Otel yakıp 35 kişinin ölümüne sebep olmak , ele tüfek almak baskın düzenleyip insan öldürmek gibi gibi şeyler bana nedense saygı gibi gelmiyor

Otel yakıp 35 kişinin ölümüne sebep olmak , ele tüfek almak baskın düzenleyip insan öldürmek gibi gibi şeyler bana nedense saygı gibi gelmiyor

Üstteki kafayı İslam ile bozmuş ama İslam dini ile uzaktan yakından alakası olmayan katı dinciler ile haricî zihniyetliler.
Alttaki de Almanya'nın yetiştirip büyüttüğü, adı İslam gibi görünse de Cemalettin Kaplan şerefs*zinin köpekleri.
Bakara Suresi 256. Ayeti bilen bunlara hayatta bakmaz.
Ben de dindar biriyim ve bu tür akımlara asla itibar etmem.
Müslümanlar İslam saygı dini derken neden şeriat ister?
Şeriat Allah'ın koyduğu kurallar bütünüdür, sadece Müslümanlara uygulanır. Gayri müslimler kendi mahkemelerini kurar orada yargılanırlar, Şeriat diyince aklınıza 2-3 ülke geliyor (Arabistan, İran, Afganistan) ama tüm dünyanın gıpta ile baktığı Birleşik Arap Emirlikleri de Şeriat ile yönetiliyor, Katar'da, Kuveyt'te, Bahreyn'de, Malezya'da, Maldivler'de yani bunun çok fix bir menüsü yok insanlar kendi mezheplerine itikadlerine göre uyguluyor (kendi mezhebine uygun hareket etmeyenlerde var, İran'da çok şiddet baskı var mesela ama bu onlara da uygun değil devletin b*k yemesi) Müslüman olmayanları da ilgilendiren bir mevzu da değil, onların kendi mahkemeleri var.
Oteli ateşe verenler eğer şeriat ülkesinde yaşasaydı kısas uygulanabilirdi, yaptıkları İslam'ın en büyük günahlarından biri. Şeriatla İslam'la falan alakası yok, sorumlular öbür dünyada hesabını verecektir.
Cevap
5Cevap
Şeriat ile neden Adına şeriatçi denenleri bir tutuyorsun. Sen bu yaşına kadar bütün kurallara uydun mu? Kişinin hatasını asıl olanı değiştirmez.
Kardeş yeter artık kan dökülmesin insanlar da kendine gelsin ne bu öfke ne bu celal
Müslüman'ım ama şeriat istemiyorum.
Çok genelleme olmuş.
Cehaletin dini yoktur adaletin de dini yoktur
kendi çıkarlarına saygılı bir çoğu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?