Lütfen herkes cevaplasın. yoldan geçen biriyle tanışmak?

bu tür sorular benim için çok önemli ama ne zaman sorsam (özgüven ve sosyallikle ilgili sorular) pek ilgi duymuyor cevap almıyor. o yüzden başlığa herkes cevaplasın yazdım bu sefer.

şimdi yolda geçen rastgele bir insanla (bu hoşlandığınız karşı cinsten biri olabilir) tanışmak insan doğasına biraz ters gibi geliyor. kimi insan bunu deneyecek cesareti bile bulamazken kimisi de o özgüvene sahip olduğu halde ne diyeceğini bilemez tuhaf karşılanır reddedilir yanlış anlaşılır.

ben ilk aşamayı sosyal fobime rağmen yıllar sonra aştım sayılır. mesela yolda bir kızı durdurabilirim adres saat sorarım ya da birşeylerin dağıtımını yaparım alır mısınız derim. o cesareti kendimde yeni yeni buluyorum. ama numara almak tanışabilmek nasıl olur nasıl bir adımla başlar türkiyede bu mümkün müdür bilemiyorum. bu konuda sizin fikirlerinizi bekliyorum. reddedilmelere karşı korkumu çoktan aştım umrumda olmaz bu da beni daha güçlü yapıyor. eğer sağlam planlar bulabilirsem uygulayabilirim. belki hayatımda ilk defa bir kızla takılabilme fırsatını yakalayabilirim yakın zamanda. nasıl olur da tuhaf karşılanmadan sokaktaki insanlarla tanışma adımını atabiliriz?
Güncellemeler
+1 yıl
sokakta derken heryer dahil arkadaşlar yeter ki yabancı birileri olsun mesela cafedeki insanlar avmlerdeki sahildeki sokaklardaki farketmez... tanımadığımz insanlardan bahsediyorum.
Lütfen herkes cevaplasın. yoldan geçen biriyle tanışmak?