Kesinlikle karşı çıkmak veya üzmek için söylemiyorum ama bu sözel bölümde en yüksek öğretmenlik oku yine işsiz kalırsın,.Çünkü bu sinema,radyo işinde tanıdığın olacak herkes kendi elemanını çalıştırır.Dersin ki ben öğretmen olim ,valla atama işleri baya yaş açıkcası öğretmenliğin 2. öğretimleride kaldırıldı bende tutarsa bu yıl boş kalmamak için git ama önümüzdeki 2-3 yılda matematik fen öğren
06 Yorumla
Soran+1 yılozel okullarda ogretmenlık ıcın kpssye atamaya falan gerek kalmıyor. en kotu ıhtımal dersane ogretmenı
- +1 yıl
işte üzülme ama bu dershaneler çok işini biliyor hocaları 500 tl ye çalıştırıyorlar birde bir sürü öğretmen var daha başka mastırdı bilmem neydi kademeni yükseltmessen işinden olabilirsin ,bu yıl git biryerlere yerleş,önümüzdeki yıllarda mat-fen çalış,yaparsın yani tek sorun gözünü korkutmuşlar ama bu matematik hocaları öğretmiyorki adamlar çözüyor öğretmiyor neyse bu başka konu :DD
Soran+1 yılderslerımı ıyı tutarsm akademısyen olmakta haylm aslında bu da mı zor :D
Soran+1 yılsenın hayat yuzune gulmemıs sanırım cok karamsarsn :)
+1 yılrtv süper meslek ama iş için ist.da olman şart ve çok uğraş gerektiriyo. trt ye girmek istersen torpil uçmuş gidiyo.
edebiyatta da olmadı bi pedagojik formasyon alır kpss ye girersin
kardeşim rtv okudu,yapmadıkları halt yok çok zevkli04 Yorumla
Soran+1 yılevet rts okuması en zevklı bolumlerde bırı fılm cek falan fılan sureklı uygulama ınsan sıkılmaz ama mezun oılunca ne olcak? gecesı gunduzuude yok dıyorlar bı bayan ıcın zor
- +1 yıl
yok yahu o kadar da değil. muhabir olursan hangi şehirde yaşadığın belli olmuyo sadece :D
torpilin alasını bulup trt ye girersen en dolgunundan bi maaş alır az mesai yaparsın ;)
Soran+1 yıldızı fılm sektorunde calısırsn gecen gunduzun yok gerıye ne kaldıkı? televızyon kanallarnda rts mezunları ne gbı ısler yapabılır acaba muhabırlk falan dısında
- +1 yıl
kurgu,sunuculuk,stüdyo kameramanlığı
+1 yılTürk Dili ve Edebiyatı okuyorum sadce biraz fazla çalışman gereken bir bölüm.Kpss atamalarına bakar isen radyo-televizyon sinema bölümlernini Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne su dökemiyeceğini göreceksin.İş olanağı açısından ise bakarsan yine radyo-tv-sinemanın Türk Dili ve Edebiyatı ile kıyaslanamayacağını görüceksin.
08 Yorumla
Soran+1 yılsonuc olarak edebıyat mı dıyorsun?
- +1 yıl
Evet ve sadece sırf Türk Dili veEdebiyatı bölümünde ki Osmanlıca'nı geliştirerek arşivci dahi olabilirsin.Ben 2.sınfa yeni geçtim ve sadece çeviri yaparak ay da elime 1 milyara yakın para geçiyordu.Kıyaslaman dahi hata radyo-tv ile Türk Dili ve edebiyatı bölümünü
Soran+1 yılgercekten cok guzel moral verdın cok tesekkurler :)
- +1 yıl
Ne demek sadece biraz çok çalışman gerekicek
Soran+1 yılfarkındayım zor bı bolummus
- +1 yıl
Şimdiden Osmanlı Türkçesine Giriş dersine çalışmaya başla :)
Soran+1 yılen cokta o dersten korkuyordm :D
- +1 yıl
Daha neler çıkıcak karşına 2.sınıfta,Osmanlıca Gramer,Uygurca,Köktürkçe :)
beni dinlerseniz medda içinden biri olarak . ilk tercihiniz doğru ve çalışma alanı cok . edebiyat 50 yılda 1-2 sanatcı cıkar bunuda hatırlayın .o kadar mezun olanlar içersinde .
03 Yorumla
Soran+1 yılamacım sanatcı olmak degıl ogretmen olmak
- +1 yıl
Türk Dili ve Edebiyatı okuyan bir adam ne zaman işsiz kalmış :) Benim tanıdıklarımın hepsi ya şuan devlet kütüphanelerin de ya da öğretim görevlisi :)
Soran+1 yılaynen ogretım gorevlısı olmak cok hostr ya. gazatelerde bıle calısabılıyorsn onemlı olan kendını gelıstmek
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı. Edebiyat ilgi alanım keşke öğretmen olsaydım o kadar çok bilgi veriridim ki ama ataması zor dershane köşelerinde sürünebilirsin. Radyo ve tv için kendini geliştirirsen iyi yerlere gelirsin diye düşünüyorum pek bir bilgim yok.
00 Yorumlafen edebiyat bölümlerinin formasyonları kaldırıldı edebiyatı tercih etme
02 Yorumla
Soran+1 yıltekrar gelır dıyorlar. 4 sene ıcınde mutlaka gelmesı lazım. olmadı dersanede ogretmenlık falan yada ogretım gorevlısı ya da gazetede arsıvlerde de calısılabılır
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılEdebıyat bıtıren yengem şuan işsiz ve kpss'ye hazırlanıyo.
00 Yorumla Radyo televızyon ve sınemayı ben de çok istemiştim..severek yapacağım bir meslekti hatta puanım tuttuğu halde seçmemiştim
02 Yorumla
Soran+1 yılşu an bende oyleyım. ama gelecegı yok ıs bulma ımkanı zor dıyor hocalar bı yere gırmek zor dıyolar o yuzden edebıyata yonlendırdıler benı. kafam hala karısık edebıyat mı rts mı :(
+1 yılzaruri ihtiyaçlarla ilgili bölümleri seç, sağlık gıda vs
01 Yorumla
Soran+1 yılsözelim sınama tsden gırdım sadece
Gizli Üye(36-45)+1 yılBirincisi.
Edebiyatta çok sıkılırsın beni dinle. Morfolojiler, cehver ek fiiller falan baygınlıklar getirir.08 Yorumla- +1 yıl
Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum dediklerin ile hiçbir alakası yok ve iş olanağı bakımından ve kpss 'de öğretmen atamaları bakımından matematikten dahi fazla ataması olunuyor :)
Cevap sahibi+1 yılSence yok, bence var. N'apcaz?
Özel ders vermeye kalkarsan hangisi daha fazla bi' de ona bak istersen. Kaç kişi edebiyat dersi alıyor, kaç kişi matematik dersi.
Edebiyat ile matematiği kıyaslama. =)
Soran+1 yıledebıyatta ıhtıyac varmıs atama bencede edebıyatta daha fazla olur.kpssde ozelde calısmak ıstersen gerek kalmıyor
Cevap sahibi+1 yılZaten senin önünde binlerce mezun ve bekleyen adam var. Sen mezun olana kadar da 4-5 senede binlerce mezun verilecek. Sence ne kadar şansın olur? Özel sektör diye bi' şansın zaten yok. KPSS'yi kazanman gerekli. Bi' sınav stresi daha var. Sınavlarda ne şaibeler döndüğünü görüyorsun. Kazansan bile atanamama ihtimalin çok yüksek.
falan filan...
Soran+1 yılhayır arkadasım kolejlerde ogretmenlık cıın kpssye gerek yok
Cevap sahibi+1 yılYanlış bilmiyorsam kolejlere girmen için de pedagojik formasyon alman gerekli. Bu formasyon işleri Fen-Edebiyat için çok sallantıda. Ayrıca neden bi' kolej yeni mezun, tecrübesiz birisini işe alsın ki? Nerede deneyim yapmayı düşünüyorsun?
Soran+1 yılbu tamamen sans meselesı ogretmen olmadm baska bır sey olurum edebıyat gıbı zor bolum okıcaksn ve ıssız kalcaksn.ben gulerm buna. bulamayan bırı varsa o da yeternce kndını gelıstrmemıstr. sadece edeboyat degl dıger alanlarda da kendını gelıstırısn is bulmak en kolay sey. herkes unı mezunu olupta mı ıs buluyor kader kısmet ıslerı
Cevap sahibi+1 yıl"edebıyat gıbı zor bolum okıcaksn ve ıssız kalcaksn.ben gulerm buna."
Yaşına veriyorum. Umarım deneyerek değilde büyüklerini dinleyerek öğrenirsin. Hayatta başarılar.
+1 yılYazarlığa katkı sağlamak için sizce radyo ve televizyonculuk mu yoksa edebiyat mi okumalıyım
00 YorumlaMerhaba ben de su an tercih yapicam da ikisi arasinda kaldim okuyan biri olarak ne onerirsiniz?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhangisini seçtin merak ettim?
01 Yorumla
Soran+1 yıledebiyat :)
İlk seçenek :)
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne