Utangaç içine kapanık büyüyen ben bu durumu aştım arkadaş çevremi yeniden dizayn edip asırı sosyal tiplerle arkadaş oldum kendimi çok iyi hissetmeye başladım kardeşlerim bile sen baya değiştin biz senin gibi gezip dolaşamıyoruz arkadaşımız yok ki der oldular, onlara da bu enerjiyi bulaştırıp bir nevi sosyal özgüvenli olmalarını sagladım hiç mekan bilmeyen kardeşim şuraya gidelim demeye başladı sonunda düzeliyoruz derken. Babam olaya el attı hemen öyle fazla da açılma herkesi iyi mi sanıyon fazla içerlerine girme harcarlar seni demesi. Sonra işte eve geldiğim geç saatlerin hesabını sorması, Arkadaşın kim nasıl biri telefon nosunu at sana ulaşamazsa annen onu arar demesi, kendimi hala çocuk gibi hissediyorum kendi kararlarımda yanlış belki ama ailemin kararlariyla da hiç bir halt öğrenemedim. ne zaman biriyle buluşacak olsam akşam saatlerine rahat oturamiyorum telefon çalar kalkar giderim diye sizce doğru mu yapiyolar çok baskiliyorlar napmam lazim
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de aynı sorunu çözüyorum en iyisi bir iş ya bulup evden olabildiğince uzaklaşmak ya da ders çalışıyorum bahanesiyle kütüphanede kalmak eve bazen sadece yatmaya gittiğimi biliyorum. üniversitede değilsen ve geçeceksen en mantıklısı üniyi farklı bir şehirde okumak. aşırı baskı insanı ailesinden uzaklaştırıyor umarım çözüm bulabilirsin
Çok güzel söyledin bu durum sanırım çözülmez ama kaçarak biseyler yapabilirim. İş çıkışı bir yerlere gidince yavaştan esnek davrandıklarını gözlemledim durumumuz çok iyi şükür ama iş yokken hayır dedikleriyle kendi paramı kazanıp şurdayım gelicem ya dediğimde eh peki demeleri çok garip değil mi
bir çok arkadaşım manita yapıp baskıcı ailesine bunu söylediklerinde daha az tepki veriyorlardı bu da bir çözüm olabiliyor.
Mevzu para değil çünkü paramı kazanırken de hayır diyebiliyorlar hani biryere gitmek için herşeyi ayarladım diyelim araba arizalı der, arabayı yaptırırım o kızın oralar şimdi kar çamur araba saplanır akşam akşam gitme der zincir takarım, içime neyse bir his doğdu gitme oğlum derde der yani sonra amacın aslında içinde ki hissin gitmemi istemediği olduğunu anlarim neden o kadar bahane ürettin derim. Yalan söylememeyi ôgrettiler bana ama artık mecburen yalan söyliycem cidden baskının zararları bunlar işte
Yaa çok doğru söyledin yine sevgilim varkende izin var amaç ne olabilir neden buna izin veriliyor
ay o kadar iyi anlıyorum ki seni yalan söyleyemiyorum ben de ama sanırsam bir nokta alışıyorlar ben de tam olarak rahat değilim ama eskiden çok beterdi her saat başı aramalar nerde olduğumu kimle olduğumu sormalar vs cidden insanın ailesinin kendisine güvenmiyor hissi verişi berbat bir şey ancak hep aynı insanlarla takıldığımda ve onları gördüklerinden ötürü daha rahatlar özellikle arkadaşlarımla bir yaz tatili yaptıktan sonra işler birazcık daha rahatladı benim için diplerinde olduğumda hep bir sorun çünkü
Kısıtlamarına izin verip en minimal şeyde bile izin almaya başlayinca bence çember küçülüyor ama en uçuk bişeyi yapınca normaline izin veriliyor. Kendi kendimizi kurban ediyoruz bir nevi hah bak benden izin alıyor ben herşeye karisirim yetkisini ellerine veriyoruz bence basit şeylerde bile izin alarak
Son olarak napıyım sence babama birkez bile bile yalanımı yakalattim amaç şuydu bu çocuk böyle yapmazdı ben nerde hata yaptım demesini sağlamak. Bana dedi ki oğlum sen yeter ki yalan sôyleme arkadaşlarınla git ama haber ver dedi 😹
evet çoğu arkadaşım ailene karşı çık vs diyordu ama yetiştiğim kültür bunu yapmama da izin vermiyor sonuç olarak onlara bağlıyım ve böyle bir şey yapsam saygısızlık olarak görürler bir kere kapıyı kilitleyip çıkmama izin vermemişlerdi asla unutmam oldukça travmatik ve işin kötü tarafı özgürlüğe bu kadar düşkün biri olurken başıma bunların gelmesi tam bir saçmalık
Yuh tam beni özetledin "özgürlüge bu
kadar düşkünken biri iken..." ve arkadaşlarının aileleri izin verse bile senin onlardan daha özgür olduğunu sanmaları trajisi. Çok güzel saygın sosyal bir kişilik oluşturuyorsun yıllarını alıyor emek onlar için fedakarlıklar sonra tecrübeler ama ailem bunları hiç anlamadığı için ne yaşadığından ne hissettiğinde habersiz net kararlar alıyor senin üzerinde
evet evetttt benim gibi olan birkaç arkadaşım daha var allahtan o yüzden beraber oturup ağlayabiliyoruz bu konulara ancak bi konser olsun bi tiyatro izin almak bile istemediğimden (yaşanacak tartışmaları düşünüp) istediğim gibi yaşamıyorum bu hayatı o yüzden yüksek lisansa çalışıyorum evden ayrılabileyim diye umarım ayrılırım