+1 yılKardeşcim öncelikle yapman gereken kafanı bit şampuaniyla 5 dk kadar masaj yaparak köpüklemek. Kopukledikten sonra bir 5 dk daha bekle. Sonra durula. Ser önüne bir örtü sık dişli bir tarakla kafan artik aciyana kadar diplerden güzelce tara. Canlı bütün bitlerin düştüğünden emin olduktan sonra bırak. Sıra o lanet sirkelerde. Onlar yıkamakla taramakla gitmiyo ne yazikki. Bitler ölse bile yumurtaları kalıyo. Iki gune onlar da çıkıyo al sana yeni nesil bit ! Bunu engellemek için yapılabilecek en iyi şey klasik yöntem. Yatacaksin birinin kucagina o senin kafandaki bütüüüünnn sirkeleri büyükk bir sabırla teeeekkk tek ayiklicak. Başka yolu yok emin olabilirsin. Garantiye almak için aynı işlemi bikaç gün sonra tekrar yap. Kurtulursun allahin izniyle. Geçmiş olsun :)
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. Çok sağol :)
En İyi Cevaplar
canım benim öncelikle yetişkin bir bit gün içinde 10 ile 15 yumurta bırakıyor bularında yetişkin olması 10 gün 15 gün civarında bu yumurtalarda yetişkin oluyor.. ve sürekli çogalıyor öncelikle bazı bit ilaçları gerçekten pekte saglıklı degil onları mümmkün oldugunca elinle temizlemen ya da bir kuaföre gidip bu işlemi yaptırman lazım sen hernekadar bitti öldürsende sirkeler kalıcak onlarda sonra bite dönüşüyor o yüzden temizlemeden kurtulamazsın her ilacı sürme saçına birde ilaçladıktan sonra beyaz bir tülbentle sar saçlarını sonrada bu erkek tarakları varya sık dişli taraklar onların arasına ince ip geçir saçını öne ey ve tara biraz iyi gelebilir ama sirkeleri tamamen emizletmeden bu dertten kurtulamazsın söyliyim baştan
05 Yorumla
Soran+1 yılKuaförler yapar mı bu işi yani
- +1 yıl
çok gözde kuaförler asla bu işe kalkışmazlar en başta bunu belirteyim ama briaz daha ücra köşelerde kalan pazla kazancı olmayan bazı kuaförler yapıyor benim yaşadıgım yerde ve mutlaka her yerde vardır kötü bişi bikere bende küçük yegenimden dolayı bitlenmiştim allahtan kuaförlük okudugumdan arkadaşlarla 1 saatte temizlemiştik sıkıntı ya ha bide bit kimden geçtiyse mümkünse onuda götür sürekli görüştügün biriyse bu yine aynı tehlike altında olabiliyosun
Soran+1 yılOoof oturduğum semt çok lüks. Burada kimse yapmaz ki 😭😭😭
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim dediğinizi mutlaka uygulayacağım
+1 yılEczaneden bit ilacı alıp yıkayacaksın bir de yıkamayı dene ;)
Ve çok fazla sacının derisiyle uğraşma tahriş ettiysen belki ondan da kaşınıyo olabilir.
En son kümese tavuk yumurtası almak için bitlenmiştim sanırım :) Kaç sene olmuş ya :)
İnsallah çabuk atlatırsın03 Yorumla
Soran+1 yılHaaa bak yıka demen iyi oldu bende diyorum bu ilaç kafamdan neden uçmuyor demek ki yıkamam gerekmiş. :D güldürdün beni sağol inşaallah geçer
- +1 yıl
Pire itte bit yiğitte bulunurmuş geçer tabi sıkma canını
O değilde pire bit mevzusu geçince huydan mıdır nedir benimde kafa kaşınmaya başladı :)
Keyfin yerine geldiyse sorun yok iyi geceler arkadasım ;)
Soran+1 yılİyi geceleeer 👍
pire itte bit yiğitte bulunur takma kafana ;)
05 Yorumla
Soran+1 yıl:D eyvallah
Soran+1 yılEvet :D
- 7 ay
Nasıl geçti
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Ben hayatımda gördüğüm en zor zamanlardı hatırladığım ilk okuldan üniversiteye gidene kadar vardı. Ne yaptıysak ailecek geçmedi gitti en sonunda sürekli sık tarakla tarayıp en son kullandığımız ilaçla geçmişti sürekli kullanıyorduk ailecek ama her ilaç etki etmiyor neden geçmedi anlam veremedik arkadaşlarımız cevremiz çok yanaşmayın size de geçer diye diye büyüdük şimdi Allah'a şükür yok ama yakın çevremde şu an görüyorum tepki vermiyorum ama tiksiniyorum artık adı geçince hayatımın katilidir net
00 Yorumla
+1 yılcanım bit ilaçları var eczanelerde al şampuan gibi sür kafana beklet. yıka. toka al bit tokası. sacların acık dolasma. bit taragı al her banyoda o bit sampuanını sür yıka sonra bit taragıyla tara. aman dikkat et yerlere falan tarama tekrar bulsr sonra :D
00 Yorumla
+1 yılbit ilacını değiştirebilirsin. ama bence kaşıntın psikolojik te olabilir hani mesela su an ben bit duyunca bile kendimi kaşıyasın geliyo :D yatak yorgan hepsini kaynar suda yıka evdekiler de ilaçla yıkansınlar. yumurtalarını ailenden yardım alarak temizle
00 Yorumla
+1 yılBu pisikolojik şu an yok ama varmış gini hissediyorsun bende yaşadım bunu
Bir urfalı işcim vardı başında gördūm akşam kafamı ince tarakla taradım hemen ilac kullandım ama sanki varmışgibi habire kafamı tokatladım baktırdığımda Hiçbirşey yoktu pisikolojik cok şūkūr atlatdım04 Yorumla
Soran+1 yılDeli gibi kaşınıyor psikolojik değil bu
- +1 yıl
Dirkeyle yıka ara ara
- +1 yıl
Pardon sirke diyecektim
Soran+1 yılKokuyor ya :( evdekiler çok rahatsız oluyor
+1 yılBen küçükken bitlendiğimde annem kafama böcek ilacı sıktı, sonra saçıma poşet geçirdi. bir 45 dakika kadar durdum öyle. Sonlara doğru fena kaşındı /:( sonra yıkadık iyice. İçindeki sirkeleri temizledi. Bidahada çıkmadı :D kesinçözüm
06 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı aslında
- +1 yıl
Ama az buz sıkmadı yani ıslak gibiydi saçlarım. bir zararıda olmadı. Ama tabi hiç boyatmadım ben saçlarımı güçlüydü saçlarım. Boyaya maruz kalmış yıpranmış bir saçın varsa bilemicem
- +1 yıl
vallamı:) bana kıydılar desene. ıkı kere belımdekı saçım gıttı ya.
- +1 yıl
Öyle valla :D Bit ilaçlarından en az 3-5 marka denedik olmadı sonra annem gel otur bakıyım önüme dedi :D baktım elinde böcek ilacı :D şaka yapıyo sandım ama sonradan anladım ki ne varsa annelerde vaar
Soran+1 yılbir Bit için saçlarımdan vazgeçmem ya elbet vardır çaresi
Kardeşim eğer hayvan bitiyse doğru söylüyorsun 3 değil on kutuda ilaç kullansan geçmez bula bileşen kanaryalara kullanılan arda diye bir ilaç var onu dene pet sonlara bula bilrsin
03 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah dikkate alıcam bu söylediklerini
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılKesin çözüm sifira ver hem zaten sicakta cekilmiyor ya bak ne dicem neden bir doktora gitmiyorsun madem bu kadar rahatsizsin belki de birinden bulasti senden de başkalarına bulaşma ihtimalini de göz ardi etme
10 YorumlaBit tarağı ve şampuanı tek çözüm geçmiş olsun. Özellikle toplu taşıma araçlarından bit bulaşma ihtimali yüksektir. bitlerin yumurtalarından kurtulman lazım
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl kurtulucam :(
Soran+1 yılTeşekkür ederim elimden geldiğince yapmaya çalışıcam söylediklerini
Saç Bakım konusunda 481 cevap paylaştı. şehir değişikliği yaptıysan sulardan dolayı vücut kendisi üretiyormuş bir kız vardıda bir türlü bitmiyordu biti vücudu üretiyormuş Allah kolaylık versin
00 Yorumla
+1 yılParanit kullan bir de hepsinin bittigine eminsen psikolojik olarak olabilir boyat sacini boyali saca gelmez
01 Yorumla
Soran+1 yılBoyadım :(
+1 yılSen git en guvenilir bir eczaciya sna ilac verecek uygulamasini benim ddgm gibi yap tahta tarak al o ilacla basin kanayana kadar tara ama saclarini sfra vermelisin ki ilac kokune kadar girsin denendi ii sonuclar alindi
03 Yorumla
Soran+1 yılSaçlarımı sıfıra mı vermeliyim?
