Güncellemeler
+1 yıl
Peki ya Yıldırım kullansalar bir noktada yapay bir yıldırım bulutları oluşturup o yıldırımları bir şekilde bir arada birleştirip bu füzyonu birleştirmeye kalksalar
Ama bilimsel terimlerle değil atomlara ya da adı ne haltsa onlara anlaya bileceğim isimler vererek anlatacak yani örnek veriyorum dötaryum ve tridyumu fizyon yoluyla tepkimeye sokmak yani bana fizyonu detaylı anlata bilecek birisi var mı bu fizyon tam olarak nedir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Radyoaktivite diyorsun kaldı ki atom diyorsan terim anlama giriyor anlatmasına anlatırım da ödevin galiba bundan bana ne 🙄
Aynen ödevim ama şu fizyonu anlamam lazım fizyon kabataslak tam olarak nedir
Hem fisyon (çekirdek bölünmesi) diyorsun hem füzyon (çekirdek birleşmesi) ikisi farklı şeyler anlayacağın hangisi isteniliyor senden
İkiside
Ama ilgimi çeken fizyon
Füzyon
Sen bana füzyonu anlat
Nükleer fisyon Uranyum gibi ağır çekirdeğin, daha küçük iki çekirdeğe bölünmesiyle meydana gelir. Hahn ve Strassman uranyum çekirdeğini nötronlarla bombardıman ettikten sonra reak. ürünleri arasında, iki ortak kütleli baryum ve lantan gibi elementler keşfetmişler.
Uranyum çekirdeği, bir nötronu soğurduktan sonra yaklaşık iki eşit parçaya bölünür
Nükleer füzyon (çekirdek birleşmesi) iki hafif çekirdeğin daha ağır bir çekirdek oluşturmak için birleşmesine füzyon denir.
İki tane protiyum birleşerek bir adet döteryum+pozitron+e nötrino
Protiyum+döteryum=Helyum+gamafotonu
Böyle devam eden tepkimeleri var füzyonun ayrıca fisyona göre daha fazla açığa çıkar füzyonda. Hidrojen bombası füzyon, atom bombası fisyon
Peki
Bu parçalanmış atomların hepsini birleştirmeye çalışırlarsa ne olur
Birleştirme olayı füzyon büyük çekirdeğe ulaşırsın
Şimdi bunu bir razelle yapıyorlar razzeldeki enerji bu füzyonu ateşleme yetmiyor doğrumu anladım
Razzel ne? Füzyon için yüksek sıcaklık ve yoğunluk gerekli kafana göre olmaz
ABD bu yüksek sıcaklığı bir razelle karşılamaya çalışıyor
Ama tam verşn alamıyor
Dünya’da üretmek zor Güneş varken sıcaklığı ve basıncı her türlü sağlıyor gördüm ABD olayını
Bir lise öğrencisi füzyon reaktör yapmış
Türkiye nin ilk reaktör olarak geçiyor
Şimdi bu yüksek ısıya kafa tutmasını nasıl sağlıyorlar
Olm burası ergen abazaların fantizelerini ve yalanlarını salladığı bir platform. Memurlar. net veya inekler soruyor değil
Bilginin nerden gelebileceğinin bir kanıtı var mı yok herkes kendi hür iradesini varsa bilgisini anlata bilşr neden olmasın adam belki bunun için evinin çatı katında kafa patlatıyor neden olmasın unutma tesla ve diğerlerine de inanmıyorlar ama yaptı.
Yaptılar
Ben ne diyorum sen ne anlıyorsun. Google girip baksan 2 dakika da anlarsın zaten. Bu konu üzerinden muhabbet kurarım diyorsan yap kardeşim 😂
Konu sadece enerji
Google daki anlatımlar karışık geldiği için daha basit anlata bilecek birini arıyorum sadece 😅
Gündüz saat satar
Geçe maça çıkar
Semti eminönü
Henri Bienvenü
Henri Bienvenü
Fransa’da doğdu
Edouard Cisse
13. hafta
Feneri bir cisse
Feneri bir cisse
En sevdiğim 😅
Kacinci sinif konusu bu?
Son sınıf.
@Stoneeecold
youtube da vardir niye buraya sordun ki
İngilizce bilmiyorum 😅
hayir yani türkce müfredatta varsa türkce anlatimi da vardir?
Gece haberlerinde anlattılar hocalar sağolsun habertürte