Gündem bu mu şimdi arkadaşlar? Allah'ın ismini zikretmek neden böyle rahatsız edici geliyor onlara ya adam enkaz altından çıkıyor kuran okuyor halay mı çekecek bu insanlar tabi ki de kuran okuyup dua edecekler oradaki AFAD görevlileri bunları bilmiyor mu zaten işin profesyonelleri öyle yazmakla olmuyor niye böyle anlam veremiyorum sizin bu konuda fikriniz nedir?
Deprem esnasında Getirilen Tekbirler neden bir kesim insanı rahatsız ediyor?
Bende şüpheciler arasındayım ama tekbir getirenlere kızmam normal karşılarım şayet enkazdan çocuklar çıkarılırken onları korkutabilir bu sesler birde orada başka inançları olan insanlarda var. He normal şartlarda herkes kendi inancını yaşayabilir beni ırgalamaz
Yani ortada git gellerde konuşmuşsun aradığım cevap taraf ol ya da demem mümkün değil oradaki çocuklar artık çocuk değil bir yetişkinden daha olgunlar.
Dini yaşamak değil mesele rahatsız olmak bu niye düne kadar Taksim'de ezanları ıslıklayanlardan farkları ne gidip çok bilmişlik yapacaklarsa yağma yapanların önüne çıksınlar adamın faydası yok zararı çok niye klavyeden yazmak kolay.
Günlerce enkaz altında kıpırdayamadan mutlak sessizlik içinde ölümü bekleyen birine enkazdan çıkar çıkmaz bagıranlar ( ne dedikleri zaten anlaşılamaz ) o kurtarılan kaç yaşında olursa olsun inanılmaz bir son travma yaşatabilir zira yıkılma anında binanın nasıl korkutucu gurultu ile çöktüğünü kendisi yaşamıştır.
Tekbire kimse karşı değil ancak kurtarılan zede başında nedense tvler dışarda bekleyenler tarafından çagrılıyor ve kamera show halini alıyor. Ya kurtarılan başka inanca baglı ise , tekbir neye yarayacak , kaldı ki bir inanca sahip olamayacak yaştakiler buna korkunun tetiklenmesi dışında ne tepki verecek?
Dışarda olanlar ve depremi uzakta kendi koltuklarında oturanlar da buna aferin der ama kendisi yaşarsa ne yapar deprem sonrasında asıl soru o , tribunden aferin demek kolay..
Oluyor , dogru bilimsel konusuyorum cunki ben bir uzman psikologum ve insanlara travma ustune travma yaşatan ama kendileri kurtarmaya girmeyen ve bagıranları da tribunden alkıslamak dısında bir yiyecek giyecek vermeye usenenler tekbirle nereye varacak?
Yabancı ekipler zede çıkardığında da durum aynı ve zedeyi kendi kurtarmış gibi nara misali bagırmak kimin isine nasıl yarayacak? Adamlar dunyayı aşmış yardıma gelmiş ama enkaz kenarındaki güruh eli cebindeyken parmak havaya kalkıyor. Bu sahiplenme haram değil mi?
Allah büyüktür çuvala mı girdi Allahu ekberi günlük hayatında kim kullanıyor kesinlikle iyi niyetli değildi o videolar. Ha kullanan varsa günlük hayatında Allahu ekber falan diyen varsa yakınlarına akıl sağlığı diliyorum. Büyüktür deyin abi Arap çakması gibi ekber mekber ne oluyor
@Vakt-imerhun ben birinin bana Allahu Ekber dediğini duymadım şu ana kadar jahsjs ayrıca cidden Allah tektir anlamında kullanıldıysa saygısızlık kime ilah dayatıyorsunuz
Kafam karışık. Dindar bir insanım bana kalsa olabilir ama bir grup sesten depremzede incinir diyince düşünmedim değil. Biraz sessizce söylenebilirdi sanırım orta yolcu biri olduğum için bunu düşündüm.
bu sitede deist ateist agnostik kaynıyor ve yazdıkları görüşleri görünce yazık diyip acıyor insan çok pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak afer bölgesinde elin japonu Kuran-ı Kerim sayesinde müslüman oldu bizimkiler müslümanken red edip dini yalanlayıp dalgalar geçiyorlar hakaretler ediyorlar ne diyim ki ALLAH açsın gözlerini
yabancılarda saygı esas onlar bile bizim ezanımızı duyunca saygı ile dinliyor bizimkiler sabah ezanından rahatsız oluyor vay efendim neymiş uykularında rahatsız ediyormuş duymak zorundalarmış mı
İnsanlar can derdinde birilerinin takıldığı gereksiz seylere bak Allah tekdir demek bunda ne var? Bu yaptıkları islam düşmanlığı Hepimiz allahı analım Tüm seytanlar bırakn çıldırsn
Zaten enkazdan çıkacak olan kişiyle iletişim kuruyorlar. Ben bir travma oluşturacağını sanmam. Bu kadara kadar rahatsız olmak da bana göre din düşmanlığı.
Kuran'ı anlayarak okuyan birisi zaten böyle tekbir falan getirmez. O anın piskolojisi ile içgüdüsel bir moral sözcüğü der geçerim ama uzun vadede mantıklı düşününce saçmalık bence
Bu Allah'a olan şükrü ifade ediyor yani bı can daha kurtarıldı diye şahsen dindar bir insanım ve her bir kişi kurtarıldığında da şükrediyorum ama farklı dine mensup ya da din yanlısı olmayanlar var ama saygı duyana saygı duymak gerek
İslamın emir ve yasaklarına uygun yaşamayan, günahlarından ötürü tevbe etmeyip, kalplerinde biriken ve çoğalan siyah noktalar sebebiyle rahatsız oluyorlardır.