- +1 yıl
Evt aynen oyle korkma cabuk uzar
Soran+1 yılHayatta böyle bişeye cesaret edemem
Banyo yaap * bitli sey saclarinu git 0 a wurdur bak bitane kaliyomu
12 Yorumla
Soran+1 yılHaddini aşmasan diyorum. İnsan gibi yardım istedim
Soran+1 yılYa arkadaşım uyku başına mı vurdu nedir ne delikanlısı ne yakışması
Sinek ilaci canim tek çözüm valla cok uğraştım bende anca öyle geçti
04 Yorumla
Soran+1 yılKesin işe yarar diyosun yani
Soran+1 yılBöcek ilacı var. Aynı şey sayılır hemen yarın kafama boşaltırım beyaz tülbentle de sarıp yarım saat sonra durulamamı önerdiler. Ondan sonra anneciğimin dizlerine yatıp teeek tek larvaları ayıklatacağım. Öyle yap dediler kesin işe yararmış. Aaay inşaallah
Sinek ilaci. sikip tülbentle sar 15 dakikasonra bbolca suyla yika kuzene olmuştu kiz böyleggeçti saçlaruzun ooluncaiilaçyaramiyot
04 Yorumla
Soran+1 yılBunu deniycem mutlaka
Soran+1 yılNe farkeder ikisi de iş görür
Bit olduguna emin misin egzama falan olmasin sakin?
02 Yorumla
Soran+1 yılSanmıyorum kesin bit :(((((
- Saç Bakım konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇarşaflarını giysilerinin hepsini kaynat diyeceğim işe yarar mı bilmiyorum ama ilaç kullanmaya devam et
00 Yorumla Sirkeleri de ayiklaman lazim. Belki bitler oldugu halde isirdigi yerler kasiniyordur veya psikolojik olabilir 3 kutu ilac bitirdiysen
02 Yorumla
Soran+1 yılHepte beni bulur böyle saçma sapan şeyler uuuuuf ya 😭
Eczaneye gitmeni oneririm artık eskisi gibi zor degil bit gecmesi :)
00 YorumlaEczanelerde var sanırsam ilaçları ve baya da etkiliymiş duyduğum kadarıyla...
07 Yorumla
Soran+1 yılDeğilmiş kullandığım kadarıyla 😔
Soran+1 yılYok yapamam onu :(
Soran+1 yılEpey çözüm çıktı buradan. Sağolsun arkadaşlar çok yardımcı oldular
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılSAÇINI BOYA! O BOYANIN ZEHRI ONLARI ÖLDÜRÜYOR. ONDAN SONRADA SIK SIK BIT ILACINI KULAN!
00 Yorumla
+1 yılyatak çarşaf ne varsa kaynatman gerek. doktora gitmekten de çekinme
02 Yorumla
Soran+1 yılÖnce saçımdan arındırmam gerekmez mi
- +1 yıl
hayır. sen çarşaflarını yıkamadığın müddet kurtulamazsın. çünkü yastığına vs. yumurtlarlar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBit ilacı sür onların taraklarıyla tara eğer üremişlerse uzun zaman geçmiyor tek tek sirkeleri temizlemen lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılBaşarabilsem onu tek tek ayıklayacam ama kimsede yapmaz ki böyle bişeyi
banyo yaptıgın zaaman elma sirkesiyle saçlarına masaj yapman gerek...5 dk falan beklettikten sonra yıkaya bilirsin eger ilaç kullanmak istemiyorsan.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
odunu yak yanıp bittiğinde kül haline geldiğinde üzerine su dök onu saçına sür 10 dk bekle ılık su ile yıka tamamen geçer.
15 Yorumla
Soran+1 yılValla mı?
Soran+1 yılBunu deniycem
Soran+1 yılEğer işe yararsa teşekkürü borç bilirim
+1 yıldoktora git çıkmıyorsa psikolojik olabilri ve biri kafanı sürekli kontrol etsin
00 Yorumla
+1 yılher gün kafanı lavobada tara başını eğerek ama her gün yap bitler dökülür iyice öldür. ilaç al eczaneden sık hergün.
00 Yorumla
+1 yılEvi komple yatak yorgan çarşaf temizlemen lazım gaz bite iyi gelir.
05 Yorumla
Soran+1 yılKesin işe yarar mı
- +1 yıl
İşe yaradığını söylerler eğer geçmezse doktora git bası kişilerin kafa derisi bit yapıyor.
Soran+1 yılEn son 2. Sınıftayken okuldan topluca sınıfa bulaşmıştı. Gaz yağı sürmüştü annem ondan sonra hatırlamıyorum bir daha bulaştığını. Yine gaz yağı çare olacak gibi
- +1 yıl
Evet canım kullan geçer.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılbulabilirsen saçını gaz lambasının yağıyla yıka kesin bir çözüm
12 Yorumla
Soran+1 yılNerede vardır
- +1 yıl
hiç bilmiyorum ya
Pamuğa gazyağı dök ve saç diplerine sür. Sonra sık dişli bir tarakla tara.
13 Yorumla
Soran+1 yılKesin işe yarar mı
Soran+1 yılSöyleyen çok oldu deniycem ama nasıl alabilirim onu bilmiyorum
Ayy pis kız.. Doktora git la artık 2 haftadır çıkmıyor diyorsun kan bırakmamıştır orada..
13 Yorumla
Soran+1 yılPis değilim ama ya 😭
Soran+1 yılBen vermedim
+1 yılTaka var reis takiyosun bitler gidiyoe bendw inanmamistimda kuzenimde 2 kere oldu o tokayi yakinca gecti
08 Yorumla
Soran+1 yılNe tokası nerede satılıyor
- +1 yıl
Nerde satiliyor bilmiyorum sorsan herkes bilir normal toka ama bisey var bitler gelmiyor benim kuzen takti gitti bitler sende dene istersen
Soran+1 yılAraştırıcam mutlaka
- +1 yıl
Arastir var oyle bisey kullan gecmesse doktora gidersin o ilac yazar
Soran+1 yılDoktor da eczanede bulunan ilaçları önermeyecek mi nasıl olsa. Gitmeye değmez
- +1 yıl
E yani baska onerecegi bisey yok sen eczanelere sorabilirsin tokayi burada yok derse nerde satiliyor diyede sor
Soran+1 yılTokayı mutlaka ararım, sonrası için de gerekli.
- +1 yıl
Gerekli gerekli arastir bakalim
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok titiz olduğundan psikolojik olarak olabilir tatlım 3 kutu ilaç bitmiş bence bişey kalmamıştır.
01 Yorumla
Soran+1 yılAma hala çok kaşınıyor :(
aman hayvanları yuvasından etme boşver kalsınlar sende kışın göçerler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn temiz insanda da oluyor malesef çevreyle alakalı günde iki defa yıkanmama rağmen bit ilacı kullandım geçmişti o işe yaramadıysa gaz yağı kullan en bilinen yöntem o zaten
05 Yorumla
Soran+1 yılOnu nasıl alıcam ki? Petrolden istesem bana bir şişe verir mi
Cevap sahibi+1 yılYok bu aktarlarda satılıyor en azından ben öyle biliyorum ama istemekten ben biraz çekiniyorum açıkcası aktarzane.com/GAZ-YAGI-750-cc-gaz-yagi,PR-448.html böyle bir siteden almayı tercih edersiniz belki
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim çocukken sorun değildir ama büyüyünce büyük sorun oluyor
Soran+1 yılAynen öyle Allah kimsenin başına vermesin
Saçlarını yak kanks yorgana bulasınca oyle yapıyolar
04 Yorumla
Soran+1 yılBu benim de aklıma geldi valla bak ama sonra çok daha kötü olurum diye vazgeçtim
Soran+1 yılFazla cesurca olur yapamam
- +1 yıl
Kurtuldun mu bitlerden
+1 yılZaten bitler bakimli saclarda olusur annene veya yakinina soyle cikarsin ilacla hall edilmiyor
00 YorumlaEczanelerde bit şampuanı satılır al ve kullan, geçmiş olsun:)
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :)
Artik doktora gitme 2 haftada bitler kafadan derebeylik kurmuştur.
04 Yorumla
Soran+1 yılPeki.
Soran+1 yılOna da peki.
bir arkadaşından yardım al temizlemesi gerek :S belki daha etkili bir ilaç almalısın.
01 Yorumla
Soran+1 yılDaha etkilisi olduğunu sanmıyorum kesin çözüm olacak bir şey arıyorum 😞
+1 yılBöcek ilaciylan yıkan. Küçükken bende bitlenmistim. Onunla yikandim geçti
00 YorumlaYak o kafayı hemen sonrada resmini güncelle bu soru altında :)
00 Yorumlaannen söle o tarasın sen tararsan tam olmayabilir ve sakin oll
01 Yorumla
Soran+1 yılDaha iyiyim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBit tarağı al sürekli onunla tara bit şampuanlari pek ise yaramaz da gaz yağı yariyo sanirim
00 YorumlaEczaneden anti bit alabilirsin sorunu tamamen çözecektir
02 Yorumla
Soran+1 yılDenedim 😞
+1 yılKazıt tıktan sonra ustura ile kes. Kesin Çözüm
03 Yorumla
Soran+1 yılBen en iyisi kafamı koparıp atayım ne dersin?
- +1 yıl
O daha iyi ama sonrası biraz sıkıntı. Ölebilirsin allah korusun.
Soran+1 yılO ihtimal de vardı değil mi bak onu unutmuştum. Alt tarafı bit canımdan olmaya değmez vazgeçtim koparmayacağım
kaşınmaya başladım , başka ilaç dene
08 Yorumla
Soran+1 yılİlaçların işe yaramAdığına kanaat getirdim
Soran+1 yılÖyle yapıcam
Soran+1 yılIlaçların yanında veriyorlar 3 tane var
Soran+1 yılTeşekkürler bu arada
+1 yılKazıt kurtul kökten -_-
00 Yorumla
+1 yılBit şampuanları var al
00 YorumlaSaçlarını 0 a kazıt temiz çözüm ğişman olmazsın
019 Yorumla
Soran+1 yılAsla
Soran+1 yılÇok pişman olurum
Soran+1 yılYavrum 3 kutu kullandım faydası yok ya :(
Soran+1 yılSaçlarım olmadan asla ;) vardır elbet çaresi
Soran+1 yılHahahaha :D ona ne şüphe. Kesin bulur bir çaresini
Soran+1 yılŞakacı seni :D
Soran+1 yılKunak değil miydi o adamın soyadı
Soran+1 yılİlginç adamın ilginç adı olur :D
Soran+1 yılO neden? Ölürsem falan abdestli gideyim diye mi :D
Soran+1 yılSonuç olumlu. Hala hayattayım şimdilik bir problem yok :)
Soran+1 yılE bende onlardan bahsediyorum. Sonuç olumlu dedim ya :D
+1 yılsaçların uzunsa malesef kestırceksın. yoksa zor
04 Yorumla
Soran+1 yılUzun :( kıyamıyorum
- +1 yıl
mecbur kıyıcaksın yoksa geçmez. ben kuçukken 2kere bıtlendım belımde olan saçlarım gıttı. önce kestıler sonra bıt ılacı surduler
- +1 yıl
Benimkide popoma geliyodu ama kestirmeden halletti annem böcek ilacıyla :D kuaför annenin faydaları falan :D
Soran+1 yıl:) şanslıymışsın
+1 yılBit temiz saça gelir derler knk
01 Yorumla
Soran+1 yılBu illetten kurtulunca pis gezerim artık
+1 yılSinek ilacı tek çözüm
00 Yorumlasaçını boyatma durumun varsa hemen boyat ölüyolar
00 Yorumla
+1 yılBuraya yazıcağına yıka bişeyler yap
01 Yorumla
Soran+1 yılGüzel fikir aklıma gelmemişti. Temiz saça gelirler diye saçıma 2 haftadır damla su sürmedim
+1 yılSacini camasir suyuyla yika :D
03 Yorumla
Soran+1 yıl😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
- +1 yıl
Saka yaptim kanks tuz ruhuyla yika en iyisi :D
Soran+1 yılOooooof 😭😭😭
+1 yılEczanede ilacı var, şampuan benzeri bir şey
00 Yorumlahaaah bitli eksikti sayfada
00 Yorumla
+1 yılsaclarini kesceksin son care bu
00 Yorumla
+1 yılkafana yağ sur bekle bir 20 dk falan sonra yıka