Şeriat geldiği an benim hayatıma rızam olmadan el uzatmış olmuyorlar mı bu nasıl saygı oluyor?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Onu isteyen cahil kesim oluyor.
Sen şeriatı Batının kurduğu işidden öğrendiğin için anlaman mümkün değil
Anlat senden öğrenelim🤔
Burdan anlatılamayacak kadar büyük ve güzel. Okuma özelliğin varsa önce Peygamber Efendimizin ASM hayatını oku. Nasıl bir saygı nasıl bir merhamet nasıl bir sevgi inşa etmiş gör
Sizin bahsettiğiniz şey laiklik oluyor bildiğin o zaman neden laikliği karşı geliyorsunuz?
Öyle bir şey demedim. Alakası bile yok. İslam oluyor
Bunu o zaman islam diye yorumlayın tabi amacınız bu tarz islam ise
Gerçek İslam. Kuran ve Sünnet ışığında yaşanan İslam
Peki neden kimseyi bunu yapmıyor-uyarmıyor sonuç olarak en nefret edilen dine sahipsiniz bunun temel sebebi bu
Sen sahip değilsin sanırım. En nefret edilen dine sahip değiliz. Aksine insanlar İslam a koştuğu için deliren insanların gürültü yaptığı bir ortamda yaşıyoruz sadece
Çin, Hindistan, İsrail, Fransa gibi farklı farklı dine sahip ülkeler birbirine saygı duyuyor fakat konu siz olduğunuzda tam zıttı oluyor Türkiye'deki islamafobi oranı bile arttı daha ne olsun
Gürültü dikkat çekiyor.
şeriatın ne olduğunu öğren ondan sonra bu kısmını merak et !!!
Madem çok biliyorsun anlar !!
anlat*
Buradan anlat hem bu sayede herkes gerçekleri öğrenmiş olur
Çapsız kralkobrax21
saçmalayıp engelliyorsun ki cevap veremeyip altında kalmayasın diye bak işte böylesiniz iftirayı atarsınız ondan sonra cevap verilince karşılık veremeyip ya da çarpıtamayınca baane üretir kaçarsınız.
Bu da en son yazdığının cevabı
Çok belli kimin neyle konuştuğu :) ben sana herhangi bir şey bile iddia etmedim sadece senin ithamda bulunduğun şeye istinaden verdiğin örneklerindeki mantık hatalarını, bu ithamlar için bu örneklerin bile alakasız olduğunu ıspatladım. Bu durumda nasıl başkasının ağzıyla konuşmuş olabilirim? Asıl siz başkalarının ağzıyla konuşup ondan sonra kendinizi haklı çıkarmak için internetten kuranda öldürmek ya da savaş diye aratıp adam akıllı okumadan anlamadan direk önünüze çıkan ilk öldürmeyle alakalı yeri kopyalayıp delil olarak sunmaya kalkıyorsunuz !!! bu mu sizin seviyeniz? doğru ben bu seviyede değilim haklısın :)
şeriat Allah'ın yolu Allah'ın hükmü kuralları demektir. sen müslümanın diyorsan bunu gerçekten bilen seria istemiyorum demez Zaten çünkü Allah'ın bilir Rabbini bilir
Bu din nasıl saygı dini oluyor onu soruyorum kalan umrumda değil
şimdi şey gibi düşün senin bir evin var ben gelip senin evini isteğim gibi düzenini değiştirebilir miyim hayır sana saygım vardır.. bu dünyada herşeyede rabbiminize aittir bizde onun düzenini bozamayiz biz ona saygı göstermek zorundayız o bize değil.. kaldiki şeriat. derken çoğu el kol kesme den başka bir sey bilmiyor bunu iyice öğren Zaten bildikten sonra bu soruyu sormayacaksin.
Malezya'nın uyguladığı şeriat doğru değil mi dinden çıktığın zaman binevi mülteci konumuna düşüyorsun
hiç bir ülke gerçek şeriatın uygulamiyor canım onun için insanlar bakip aa bu şeriat mi deyip İslama uzak kalıyor işte..
Suudi Arabistan misal canı nasıl isterse onu yapıyor adina da güya şeriat diyor. bunlar şeriat değil yanii
Sizin dediğiniz şeriat binevi laiklik olmuyor mu arada ufak tefek farklar var peki bu durumda neden şeriat istiyorsunuz bunu cidden çok merak ediyorum
Bak Hala bilmeden konuşuyorsun !! Laiklik nedir? Din ve devlet işlerinin bir birine karışmaması demi?
Birincisi ;
Bir insan hem inanıp hem laik olamaz çünkü müslümansa müslüman gibi hiristiyansa hiristiyan gibi yaşaması icap eder ondan dolayıda sistem laik olur birey laik olamaz.
İkincisi;
Ben Müslümanım diyen insan hayatının her alanını ve her zamanını islama göre yaşaması gerektiği için yargılanırken de, evlenirken de, ibadet ederken de kendi dinine uygun olmayan bir sisteme uyamaz onun için bunun adı laiklik olmaz. Madem birşeyleri merak ediyorsun araştır sizin gıpta ile baktığınız avrupa ülkelerinin en ağ babası ingiltere bile yıllar öncesinde müslümanlara şeriat mahkemeleri kuruyordu hala da duruyor sanırım doğru uygulayabilirler uygulayamazlar o ayrı ama en azından dar kafayla benim kanun ve kurallarıma uyacaksın diye kimseye dayatmıyorlar
benim dediğim laiklik olamaz çünkü ikisi birbirinden çok uzak şeyler canım.. bir müslüman bak bunj tam idrak etse laiklik mi seriatmi dendiğinde laiklik asla seçmez.. ama merak edip sormanda güzel sora sora öğrenilir.
ben sana demedim zaten sorana dedim
@HaYLaZ_Ve_GıCıK ben size bir şey yazmadımki 🙄
tamam o zaman ben yanlış anladım sanırım
@HaYLaZ_Ve_GıCıK aynn 🙃
iyi günler
Sorsanız hiç birimiz şeriat nedir bilmiyoruz. İslam evrensel insani değerler koyar. Bir kukuk sistemi önermez. Adalet, eşitlik, ahk, hukuk, liyakat, saygı der...
Bu= laiklik?
Öyle zaten. Hz peygamber bir dövlet yönetim sistemi önermedi. Bir vekil bırakmadı. Değerleri ortaya koydu. İnsanı merkeze aldı.
Şeriat Allah'ın kanununları Allah'ın sana emrettiği hüküm nasıl sana el uzatsın kral
Müslüman olmadığın için seni 2. sınıf yapan ya da öldüren hristiyanlar değil bunu bizzat müslümanlar yapıyor
Onu insanlar yapıyor müslanlıkta ve İslam'da öldürme yaşat ilkesine dikkat edilir her insanın canının kıymetli olduğuna önem verilir her canlı İslam için çok kıymetlidir bilakıs tek insan değil hayvan bitki ağaç çiçek bunların hepsi İslam tarafından korunur ve zarar verenlere ağır cezalar verilir
Sen İslam'ı bir müslümandan değil kuranı kerimden öğrenmelisin taklidi iman seni bu yere sokmuş tek doğru kitap kuranı kerimdir
Cariyelik ve çok eşliliği normal karşılayan kitap mı?
Çok eşlilik anca eşlerinin rızası varsa kabul edilen bi kavramdır senin rızan yoksa kimse sana el uzatamaz ve kimse senden medet umamaz
Peki neden bunu sadece erkek yapabiliyor?
Başkan fıtrata uygun değildir senin birden fazla kocan olsa birisinden birisi kan çıkartır
Erkek savaş esiri kadına şey yapabilir fakat kadın 2 koca bile alamaz anlıyorum😑
Aynı anda alamaz boşan istediğin kadar al
Erkek de senin rızan olmadan 2. Huriyi alamaz
Tamam feminstsin anladık da fındık olunca harzemşah olmuyorsun aga
Çünkü öyle bir şey yok
İslamı saygı dini diye yutturmaya çalışıyorlar
Çok biliyorsun ya ? Bilip bilmeden boş boş yorumlar yapmayın biliyorsan konuş adam alim sansınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar !!!
@HaYLaZ_Ve_GıCıK senden çok biliyorum orası kesin, madem öyle neden insanları onlar gibi düşünmüyorlar diye öldürüyorlar, onların yaşam tarzına müdahale ediyorlar.
Bilmediğin o kadar belli ki :) Ya zır cahilsin ya da art niyetli !!! Sen hiç ömrü hayatında filmlerde dahi olsa islam dinin de zorlama yoktur diye bişey duymadın öylemi?
@HaYLaZ_Ve_GıCıK 89﴿ Kendileri nasıl inkâr etmişlerse sizin de öyle inkâr etmenizi, böylece onlara eşit ve benzer hale gelmenizi isterler. (İman edip) Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan dostlar edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün; hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin. Nisa suresi
@HaYLaZ_Ve_GıCıK ﴾191﴿ Onları yakaladığınız yerde öldürün; sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne öldürmekten daha kötüdür. Mescid-i Harâm civarında onlar sizinle savaşmadıkça siz de orada onlarla savaşmayın. Şayet sizinle savaşmaya kalkışırlarsa o zaman onları öldürün. İşte kâfirlerin cezası böyledir!. Bakara suresi
O kadar dar kafalısınız ki bu ayetlerin ne anlama geldiğini öncesini sonrasını neden nasıl olduğunu hiç düşünmeden kelime olarak alıyorsunuz harbiden tekrar söylüyorum ya zır cahilsiniz ya da art niyetli
@HaYLaZ_Ve_GıCıK sizin yapabildiğiniz tek şey söyleyecek bir şey bulamadığınız zaman hakaret edersiniz yani o kadar zavallısınız.
Şu ayeti senin dar bakışınla at gözlüğünle yorumlasan dahi laf edecek bişey yok ya okuduğunu anlamıyorsun ya da algılayamıyorsun bu ayeti buna örnek göstermek senin kafanda birisi için doğru olurda sadece :)
@HaYLaZ_Ve_GıCıK ben yorumlamıyorum, sizin alim dedikleriniz yorumluyor.
ben hakaret etmiyorum istediğin şekilde seninle tartışırım ama bana akıl ve mantıkla gel verdiğin öldürmekle alakalı suçladığın ayette bile nefsi müdafa var kendini savunmadan bahsediyor onlar savaşmadıkça savaşmayın diyor sen kalkmışsın bana bunu islam dininin şeriatın öldürmek olduğu ile alakalı örnek veriyorsun bu mantık bu kafa ya ahmak olmalı ya art niyetli böyle bi mantık nasıl olabilir başka?
@HaYLaZ_Ve_GıCıK benimle tartışacak seviyesinde değilsin senin gibi başkalarının ağzıyla konuşanlar sabit fikirlere ayıracak vaktim yok.
Kafa yok
Cehaletten