Arkadaslar munazaraya katildim okulumda savunmam gereken dusunce basarida sans onemlidir. "Basarida calismak onemlidir" tezini nasil curuturum yardiiim lutfen
Cevabın nedir?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılBir işin başarıla bilmesi için elbette öncelik çalışmak yani o işin olması yönünde harcanan efor ve gösterilen çabadır. Ancak sadece çalışmayla bir işin olması ya da bir başarı sağlanması mümkün değildir. Örneğin 100 yılda bir gerçekleşen bir kuyruklu yıldızı dünyanın tek bir noktasından gördüğümüzü düşünelim. Bilim insanları 20 yıldır çalışıyorlar. Oraya büyük bir teleskop kuruyorlar ve o güne kadar devamlı gözlemde bulunuyorlar. Deneyler ve fotoğraflar çekiyorlar. Ortam uygun, teknoloji ve imkanlar tamam onca emek ve kuyruklu yıldızın geçeceği gün geliyor. Sabah herşey normal ve bir bakıyorsun öğleden sonra bulutlanma başlıyor gökyüzünü bulut kaplıyor. dolayısı ile şans yaver gitmiyor ve gözlem kaçırılıyor. Başarısız olunuyor. Şimdi düşünelim 20 yıldır harıl harıl bir çalışma teknolojik gelişmelerle desteklenen bir gözlem evi ve beklenen gün bulutlar yüzünden başarısızlık geliyor. Eğer çalışma yeterliyse peki burada lazım olan neydi? Tabi ki şans çünkü astronomlar için böylesi bir deney yapmak için teknoloji ve çok çalışmaktan öte açık bir havaya ihtiyaç var. Bu anlattığım olay National Geograpic belgeselinden bir sahneydi yani gerçek bir alıntı. İşte şansın en basit örneği budur. Başarı dediğim şey nedir bunu da iyi bilmek lazım. En uygun zamanda en uygun yerde en uygun kişi veya nesnelerle yaptığımız işin istediğimiz neticede sonuçlanmasıdır. Şans yüzde 1 ihtimalde olsa mutlak gereklidir.
50 Yorumla
+1 yılÇürütülemez gibi duruyor ama bir taktik veriyim başarıda çalışmaktan ziyade taktik ve strateji daha önemlidir bak bir örnek verecem. .
1968 (6 Gün Savaşları) ve 1973 (Yom Kippur Savaşında) Araplar İsrail`den daha çok çalışmıştı daha fazla asker topladılar, daha fazla silah topladılar, daha fazla enerji harcadılar ancak İsrail vasat bir haldeyken ve sayıca Arapların 3 te 1 i kadarken, her iki savaşta da Arapları yok etti kilit nokta çalışmak değil taktik ve strateji. .
Yani çalışmaktan ziyade FIRSATLARI DEĞERLENDİRMEK. .00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
arkadaşım çok öür dileyerek söylüyoum ki sıçtın:) çalışmadan insan başarmayı geçtim başarısızlığı bile elde edemez:)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılZor calismak daha onemli
00 Yorumla Şans her yerde önemli ve gereklidir
00 YorumlaÖnemlidir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem