Kendim ağzımla söylüyorum bak sen böyle yapıyorsun hatalısın diye. Yok. sen hatalısın diyor bana. Bir türlü kabul etmiyor..
- +1 yıl
Diğer cevaplari okudumda onun tuzu kuru anasi babasi var filan merak etme onuda kimsesi yok senden baska esininde bir skntisi vardir elbet diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Eşin belki sklyodur ne biliyim calisyomu calismiyomu biseylerle oyalandir bir kursa filan yazdir yemek kursu filan boyle hanim nerde coksa oraya
Soran+1 yılEvlendik evleneli hiç çalışmadı ama son 6 7 aydır çalışıyor.
- +1 yıl
Calisincami yapmaya basladi bu olaylar?
Soran+1 yılDaha öncesinde de vardı. Ama çalışmaya başladıktan sonra biraz daha arttı sanki.
- +1 yıl
Ev islerini filan birak al çocuğu kucagina geç tvnin karsina uzat ayaklarini cekirdek citle sen yardim edince o yorulmuyo ondan eneji çok geliyo olabilir hem calisip hemde ev isi ysparsa sana bulasmaya vakti kalmayabilir bide abim sakin ayri yatmayin yani en azından sen yatagini terketme ne olursa olsun.
Soran+1 yılYahu kardeşim. yardım etmesem de bu sefer onun için trip yapıyor.''Ben işten yorulup geliyorum da, sen hiç yardım etmiyosun da''neler neler. Bıktım inan.
- +1 yıl
Kendini birsey sanmistirda ondan havalardadir sen kendini bildin bileli calisyosun onun ki kadar havan yoktur kazandigi parayida elekrk suya filan versin sen odeme oda biseyler odesin yani kendi kazandigi paranin onu gecindiremiycegini hissetsin.
Bence Biraz Degisme Vaktin Gelmis Cok Ilimli Oldugun İcin Cekiyor Olabilirsin Biraz Farklilasmayi Dene Allah Yardimcin Olsun...
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun canım kardeşim. O kadar da ılımlı değilim ama yuvamı ayakta tutabilmek adına hep alttan alıyor ve hep sabır ediyorum. Yoksa şimdiye kadar çoktann boşanmıştık.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu gidişat hayra alamet değil.
Olan çocuğa olacak.
Allah yardım etsin.03 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun canım kardeşim. Dua et inşaallah.
Cevap sahibi+1 yılDuam seninle kardeşim.
Allah tez vakitte içinde bulunduğun karanlık çıkmazlardan felaha, aydınlığa, kavuştursun seni. amin.
Soran+1 yılAllah senden razı olsun değerli kardeşim. Çok sağol.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeni anliyom dostum bendede problemler var az kaldi ama tekmeyi basacam bir iki hafta sonra be icinde ne varsa dokecem valla
01 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah baboş.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSoruyu ne zaman yazdınız görünmüyor ama merak ettim hala buralardaysanız söyler misiniz aranızdaki sorun halloldu mu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılFerdi tayfurdan huzurum kalmadı dinle yak bir sigara
10 YorumlaUfff cok kotu durumdasin be abi :/
06 Yorumla
Soran+1 yılAh kardeşim ahh. Neler çektiğimi bir bilsen.
Soran+1 yılNe yapayım kardeşim. Bıçak bile çekti bana. Düşünebiliyormusun. Ben buna rağmen yine de katlandım..
Soran+1 yılYavruma dayanamıyorum. O benim herşeyim.
+1 yılkendini ezdirme okadar. seviyor msun
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet. Ama sadece seviyorum yani..
- +1 yıl
onun istediği gibi biri hatta fazlası olmayı dene o halde
hayatında yapabileceğin endoğru adım bu olacak
Soran+1 yılGaliba açıklamayı okumadın. Ben evişlerinde bile yardım ediyorum ona. Hatta sırf ona yardım edebilmek adına bütün evi tek başıma temizlediğim ve sildiğim bile oldu. Telefonun en iyisini, giyeceklerin en iyisini alıyorum ona.
- +1 yıl
demek ki onun istediği bunlar değil. bazen görünenler gerçeği yansıtmayabilir. dahi iyi anlamalısın onu
Soran+1 yılNe yapayım kardeşim daha ben. Bilemiyorum yani. Biraz da onun fedakarlık yapması lazım değil mi? Ne içki içerim nede kahve alışkanlığım vardır. İşten eve evden işe. Çok afedersin eşşek gibi çalışıyorum sürekli.
- +1 yıl
tamam bişey demiyorum
+1 yılEvde Kuran'ı Kerim okumaya başla
00 Yorumla
+1 yılSenin saçlar erken beyazlar. Hayırlısı olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılBeyazladı zaten kardeşim. Beyazladııı
+1 yılAllah var abi birazda dökmüyorsan içini ona dök..
01 Yorumla
Soran+1 yılSağol kardeşim
İbadet et
30 Yorumla
+1 yılBu kadınların derdi ne ya
00 Yorumlaeşiniz çalışıyor mu?
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlendik evleneli çalışmıyordu ama son 7 aydır çalışıyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende öyle
00 YorumlaUyu. bence
00 Yorumlaöldür onu
03 Yorumla
Soran+1 yılBana baksana sen. Edebinle dur. Öyle bir niyetim olsaydı burada arkadaşlarla dertleşmezdim.
Soran+1 yılÖzür dilerken bile dalga geçiyormuşsun gibi geldi bana.
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası