Bazıları şey diyor bu gerçek şeriat değil insan ister istemez madem bu gerçek şeriat değil neden onca ülke ve onca insan buna inanıyor neden bahsettiğiniz şeriati uygulamıyorsunuz neden böyle yapıp islamofobiye sebep oluyorsunuz diyor

Bazıları şey diyor bu gerçek şeriat değil insan ister istemez madem bu gerçek şeriat değil neden onca ülke ve onca insan buna inanıyor neden bahsettiğiniz şeriati uygulamıyorsunuz neden böyle yapıp islamofobiye sebep oluyorsunuz diyor

Şuanda müslümanların şeriat dediği şey aslında 1500 yıl önceki sistemden daha düşük ve şaçma kurallar. İslamiyete ve şuanki müslümanlara baktığımız zaman kendine öüalüman diyenlerin aslında İslamiyetin en büyük düşmanları olduğu net görülüyor. İslam peygamberi Muhammed “sizin en hayırlınız okuma yazma öğrenen ve öğretendir” diyerek insnaları eğitime iterken ondan sonrakilerin “okuma yazma” kısmını “kuran okuyan” diye değiştirip insanları eğitimden uzaklaştırmıştır. Oysa hadislerin kuran halini alması peyfamberin ölümünden sonradır yani burada yalan var. Eski medrese eğitimlerinde gök biliminden felsefeye matematiğe kadar bir çok modern konunun eğitimi verilirken şu an sadece Arapça okuma kurslarına dönmüş durumda. Peygamberin yaşadığı dönemde çoklu eş ayetinin yalnızca savaşta ailesini kaybetmiş kaybetmiş yetim kalmış kendine bakmakta zorluk çeken kadınları kapsarken şuanda sadece uckur zevki için küçücük kızlarla evlendiklerini görüyoruz.
Modern dünyada şeriat denilen şey sadece insanların dini kullanarak kendi işine geleni yasalaştırması için kullanılan bir kılıf 1500 yıl öncesinden daha geri kalmış bir sistem.
Cevap
1Cevap
Din sizin istedgniz gbi yonlendirecegniz kafanıza göre degstirebilcgnz şey değil . Kendinize gelin. Yarım saatlik zevk icn ne kadar çabuk öbür dünyanızı yakmaya heveslisiniz. Sizin gbi aynı düşünmüyor insanlar die de geri kafalı oluyor. Lafa geldi mi herkes istedgni söyler ama gerçekler söylendiğinde geri kafalı yapboz diosunz dini işinize geldg gbi yonlendirmeyn
Ben ne alaka mk detayı oku detayı
Seni kastetmedm canım kafasına göre dini kuralları sekillendirenler varya onlara lafım
Bana diyorsun sandım birazcık sert çıkmış olabilirim özür dilerim kusura bakma🙏
Yok kız bn sorunu anladm zaten millet burada ilkeli denk gelmissindr dini oyuncak sanio herald oynayıp duruolar onlara
şeriat islamda allahın hukukunun uygulanması demektir. müslüman bunu istemiyorsa kendisiyle çelişir bence bunun mezheple alakası yok kitapta yazan neyse müslüman için odur tatlım
Kanka sorun tam olarak bu herkes kendi kafasına göre yorumluyor dini birisi x doğru diyor diğeri y diğeri ise x ve y ye inanan kafirdir diyor günümüzde bilinen inanılan islam saygı dini gibi durmuyor eğer bu gerçek islam değilse müslümanlar neden buna inanıyor-uyguluyor onu merak ediyorum
özetle ya islam saygı dini değil ya da müslümanlar daha neye inandığını bilmeden sürü psikolojisi kurbanı oluyor sonuç buna çıkıyor bence
müslümanların cogu dinden habersiz. islam saygı duydugunu anlatıyor kuranda o yuzden tam bir saygı dini değil diyemeyiz. ama herkese saygı duymuyor. örneğin bir pagan, ateist vs olan kişileri öldürmeye dayalı bir sistem var şeriatta sadece ibrahimi dinden olanlara yaşama hakkı veriyor
Sen de saygısızsın demek ki saygısızın dini ırkı olmuyormuş
3. kişi ağzıyla gayet mantıklı sorgulayıcı soru sorduğum için mi saygısız oldum
Kendin her istediğini söyleyerek başkalarını düzeltemezsin
Şeriat olmayan şey daha mı iyi
Asıl soru şu şeriat ne hangi şeriat doğru olmalı bence sonuç olarak 2 seçenek var 1. seçenek islam saygı dini değildir 2. seçenek müslümanlar daha neye inandığını bilmiyordur
Nasıl bir yönetim olmalı mesela sence?
Şeriat gelicekse bile o şeriat inananlar için geçerli olmalı bence mesela Malezya buna örnek olabilir fakat onlar dinden çıkanı 2. sınıf vatandaş yapıyor
Şeriat aslında neyi emrediyor biliyor musunuz?
Liyakatı (işin ehli olan insanların iş başına geçmeleri)
istişareyi (danışma)
Ve Adaleti.
İslam yönetimi bunun etrafında şekillenir.
Siz yüksek ihtimal fıkıh bilmiyorsunuz. Bilseniz böyle konuşmazsınız.
Yani şey diyorsun müslüman milleti "o kesin" daha neye inandığını bilmiyor sürü psikolojisi kurbanı oldukları için bu durumdalar
Kuran'dan dinden bihaber yaşıyor insanlar.
Eğer öyle olmasa toplum bu halde olmazdı, insan böyle olmazdı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?