makine okuyan biri olarak asla tavsiye etmem iş imkanı çok azdır koskoca fabrikalarda 20 ,30 makine müh varsa metalurji malzeme müh 1 tane orana bak yuh diceksin ama daha kötüsü malzeme mühendisinin bildiği herşeyi makineci zaten biliyodur ve çoğu işlerme malzeme müh gerek bile duymaz işin gerçeği bu bence inşaat yada makine veya mimarlık benim tavsiyelerim hepsini yapan çok bayan var gayette başarılı oluyorlar :D
37 Yorumla- +1 yıl
Metalorji için okuyo zaten millet mazeme ekstrası çok geniş bir kapsamlı bölüm burası
- +1 yıl
Sırf şu yoruma cevap yazmak için üye oldum. Arkadaş fazlasıyla bilmiyor sektörü yanlış yönlendirmesin. Metalurjistlerin iş alanı düşünülmeyeceği kadar geniştir. Çevrenizde gördüğünüz her ürünün bir üretim prosesi var ve bu proses boyunca yapılacak işlemler, kontrollerin tümü metalurji mühendisliğinin alanıdır. Bir makinecinin bildiğini metalurjist bilmez, metalurjistin bildiğini makineci bilmez. Ortak dersler ve alanlar haricinde iki alanda kendi uzmanlığına yoğunlaşır. Şu arkadaşa yüksek mukavemetli çelik üretimi nasıl olur desek cevap veremez. Mukavemet nasıl kazandırılır desek en yüzeysel cevabı verir (ısıl işlem der geçer). Metalurji sektörü üretim metalurjisi dediğimiz sanayi ve fiziksel metalurji dediğimiz malzeme bilimi yani araştırma geliştirme alanı olarak ikiye ayrılır. Metalurji bilmeden bir ürün yaparsınız, 2 yıl sonra paslanır çöp olur sonra metalurjist ararsınız noldu diye... Öğrenci arkadaşlara tavsiyem stajlarınızı erken sınıflarda yapıp fabrika ortamını görün. Eğer size göre değilse yolunuzu kalite kontrol, arge, akademisyenlik gibi alternatiflere çevirirsiniz ki her bir alan farklı uzmanlık ister. Makineciler bildiği iki tane çelik adıyla kendilerini metalurjist sanmasınlar.
Döküm yapan yerlerde imalat ağırlıklı ağır sanayide ama düşük ihtimalde iş bulur çok ezberlersin dersleri pek de hafif değil makine mühendisliğiyle kardeş bölümdür yanlış bilmiyorsam bitirince 6 ay kurs alıp kaynak mühendisliği de yapılabilir bence bayan için pek uygun olmasa da baya bir bayan öğrenci tercih ediyor görüyorduk okurken
10 Yorumla
Bayana göre uygun bir meslek değil...
Demir çelik fabrikasında falan çalışırsın ya da inşaatta demirlerin kontrolünde.00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 366 cevap paylaştı. zorlar bir bayanı makine müh özelleşmiş dallarından biridir iyi düşün ama bölüm güzel
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
+1 yılBirinci sınıfta metalurji malzeme okuyup yatay geçişle makineye geçen birisi olarak, mühendislikler kızlara göre değil diyorum :D
Elektronik, bilgisayar olabilir, endüstriye gitmeyin(sektördeyim biliyorum)
matematik seviyorsan makineye gidebilirsin, okulda kalma ihtimalin çok olur, birsürü anabilim dalı var..01 Yorumla- +1 yıl
metalurji ve malzemeden makinaya nasıl geçiş yaptın ve hangi üniversite teşekkür edrm
bizim komşunun kızı çok güzel bir kız.dokuz eylül makina müh. yazdı.başarı sırası yetiyor.okumak istedikten sonra kızı erkeği olmaz bence :)
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayır madem makinenin kardeş bölümü neden bayanlar bunu tercih ediyor makineyi etmeyip onu anlamıyorum.:D
00 YorumlaMuhendislik dallarindan istiyorsan mekatronik okumalisin. veya min elektrik elektronik
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbayan mesleği değil kesinlikle.bayanların yapabilceği mühendislik endüstri mühendisliği,işletme mühendisliğidir bence.makine,inşaat,elektrik bir bayana göre zordur çalışma koşulları olarak.yada alternatif mimarlık diyorum.
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar